image

Amazon komt met Alexa-dienst voor appartementencomplexen

woensdag 9 september 2020, 15:33 door Redactie, 7 reacties

Amazon is in de Verenigde Staten een nieuwe dienst gestart die het eenvoudiger voor verhuurders en beheerders van appartementencomplexen moet maken om hun gebouwen van spraakassistent Alexa te voorzien. Woningen kunnen zo standaard met de spraakassistent worden uitgerust en huurders hebben geen account nodig om van Alexa gebruik te kunnen maken.

Alexa for Residential, zoals de dienst heet, geeft vastgoedbeheerders ook de mogelijkheid om "custom voice experiences" te bieden die verder dan de muren van hun appartementen gaan, zo stelt Amazon. Bewoners zouden dan via Alexa bijvoorbeeld onderhoudsverzoeken kunnen indienen of hun huur kunnen beheren. In lege appartementen zou Alexa veelgestelde vragen van potentiële huurders kunnen beantwoorden of een "tour" kunnen geven.

Amazon laat weten dat verhuurders niet bij de data kunnen die Alexa van huurders verzamelt. Alle stemopnamen worden daarnaast dagelijks verwijderd, aldus het techbedrijf. De afgelopen jaren heeft Amazon honderden miljoenen dollars uitgegeven om de Amazon Echo of andere apparaten voorzien van Alexa in zoveel mogelijk woningen als mogelijk te krijgen, meldt Vice Magazine.

Gebruikers geven niet alleen miljarden dollars via Alexa uit, de data die de spraakassistent verzamelt zou ook het stemherkenningssysteem van Amazon trainen. Daar kan het bedrijf vervolgens weer via de Amazon Web Services-producten die het aanbiedt verdienen. Volgens Vice Magazine is niet alleen de aanwezigheid van Alexa reden tot zorg, maar ook waar de verzamelde data terechtkomt en hoe die wordt gebruikt. In de berichtgeving noemt de website de Amazon Echo een microfoon. Iets waar het techbedrijf niet blij mee is, zo laat hoofdredacteur Jason Koebler weten.

Reacties (7)
09-09-2020, 15:52 door spatieman
Alexa, werk jij voor de nsa...
Alexa schakelt af en laat een lading gifgas los in de woning...
09-09-2020, 16:08 door Anoniem
Je huis dus als browser... Maargoed dat je Alexa in dit geval over het balkon kan gooien. Gelijk dus aan puinafval: Erg toepasselijk. Typisch zo'n 'gemaksdingetje' voor corona-appdownloaders, tv-kijkers en bejaarden. Helaas is die groep nog in de meerderheid en blijven bedrijven als Amazon en Google nog hun bestaansrecht houden. Eigenlijk een goede zaak dat 'onze' regeringen 'goed' op weg zijn met hun nsb-praktijken in het kader van de corona-hoax, zodat ook deze groep meer en meer wakker wordt.
09-09-2020, 17:33 door Anoniem
Ik zal nooit zoiets als Alexa gebruiken maar ben bang dat je over een paar jaar hier zelf geen keus meer over kan maken.
Zijn het niet geestelijk gestoorde die de wereld in hun macht willen hebben.
09-09-2020, 19:14 door Anoniem
Ze moeten eens geld investeren in het bestrijden van de abuse die vanuit de amazon cloud komt.
10-09-2020, 05:36 door VriendP
Belangrijk om te weten is ook dat Keith Alexander, voormalig directeur van de NSA, nu is toegevoegd aan Amazon's board of directors. U weet wel, de baas van de NSA in de periode dat Edward Snowden over massa-surveillance lekte en naar Rusland moest vluchten voor zijn veiligheid. Nou, RT schrijft daar vandaag een mooi stukje over.

https://www.rt.com/usa/500319-nsa-amazon-surveillance-snowden/

Ik heb niet veel draaien in AWS maar ik overweg ernstig om dat nu uit te gaan zetten. Nou was ik altijd al sceptisch over Azure en AWS, maar dit is zeker iets dat moet worden gewogen als jij of je bedrijf data in AWS heeft staan.
10-09-2020, 12:08 door Anoniem
Door VriendP: Belangrijk om te weten is ook dat Keith Alexander, voormalig directeur van de NSA, nu is toegevoegd aan Amazon's board of directors. U weet wel, de baas van de NSA in de periode dat Edward Snowden over massa-surveillance lekte en naar Rusland moest vluchten voor zijn veiligheid. Nou, RT schrijft daar vandaag een mooi stukje over.

https://www.rt.com/usa/500319-nsa-amazon-surveillance-snowden/

Ik heb niet veel draaien in AWS maar ik overweg ernstig om dat nu uit te gaan zetten. Nou was ik altijd al sceptisch over Azure en AWS, maar dit is zeker iets dat moet worden gewogen als jij of je bedrijf data in AWS heeft staan.

Ik wist het wel!!!! Daarom wil letsencrypt niet uit de amazon cloud.
13-09-2020, 11:49 door Anoniem
Als mijn huisbaas zo'n instrument zou installeren dan klaag ik hem aan wegens GDPR-overtredingen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.