image

WordPress verhelpt bug die Google wachtwoorden liet indexeren

donderdag 13 december 2018, 12:22 door Redactie, 2 reacties

Er is een nieuwe versie van het populaire cms-platform WordPress verschenen die een bug verhelpt waardoor Google en andere zoekmachines in bepaalde gevallen wachtwoorden en e-mailadressen van gebruikers konden indexeren. WordPress 5.0.1 verhelpt meerdere beveiligingsproblemen, waaronder verschillende cross-site scripting-kwetsbaarheden.

Daarnaast is er een bug verholpen waarbij het activatiescherm voor gebruikers door zoekmachines kon worden geïndexeerd. In bepaalde bijzondere configuraties konden zoekmachines hierbij ook e-mailadressen en standaard gegenereerde wachtwoorden indexeren. Deze beveiligingsfout werd door het Nederlandse bedrijf Yoast gevonden. Hoeveel websites mogelijk door de fout zijn getroffen laat WordPress niet weten. Een andere kwetsbaarheid die nu is opgelost maakte het voor 'contributors' mogelijk om de website over te nemen. Dit beveiligingslek werd in in augustus tijdens de BSides-beveiligingsconferentie onthuld.

Beheerders van een WordPress-site krijgen het advies om naar WordPress 5.0.1 te upgraden. Voor gebruikers die nog niet naar versie 5 zijn geüpgraded is versie 4.9.9 verschenen. WordPress is het populairste contentmanagementsysteem (cms) op internet. Het wordt volgens cijfers van W3Techs door 32,5 procent van alle websites op internet gebruikt en heeft onder cms-platformen een marktaandeel van zo'n 60 procent.

Reacties (2)
14-12-2018, 11:52 door Anoniem
Er is een prima gratis plugin Updater.
Aanrader
14-12-2018, 16:06 door Anoniem
Door Anoniem: Er is een prima gratis plugin Updater.
Aanrader

Als het zo simpel was, waarom zijn er dan zoveel problemen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.