image

Honda legt deel van productie stil na infectie door ransomware

dinsdag 9 juni 2020, 10:58 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 09-06-2020, 13:04

Autofabrikant Honda heeft een deel van de productie gestopt na een "storing" op het computernetwerk, maar volgens sommige onderzoekers is het bedrijf getroffen door ransomware. Gisteren publiceerde een onderzoeker op Twitter een link naar een ransomware-exemplaar dat van een intern Honda-domein gebruikmaakte. Het gaat om een versie van de Ekans-ransomware, ook bekend als Snake.

Criminelen achter deze ransomware wisten eerder het Duitse Fresenius Medical Care te infecteren, de grootste fabrikant van dialyseapparatuur ter wereld en beheerder van dialyseklinieken wereldwijd. Honda wil niet bevestigen dat het door de ransomware is getroffen. Wel stelt de autofabrikant dat er een "probleem" en een "storing" op het computernetwerk was, waarvan de oorzaak nu wordt onderzocht.

"We kunnen enige impact in Europa bevestigen en onderzoeken de exacte oorzaak", aldus een woordvoerder tegenover The Telegraph. Een woordvoerder laat aan NBC News weten dat het met een "storing op het computernetwerk" te maken heeft en daardoor een deel van de productie is gestopt. Ook deze woordvoerder bevestigt een onderzoek naar de oorzaak, maar geeft geen verdere details.

In een verklaring die naar verschillende websites werd gestuurd meldt Honda dat het op zondag 7 juni met een storing op het computernetwerk kreeg te maken, die voor een verlies aan connectiviteit zorgde wat gevolgen voor de bedrijfsvoering had. Wederom ontbreken details. Wel is het een tactiek voor veel ransomwarebendes om in het weekend toe te slaan, aangezien it-personeel dan vaak niet aanwezig is.

Honda was één van de bedrijven die in 2017 door de WannaCry-ransomware werd getroffen en daarop de productie in een fabriek stillegde.

Update

Honda laat in een reactie tegenover persbureau Reuters weten dat het inderdaad door ransomware is getroffen. Hierop is de titel van het artikel aangepast. De ransomware wist bestanden op de interne servers van het bedrijf te versleutelen. Door de aanval is de productie van auto's en motorvoertuigen in verschillende fabrieken stilgelegd. Het gaat onder andere om fabrieken in de Verenigde Staten, Turkije, India en Brazilië.

Reacties (4)
09-06-2020, 13:04 door souplost
Dat krijg je er van als je consumenten software in een fabriek gaat gebruiken!
Hackers hebben nu waarschijnlijk ook toegang tot je nieuwe Honda auto.
09-06-2020, 15:16 door Anoniem
Door souplost: Dat krijg je er van als je consumenten software in een fabriek gaat gebruiken!
Hackers hebben nu waarschijnlijk ook toegang tot je nieuwe Honda auto.
Zet die plaat eens af en verdiep je eens in het feit, waarom geen enkele grote leverancier stuurprogramma's WIL maken voor de industrie!
09-06-2020, 22:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Door souplost: Dat krijg je er van als je consumenten software in een fabriek gaat gebruiken!
Hackers hebben nu waarschijnlijk ook toegang tot je nieuwe Honda auto.
Zet die plaat eens af en verdiep je eens in het feit, waarom geen enkele grote leverancier stuurprogramma's WIL maken voor de industrie!
Ik denk dat grote leveranciers best stuurprogramma's voor industrie willen maken, maar industriële klanten deze stuurprogramma's niet onder de condities van de leveranciers willen afnemen :-)
11-06-2020, 10:01 door Anoniem
Daarom heeft men echt vrijwel alle productie, ja ook uit het Land van de Rijzende Zon, laten verdwijnen naar het Rijk van het Midden. Ik schrijf het zo op, omdat het bericht anders op een heleboel plaatsen er al niet meer door komt. (Ja we hebben info-censuur op Big Tech Interwebz).

Jouw mobieltje komt hier al aan in een Bahasa Indonesia configuratie via Vlaanderen. (Saya seorang pendulkung fleksibel). Dit is dus doosjes geschuif van hogere orde. Amazon vincit omnia.

In de USA zijn er alleen nog de eindlijnen, de productie is al verdwenen. De gewone bevolking wacht daar massaal op de "hunger games". Columbus is al van zijn voetstuk getrokken. Rhodes wacht hetzelfde lot. Een nieuwe beeldenstorm woedt.

Zo werk dat in Great Globalania en het speelt ons allen parten. We zouden eigenlijk vandaag allemaal even naar buiten moeten gaan met een zuurstok in de hand om te protesteren voor de kermisexploitanten en tegen de Nederland BV - ballentent-eerste-klas!; Nederland klein onderdeel van Wereldwijd-Great Globalania.

We gaan er allemaal wel zo mee naar de ratsmodee, maar dat zal de meesten een zorg zijn. Terug on topic betekent dan tevens afrekenen met global cybercrime en dat gaat nu eenmaal slecht. Stop die ransomware malcreanten maar eens vanuit o.a. de United Snakes of America. Bulletproof action.

Stuurprogramma's zijn gevoelig, dat weten we reeds vanuit de Stuxnet ervaring. We worden allemaal ge-cyber-piepeld, beste mensen, niemand uitgezonderd.. Maak je toch geen illusies. Het is een gevecht tegen de bierkaai.

#sockpuppet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.