image

Gynaecologische kliniek VS verliest patiëntdata door ransomware

vrijdag 1 februari 2019, 13:06 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaanse gynaecologische kliniek heeft gegevens van patiënten verloren nadat het door de Gandcrab-ransomware besmet raakte. De infectie deed zich voor op 21 november vorig jaar, maar is 14 januari aan patiënten gecommuniceerd. De ransomware versleutelde patiëntgegevens die teruggingen tot 2007.

Het ging om medische dossiers, diagnoses, behandelinformatie en bevallingsinformatie. Op de server stonden de gegevens van meer dan 6.000 patiënten. De meeste patiëntgegevens konden via een back-up worden hersteld, maar sommige gegevens zijn door de ransomware verloren gegaan. Het gaat onder andere om medische gegevens die door de kliniek waren ingescand en aan het patiëntendossier toegevoegd, zoals medische dossiers en bloedsuikergegevens.

De kliniek zegt een onderzoek te hebben ingesteld naar de oorzaak van de ransomware-infectie (pdf). Verder zijn patiëntgegevens niet door de aanvallers gestolen, aldus de waarschuwing aan patiënten. De Gandcrab-ransomware verspreidt zich vooral via e-mailbijlagen en besmette advertenties.

Reacties (1)
05-02-2019, 11:33 door Anoniem
Waarom hadden ze geen backup van ingescande gegevens?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.