image

Amerikaan krijgt 6 jaar cel voor het uitvoeren van ddos-aanvallen

donderdag 21 november 2019, 10:54 door Redactie, 4 reacties

Een 33-jarige Amerikaanse man is in de Verenigde Staten wegens het uitvoeren van ddos-aanvallen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar. Ook moet de man een schadevergoeding van 670.000 dollar betalen, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. De aanvallen vonden in 2017 plaats en waren gericht tegen de stad Akron en het politiekorps van de stad.

Op de dag van de aanvallen eiste een Twitter-gebruiker de verantwoordelijkheid hiervoor op en plaatste onder andere een YouTube-video en screenshot waarop te zien waren dat de websites onbereikbaar waren. In de video was een persoon met een Guy Fawkes-masker te zien die stelde dat het tijd was om de stad een lesje te leren. Uit het onderzoek dat de FBI instelde bleek dat de aanvallen afkomstig waren van het ip-adres van de verdachte. Daarnaast was de telefoon van de verdachte gekoppeld aan het Twitter-account dat de aanvallen opeiste, zo liet de FBI vorig jaar weten.

Bij een huiszoeking troffen agenten een Guy Fawkes-masker aan en een telefoon met een kapot scherm, net zoals in de tweets van de verdachte te zien waren. De verdachte verklaarde dat hij verantwoordelijk was voor de ddos-aanvallen op de stad, het Amerikaanse ministerie van Defensie en anderen. Naar eigen zeggen koesterde hij wrok tegen het politiekorps, zo meldt de FBI, die de man als een 'hacktivist' omschrijft.

Voor het uitvoeren van de ddos-aanvallen maakte de Amerikaan gebruik van ddos-diensten, die tegen een kleine vergoeding websites platleggen. Volgens de FBI was de man zeer behendig in het gebruik van deze "tools". De Amerikaan bekende uiteindelijk schuldig te zijn aan het beschadigen van een beveiligde computer, waarvoor hij zes jaar achter de tralies verdwijnt. Een 21-jarige Amerikaan die twee jaar lang verschillende ddos-diensten op internet aanbood werd vorige week nog tot een gevangenisstraf van 13 maanden veroordeeld.

Reacties (4)
21-11-2019, 11:02 door Anoniem
Kijk dat gaat prima! Genadeloos neerknuppelen dat gespuis, dan houden ze er wel een keer mee op.
21-11-2019, 11:25 door Anoniem
Veels te kortzichtig. Welnee die komt dichter bij zijn klantenkring. Zodra die vrij is. Is die in dienst v.e. een stel criminelen en plotseling verdwenen.

Zijn wrok zal alleen maar groter worden.
21-11-2019, 11:34 door Anoniem
Deze strafmaat moet vaker worden toegepast gedifferentieerd naar de mogelijk dodelijke gevolgen van een ddos aanval.
Er is nagenoeg geen voorstellingsvermogen nodig om in te zien dat een aanval op een hulpdienst hulpaanvragen bijvoorbeeld bij ernstige calamiteiten waarbij slachtoffers zijn gevallen blokkeert. Lui die dit flikken moeten snoeihard voelen hoe totaal stompzinnig onverantwoordelijk zij bezig zijn geweest. Boet er maar voor en loodzwaar. Uitstekende uitspraak van deze rechter!
21-11-2019, 12:01 door Anoniem
" Genadeloos neerknuppelen dat gespuis"
Damn brother laat je behandelen voor je agressie probleem, gaat uiteindelijk fout aflopen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.