image

Criminelen kapen honderden Magento-webwinkels via lek

woensdag 12 juni 2019, 17:31 door Redactie, 6 reacties

In de eerste twee weken van juni hebben criminelen honderden op Magento 2 gebaseerde webwinkels weten te kapen. Voor de aanval wordt er gebruik gemaakt van een beveiligingslek dat in maart door Magento via een noodpatch werd verholpen, zo meldt de Nederlandse onderzoeker Willem de Groot.

Zestien uur na het uitkomen van de beveiligingsupdate in maart werden kwetsbare webwinkels al aangevallen, zo laat De Groot weten. Via het beveiligingslek is het mogelijk om beheerderswachtwoorden te stelen. Vervolgens kunnen criminelen op de webwinkel inloggen en kwaadaardige code toevoegen die creditcardgegevens van klanten steelt en terugstuurt naar de aanvallers.

In juni telde De Groot driehonderd gecompromitteerde webwinkels. De onderzoeker denkt dat dit komt omdat aanvallers het proces om kwetsbare webwinkels te compromitteren hebben geautomatiseerd. Beheerders van een Magento-webwinkel krijgen het advies om alle beschikbare updates te installeren en beheerderswachtwoorden te wijzigen.

Image

Reacties (6)
13-06-2019, 08:01 door spatieman
china autority mode: We dont have hackers, u are all trying to destroy us.
13-06-2019, 10:21 door Anoniem
Hop, hop, webshops scan bij magereport.
luntrus
13-06-2019, 15:56 door Anoniem
Het lijkt me dat je als bezoeker ook wilt kunnen controleren of een webshop alle security updates heeft geïnstalleerd.
Maar hoe doe je dat?
14-06-2019, 08:06 door Anoniem
Het antwoord heb je hierboven, maar dat is in de eerste plaats het werk van website admin of uitbesteed aan tester, cloud host en dergelijke. Dan moet je wel bekend zijn met het juiste back end adres.
Mage report scant alle bekende kwetsbaarheden en patches, maar dit is niet de taak van de klant.
luntrus
14-06-2019, 08:26 door Anoniem
55% webwinkels is min of meer onveilig.
Onhoudbare situatie maar heeft geen prioriteit vanwege een als het kalf verdronken is houding en security als sluitpost bij de graaiers. Jammer- helaas pindakaas.
#sockpuppet
18-06-2019, 08:02 door The FOSS
Door Anoniem: Mage report scant alle bekende kwetsbaarheden en patches, maar dit is niet de taak van de klant.
luntrus

Dat moge zo zijn maar toch zou ik niet graag bij een onveilige Magento shop kopen (privacy , bankgegevens, e.d.). Dus haal ik ze van tevoren toch maar even door de scanner.

https://www.magereport.com/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.