image

Leverancier van thuiskassen AeroGrow getroffen door datalek

dinsdag 9 april 2019, 16:22 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse leverancier van thuiskassen AeroGrow heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek nadat er kwaadaardige code op de betaalpagina van de webwinkel was ontdekt. AeroGrow is de leverancier van de AeroGarden, een kweekkas om thuis allerlei planten mee te laten groeien.

Het bedrijf had van april tot en met december vorig jaar een netto-omzet van 25,3 miljoen dollar. Op 4 maart van dit jaar ontdekte AeroGrow dat aanvallers de creditcardgegevens van klanten hebben gestolen. Gegevens die op de betaalpagina van de "eCommerce vendor" van de webwinkel werden ingevoerd konden door kwaadaardige code worden onderschept. Om welke leverancier het gaat laat AeroGrow niet weten. Wel heeft het bedrijf de kwaadaardige code na ontdekking verwijderd.

De code, die van 29 oktober 2018 tot 4 maart 2019 actief was, onderschepte creditcardnummers, verloopdatum en CCV-/CVV-nummers. Klanten krijgen één jaar kosteloos een identiteitsbeschermingsdienst aangeboden. Hoe de kwaadaardige code aan de betaalpagina kon worden toegevoegd laat AeroGrow niet weten. Ook het aantal getroffen klanten is niet bekendgemaakt (pdf).

Reacties (1)
09-04-2019, 20:27 door Anoniem
Ik had er bijna een gekocht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.