image

De Jonge hoopt corona-app voor zomervakantie gereed te hebben

woensdag 3 juni 2020, 19:48 door Redactie, 7 reacties

Minister De Jonge van Volksgezondheid hoopt de corona-app die het contactonderzoek van de GGD moet ondersteunen voor de zomervakantie gereed te hebben. Dat liet de minister vanavond tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen weten. De Jonge stelde dat hij, mede vanwege de komst van buitenlandse toeristen naar Nederland, nog altijd heel graag een app wil. Bij deze groep zal het in het geval van een infectie namelijk lastiger zijn om te achterhalen met wie ze allemaal in contact zijn geweest, merkte de minister op.

"We werken er hard aan. Ik hoop zelfs dat die voor de drempel van de vakantie af is, maar dat zal heel hard doorwerken worden", maakte De Jonge duidelijk. In de eerste helft van juni zal er een proef met de corona-app worden gehouden. In de tweede helft van juni is het bedoeling om de proef ook ergens in het echt vorm te geven, waarbij een versie voor het grote publiek niet veel later zou moeten volgen. "Ik hoop dat het net lukt op de drempel van de zomervakantie."

Vorige week werden de eerste ontwerpen van de Nederlandse corona-app openbaar gemaakt. Inmiddels is ook de eerste Android- en iOS-code gepubliceerd.

Reacties (7)
03-06-2020, 20:12 door linux4
I.v.m. de komst van buitenlandse toeristen? Praten alle Covid-19 apps van alle landen dan met elkaar?
03-06-2020, 20:29 door [Account Verwijderd]
Door linux4: I.v.m. de komst van buitenlandse toeristen? Praten alle Covid-19 apps van alle landen dan met elkaar?
Volgens mij was dat wel het idee van de Europese Commissie. Wanneer alle landen zich neerleggen bij Apple en Google zal dat ook weinig problemen geven verwacht ik zo. Voornamelijk omdat er dan 1 protocol door alle apps gebruikt wordt. Het downloaden van de lijst met 'geïnfecteerde contactpunten' uit het juiste land lijkt mij slechts een klein obstakel. In de lijst met eisen waar de Nederlandse app aan moet voldoen staat het overigens niet als eis genoemd.
03-06-2020, 21:30 door The FOSS
Door linux4: I.v.m. de komst van buitenlandse toeristen? Praten alle Covid-19 apps van alle landen dan met elkaar?

Je kan natuurlijk als eis stellen (of netjes vragen) dat toeristen die naar Nederland komen de Nederlandse app even installeren.
04-06-2020, 06:44 door [Account Verwijderd]
Doe maar rustig aan, jonge-ns. Er is geen haast bij. Laat het geld maar rustig vloeien. En tegen de tijd dat ze het echt willen hebben (voor de toeristen???), kom dan AUB eerst met bewijzen VOORDAT je het gaat VERPLICHTEN!
04-06-2020, 07:30 door Anoniem
Ja, je vraagt je toch af hoe geloofwaardig het een en ander is. Op dit moment wordt Zweden afgefakkeld als het domste kindje van de klas met leugens, grove leugens en statistieken. Feit blijft wel dat zij zonder lockdown die NL nu al 400 miljard euro gekost heeft 1500 minder doden heeft dan Nederland. En de doden zijn vrijwel allemaal gevallen onder mensen die anders de griep toch niet overleefd zouden hebben. Geen miljardensteun voor multinationals (hè rutte, kun je toch je vriendjes helpen zonder je venootschapsbelasting feestje) geen duizenden ZZP ers in de goot (fnv erg blij), geen telecom reisgegevens (belastingdienst en aivd erg blij)... er waren teveel partijen die konden profiteren van een lockdown dat het wel moest gebeuren... en als er dan zo'n landje naar feiten kijkt is dat erg lastig te verkopen aan je bevolking die je 3 maanden lang hebt onderdrukt tegen absurd hoge kosten. Nu nog een tracking app, de natte droom van menig dictator..
04-06-2020, 07:56 door Anoniem
Door donderslag: Doe maar rustig aan, jonge-ns. Er is geen haast bij. Laat het geld maar rustig vloeien. En tegen de tijd dat ze het echt willen hebben (voor de toeristen???), kom dan AUB eerst met bewijzen VOORDAT je het gaat VERPLICHTEN!
Verplicht?? Volgens mij kan dat niet de bedoeling zijn.
06-06-2020, 00:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door donderslag: Doe maar rustig aan, jonge-ns. Er is geen haast bij. Laat het geld maar rustig vloeien. En tegen de tijd dat ze het echt willen hebben (voor de toeristen???), kom dan AUB eerst met bewijzen VOORDAT je het gaat VERPLICHTEN!
Verplicht?? Volgens mij kan dat niet de bedoeling zijn.

Jij kan toch op je vingers tellen?
Het kan inderdaad niet de bedoeling zijn, dus kom inderdaad gewoon met de bewijzen minister de Jonge.
Bij deze groep zal het in het geval van een infectie namelijk lastiger zijn om te achterhalen met wie ze allemaal in contact zijn geweest, merkte de minister op.
Als je op voorhand weet dat het achterhalen van een infectie bij een bezoeker uit het buitenland lastiger zal zijn met wie een besmet iemand contact had, dan gaat u een proef doen???
Wil u wel serieus beeld met representativiteit van de uitkomsten van de proef en dus de kans lopen dat een laag gebruik heeft?
Of zoekt u een uitweg / excuus op voorhand om de proef voort te zetten vanwege "bemoedigende" tussentijdse bevindingen? Het volgende plakje van de cake.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.