image

Yahoo wil grootste datalek ooit voor 117,5 miljoen schikken

dinsdag 9 april 2019, 16:38 door Redactie, 4 reacties

Yahoo heeft een nieuwe poging gedaan om het grootste datalek in de geschiedenis te schikken nadat een Amerikaanse rechter een eerder voorstel begin dit jaar afwees. Bij een aanval in 2013 werden de gegevens van 3 miljard accounts gestolen.

De schikking die Yahoo aan de rechter voorlegde heeft betrekking op 1 miljard accounts die eigendom van bijna 200 miljoen mensen in de Verenigde Staten en Israël waren. Yahoo wilde het datalek initieel voor een bedrag van 50 miljoen dollar schikken. De rechter verwierp dit voorstel en hekelde het feit dat de omvang van het schikkingsfonds niet in het voorstel werd genoemd, alsmede de kosten van de kredietmonitoring die getroffen gebruikers krijgen. Ook vond de rechter de kosten voor de advocaten van de getroffen gebruikers "onredelijk hoog" en hekelde het gebrek aan transparantie van Yahoo.

Yahoo heeft nu een nieuw voorstel gepresenteerd waarin het een schikkingsbedrag van 117,5 miljoen dollar voorstelt. Van dit bedrag gaat tenminste 55 miljoen dollar naar de kosten van slachtoffers en 24 miljoen dollar voor twee jaar kredietmonitoring. Verder is er 30 miljoen gereserveerd voor juridische kosten en 8,5 miljoen voor andere uitgaven. Het nu gepresenteerde voorstel van Yahoo moet nog door de rechter worden goedgekeurd, zo meldt persbureau Reuters.

Reacties (4)
09-04-2019, 17:55 door bollie
Tientallen miljoenen die datalekken en hacks kosten.....Hydro, Maersk en nu weer Yahoo.....
En nog zóveel bedrijven die erop gokken dat dit hen niet overkomt....
09-04-2019, 20:29 door Anoniem
Schikken vind ik een goede optie in deze. Dan kan men gewoon verder en ook weer normaal werken aan de eigen systemen zonder verdere ruchtbaarheid want dit schaadt zo'n groot bedrijf natuurlijk enorm.
09-04-2019, 23:22 door Anoniem
Ah mooi! Ik had ook nog ergens een yahoo account! Waar kan ik op een veilige manier mijn rekeningnummer opgeven?
10-04-2019, 07:34 door Anoniem
Lekker schikken, doormodderen, steeds verder rommelen, corrupt, incompetent, onveiliger. Steeds meer leven in a digital sh+thole.
#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.