Microsoft Defender, de gratis antivirussoftware die standaard aanwezig is in Windows 10, heeft wederom tijdens een antivirustest van het Duitse testlab AV-Test Institute de maximale score gehaald. De gratis virusscanner scoorde beter dan betaalde pakketten zoals Bitdefender, ESET en G Data.
Voor de test werden in totaal 22 anti-viruspakketten beoordeeld op de detectie van malware, prestaties en bruikbaarheid. Voor de drie onderdelen konden de pakketten bij elkaar 18 punten verdienen. Bij de detectie van malware werd gekeken naar 334 "zero-day" malware-exemplaren en ruim 12.000 malware-exemplaren die in de laatste vier weken voor de test werden ontdekt.
Voor de detectie van de zero-day malware, wat in de definitie van AV-Test onbekende, nieuwe malware is, werd er een gemiddelde score van 98,8 procent gehaald. De test met de ruim 12.000 malware-exemplaren leverde een gemiddelde detectiescore van 100 procent op. Veertien virusscanners scoren op beide onderdelen 100 procent. Om op dit onderdeel zes punten te scoren was het niet noodzakelijk om ook alle malware te detecteren. Cylance en PC Matic zetten met respectievelijk 2,5 en 4 punten de laagste detectiescore neer.
Bij het tweede onderdeel, de prestaties, werd naar zaken als het bezoeken van websites, downloaden van bestanden, installeren en draaien van software en het kopiëren van bestanden gekeken en welke invloed de pakketten hierop hadden. Achttien van de 22 pakketten scoren de maximale 6 punten. De overige vier antivirusprogramma's volgen met 5,5 punten, wat aangeeft dat virusscanners tegenwoordig nog nauwelijks impact op systemen hebben.
Tijdens het laatste onderdeel van de test, de bruikbaarheid, kwamen de 'false positives' aan bod. In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Voor de test werden meer dan een miljoen schone websites en bestanden gebruikt. Zestien pakketten halen de maximale 6 punten. Cylance eindigt met vier punten wederom onderaan.
Van de 22 virusscanners weten er uiteindelijk tien op de alle drie de vlakken maximaal te scoren. Het gaat om AhnLab, BullGuard, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Microsoft, Northguard, NortonLifeLock, Trend Micro en Vipre Security. Cylance is met 12,5 punten hekkensluiter. Het is de derde test op rij van dit jaar dat Microsoft Defender van AV-Test de maximale score krijgt. Informatie die Microsoft via Defender verzameld wordt ook binnen de zakelijke beveiligingsoplossing van het techbedrijf gebruikt, waar organisaties voor moeten betalen.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Security Officer
36 - 40 uur
Als Security Officer zorg je dat het infrastructuur platform, de -broncode en de VECOZO werkplek van VECOZO zo min mogelijk kwetsbaarheden kennen. Dit doe je door kwetsbaarheden inzichtelijk te maken en op te lossen. Zo speel jij een cruciale rol in de beveiliging van al onze gegevens en bedrijfsmiddelen.
Juridische vraag: Als mijn werkgever van mij verlangt om aan te geven of ik Corona heb, dan wel mij heb laten testen of mij ...
Certified Secure LIVE Online
Certified Secure is LIVE. Cross Site Scripting vinden en voorkomen? Met z'n allen een volledige kubernetes cluster compromitteren? Of gewoon voorkomen dat een collega op een phishing mail klikt? Ontwikkel ook terwijl je thuiswerkt je Hacker Mindset!
Zoals altijd zijn ook onze LIVE trainingen hands-on en met persoonlijke begeleiding van ervaren Certified Secure instructeurs. Direct vanuit je browser en dus zonder nasty extra software!
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw team.
Het risico van een supply-chain-aanval, waarbij aanvallers via software of systemen van een derde partij bij organisaties weten ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.