De interesse voor een smart home onder Nederlanders is mede vanwege zorgen over privacy en security afgenomen, zo liet onderzoeksbureau GfK vorig jaar weten. Een coalitie van bedrijven en Techniek Nederland willen nu via een nieuwe campagne het smart home-concept "naar de massa" brengen.
Hiervoor is er een website gelanceerd waar een "Smart Oma" laat zien hoe Nederlandse burgers van hun woning een "smart home" kunnen maken. "Door nu te investeren in awareness, kunnen we in de toekomst de vruchten plukken en de materie inhoudelijker behandelen. Kortom: eerst enthousiasmeren, dan activeren. Dat betekent dat we niet in de diepte, maar in de breedte gaan", zegt Techniek Nederland. De organisatie is samen met GfK, merkenbureau GuiltyPeople, PostNL, D-Link, Gigaset, Somfy, Netatmo, BCC en BSH huishoudapparaten het initiatief "Smart Home Society" gestart.
Het doel van de campagne is om burgers te laten weten dat een smart home misschien ingewikkeld klinkt, maar in de praktijk eigenlijk "heel makkelijk" is. Op de website is een checklist te vinden alsmede filmpjes. "Het idee achter de films is simpel: als zelfs je oma snapt hoe je met al die slimme apparaten in huis omgaat, dan kun jij het zeker", zegt Gideon Schipaanboord van GuiltyPeople.
Het onderzoek van GfK liet zien dat de interesse voor een smart home als concept vorig jaar is afgenomen. Een minderheid van de ondervraagde Nederlanders (49 procent) zegt in een smart home geïnteresseerd te zijn. Een jaar eerder was dit nog 59 procent. De voornaamste reden om een smart home links te laten liggen zijn nog altijd de kosten (41 procent). Dit percentage was echter ten opzichte van het jaar ervoor afgenomen.
Zorgen over security en privacy zijn wel toegenomen. Meer dan een derde van de ondervraagde Nederlanders noemde beide als reden om geen smart home te willen. Volgens GfK moeten fabrikanten in hun marketing burgers dan ook geruststellen over security en privacy.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Als hostingbedrijf krijgen wij steeds vaker klachten dat een website van een klant ten onrechte persoonsgegevens publiceert of ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.