image

Politie houdt verdachten aan voor grootschalige WhatsAppfraude

donderdag 18 februari 2021, 16:44 door Redactie, 2 reacties

De politie heeft afgelopen dinsdag twee mannen van 19 en 22 jaar uit Enschede aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige WhatsAppfraude, Marktplaatsfraude en bankhelpdeskfraude. De verdachten zouden slachtoffers voor bedragen van tussen de 3.000 en 20.000 euro hebben opgelicht.

Bij de politie kwamen afgelopen maanden meerdere aangiften binnen van oplichting waaraan deze verdachten kunnen worden gekoppeld. De woningen van de verdachten zijn afgelopen dinsdag doorzocht, waarbij de politie goederen in beslag nam die als bewijsmateriaal kunnen dienen, alsmede waardevolle spullen die in aanmerking komen om 'afgepakt' te worden. Het gaat onder andere om een personenauto en een groot geldbedrag.

"Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont", aldus de politie. Het Openbaar Ministerie en de politie willen met het afgepakte geld eerst slachtoffers compenseren. Wat over blijft gaat naar de staatskas.

Verschillende personen die in deze zaak als katvanger fungeerden zijn door de politie aangehouden. Uit het onderzoek blijkt dat er nog meer personen bij deze zaak betrokken zijn en meer aanhoudingen worden dan ook niet door de politie uitgesloten.

Reacties (2)
18-02-2021, 20:11 door Anoniem
een goede idee oppakken de boeven een jaar de bak in..........ga maar werken voor je geld ..i.p.v .stelen
19 en 22 jaar je zou ze toch wat aan doen en alles teug betalen
20-02-2021, 14:52 door Anoniem
En intussen accepteren we dat fb met je data van whatsapp er vandoor gaat.


wie zijn nou de grootste boeven


Maar goed gedaan, weer een paar ettertjes ff op hold.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.