image

Politie pakt verdachten op voor contactloos zakkenrollen

zondag 16 december 2018, 14:18 door Redactie, 58 reacties

De politie heeft tijdens het Dickens Festijn in Deventer twee verdachten opgepakt voor contactloos zakkenrollen. Volgens de politie gaat het om een nieuw fenomeen. Tijdens het evenement viel het agenten op dat meerdere personen zich verdacht gedroegen ten opzichte van de bezoekers.

Deze personen stonden opvallend dicht tegen andere bezoekers aan. De politie heeft vervolgens een controle uitgevoerd wat tot de aanhouding van twee personen leidde die worden verdacht van contactloos zakkenrollen. Via contactloos zakkenrollen is het mogelijk om per keer 25 euro te stelen zonder over de pincode van het slachtoffer te beschikken. Wanneer bij aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode de limiet van 50 euro wordt bereikt moet er wel een pincode worden ingevoerd.

Al twee jaar geleden waarschuwde de Consumentenbond dat het middels een mobiel betaalapparaat mogelijk is om contactloos te zakkenrollen. Daarop stelde Betaalvereniging Nederland dat er nog geen gevallen van contactloos zakkenrollen bekend waren. Ook vorig jaar meldde de organisatie dat er geen gevallen van contactloos zakkenrollen met contactloze betaalpassen waren gemeld. Volgens een recent bericht op de website van Betaalvereniging Nederland is daar geen verandering in gekomen. "Contactloos betalen is al jaren mogelijk en we doen het miljarden keren per jaar. Toch is contactloos zakkenrollen nog nooit voorgekomen."

Of er bij de aangehouden verdachten apparatuur is aangetroffen om contactloos te zakkenrollen wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen, zo meldt De Stentor. Wel zoekt de politie naar mensen die vandaag bij het evenement zijn geweest en waarbij een onverklaarbaar bedrag is afgeschreven van hun bankrekening. "Mogelijk bent u dan slachtoffer geworden van contactloos zakkenrollen. Neem in dat geval contact op met politie", aldus een oproep op Facebook.

De Consumentenbond meldt dat sommige banken een speciaal hoesje verstrekken om passen te beschermen tegen contactloos zakkenrollen. "Consumenten kunnen hun pas ook eenvoudig zelf beschermen met metaal, zoals een portemonnee met een metalen behuizing, of simpelweg een stukje aluminiumfolie, want dat blokkeert het uitlezen van de chip in de bankpas", zo stelt de consumentenorganisatie.

Reacties (58)
16-12-2018, 14:21 door Anoniem
Topje van de ijsberg.
16-12-2018, 14:38 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 16-12-2018, 14:38
Was een kwestie van tijd voordat dit ging gebeuren. 25 euro kunnen betalen zonder ook maar enige vorm van veiligheid? Je kunt net zo goed met een briefje van 20 en 5 euro half uit je broekzak stekend gaan lopen, zelfde effect.

Lucratieve bezigheid voor de zakkenrollers als ze op een festival rondlopen. Daarom betaal ik uitsluitend contactloos via mijn ABN AMRO Wallet app met NFC chip in de telefoon, daar kun je ook voor elk bedrag een pincode instellen.

Klanten die gerold zijn moeten zelf achter hun gestolen geld aan bij de bank.
16-12-2018, 14:40 door [Account Verwijderd]
De reacties van Betaalvereniging Nederland zijn weer typisch voor het kenmerkende fenomeen: eenzijdig, star en abstract denken.
Het is van dezelfde nietszeggende orde als:
"Het is nog nooit voorgekomen dat ik kortsluiting had in huis dus ik hoef geen aardlekbeveiliging."
Of:
"Er is nog nooit iets gestolen uit mijn huis dus ik hoef geen buitendeursloten."
16-12-2018, 14:49 door Anoniem
Al twee jaar geleden waarschuwde de Consumentenbond dat het middels een mobiel betaalapparaat mogelijk is om contactloos te zakkenrollen. Daarop stelde Betaalvereniging Nederland dat er nog geen gevallen van contactloos zakkenrollen bekend waren. Ook vorig jaar meldde de organisatie dat er geen gevallen van contactloos zakkenrollen met contactloze betaalpassen waren gemeld. Volgens een recent bericht op de website van Betaalvereniging Nederland is daar geen verandering in gekomen.

Een duidelijk gevalletje boter op een hoofd met daar bovenop nog een hoofddeksel zodat de boter niet smelt.

Er wordt gewaarschuwd dat het een aanvalsvector kan zijn. Niet één keer, niet twee keer, maar meerdere keren. Overigens niet alleen door de Consumentenbond. Voorbeeld: https://www.daskapital.nl/4798122/contactloos_zakkenrollen_brood/. Nog eentje, uit 2016 (!): https://www.plusonline.nl/veiligheid-online-en-thuis/contactloos-zakkenrollen-is-kinderlijk-eenvoudig

En berichtgeving spreekt elkaar ook tegen: https://www.at5.nl/artikelen/164258/geen_spoor_van_contactloze_zakkenrollers terwijl er verderop in dat artikel staat:
Ook handige ondernemers kwamen met oplossingen om je te beveiligen 'nu steeds meer mensen slachtoffer worden van contactloos zakkenrollen'. Er werden gadgets gelanceerd zoals aluminium hoesjes en speciale pasjes die het signaal van de pinpas blokkeren.

Stompzinnig volhouden met niks eraan te doen want 'het is nog nooit voorgekomen. Oh, en bij Rabobank en ING heb je geen keuze: contactloos betalen staat aan of, eh, tja aan. Gevalletje boter op een hoofd nummer twee.
16-12-2018, 15:05 door karma4
Bij welke betaalprovider met welk bankcontract zaten die zakkenrollers? Zonder know you customer controles van alles ter beschikking stellen en behulpzaam bij transacties is niet goed..
16-12-2018, 15:06 door Anoniem
"Het is nog nooit voorgekomen dat ik kortsluiting had in huis dus ik hoef geen aardlekbeveiliging."
Die helpt ook niet bij kortsluiting...

Maar goed, niemand zag dit natuurlijk aan komen. En het met plastic betalen wordt ons steeds harder door de strot gedrukt... Gelukkig kun je met een beetje mikken gewoon 2 kleine gaatjes in de pas boren waardoor de antenne het niet meer doet: probleem opgelost.
16-12-2018, 15:09 door [Account Verwijderd]
Door karma4: Bij welke betaalprovider met welk bankcontract zaten die zakkenrollers? Zonder know you customer controles van alles ter beschikking stellen en behulpzaam bij transacties is niet goed..

Kan elke bank uit de EU zijn denk ik.
16-12-2018, 15:09 door Anoniem
Hee, waren we niet verzekerd dat dit niet kon? Dat dit on-mo-ge-lijk was?

Kennelijk was het dan toch waar wat iedereen met een klein beetje blik op de zaak onmiddelijk zei toen dit ingevoerd werd: Hier gaat ellende van komen. Nu is de ellende er, en de belangenvereniging weet niet beter te doen dan de zaak bagatelliseren. Echt een sterk argument van veiligheid, zeg.
16-12-2018, 15:43 door Anoniem
Heb je zelf nog wel wat te kiezen als er zomaar 50 euro per dag van je kaart ge-contactloos-zakkenrold kan worden?

Moeten we niet eens een beginnetje maken met er niet klakkeloos meer van uit te gaan dat de consument dom is? Of bejaard, dement, zwakzinnig of quadriplegic (=vanaf de nek verlamd)????? Gemak is natuurlijk handig voor de verkoop. De impuls aankoop. Daar gaat het gewoon om. Het moment wegnemen dat je er even bij stilstaat dat er weer geld je zak uit vliegt.

Wat mij betreft mogen deze contactloze pasjes verboden worden. Net als automatische overboekingen. Het zou alleen moeten kunnen mogen op uitdrukkelijk verzoek van de rekeninghouder. En er zou bij elke transactie een verplichte melding moeten zijn. Per email, per sms of per whatsapp. Zodat je in elke geval een bevestiging krijgt van wat er is gebeurd. Heb je geen email of sms of whatsapp, gewoon via de post. (Voor die eeuwige excuus oudjes. Maar ook voor toezichthouders, zoals ouders en zo).

Automatische betalingen zouden ook met bevestiging moeten gebeuren. Iets als "Ze willen nu het gas en licht incasseren, komt dat uit?" Zodat je ook kan kiezen om dat over twee dagen te doen, als je loon gestort is. Maar wel even boodschappen kan doen. En toch niet wordt afgesloten.

Graai-er-maar-van-af rekeningen zouden gewoon verboden moeten worden of enkel op uitdrukkelijk verzoek van de rekeninghouder mogelijk moeten zijn. Waarbij dan weer elke leverancier die zulks afdwingt flink strafbaar moet worden. Geen boetes maar celstraf.

Die banken kan het blijkbaar geen ene r**t schelen of je nog wel goed zicht hebt op je uitgaven. Want het gaat voor hun toch maar van de ene rekening naar de andere. Ofwel het eigenlijke geld blijft gewoon van de bank. En als u rood staat gaat u maar wat harder werken. Ten eerste om de rente op de roodstand te betalen, ten tweede om uw saldo aan te vullen. Terwijl ze zelf geen cent tekort komen; het staat gewoon op een andere rekening!

Als ondernemer zie ik het nog altijd als een gunst dat ik netjes betaald krijg. Ongeacht hoeveel tijd en geld mij alles gekost heeft. En is mijn dankuwel wel degelijk gemeend. Zoals sommige betaalsystemen werken, zelfs contactloos nu, vind ik een belediging voor mijn klanten. Daarom gebruik ik ze ook niet. Geen contactloos gebeuren, geen machtigingen en geen automatische herhaalafboekingen. Nog niet voor een transactie van een cent. Het zou voelen als een optreden voor een lege zaal met een automatische lach- en applausmachine. Voor mij is elke betaling een bevestiging dat mijn klant ook echt tevreden is. Geautomatiseerd op mijn kont zitten doe ik wel na mijn pensioen. (Al vrees ik dat ik dan nog steeds lastig word om onder het kleed van zielige oudjes waar de moderne tijd te snel voor gaat geschoven te worden!)
16-12-2018, 15:47 door Anoniem
Door karma4: Bij welke betaalprovider met welk bankcontract zaten die zakkenrollers? Zonder know you customer controles van alles ter beschikking stellen en behulpzaam bij transacties is niet goed..

KYC is een papieren formaliteit. Er volgt geen diepgaand onderzoek van de bank naar de client. Het is geen bedrijfsrekening maar gewoon particulieren rekening. Daarbij komt dat men wellicht gebruik maakt van proxies.
16-12-2018, 16:12 door Anoniem
En daarom bestaan er dus van die hoesjes die je bankpas afschermen.
Voor zover ik weet was alleen ABN-Amro zo netjes om klanten daarvan (gratis) te voorzien.
Noem het voor mijn part een "aluhoesje" maar in dit geval werkt het dus wel.
16-12-2018, 16:23 door Briolet
Door linux4: Was een kwestie van tijd voordat dit ging gebeuren. .

Wat ging gebeuren? Het nieuws komt van facebook, wat ik toch al geen betrouwbare bron vind.

Ook de stentor geeft zelf aan dat niet bekend is of er inderdaad geld is gestolen is en of er überhaupt apparatuur is aangetroffen.
16-12-2018, 16:29 door [Account Verwijderd]
Door Briolet:
Door linux4: Was een kwestie van tijd voordat dit ging gebeuren. .

Wat ging gebeuren? Het nieuws komt van facebook, wat ik toch al geen betrouwbare bron vind.

Ook de stentor geeft zelf aan dat niet bekend is of er inderdaad geld is gestolen is en of er überhaupt apparatuur is aangetroffen.

De oproep kwam van de Politie Deventer via Facebook.
16-12-2018, 16:32 door karma4
Door linux4:
Door karma4: Bij welke betaalprovider met welk bankcontract zaten die zakkenrollers? Zonder know you customer controles van alles ter beschikking stellen en behulpzaam bij transacties is niet goed..

Kan elke bank uit de EU zijn denk ik.
Ok, gezien het vrije betalingsverkeer en vrije uitwisseling met roaming van mobiel verkeer is dat een reeële mogelijkheid.
Dan is het weekend met het niet doorgaan van de clearing tussen banken en verder lidsstaten nog een stop mogelijkheid.
https://financieel.infonu.nl/geld/167892-betalingsverkeer-in-nederland-hoe-werkt-dit-nou-precies.html Er moet dan wel ingegrepen kunnen worden door politie naar de ontvangende bank. Dan loop je meteen tegen het probleem dat de politie niets mag doen https://www.security.nl/posting/590155/Nederland+stemt+tegen+EU-voorstel+omtrent+opvragen+digitaal+bewijsmateriaal Ze hebben mogelijk daders op heterdaad gepakt maar de rechtshulp voor de lidstaten is er niet.

Even chargerend

- Nu hebben agenten daar rondgelopen en mogelijk 60-duizend bezoekers gezien. Dat deden ze om bijvoorbeeld mogelijke zakkenrollers te pakken. Ze hebben met hun aanname al die 60-duizenden bezoekers als potentiële criminelen neergezet. Zoiets is privacy schendend en dat had nooit gemogen. De zakkenrollers zijn onterecht door de handhavers opgepakt.
Voor de duidelijkheid, het is de redenering van "privacyvoorvechters" niet mijn idee van een democratie.

- Zo te zien zijn er geen camerabeelden genaakt. Tot nu toe lijken ze in het uitgaanscentrum er niet te zijn. Dan wordt het bewijs nog lastiger want natuurlijk is de politie fout en liegt en is de zakkenroller een inventieve eerlijke ondernemer.
https://www.destentor.nl/deventer/discussie-over-camera-s-in-centrum-deventer-laait-op-na-proosdijbrand~a5561129/
16-12-2018, 16:44 door Anoniem
Als er loos achter een mogelijkheid van betalen staat, is er zomaar ook echt iets loos. En voor €25 doet niemand nog aangifte bij de politie, de politie neemt er zelfs de moeite niet voor. Gouden toekomst voor de rollers
16-12-2018, 17:12 door Anoniem
Door karma4:Even chargerend

- Nu hebben agenten daar rondgelopen en mogelijk 60-duizend bezoekers gezien. Dat deden ze om bijvoorbeeld mogelijke zakkenrollers te pakken. Ze hebben met hun aanname al die 60-duizenden bezoekers als potentiële criminelen neergezet. Zoiets is privacy schendend en dat had nooit gemogen. De zakkenrollers zijn onterecht door de handhavers opgepakt.
Voor de duidelijkheid, het is de redenering van "privacyvoorvechters" niet mijn idee van een democratie.

- Zo te zien zijn er geen camerabeelden genaakt. Tot nu toe lijken ze in het uitgaanscentrum er niet te zijn. Dan wordt het bewijs nog lastiger want natuurlijk is de politie fout en liegt en is de zakkenroller een inventieve eerlijke ondernemer.

Dus, wat is jou oplossing?


" Even chargerend "

- Overal camera's plaatsen en iedereen 24/7 in de gaten houden. Want iedereen is een potentiele misdadiger.

- En omdat niet alle misdrijven in de openbare ruimte plaatsvinden, dan ook maar camera's in alle woningen (tot en met de badkamers en slaapkamers toe? Ook daar gebeurt wel eens wat)

- Waarom dan niet meteen random verplichte foulleringen van alle burgers. En meteen maar een alcohol blaas-test en urine test. (Je zou eens iets gebruiken)

- En als we dan toch bezig zijn alle voor elke reisbeweging die je maakt, in drievoud toestemming krijgen van de overheid. Zodat ze te alle tijden weten waar je bent. Je zou eens een misdaad begaan.

Waarom dan nog sloten op de deuren of pincodes op op bankpassen.
Je hebt dan toch niets meer te verbergen.


En nu even serieus:

"Nu hebben agenten daar rondgelopen en mogelijk 60-duizend bezoekers gezien. Dat deden ze om bijvoorbeeld mogelijke zakkenrollers te pakken."

Zij hebben echter niet 60-duizend personen gearresteerd. Maar alleen 2 zich verdacht gedragende personen. Percies zoals het hoort.

Als ze vervolgens bewijzen of aanwijzingen ontdekken, waardoor zij hun collega;s in het buitenland ofm informatie of hulp moeten vragen dan kunnen zij dit al lang. Er bestaat al sinds 1923 zoiets als INTERPOL. En daarnaast kunnen politieagenten natuurlijk ook hun collega;s in het buitenland bellen. Ook iets dat al jaren gebeurt.

En voor wat betreft bewijslast:
1. De verdachten zullen iets aan (vreemde) aparatuur bij zich gehad hebben.
2. De bankrekening waar naartoe geschreven is door dat apparaat.
3. Festivalgangers die opgeroepen worden om te controleren of er vreemde afschrijvingen op hun rekening staan.
4. De relatie tussen die bankrekeningen (punt 2 en 3)

Allemaal mogelijk zonder stasi-achtigen controlemiddelen in te zetten.
Het kost alleen meer mankracht en moeite.
16-12-2018, 18:37 door Planeten Paultje
Toen ik er voor het eerst van hoorde (alweer jaren geleden) heb ik mijn bankpasjes meteen in een magnetisch veld geleidend visitekaartdoosje gedaan. Daarna kreeg je vele afschermende bankpashouders. Waarom zou je zo'n tegenmaatregel niet nemen? Het kost je werkelijk de kop niet, mij kostte het twee euro o.i.d., gelaserd en al. Je pasjes blijven ook nog eens in een betere conditie.
16-12-2018, 18:49 door karma4 - Bijgewerkt: 16-12-2018, 19:18
Door Anoniem: KYC is een papieren formaliteit. Er volgt geen diepgaand onderzoek van de bank naar de client. Het is geen bedrijfsrekening maar gewoon particulieren rekening. Daarbij komt dat men wellicht gebruik maakt van proxies.
Een betaalterminal met een betaalservice aan een particuliere rekening? Ik heb er nog niet van gehoord meestal betalen particulieren en wordt en niet aan ze betaald.


https://www.destentor.nl/deventer/bulgaren-opgepakt-voor-contactloos-zakkenrollen-tijdens-dickens-festijn-in-deventer~aaa59671/ kijk even bij overhaaste conclusies.
16-12-2018, 19:15 door karma4
Door Anoniem:

Dus, wat is jou oplossing?

" Even chargerend "
- Overal camera's plaatsen en iedereen 24/7 in de gaten houden. Want iedereen is een potentiele misdadiger.
..
Waarom dan nog sloten op de deuren of pincodes op op bankpassen.
Je hebt dan toch niets meer te verbergen.
Dank je voor het chargeren, je eindigt heel terecht dat alle beveiliging en handhaving weg moet omdat de privacy van misdadigers belangrijker is. Dat is het resultaat van overdrijving.


En nu even serieus:
"Nu hebben agenten daar rondgelopen en mogelijk 60-duizend bezoekers gezien. Dat deden ze om bijvoorbeeld mogelijke zakkenrollers te pakken."

Zij hebben echter niet 60-duizend personen gearresteerd. Maar alleen 2 zich verdacht gedragende personen. Percies zoals het hoort.
Dat zou niet anders zijn bij gericht cameragebruik. Het is raar om dat toch anders te willen zien.


Als ze vervolgens bewijzen of aanwijzingen ontdekken, waardoor zij hun collega;s in het buitenland ofm informatie of hulp moeten vragen dan kunnen zij dit al lang. Er bestaat al sinds 1923 zoiets als INTERPOL. En daarnaast kunnen politieagenten natuurlijk ook hun collega;s in het buitenland bellen. Ook iets dat al jaren gebeurt.
Je noemt het jaartal en Interpol denk dan eens verder na hoe de afstemming gaat en wat de doorlooptijd is. https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/brieven/2016/06/13/tk-mvt-760863-herziening-regeling-internationale-samenwerking-in-strafzaken/tk-mvt-760863-herziening-regeling-internationale-samenwerking-in-strafzaken.pdf Als je weken moet wachten met vele bobo's die er een zegje over moeten doen ga je het echt niet redden. Je kunt ook een technisch ontwerp uit die jaren nog aan de man brengen als zonder meer bruikbaar in deze tijd.


En voor wat betreft bewijslast:
1. De verdachten zullen iets aan (vreemde) aparatuur bij zich gehad hebben.
2. De bankrekening waar naartoe geschreven is door dat apparaat.
3. Festivalgangers die opgeroepen worden om te controleren of er vreemde afschrijvingen op hun rekening staan.
4. De relatie tussen die bankrekeningen (punt 2 en 3)
Allemaal mogelijk zonder stasi-achtigen controlemiddelen in te zetten.
Het kost alleen meer mankracht en moeite.
no 1 een breekijzer bij je hebben is ook een recht en voor bepaalde figuren tijdens dat festival nog voor te stellen ook.
Het is een attribuut dat past in Dickens
no 2 daar is geen toegang toe niet via het apparaat of wat dan ook. Je zou het mobiele nummer kunnen natrekken ter plaatse maar ook daar is geen toegang toe.
no 3 Dat is gevraagd maar kennelijk zonder directe response. Bedenk dat pickpockers tijdens dat festival te verwachten zijn. Het zijn figuren in het Dickens verhalen. (oliver twist fagin).
no 4 nog het ene of ander is kennelijk bekend
16-12-2018, 20:32 door Anoniem
Beste mede-lezers-reageerders,

Het begint zo simpel, het wordt zo groot gemaakt.

OK, dus er is mogelijk/waarschijnlijk draadloos "gerold".

Dat is een al lang bekende kwetsbaarheid waartegen je je eenvoudig kunt beschermen door hoesje, alu-folie of in mijn geval, verchroomd koperen doosje voor visitekaartjes, bevat 6 pasjes. Zelfs een paar oude OV-chipkaarten om je bankpas heen kunnen al leuk storen. Good luck losers !

Je portemonnee kan worden gerold, je pc/laptop/mobiel kan door malware worden getroffen. Er wordt nog steeds "geskimd". Internetbankieren, een app, een TAN-lijst, "kleurenscanner", vingerafdrukscanner, alles heeft zijn kwetsbaarheid.

Heb 2 rekeningen bij ING:
- rekening X voor inkomsten en vaste lasten. De pas van deze rekening is voor draadloos betalen geblokkeerd. Kan hier evt rood staan.
- rekening Y voor "kleine" uitgaven. Saldo nooit meer dan 500 euro. Deze pas mag draadloos betalen. Rekening mag niet rood staan.

Dat kun je dus voor iedere rekening apart regelen Anoniem 14:49.

Betekent dat ik regelmatig geld overmaak van primaire rekening naar de tweede. Maar dat moet toch, want als je je rekening niet vaak genoeg bekijkt/controleert (min 1x p ca 2 wkn), dan heb je een probleem bij elke onregelmatigheid (Duck: veilig bankieren), want nalatig geweest.
Betekent ook dat ik het ZIE wanneer er ondanks "Faraday" voorzorgen, "rare" afschrijvingen zijn geweest. Risico is bovendien beperkt door max EU 25 per keer en max EU 50 aaneensluitend voordat PIN vereist is. Is naar, maar goed te overleven. En grote kans dat ik het terugkrijg wanneer ik het tijdig meld. Kan even duren, maar meestal komt het goed.

Er zijn pijnlijke uitzonderingen. Weet ik al te goed. Ooit voor veel geld het schip in gegaan door credit-card diefstal/fraude. Enkel Amex kwam over de brug. Visa, Mastercard? Laat me niet lachen.

Maar dit ? Geen samenzwering, geen misbruik van monopolie door banken, gewoon een klein risico.

Waar hebben we het helemaal over ?

Veel interessanter is de vraag hoe de (eventuele) criminelen hun geld dachten te incasseren. Een draadloze terminal moet toch geregistreerd zijn ? En gekoppeld aan een bankrekening die enkel met ID kan worden geopend ? Dat zou ik nu wel eens willen weten


Robert.
16-12-2018, 20:38 door Anoniem
Om contant geld te stelen moeten de criminelen altijd nog contact maken.

Waarom geen onderbroken antenne die pas gesloten wordt als je met een vinger of duim er op drukt.
16-12-2018, 20:46 door -karma4
Door linux4: Lucratieve bezigheid voor de zakkenrollers als ze op een festival rondlopen. Daarom betaal ik uitsluitend contactloos via mijn ABN AMRO Wallet app met NFC chip in de telefoon, daar kun je ook voor elk bedrag een pincode instellen.

Inderdaad! En je kan de NFC-chip in de telefoon uitzetten. Alleen als je wilt betalen zet je 'm eventjes aan.
16-12-2018, 20:47 door Anoniem
Vroeger deed een overboeking er een dag over. Nog vroeger, drie dagen. Waarover geen rentevergoeding werd berekend. Als ik toen de bank vroeg hoe dat zat (ABNAMRO was dat toen, ik had zelfs een eigen klantmanager daaro zelfs, of hoe dat dan ook heette), dan kreeg ik als antwoord dat dat "te doen gebruikelijk" was. Ofwel, je hebt het maar te slikken.

Je kunt toch met zo een draadloze zakkenrol pas, en al die mooie techniek van nu, je klant even berichten van de gewenste afschrijving? En die drie dagen de tijd te geven om die terug te draaien, alvorens de overboeking ook echt te doen? Gaat echt geen bakker of slager aan failliet hoor. Scheelt een hoop kosten aan callcenters van banken ook (wat toch al goedkoop was want al die filialen zijn al dicht). Het lijkt wel of de banken niets liever zien dan dat je zo snel mogelijk kaalgeplukt wordt. En het liefst als je het zelf helemaal niet door hebt. Houdt de Nederlandse Bank daar nog wel toezicht op? Of wordt dat oogluikend toegelaten en is het "te doen gebruikelijk". Geld moet rollen. Maar ik zou toch nog wel graag zelf het eerste duwtje geven voordat eraan getrokken wordt. Zodat ik in elk geval nog een beetje geloof dat mijn geld veiliger staat op de bank dan in mijn zak. Niemand meer kunnen vertrouwen, en je eigen bankpasje al helemaal niet, is pas echt slecht voor de economie.
16-12-2018, 20:56 door Anoniem
Door linux4:

Klanten die gerold zijn moeten zelf achter hun gestolen geld aan bij de bank.

En als de skimmer daar een stalletje had, mag jij aantonen dat jij NIET bij hem hebt gekocht.
16-12-2018, 21:07 door Anoniem
Door karma4: Bij welke betaalprovider met welk bankcontract zaten die zakkenrollers? Zonder know you customer controles van alles ter beschikking stellen en behulpzaam bij transacties is niet goed..

Dit waren Bulgaren, maar als ze niet gepakt waren, hadden we dat niet geweten. Tja, als jij in het buitenland kunt pinnen, dan kunnen zij hun pinautomaat dus ook hier gebruiken.
We kunnen in Nederland zo nagaan welk bedrijf er achter zit, maar dat wil nog niet zeggen dat ze de echte mensen die erachter zitten kunnen aanhouden. Sterker nog, diegene die erachter zitten kunnen wel eens legaal daar staan en Dickens-dingetjes verkopen. En dan moet jij maar aantonen dat het een gevalletje zakkenrollen is; je WAS daar aanwezig, maar hoe toon je aan dat je GEEN dingetjes hebt gekocht?
Bescherm je portemonnee, gebruik een CardShield, RFID Blocker, een RFID portemonnee of zo'n speciaal RFID doosje voor je betaalpassen en dit kan je niet overkomen. Aluminiumfolie kan natuurlijk ook, dat is wel goedkoop, maar dat is niet erg handig, lijkt mij.
16-12-2018, 21:27 door Anoniem
Door Planeten Paultje: Toen ik er voor het eerst van hoorde (alweer jaren geleden) heb ik mijn bankpasjes meteen in een magnetisch veld geleidend visitekaartdoosje gedaan. Daarna kreeg je vele afschermende bankpashouders. Waarom zou je zo'n tegenmaatregel niet nemen? Het kost je werkelijk de kop niet, mij kostte het twee euro o.i.d., gelaserd en al. Je pasjes blijven ook nog eens in een betere conditie.
Nee,het gaat hier om elektromagnetische golven die elkaar opwekken en zich zo voortplanten.
Je kan een EM-golf meestal op 2 manieren (bijna volledig) tegenhouden: absorptie en reflectie.
En omdat ze elkaar opwekken maakt het in theorie weinig uit of je de EM-golf magnetisch tegenwerkt of elektrisch!
(of allebei in geval je zowel met hoge als met lage frequentiecomonenten hebt te maken))

Maar praktisch ligt het iets genuanceerder. Grofweg kan je stellen dat in de praktijk je hogere frequenties maar beter elektrisch kan tegenwerken (bijv. met alu-folie), en lagere frequenties magnetisch.
Bijvoorbeeld het strooiveld van een 50Hz transformator afschermen met wat alufolie lukt niet.
Maar voor een contactloze bankpas die werkt ergens tussen de 10 en 15 MegaHerz werkt alu-folie uitstekend.
Uiteraard helemaal om de pas heen.

Meestal werkt magnetisch materiaal ook wel, omdat dit namelijk evengoed stroom kan geleiden, en daarom het elektrische deel dus ook redelijk goed zal tegenhouden. Maar het maakt het duurder en het werkt in dit geval (op deze frequentie) niet noemenswaardig beter. Wat wel beter zou werken is bijv. 2 laagjes alu-folie, maar ik vraag me af of dat hierbij nodig is.
16-12-2018, 21:30 door Anoniem
Door Planeten Paultje: Waarom zou je zo'n tegenmaatregel niet nemen? Het kost je werkelijk de kop niet, mij kostte het twee euro o.i.d., gelaserd en al. Je pasjes blijven ook nog eens in een betere conditie.

Wacht even. Iets dat ik niet wil, maar van mijn bank moet. Iets dat ik niet kan uitzetten; of alleen administratief.
Moet ik dan betalen voor een "oplossing"?!!!!!!

Dan ga je toch naar een andere bank.
Nee, ik ben klant die geserviced moet worden!
Toch?!
16-12-2018, 21:30 door Arthur Cardshield
Door Anoniem: Heb je zelf nog wel wat te kiezen als er zomaar 50 euro per dag van je kaart ge-contactloos-zakkenrold kan worden?
...
Wat mij betreft mogen deze contactloze pasjes verboden worden. Net als automatische overboekingen. Het zou alleen moeten kunnen mogen op uitdrukkelijk verzoek van de rekeninghouder. En er zou bij elke transactie een verplichte melding moeten zijn. Per email, per sms of per WHATSAPP. Zodat je in elke geval een bevestiging krijgt van wat er is gebeurd. ...
Automatische betalingen zouden ook met bevestiging moeten gebeuren. ....

Als ondernemer zie ik het nog altijd als een gunst dat ik netjes betaald krijg. ... Zoals sommige betaalsystemen werken, zelfs contactloos nu, vind ik een belediging voor mijn klanten. Daarom gebruik ik ze ook niet. ...
Ik heb je verhaal iets ingekort.
Jij wil dus niet mee met modernere vormen van betalen, maar wel Whatsapp en zo gebruiken?
Je wil dus alleen contant geld en terug naar de oude tijd waar geldlopers van de winkels met grof geweld overvallen worden en niets vermoedende consumenten vanaf de flappentap achtervolgd worden, wachtend op een goed moment. Ik weet niet wat voor een ondernemer je bent, maar ik kan me voorstellen dat je liever anoniem blijft. Zonder die automatische incasso's gaan bedrijven veel meer risico's lopen en veel meer kosten maken, die we dan met z'n allen moeten betalen. En tijdens vakantie natuurlijk ook weer terug naar de traveller cheques :D

Nee, dan heb ik liever een risico van 3x 25 euro, waarvoor ik me bovendien voor nog geen tientje tegen kan beveiligen.
16-12-2018, 22:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Oh, en bij Rabobank en ING heb je geen keuze: contactloos betalen staat aan of, eh, tja aan. Gevalletje boter op een hoofd nummer twee.
Gevalletje niet weten waar je over jletst, eerder. In ieder geval bij ING kun je dit gewoon uitschakelen.
16-12-2018, 22:04 door Anoniem
Oplossing is simpel, introduceer Apple Pay in Nederland. Op moment dat je moet betalen activeer je de NFC functie met een dubbelklik, daarna gaat die vanzelf direct weer uit.
17-12-2018, 00:45 door Anoniem
Door Anoniem: En daarom bestaan er dus van die hoesjes die je bankpas afschermen.
Voor zover ik weet was alleen ABN-Amro zo netjes om klanten daarvan (gratis) te voorzien.
Noem het voor mijn part een "aluhoesje" maar in dit geval werkt het dus wel.

Ik heb bij de ABN-Amro gewoon een pas zonder die chip kunnen bestellen.Ging pas bij de derde keer goed, maar toch...
17-12-2018, 00:59 door Anoniem
Door Arthur Cardshield:
Door Anoniem: Heb je zelf nog wel wat te kiezen als er zomaar 50 euro per dag van je kaart ge-contactloos-zakkenrold kan worden?
...
Wat mij betreft mogen deze contactloze pasjes verboden worden. Net als automatische overboekingen. Het zou alleen moeten kunnen mogen op uitdrukkelijk verzoek van de rekeninghouder. En er zou bij elke transactie een verplichte melding moeten zijn. Per email, per sms of per WHATSAPP. Zodat je in elke geval een bevestiging krijgt van wat er is gebeurd. ...
Automatische betalingen zouden ook met bevestiging moeten gebeuren. ....

Als ondernemer zie ik het nog altijd als een gunst dat ik netjes betaald krijg. ... Zoals sommige betaalsystemen werken, zelfs contactloos nu, vind ik een belediging voor mijn klanten. Daarom gebruik ik ze ook niet. ...
Ik heb je verhaal iets ingekort.
Jij wil dus niet mee met modernere vormen van betalen, maar wel Whatsapp en zo gebruiken?
Je wil dus alleen contant geld en terug naar de oude tijd waar geldlopers van de winkels met grof geweld overvallen worden en niets vermoedende consumenten vanaf de flappentap achtervolgd worden, wachtend op een goed moment. Ik weet niet wat voor een ondernemer je bent, maar ik kan me voorstellen dat je liever anoniem blijft. Zonder die automatische incasso's gaan bedrijven veel meer risico's lopen en veel meer kosten maken, die we dan met z'n allen moeten betalen. En tijdens vakantie natuurlijk ook weer terug naar de traveller cheques :D

Nee, dan heb ik liever een risico van 3x 25 euro, waarvoor ik me bovendien voor nog geen tientje tegen kan beveiligen.

Wat is er moderner aan, als je niet eens meer weet door wie je wordt geplukt en wanneer? Als banken dat verzekeren dan betaal je daar uiteindelijk net zo hard aan mee. Al heb je daar dan al helemaal geen zicht meer op. Al zeker niet als alle banken ongeveer dezelfde schade dekken, want de tarieven en voorwaarden zullen dan overal wel het zelfde zijn.

Dat je nergens meer zicht op hoèft te hebben is facebook filosofie boekje 1. Dat is al bijna verleden tijd. Dat zelfde geldt in feite voor automatische incasso's. Ze benemen je het zicht en de macht op je uitgaven. Ze zijn vooral gemakkelijk voor bedrijven, en nog meer voor hun beurskoersen. Elk tientje incasso maakt jouw contract gerust 1000 euro beurswaarde waard. Omdat ze gewoon kunnen pakken wat ze moeten. Voor hùn zekerheid voor de toekomst. Dat het niet voor jouw gemak is blijkt uit dat ze niet eens de moeite meer nemen om je te melden dat ze weer een (contractueel verplichte, ok) grabbel uit je zak gaan doen. Dat is niet meer relevant. Het is net als OK klikken op een app die heel je privacy begint op te laaien. Maar dat je niet moet zeuren, want je hebt zelf op OK geklikt. Het is klant onvriendelijk. En respectloos.

Travellers cheques waren nou ook niet bepaald veilig. Ook dat moet toch een heel stuk beter kunnen, tegenwoordig. En liever risico van 3x 25 euro moet je de politie eens zeggen. Dan kunnen die zich ook beter bezighouden met belangrijker dingen. Of denk ik nu misschien een beetje té modern?

Komt een echtpaar aan mijn bar, en die bestellen twee witte wijntjes. Ik trek die handtas uit haar handen, en haal er eerst 4 euro uit. Daarna schenk ik twee witte wijntjes in. Moet jij eens proberen zonder minimaal een blauw oog op te lopen. (Ik doe trouwens geen horeca meer, dat was een tussenstapje. Wel veel van geleerd. Want ook voor zulke goedkope wijn zegt er niemand dat dat ook nog wel kan dan.) Bij mij is de klant koning. Voor privacy schendingen moet je inmiddels dubbel bevestigd toestemming geven (AVG!!!). Als het over geld van de bank gaat ligt dat anders. Te doen gebruikelijk. Belachelijk ouderwets.

In Chinese dorpjes betaalt iedereen die gezond is wat aan de dorpsdokter. Wordt er iemand ziek, dan stopt ie met betalen (want ook geen loon, logisch). Daar komt de dokter dan ook meteen en doet alles wat hij kan. Zorgen over kostenbeheersing kent dat systeem niet. Maar een service! Bij ons is het maar je moet, en je moet en je hebt zelf getekend. En zelf ergens OK geklikt. Daar krijg je zure mensen van. Terwijl er veel leukere oplossingen zijn. En veel klantvriendelijker. Daar kan menige bank nog heel veel van leren. Het verwondert mij dan ook niets dat overbodig bankpersoneel zo moeilijk herplaatsbaar is in de maatschappij. Ik zou ze ook niet aannemen.
17-12-2018, 06:42 door Anoniem
Door Anoniem: Topje van de ijsberg.

Bewijs of sterke aanwijzingen hiervoor?
17-12-2018, 08:19 door Anoniem
Door Anoniem: En daarom bestaan er dus van die hoesjes die je bankpas afschermen.
Voor zover ik weet was alleen ABN-Amro zo netjes om klanten daarvan (gratis) te voorzien.
Noem het voor mijn part een "aluhoesje" maar in dit geval werkt het dus wel.
Waarom hoesjes mee geven als ze beweren dat het het veilig is.
17-12-2018, 08:26 door Lex Borger
Door karma4: Bij welke betaalprovider met welk bankcontract zaten die zakkenrollers? Zonder know you customer controles van alles ter beschikking stellen en behulpzaam bij transacties is niet goed..

Juist! Anders dan bij zakkenrollers is opsporing veel beter te doen. Het betaalapparaat is geregistreerd met een zakelijk account. Daar begin je gewoon met je onderzoek. Alle slachtoffers zijn zo ook pro-actief te vinden. En fraudedetectieprocessen zijn ook hierop aan te passen...
17-12-2018, 08:35 door Korund
Ik heb al jaren een Secrid Slimwallet:
https://www.mukama.com/en/secrid-slimwallet
Beschermt je chipkaarten tegen skimmen door de metalen behuizing.
(Nee, ik heb geen aandelen in deze firma, maar ben een tevreden gebruiker.)
17-12-2018, 09:00 door Anoniem
Hoeveel echte zakkenrollers waren actief op Dickens? Want daar zit nog steeds de grootste dreiging. Deze amateurs zijn al gepakt bij de fysieke actie. Als er meldingen waren gekomen zouden ze zijn gepakt via hun betaal provider. Als ze dat hadden omzeild, dan waren ze gepakt via de ontvangende bank.

Een waarschuwing om niet je hele portemonnee met contanten mee te nemen naar zo'n festival snijdt veel meer hout dan alle hoesjes, aluminumfolies en consumentenbonden bij elkaar.

Digitaal roven kost zoveel inspanning, kennis en geld en de pakkans is zo groot, dat het ouderwetse handwerk nog altijd lukratiever is.
17-12-2018, 09:06 door Anoniem
Door Anoniem: Topje van de ijsberg.

Ja? Heb je vaak kleine, vreemde bedragen van je rekening?
17-12-2018, 09:19 door Anoniem
'Tis zo ge pie-pie-piept
17-12-2018, 09:48 door Anoniem
Ik wist dat dit ooit zou gebeuren. Beetje creatief denken en je komt al een eind.
Jammer om dit nu te lezen (natuurlijk wel positief dat ze zijn opgepakt. Bij mijn bank kan ik contactloos betalen niet eens uitschakelen. Als ik het uitschakel werkt het gewoon nog steeds, vreemd hé! Dat vond ik het dus ook al..
17-12-2018, 10:38 door Anoniem
De consument kan natuurlijk ook altijd zelf extra alert blijven. Want ieder nieuw iets heeft een keerzijde. Er zijn voldoende beschermende producten die anti skimming kan voorkomen. van alu folie tot sleeve en Rfid blockers. kijk op Bol.com er is voldoende aanbod
17-12-2018, 10:57 door Anoniem
grappig. Ik herinner me nog goed de discussie die ik met een winkelier had die mij voor gek en paranoide verklaarde dat ik de antenne in mijn pasje heb onderbroken zodat contactloos betalen onmogelijk is.

Ik had zelf het misbruik echter met beveiligingspoortjes verwacht. Met een kleine aanpassing is iedereen die er doorloopt hun geld kwijt. (Valt wel op natuurlijk, dus het aan staan van die functie moet dan ook op willekeurige momenten gebeuren en niet de hele dag door) .. tenzij je het poortje van een ander hijacked natuurlijk. maargoed, in menigten pikken is het dus geworden.. och, rest zal ook wel komen en ik ben veilig :D
17-12-2018, 11:01 door Anoniem
En vrouwlief die maar niet snapt dat ik mijn oude pinpas met plakband elke keer weer maak :)
17-12-2018, 11:44 door Anoniem
Inderdaad is de consument dom:

Door Anoniem: Heb je zelf nog wel wat te kiezen als er zomaar 50 euro per dag van je kaart ge-contactloos-zakkenrold kan worden? << Dit is niet per dag maar €25 zonder je pincode te hoeven gebruiken.

Moeten we niet eens een beginnetje maken met er niet klakkeloos meer van uit te gaan dat de consument dom is? Of bejaard, dement, zwakzinnig of quadriplegic (=vanaf de nek verlamd)????? Gemak is natuurlijk handig voor de verkoop. De impuls aankoop. Daar gaat het gewoon om. Het moment wegnemen dat je er even bij stilstaat dat er weer geld je zak uit vliegt.

Wat mij betreft mogen deze contactloze pasjes verboden worden. Net als automatische overboekingen. Het zou alleen moeten kunnen mogen op uitdrukkelijk verzoek van de rekeninghouder. En er zou bij elke transactie een verplichte melding moeten zijn. Per email, per sms of per whatsapp. Zodat je in elke geval een bevestiging krijgt van wat er is gebeurd. Heb je geen email of sms of whatsapp, gewoon via de post. (Voor die eeuwige excuus oudjes. Maar ook voor toezichthouders, zoals ouders en zo). << Alerts instellen is bij bijna elke bank mogelijk. Daarnaast kan je contactloos betalen gewoon uitzetten via de bank app / website.

Automatische betalingen zouden ook met bevestiging moeten gebeuren. Iets als "Ze willen nu het gas en licht incasseren, komt dat uit?" Zodat je ook kan kiezen om dat over twee dagen te doen, als je loon gestort is. Maar wel even boodschappen kan doen. En toch niet wordt afgesloten. << Is gewoon mogelijk om alerts in te stellen en op de hoogte te worden gehouden van komende afschrijvingen / incasso's.

Graai-er-maar-van-af rekeningen zouden gewoon verboden moeten worden of enkel op uitdrukkelijk verzoek van de rekeninghouder mogelijk moeten zijn. Waarbij dan weer elke leverancier die zulks afdwingt flink strafbaar moet worden. Geen boetes maar celstraf. << Zo, zo. De consument wil dit zelf en je gaat er zelf mee akkoord. Ergens anders of helemaal niet kopen kan ook.

Die banken kan het blijkbaar geen ene r**t schelen of je nog wel goed zicht hebt op je uitgaven. Want het gaat voor hun toch maar van de ene rekening naar de andere. Ofwel het eigenlijke geld blijft gewoon van de bank. En als u rood staat gaat u maar wat harder werken. Ten eerste om de rente op de roodstand te betalen, ten tweede om uw saldo aan te vullen. Terwijl ze zelf geen cent tekort komen; het staat gewoon op een andere rekening! << Hmm, bevestiging de consument is idd dom.

Als ondernemer zie ik het nog altijd als een gunst dat ik netjes betaald krijg. Ongeacht hoeveel tijd en geld mij alles gekost heeft. En is mijn dankuwel wel degelijk gemeend. Zoals sommige betaalsystemen werken, zelfs contactloos nu, vind ik een belediging voor mijn klanten. Daarom gebruik ik ze ook niet. Geen contactloos gebeuren, geen machtigingen en geen automatische herhaalafboekingen. Nog niet voor een transactie van een cent. Het zou voelen als een optreden voor een lege zaal met een automatische lach- en applausmachine. Voor mij is elke betaling een bevestiging dat mijn klant ook echt tevreden is. Geautomatiseerd op mijn kont zitten doe ik wel na mijn pensioen. (Al vrees ik dat ik dan nog steeds lastig word om onder het kleed van zielige oudjes waar de moderne tijd te snel voor gaat geschoven te worden!)
<< of je gaat met je tijd mee als ondernemer. Hangt er uiteraard ook vanaf wat je ambacht is in dit geval.
17-12-2018, 11:50 door Anoniem
Digitaal zakkenrollen.
Precies dit heb ik direct vanaf de aankondiging van de introductie al voorspeld. (en was vast de enige niet)
Stukje aluminiumfolie, zoals vermeld, in de portemonnee is idd afdoende.
17-12-2018, 12:34 door Anoniem
Door Anoniem: Digitaal zakkenrollen.
Precies dit heb ik direct vanaf de aankondiging van de introductie al voorspeld. (en was vast de enige niet)
Stukje aluminiumfolie, zoals vermeld, in de portemonnee is idd afdoende.
Door met een sterke lamp tegen de pas aan te schijnen zie je de antenne, dat is een spoor dat langs de buitenrand van de pas loopt. Dit kun je onderbreken door met een hete naald dit spoor te onderbreken. Theoretisch werkt het dan nog wel, maar dan moet de afstand wel nagenoeg 0 zijn.
17-12-2018, 13:04 door Anoniem
Door Anoniem: Digitaal zakkenrollen.
Precies dit heb ik direct vanaf de aankondiging van de introductie al voorspeld. (en was vast de enige niet)
Stukje aluminiumfolie, zoals vermeld, in de portemonnee is idd afdoende.
Door Anoniem: Digitaal zakkenrollen.
Precies dit heb ik direct vanaf de aankondiging van de introductie al voorspeld. (en was vast de enige niet)

Nostradamus ging je al voor.
17-12-2018, 13:09 door FOCUSRS500
Door Anoniem: Topje van de ijsberg.

De consumentenbond heeft 2 jaar geleden hier voor reeds gewaarschuwd..!!
Wat ik ergerlijker vindt is dat DE BANK …… het NFC (= Near Field Communication) gewoon geactiveerd heeft ZONDER mijn toestemming …!!!
ZELF moet je het uitzetten.
Lees de "kleine lettertjes" en zie de leveringsvoorwaarden vermelden: "de 1e 6maanden gratis. Vervolgens BETAAL je dan € 0,50 per maand, automatisch afschrijven dus niemand ziet die maar € 0,50".
Per jaar dus € 6,=.
4 miljoen klanten is dus 4 miljoen x € 6,00 = € 24 miljoen extra inkomsten voor de banken per jaar.
ZAKELIJK gezien: ga ik dus betalen (€ 6,00) om te betalen.
O ja, er zijn ook banken welke dit bedrag al in en met jouw betaalpas hebben ingecalculeerd en er verder niets over vermelden en keihard zeggen het is toch gratis ( na eerst jouw betalingspakket bijdrage te hebben verhoogd).
De banken kunnen heel goed "creatief boekhouden" beter dan jij !!!!!
Mensen is dat niet van de gekke en we trappen er gewoon wéér in, moeten we niet eens met ons allen kritischer kijken naar de handelwijze van de banken...??
17-12-2018, 15:41 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem:

Dus, wat is jou oplossing?

" Even chargerend "
- Overal camera's plaatsen en iedereen 24/7 in de gaten houden. Want iedereen is een potentiele misdadiger.
..
Waarom dan nog sloten op de deuren of pincodes op op bankpassen.
Je hebt dan toch niets meer te verbergen.
Dank je voor het chargeren, je eindigt heel terecht dat alle beveiliging en handhaving weg moet omdat de privacy van misdadigers belangrijker is. Dat is het resultaat van overdrijving.

Lezen is ook een kunst.
Zo ook lezen wat jij wilt lezen ook al wordt het niet gezegd.


Maar nu terug naar de originele vraag:

Waar ligt jouw grens waar "veiligheid" (overheidscontrole?) overgaat in Big Brother praktijken?
Wanneer is er volgens jou teveel (overheids) controle?
Hoe ziet jou gouden kooi eruit?

En waar begint de eigen verantwoording die samengaat met vrijheid (en privacy).
17-12-2018, 16:00 door Anoniem
Dat hele contactloos betalen slaat nergens op.

Je kan net zo goed je geld meteen op de vloer leggen.

Oom agent heeft hier wederom geen reet mee te maken (aangezien ze er geen ACTIE aan verbinden;) de overheid moet banken instrueren om dit soort wanproducten te verbieden; de pincode is niet voor de kat zijn viool uitgevonden

Degene die dit bedacht heeft, verdient een enkele reis Israel.
17-12-2018, 16:17 door Briolet
Hier bleek de redactie de bron alweer verkeerd gelezen te hebben. De Bulgaren waren niet opgepakt voor "Contactloos Zakkenrollen", maar voor "verdenking van contactloos zakkenrollen". Dat is toch net iets anders.

Inmiddels heeft de politie meer informatie gegeven. Het kon niet vastgesteld worden dat er inderdaad contactloos gestolen is.

https://www.destentor.nl/deventer/geen-sprake-van-contactloos-zakkenrollen-op-dickens-festijn-in-deventer~afba1cf9/
17-12-2018, 16:23 door Briolet
Door linux4:
Door Briolet:
Door linux4: Was een kwestie van tijd voordat dit ging gebeuren. .

Wat ging gebeuren? Het nieuws komt van facebook, wat ik toch al geen betrouwbare bron vind.…

De oproep kwam van de Politie Deventer via Facebook.

Kan wel zijn, maar Facebook geeft ieder ander nieuws. Als ik dat bericht lees van de politie, staat er toch net wat anders dan jij of de redactie leest.
17-12-2018, 19:07 door Anoniem
Door Briolet: Hier bleek de redactie de bron alweer verkeerd gelezen te hebben. De Bulgaren waren niet opgepakt voor "Contactloos Zakkenrollen", maar voor "verdenking van contactloos zakkenrollen". Dat is toch net iets anders.

Inmiddels heeft de politie meer informatie gegeven. Het kon niet vastgesteld worden dat er inderdaad contactloos gestolen is.

Okee, onschuldig.
Beetje kwalijk om er hier dan nog even een anti-migranten tintje aan te geven niet?

Men was onschuldig en dan doet de nationaliteit er ook niet toe.
Behalve natuurlijk als je een pest aan oost europese buitenlanders hebt.
Nee ook dan nog steeds niet, het doet er niet toe.
17-12-2018, 19:34 door Anoniem
Die 25 euro als max is er vaag.
Ik heb een prove of concept gezien waar er meer vanaf werd gehaald.
Weet echter niet meer op welk event dit was.
17-12-2018, 21:20 door karma4
Door Anoniem:
Waar ligt jouw grens waar "veiligheid" (overheidscontrole?) overgaat in Big Brother praktijken?
Wanneer is er volgens jou teveel (overheids) controle?
Hoe ziet jou gouden kooi eruit?
…..
En waar begint de eigen verantwoording die samengaat met vrijheid (en privacy).
Je kent vast de ehrm. https://rm.coe.int/CoERMPublicCommonSearchServices/DisplayDCTMContent?documentId=0900001680063765 laten we die nu eens als basis nemen. Kun je niet tegen zijn toch.

Wat dacht je van artikel 5, 6 of 7? Zie je ergens staan dat handhaving en controle niet zou mogen en per definitie privacy schendend is? Het staat er niet, dan moet je toch ruimte bieden voor regels wetten en handhaving.
Artikel 8 gaat over het recht om rust gelaten te worden, ook weer niet dat niemand wat van je mag weten.

Met je chargering naar een geoden kooi ga je recht tegen die uitgangspunten EVRM in. Leg een uit, licht eens toe.
18-12-2018, 15:47 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem:
Waar ligt jouw grens waar "veiligheid" (overheidscontrole?) overgaat in Big Brother praktijken?
Wanneer is er volgens jou teveel (overheids) controle?
Hoe ziet jou gouden kooi eruit?
…..
En waar begint de eigen verantwoording die samengaat met vrijheid (en privacy).
Je kent vast de ehrm. https://rm.coe.int/CoERMPublicCommonSearchServices/DisplayDCTMContent?documentId=0900001680063765 laten we die nu eens als basis nemen. Kun je niet tegen zijn toch.

Wat dacht je van artikel 5, 6 of 7? Zie je ergens staan dat handhaving en controle niet zou mogen en per definitie privacy schendend is? Het staat er niet, dan moet je toch ruimte bieden voor regels wetten en handhaving.
Artikel 8 gaat over het recht om rust gelaten te worden, ook weer niet dat niemand wat van je mag weten.

Met je chargering naar een geoden kooi ga je recht tegen die uitgangspunten EVRM in. Leg een uit, licht eens toe.

Je geeft geen antwoord (zoals gewoonlijk).

Nogmaals: Hoe ziet jouw wereldbeeld eruit
Dus nuit een of andere link naar bv het EHRM.
Maar een schets van de wereld waar jij in wilt leven, en wanneer controle te ver gaat.
Dat is toch niet zo moeilijk. Of wel?
18-12-2018, 20:21 door karma4
Door Anoniem:
Door karma4:
Door Anoniem:
Waar ligt jouw grens waar "
Je geeft geen antwoord (zoals gewoonlijk).

Nogmaals: Hoe ziet jouw wereldbeeld eruit
Dus nuit een of andere link naar bv het EHRM.
Maar een schets van de wereld waar jij in wilt leven, en wanneer controle te ver gaat.
Dat is toch niet zo moeilijk. Of wel?

Ik geef antwoord en ik begin met een grens te trekken waar privacy en privacybescherming over gaat.
Er is controle en handhaving nodig als basis. Wil je dat ontkennen?

Als je dat ontkend is jouw wereldbeeld dat je alles van andere mag afpakken ze wegjagen omdat jou privacy je dat recht geeft. Slaven houden was in de oudheid (heloten) normaal. Het was de vrijheid en controle van de burgers. Je ziet het terugkomen, waar eerst als de wil van het volk een leider koos, https://www.telegraaf.nl/nieuws/2913136/protesten-na-aanname-hongaarse-slavenwet. Dat is een controle die jij voorstaat?

Ik geef wat uitersten er zijn er veel meer.
18-12-2018, 20:33 door Anoniem
Ik heb de oplossing maar zelf geimplementeerd:

Contactloos betalen uitschakelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.