image

FBI: ouders moeten kinderen op risico van gratis apps wijzen

woensdag 26 september 2018, 12:15 door Redactie, 3 reacties

Kinderen besteden steeds meer tijd online, het is daarom belangrijk dat ouders hen op online risico's wijzen zoals het gebruik van gratis apps en software. Dat laat de FBI weten als onderdeel van het Safe Online Surfing (SOS) programma. Het gratis programma laat kinderen via verschillende games zien wat ze kunnen doen om zichzelf op internet te beschermen.

Daarnaast geeft de FBI tips die ouders aan hun kinderen kunnen geven, zoals uitleggen welke risico's er kleven aan het uitwisselen van video's en foto's met vrienden. Ook moet kinderen worden geleerd om de hoeveelheid informatie te beperken die ze over zichzelf op internet plaatsen. Verder moeten ouders wijzen op het risico van gratis software, apps en downloads. "Het klinkt misschien fantastisch, maar in sommige gevallen zijn ze illegaal en in andere gevallen maak je je telefoon en computer kwetsbaar voor mogelijke malware-aanvallen", aldus FBI-agent Beth Anne Steele.

Reacties (3)
26-09-2018, 12:45 door buttonius
Dus de FBI verspreidt een gratis programma om de nadelen van gratis programma's uit te leggen. Interessant. En ook tamelijk verwarrend.
26-09-2018, 14:03 door Anoniem
Door buttonius: Dus de FBI verspreidt een gratis programma om de nadelen van gratis programma's uit te leggen. Interessant. En ook tamelijk verwarrend.

Het is alles behalve gratis omdat de FBI van belastinggeld betaald word. Dus de Amerikanen hebben al betaald voor die app.
26-09-2018, 22:29 door Anoniem
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.