image

Britse bank HSBC waarschuwt klanten voor datalek

dinsdag 6 november 2018, 12:59 door Redactie, 3 reacties

De Britse bank HSBC heeft klanten in de Verenigde Staten gewaarschuwd voor een datalek nadat aanvallers toegang tot hun account kregen. Volgens de bank hebben "ongeautoriseerde gebruikers" tussen 4 en 14 oktober van dit jaar toegang tot een niet nader genoemd aantal online accounts gekregen.

Hierdoor zijn mogelijk klantnamen, adresgegevens, telefoonnummers, e-mailadressen, geboortedata, rekeningnummers, rekeningsoort, saldo, transactiegeschiedenis, afschriften en andere data gelekt. Hoe de aanvallers precies toegang tot de accounts konden krijgen laat HSBC niet weten. Wel stelt de bank dat het authenticatieproces voor internetbankieren is verbeterd en er een extra beveiligingslaag is toegevoegd. Verdere details over wat voor soort beveiligingslaag worden niet gegeven. Getroffen klanten kunnen een jaar lang gratis hun krediet en identiteit laten monitoren (pdf).

Reacties (3)
06-11-2018, 13:22 door Anoniem
Yessss, een extra beveiligingslaag!!!! :) :) :)


Als je Defense in Depth nou meeneemt in het ontwerp van je netwerk...
06-11-2018, 15:07 door Anoniem
Getroffen klanten kunnen een jaar lang gratis hun krediet en identiteit laten monitoren (pdf).
Zo gemakkelijk komen ze er van af, het zullen maar je gegevens zijn.
09-11-2018, 07:24 door Anoniem
Leuk dat je kunt laten monitoren.
Dat is dan meteen het volgende lek: het gaat niemand ene donder aan wat ik doe. Verder liggen daarmee mijn gegevens nog steeds op straat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.