image

De Jonge: CoronaCheck-app heeft persoonsgegevens nodig

dinsdag 9 maart 2021, 10:57 door Redactie, 56 reacties

De CoronaCheck-app van de overheid waarmee burgers straks kunnen aantonen dat ze negatief op corona zijn getest heeft persoonsgegevens nodig, zo liet minister De Jonge gisterenavond tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen weten. Volgens de minister kan een verplicht testbewijs een aanvullende maatregel zijn om de samenleving te openen.

De app, die eerder nog CoronaTester werd genoemd, geeft via een qr-code weer of de gebruiker is getest. Deze code kan aan de deur van een evenement of locatie worden gecontroleerd. De testversie van de app bevat geen persoonsgegevens, maar dat zal bij het daadwerkelijke gebruik ergens in mei straks veranderen.

"Je wilt natuurlijk straks voorkomen dat iemand zich laat testen, zijn negatieve test op zijn telefoon zet, zijn telefoon aan de buurman geeft en die dan vervolgens naar een concert gaat en wel degelijk besmet blijkt. Nou om dat helemaal dicht te zetten hebben we wel iets van persoonsgegevens nodig in die app en daarvoor moet de wet gewijzigd worden", maakte de minister duidelijk.

Tevens wordt gekeken of de app kan worden uitgebreid als vaccinantiebewijs. Dan moet het wel zeker zijn dat gevaccineerde personen het virus niet meer kunnen overdragen, merkte De Jonge op. De app zal dan alleen een "groen vinkje" weergeven, maar niet laten zien of dit komt door een negatief testbewijs of een vaccinatie. "Maar laat ik heel duidelijk zeggen: Niemand moet zich verplicht voelen, niemand moet verplicht worden om te bewijzen dat hij of zij gevaccineerd is. Geen directe of indirecte vaccinatieplicht dus", voegde de minister toe.

Verplicht testbewijs

De app kan volgens De Jonge een belangrijke rol gaan spelen bij het openen van de samenleving. "Het kabinet is van mening dat de inzet van het verplichte testbewijs een aanvullende maatregel kan zijn om de samenleving op verantwoorde wijze, stap voor stap, te kunnen openen in de periode dat de vaccinatiegraad nog niet hoog genoeg is. Met een testbewijs kunnen burgers ze tijdelijk toegang krijgen tot bijvoorbeeld evenementen en activiteiten in economie, cultuur en sport", schrijft de minister in een brief over de coronamaatregelen.

De Jonge zal een wetsvoorstel gaan indienen dat het mogelijk maakt om testbewijzen juridisch verplicht te stellen voor toegang tot bepaalde voorzieningen. "Ik wil graag voor het beleid ten aanzien van vaccinatiebewijzen bezien in hoeverre daarop aangesloten kan worden", laat hij daar verder over weten.

Reacties (56)
09-03-2021, 11:10 door Anoniem
"Maar laat ik heel duidelijk zeggen: Niemand moet zich verplicht voelen, niemand moet verplicht worden om te bewijzen dat hij of zij gevaccineerd is. Geen directe of indirecte vaccinatieplicht dus", voegde de minister toe.

Ondertussen zet de minister wel de volledige digitale infrastructuur op om wel indirecte en directe vaccinatieverplichting in te voeren.
09-03-2021, 11:14 door Anoniem
Leuk. Maar je moet dus persoonsgegevens verstrekken om ergens heen te mogen. Je moet wat doen om ergens heen te mogen. Maar je mag je niet verplicht voelen.

Het klinkt zoals beschermgeld in de gemiddelde mafia film: je hoeft niet te betalen, maar als je niet betaalt, dan wordt je zaak kort en klein geslagen. Maar je hoeft niet te betalen hoor!
Daar noemen ze dat 'afpersing'.
09-03-2021, 11:15 door Anoniem
In het wetsvoorstel staat:
1. Voor het tonen van de testuitslag wordt gebruikt:
a. hetzij een elektronisch testbewijs:
1°. met een door Onze Minister beschikbaar gestelde applicatie; of
2°. indien dat bij ministeriële regeling is bepaald, op een daarbij aangewezen drager;
b. hetzij een schriftelijk testbewijs.
Naast de app waar het artikel over heeft kan dus ook een schriftelijk testbewijs worden gebruikt, en kennelijk is er ook sprake van mogelijk een "drager" van een elektronisch testbewijs. Of ze dan aan dingen als USB-sticks en geheugenkaartjes denken weet ik niet. Voor mij, als niet-bezitter van een smartphone, is het in ieder geval prettig om te lezen dat het niet uitsluitend met een app gaat werken maar ook met een schriftelijk testbewijs kan.
09-03-2021, 11:15 door Anoniem
De Jonge zal een wetsvoorstel gaan indienen dat het mogelijk maakt om testbewijzen juridisch verplicht te stellen voor toegang tot bepaalde voorzieningen.
Man ga gewoon een keer weg joh. Of ben je nog even snel bezig je nieuwe baantje veilig te stellen.
09-03-2021, 11:23 door Anoniem
Op naar de 1984 maatschappij met als voorbeeld China en het social credit systeem !

Het enigste verschil met China is dat daar harde directe dwang wordt toegepast om je te laten doen wat zij willen in het westen wordt zacht indirecte dwang gebruikt om je te laten doen wat zij willen.
09-03-2021, 11:23 door Anoniem
Is er geen noodwet of grondwet die het mogelijk maakt om dit soort bestuurders met dictatoriale trekjes die zich steeds meer als vijand van het volk en als tiran beginnen op te stellen af te zetten?

Gaat zeker lastig, omdat de rechtelijke macht aan hun kant staat?
09-03-2021, 11:26 door [Account Verwijderd]
En zo wordt jou smartfoon via een achterdeurtje uiteindelijk dan toch jouw ID bewijs.
En het is allemaal zo onzinnig, want met een vaccinatie ben je niet overal van af.
Je schijnt nog steeds andere te kunnen besmetten of zelf besmet worden.
Leg mij dan maar eens uit wat de voordelen zijn van zo'n vaccinatie behalve de bevolking in 2 groepen verdelen.
Zowel de niet gevaccineerde als degene die wel een vaccinatie hebben gehad kunnen mekaar nog steeds ziek maken.
Waarom zouden ze dan gescheiden moeten worden door de 1 wel ergens toegang voor te geven en de andere weigeren om toegang te krijgen.
Uiteindelijk komen ze mekaar weer allemaal tegen op straat of in de supermarkt.
Dus welke garantie biedt het jou dan om beschermt te zijn. Geen enkele.
Het lijkt wel of het juist de bedoeling is dat de mensen bang worden voor mekaar door een opdeling.
09-03-2021, 11:39 door majortom - Bijgewerkt: 09-03-2021, 11:40
"Je wilt natuurlijk straks voorkomen dat iemand zich laat testen, zijn negatieve test op zijn telefoon zet, zijn telefoon aan de buurman geeft en die dan vervolgens naar een concert gaat en wel degelijk besmet blijkt. Nou om dat helemaal dicht te zetten hebben we wel iets van persoonsgegevens nodig in die app en daarvoor moet de wet gewijzigd worden", maakte de minister duidelijk.
Daarnaast zul je je ook moeten gaan legitimeren (hoe kun je anders controleren of jij degene bent waarbij het testbewijs hoort). Oftewel track & trace van iedereen (en overal), zeker als eea digitaal geimplementeerd gaat worden. Ik denk dat ik maar thuis blijf.
09-03-2021, 11:45 door Anoniem
Waarom weer zo'n 'hip' appje? Weer meer kans op misbruik, datalekken en onnodig gebruik van persoonsgegevens die niet voor dit doel zijn verzameld.

We hebben toch al een ID/Paspoort met een chip er in, koppel daar de info aan!
Even ID/Paspoort uitlezen en verificatie bij centrale database en je geeft alleen 'Veilig' of 'Onveilig' of 'Onzeker' terug.
(Veilig=Negatief getest op Corona of gevaccineerd, Onveilig=Recent positief getest op Corona, Onzeker=Niet recent getest)
Deze manier is simpel, veilig en er worden niet weer onnodig extra persoonsgegevens verwerkt.
09-03-2021, 11:48 door [Account Verwijderd]
Die track & trace van iedereen gebeurt al om een winkel te kunnen bezoeken.
Als ik bij b.v. de action iets moet hebben, dan moet ik mij ruim van tevoren aanmelden dat ik van plan ben om langs te komen.
Dus moet ik mij bij de deur legitimeren, hoe weten ze anders wie ik ben die een afspraak gemaakt heb.
Dus personeel wat aangenomen is om vakken te vullen of een kassa te bedienen is voortaan ook degene die jou ID controleert.
09-03-2021, 11:52 door Anoniem
Even een opsommig:

- Voorstal grapperhaus m.b.t encryptie verzwakken
- Voorstel aanpassing inlichtingenwet voor de AIVD en MIVD
- Vaccinatieplicht + persoonsgegevens wordt erdoorheen gedrukt door de EU

Gaat lekker zo
09-03-2021, 11:55 door Anoniem
Voor ongevaccineerden verboten.
09-03-2021, 11:56 door majortom
Door BertG.: Die track & trace van iedereen gebeurt al om een winkel te kunnen bezoeken.
Als ik bij b.v. de action iets moet hebben, dan moet ik mij ruim van tevoren aanmelden dat ik van plan ben om langs te komen.
Dus moet ik mij bij de deur legitimeren, hoe weten ze anders wie ik ben die een afspraak gemaakt heb.
Dus personeel wat aangenomen is om vakken te vullen of een kassa te bedienen is voortaan ook degene die jou ID controleert.
Daarom bezoek ik geen winkels meer (deed ik al niet vanwege mondkapjes, maar heb nu een extra reden).
09-03-2021, 12:22 door Anoniem
Dit gaat echt alle denkbare grenzen over. Straks zul je dus verplicht zijn je regelmatig te laten testen of te vaccineren, al deze gegevens te laten registreren (GGD is zo lek als een mandje), dit als "toegangsbewijs" te gebruiken om je te kunnen begeven in het openbare leven en je bovendien overal te legitimeren om aan te tonen dat die informatie in de app ook bij jou hoort.

Mensen die nu nog niet wakker worden en zien dat dit alle reële grenzen te buiten gaat hebben geen verstand. Dat die bestuurders in een tunnelvisie zitten is een ding, maar dit kan echt niet.

Spullen pakken en wegwezen uit dit land. En besef dat dit allemaal voor een groot deel is ingegeven door de EU die veel te machtig is zonder democratische inspraak (ja, dat is zo) of een counter balance.
09-03-2021, 12:24 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-03-2021, 12:33
In winkels kwam ik al nauwelijks.
Op internet kan ik alles vinden wat ik nodig vind om aan te schaffen.
Aankopen die ik in een straal van 50Km rond mijn huis nog niet kan vinden in een winkel, dus wat heb ik er verder dan nog te zoeken, behalve aan te horen, nee dat hebben we niet, dat moet besteld worden.
Ja, dat kan ik dan zelf ook wel. Ik heb het sneller in huis en voor een veel lagere prijs.
En het scheelt mij veel tijd aan de nutteloosheid van winkels bezoeken.
En mondkapjes draag ik al tijden niet meer.
Ik heb zo'n nep pasje bij me en zo'n puffertje (heb ik helemaal niet nodig) als ze moeilijk gaan doen.
En anders gaat de klep van mijn open helm naar beneden die ik altijd draag in een winkel.
Die klep tegen de kou, regen of wind komt tot onder mijn kin en is dus volledig afgesloten.
Hoor ik dat gezeur ook niet meer.
09-03-2021, 12:54 door Anoniem
Door BertG.: In winkels kwam ik al nauwelijks.
Op internet kan ik alles vinden wat ik nodig vind om aan te schaffen.
Aankopen die ik in een straal van 50Km rond mijn huis nog niet kan vinden in een winkel, dus wat heb ik er verder dan nog te zoeken, behalve aan te horen, nee dat hebben we niet, dat moet besteld worden.
Ja, dat kan ik dan zelf ook wel. Ik heb het sneller in huis en voor een veel lagere prijs.
En het scheelt mij veel tijd aan de nutteloosheid van winkels bezoeken.
En mondkapjes draag ik al tijden niet meer.
Ik heb zo'n nep pasje bij me en zo'n puffertje (heb ik helemaal niet nodig) als ze moeilijk gaan doen.
En anders gaat de klep van mijn open helm naar beneden die ik altijd draag in een winkel.
Die klep tegen de kou, regen of wind komt tot onder mijn kin en is dus volledig afgesloten.
Hoor ik dat gezeur ook niet meer.

Je bent aan het beredeneren hoe je zo min mogelijk last kunt hebben van al deze waanzin. Misschien houd je jezelf ook een beetje voor de gek dat dit mogelijk zou zijn. Maar vergeet niet dat dit net zich steeds verder sluit. En dan wordt het steeds lastiger om je hieruit te praten voor jezelf. Weerstand bieden is uiteindelijk de enige optie.
09-03-2021, 13:08 door Anoniem
Door Anoniem: "Maar laat ik heel duidelijk zeggen: Niemand moet zich verplicht voelen, niemand moet verplicht worden om te bewijzen dat hij of zij gevaccineerd is. Geen directe of indirecte vaccinatieplicht dus", voegde de minister toe.

Ondertussen zet de minister wel de volledige digitale infrastructuur op om wel indirecte en directe vaccinatieverplichting in te voeren.
Er komt geen plicht. Je hoeft alleen maar de hele zomer binnen te zitten zonder vaccinatiebewijs, maar er moet niets.
09-03-2021, 13:16 door Anoniem
Nadatvik de persoonsgegevens in die app heb gezet kan nov lg iemand anders de telefoon gebruiken.
09-03-2021, 13:23 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-03-2021, 13:25
OH, en waar valt het weigeren een masker te dragen dan onder.
Ik dacht zelf toch onder verzet, weerstand bieden. En je ziet dat andere het gaan overnemen.
Ik heb gewoon geen zin om elke onbenul ergens in een winkel uit moeten leggen waarom ik iets doe.
Daar bedoel ik niet jou mee overigens.
Vandaar een nep pasje en een onzin puffertje in mijn jaszak. Daar doen ze het maar mee.
Als ik geen helm draag draag ik een pet met een duidelijke boodschap er op vermeld.
CORONA VACCINATIE??? OVER MIJN LIJK.
En geen winkels bezoeken deed ik al jaren niet meer.
Ik kom alleen nog in de supermarkt omdat deze hier om de hoek is.
09-03-2021, 13:27 door majortom - Bijgewerkt: 09-03-2021, 13:28
Door Anoniem: Spullen pakken en wegwezen uit dit land. En besef dat dit allemaal voor een groot deel is ingegeven door de EU die veel te machtig is zonder democratische inspraak (ja, dat is zo) of een counter balance.
Probleem is: waarheen? Overal vergelijkbare "initiatieven".
09-03-2021, 13:29 door Anoniem
Ik lees de kop als: "De overheid heeft extra persoonsgegevens nodig. Dit is van vitaal belang voor de volksgezondheid. De gegevens komen in een App. Omtzigt zoekt over tien jaar uit of we het goed hebben gedaan maar we moeten nu handelen".
09-03-2021, 13:33 door [Account Verwijderd]
Door majortom:
Door Anoniem: Spullen pakken en wegwezen uit dit land. En besef dat dit allemaal voor een groot deel is ingegeven door de EU die veel te machtig is zonder democratische inspraak (ja, dat is zo) of een counter balance.
Probleem is: waarheen? Overal vergelijkbare "initiatieven".

In de VS begint de vrijheid weer een beetje terug te komen.
https://www.frontnieuws.com/16-amerikaanse-deelstaten-volgen-nu-de-wetenschap-stoppen-lockdowns-en-mondskapjesplicht/
Er staat alleen niks in over hoe ze daar over vaccinaties denken, wel of niet verplicht en wel of niet een bewijs hiervan.
09-03-2021, 14:09 door Anoniem
Begrijp ik goed dat in dit geval je telefoon niet als authenticatiefactor wordt beschouwd, maar bij zaken doen met de overheid wel (DigID)???
09-03-2021, 14:23 door majortom
Door Anoniem: Begrijp ik goed dat in dit geval je telefoon niet als authenticatiefactor wordt beschouwd, maar bij zaken doen met de overheid wel (DigID)???
Inderdaad, zou ook gek zijn. je DIGID geef je niet zomaar af (ook al zou die op je telefoon zitten); zo'n testbewijs is veel aantrekkelijker om mee te frauderen door je telefoon (tijdelijk) uit te lenen aan een ander, dus zal er sowieso een officieel identificatie moeten plaatsvinden om dit te voorkomen.
09-03-2021, 14:26 door Anoniem
Door Anoniem: Nadatvik de persoonsgegevens in die app heb gezet kan nov lg iemand anders de telefoon gebruiken.

Waarschijnlijk moet je je dus ook overal gaan legitimeren om aan te tonen dat het (digitale) bewijs ook bij jou hoort.

Ik heb niet de indruk dat de meeste mensen doorhebben wat de impact is en gaat zijn van alles wat De Jonge nu even doordrukt en wat dit in de toekomst allemaal kan gaan betekenen (function creep).

Vandaag zegt het OMT "treinen zitten te vol" (zie NOS), morgen denkt Hugo "niet meer zonder vaccinatie-/ testbewijs de trein in". Wedden? Vandaag ben ik nog een "wappie", morgen heb ik gelijk gekregen. Alleen tegen die tijd vind iedereen het volstrekt normaal.
09-03-2021, 14:38 door majortom - Bijgewerkt: 09-03-2021, 14:41
Door Anoniem:
Door Anoniem: Nadatvik de persoonsgegevens in die app heb gezet kan nov lg iemand anders de telefoon gebruiken.

Waarschijnlijk moet je je dus ook overal gaan legitimeren om aan te tonen dat het (digitale) bewijs ook bij jou hoort.

Ik heb niet de indruk dat de meeste mensen doorhebben wat de impact is en gaat zijn van alles wat De Jonge nu even doordrukt en wat dit in de toekomst allemaal kan gaan betekenen (function creep).

Vandaag zegt het OMT "treinen zitten te vol" (zie NOS), morgen denkt Hugo "niet meer zonder vaccinatie-/ testbewijs de trein in". Wedden? Vandaag ben ik nog een "wappie", morgen heb ik gelijk gekregen. Alleen tegen die tijd vind iedereen het volstrekt normaal.
Nee dat noem ik geen wappie-gedrag. Dat gaat gewoon realiteit worden. Overal verplicht identificeren + testbewijs.
Ook van de mondkapjes komen we niet meer af (heb ik al eerder voor gewaarschuwd): de lobby is al begonnen om dit permanent te gaan maken in het kader van bereiken van 0 griep-doden zoals dit jaar onder het motto "dat hebben we toch wel voor elkaar over" en "baat het niet dan schaadt het niet" en allerhande andere drogredenen.

Dat krijg je ervan als je er steeds maar weer mee instemt om rechten op te geven waarbij de redenen vaak geen hout snijden en zeker niet proportioneel meer zijn.
09-03-2021, 14:45 door Anoniem
Door majortom:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Nadatvik de persoonsgegevens in die app heb gezet kan nov lg iemand anders de telefoon gebruiken.

Waarschijnlijk moet je je dus ook overal gaan legitimeren om aan te tonen dat het (digitale) bewijs ook bij jou hoort.

Ik heb niet de indruk dat de meeste mensen doorhebben wat de impact is en gaat zijn van alles wat De Jonge nu even doordrukt en wat dit in de toekomst allemaal kan gaan betekenen (function creep).

Vandaag zegt het OMT "treinen zitten te vol" (zie NOS), morgen denkt Hugo "niet meer zonder vaccinatie-/ testbewijs de trein in". Wedden? Vandaag ben ik nog een "wappie", morgen heb ik gelijk gekregen. Alleen tegen die tijd vind iedereen het volstrekt normaal.
Nee dat noem ik geen wappie-gedrag. Dat gaat gewoon realiteit worden. Overal verplicht identificeren + testbewijs.
Ook van de mondkapjes komen we niet meer af (heb ik al eerder voor gewaarschuwd): de lobby is al begonnen om dit permanent te gaan maken in het kader van bereiken van 0 griep-doden zoals dit jaar onder het motto "dat hebben we toch wel voor elkaar over" en "baat het niet dan schaadt het niet" en allerhande andere drogredenen.

Dat krijg je ervan als je er steeds maar weer mee instemt om rechten op te geven waarbij de redenen vaak geen hout snijden en zeker niet proportioneel meer zijn.

Ja eens, maar ik laat me niet testen door een GGD-er met een lek testsysteem waarbij veel te veel gegevens geregistreerd, bewaard en gelekt worden.

Nu de EU uit vluchten? Veel kennissen zitten ook al in Zuid-Amerika. Vroeger waren dat de bananenrepublieken, maar tegenwoordig is het omgekeerd.

Ik hoop dat Nederlanders ooit beginnen te beseffen waar ze allemaal mee instemmen en aan meedoen.
09-03-2021, 14:48 door Anoniem
Door majortom:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Nadatvik de persoonsgegevens in die app heb gezet kan nov lg iemand anders de telefoon gebruiken.

Waarschijnlijk moet je je dus ook overal gaan legitimeren om aan te tonen dat het (digitale) bewijs ook bij jou hoort.

Ik heb niet de indruk dat de meeste mensen doorhebben wat de impact is en gaat zijn van alles wat De Jonge nu even doordrukt en wat dit in de toekomst allemaal kan gaan betekenen (function creep).

Vandaag zegt het OMT "treinen zitten te vol" (zie NOS), morgen denkt Hugo "niet meer zonder vaccinatie-/ testbewijs de trein in". Wedden? Vandaag ben ik nog een "wappie", morgen heb ik gelijk gekregen. Alleen tegen die tijd vind iedereen het volstrekt normaal.
Nee dat noem ik geen wappie-gedrag. Dat gaat gewoon realiteit worden. Overal verplicht identificeren + testbewijs.
Ook van de mondkapjes komen we niet meer af (heb ik al eerder voor gewaarschuwd): de lobby is al begonnen om dit permanent te gaan maken in het kader van bereiken van 0 griep-doden zoals dit jaar onder het motto "dat hebben we toch wel voor elkaar over" en "baat het niet dan schaadt het niet" en allerhande andere drogredenen.

Dat krijg je ervan als je er steeds maar weer mee instemt om rechten op te geven waarbij de redenen vaak geen hout snijden en zeker niet proportioneel meer zijn.

En waar is de rechtelijke macht in deze die onze grondrechten beschermt? EVRM?
De rechtelijke macht is onderdeel van "het systeem". Typisch voor een land dat afglijd naar een dictatuur.

Ik had niet gedacht dat ik in mijn leven nog op de vlucht moest gaan, maar dit zit er wel steeds dichter aan te komen.
09-03-2021, 14:51 door Anoniem
Op de een of andere manier weerstand bieden tegen dit soort ideeën is hard nodig, maar dat hou je als individu niet oneindig vol ben ik bang.

Persoonlijk ben ik niet bang om weerstand te bieden - net zoals ik als jaren een gevecht voer met mijn omgeving over mijn consequent afwijzen van Facebook (en daar ook de nodige nadelen van ondervind natuurlijk) - maar dit gaat nog net een stap verder.

Ik kan dan persoonlijk wel weerstand willen bieden aan deze plannen, maar dat wil nog niet zeggen dat mijn vrouw daar net zo principieel in staat als ik. Als de kinderen graag een dagje naar de dierentuin willen, ga ik dan "nee" tegen ze zeggen omdat ik zo nodig weerstand moet bieden aan de maatschappij? Als mijn vrienden vragen om samen op stap te gaan, ben ik dan (weer) degene die niet mee gaat om principiële redenen?

Samengevat: het feit dat ik zelf (en slechts tot op zekere hoogte) kan dealen met de negatieve consequenties van mijn persoonlijke keuze, wil nog niet zeggen dat mijn omgeving dat ook kan of daar ook toe bereid is.
09-03-2021, 14:51 door Anoniem
De minister vind dat een GSM geven aan je buurman een risico is dat een besmette persoon toch naar een concert gaat..
Maar een papieren variant van een vaccinatiebewijs kan niet aan diezelfde buurman gegeven worden?
Wat is dat nu voor kortzichtigheid?

Ik begin bang te worden dat die wappies gelijkt hebben dat de wereld overgenomen wordt... Alleen niet door Bill Gates maar door digibeten.

Overigens is nog steeds onomstotelijk vastgesteld dat gevacinneerden nog steeds andere besmetten, ze krijgen zelf misschien geen (terminale) klachten maar zijn als zoogdier nog steeds in staat om het virus te verspreiden, al dan niet DOOR het vaccin (aka shedding), dus hoezo krijgen die MEER rechten?

Doet me denken aan dat bord in Durban...
Stad DURBAN, Hierdie baaigebied is, ingevolge artikel 37 van die durbanse strandveronderinge, uitgehou vir die uitsluitelike gebruik van lede van die entstof groep
09-03-2021, 15:22 door spatieman
iets met oksel ruiken, en groeten op een bepaalde manier, maar er word niets verplicht.
09-03-2021, 15:25 door Anoniem
Door Anoniem: Is er geen noodwet of grondwet die het mogelijk maakt om dit soort bestuurders met dictatoriale trekjes die zich steeds meer als vijand van het volk en als tiran beginnen op te stellen af te zetten?

Gaat zeker lastig, omdat de rechtelijke macht aan hun kant staat?
17 maart: grijp je kans.
09-03-2021, 15:26 door Anoniem
Door spatieman: iets met oksel ruiken, en groeten op een bepaalde manier, maar er word niets verplicht.

Het is straks dus verplicht om je te identificeren en een bewijs te laten zien. Op veel plekken in het openbare leven.
09-03-2021, 15:28 door Anoniem
Door Anoniem: Op naar de 1984 maatschappij met als voorbeeld China

Overdrijven is ook een kunst.

en het social credit systeem !

Je hebt toch ook een bankrekening? Je saldo kun je ook opvatten als een vorm van sociaal crediet.
09-03-2021, 15:32 door Anoniem
Het is een wereldwijde plan om iedereen te vaccineren met de DNA/RNA vaccins van Pfizer en Moderna. Die passen je DNA aan en ik ga het ZEKER niet doen. Volgende stap ID2020 060606. Google het maar!!
09-03-2021, 16:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Op naar de 1984 maatschappij met als voorbeeld China

Overdrijven is ook een kunst.


Helaas is het niet overdreven. Hoogstens kortzichtigheid van mensen die dit niet zien.
09-03-2021, 17:33 door growisofs - Bijgewerkt: 09-03-2021, 17:35
Dit is niet waar.

RSA SecurID Authenticate/vingeradruk of irisscan misschien, iemand?

Eigenlijk best wel Hollandse bekrompenheid dat kosten wat kost een compleet nieuw vaccinatiebewijs verzonnen moet worden.

Ik bedoel, neem nu Apple en Google pay: Je kunt door unieke apparaat identifiers (en ondertekening) ermee pinnen, en het is ook voldoende als basis voor de Nederlandse CoronaMelder applicatie te laten werken.

Maar toch kan je er tot op heden in Nederland op betalen na, maar bar weinig mee.

Na al die jaren (en tal van mislukte tests) kun je nog steeds niet met behulp van deze zogenaamde 'wallet'-techniek inchecken in het openbaar vervoer.

Nederland moet zelf iedere keer, kosten wat kost, het wiel zelf uitvinden. (soort van nieuw alleenrecht overheid en bedrijven zoals Logius op uitvindingen die reeds bestaan)

En burgers/samenleving moet je geen risico's mee nemen want zoals de waard is zijn allicht zijn gasten.

Vermoed je als overheid dat als reactie hierop niet functionerende imitatietoepassingen verschijnen? Zorg dan dat uitbaters bij de deur de juiste, en geijkte apparatuur hiervoor beschikbaar hebben.
(eenvoudiger controleerbaar, en minder kostbaar voor de bevolking: hoeveel gaat de boete in de toekomst worden als je het vaccinatiebewijs niet opzak hebt?)

Er is geen reden je overal en bij iedereen te moeten identificeren: behalve dat het in praktijk onredelijk is, is het voor de burger werkelijk kostbaar, onveilig, chantabel, en stelt het burgers bloot aan de mogelijkheid om beroofd te worden terwijl justitie nu al alle zeilen bij moet zetten om de problematiek aan te kunnen.

De technische hulpmiddelen zijn er, en de kennis zou nu zo onderhand toch ook wel algemeen bekend moeten zijn.

Overheid schaam je.
09-03-2021, 17:37 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Op naar de 1984 maatschappij met als voorbeeld China

Overdrijven is ook een kunst.


Helaas is het niet overdreven. Hoogstens kortzichtigheid van mensen die dit niet zien.

We leven hier niet in China.

Ik heb nog geen tanks op het Malieveld in Den Haag zien rondrijden. Jij wel?

Hoogstens de politie te paard. Om raddraaiers, die een vreedzame demonstratie komen verstoren, uiteen te jagen.


De politie in Nederland is heel aardig, vergeleken met die in echte dictaturen.
09-03-2021, 18:26 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Op naar de 1984 maatschappij met als voorbeeld China

Overdrijven is ook een kunst.


Helaas is het niet overdreven. Hoogstens kortzichtigheid van mensen die dit niet zien.

We leven hier niet in China.

Ik heb nog geen tanks op het Malieveld in Den Haag zien rondrijden. Jij wel?

Hoogstens de politie te paard. Om raddraaiers, die een vreedzame demonstratie komen verstoren, uiteen te jagen.


De politie in Nederland is heel aardig, vergeleken met die in echte dictaturen.

Zoals Anoniem16:48 al zei: kortzichtig, je moet eens wat verder kijken dan je neus lang is.
09-03-2021, 20:03 door Anoniem
Als genoeg mensen lang genoeg weigeren zich te laten injecteren met experimentele medicamenten (omdat ze geen medisch proefkonijn willen zijn, en zeker niet voor iets waarvan de kans nagenoeg niets is om er hinder van te ondervinden), dan zwicht de Overheid, want zo'n grote groep mensen blijven uitsluiten van sociale deelname heeft economische gevolgen (minder omzet, minder belastingen als BTW, noem maar op).
Sterker nog, de kans bestaat dat die groep van mensen een schaduweconomie gaan opzetten. Vrij van belastingen, en dat wil iedereen wel. Wat wil de Overheid daartegen doen, met hun reputatie in misdaadbestrijding?

Oh wacht, een Overheid die op de agenda heeft staan om uiteindelijk de bevolking flink te knechten heeft baat bij een track & trace systeem die continue bijhoudt wie, wat, waar, wanneer, hoelang, en met wie, doet. Zoiets maakt neerslaan van opstanden, verzetsvorming, groeperingen organiseren, verspreiding van onwelgevallige informatie, en zo'n beetje ieder facet van iedereens leven, mogelijk.
Niet langer: waar was u in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag? U wenst niet te antwoorden? Ja, dat is uw goed recht. Maar: u heeft gisteravond van 19:07 tot 19:23 een artikel gelezen waar het Ministerie van Waarheid niet achter staat, vervolgens heeft u met Jan getelefoneerd van 19:26 tot 19:52, die ook dat artikel begon te lezen, en tussen 20:03 en 20:44 zijn u, Jan en Piet bij elkaar gekomen en een rondje gaan lopen vanaf de Kerkstraat naar de Dorpsstraat, via de Zusterlaan, waar u Kees tegenkwam voor 7 minuten, waarna iedereen naar huis ging en van daaruit dat artikel onder meer personen ging verspreiden. Wij vinden dat een ongezonde houding, ook omdat u onderweg een onbekende bent tegengekomen waarvan wij weten dat die besmet is, en daarom zijn de vaccinatiebewijzen van u, Jan, Piet, Kees, en alle gezinsleden, voor 1 week ingetrokken. Kan ook 1 maand worden, daar beslist de Politieke Officier van Rechtvaardigheid nog over.

Science Fiction? Technisch al haalbaar echter. Past zelfs in de sociologische/politieke denkbeelden van Antifa, BLM, en anderen, die steeds meer bejubeld/bekrachtigd worden daarin door hooggeplaatste figureren die elkaar het hand boven het hoofd houden.
Het ontbreekt slechts aan een makkelijk traceerbaar, en zelfs afluisterbaar, apparaat dat iedereen (of in ieder geval meer dan genoeg mensen, want dan helpt metadata om de paar uitzonderingen te pinpointen wel) vrijwillig altijd bij zich heeft. Zouden er mensen zijn die zo machtswellustig zijn, en neerkijkend op het (niet naar hun luisterend) gepeupel, en die telkens weer dingen doen (of juist niet doen) die een steeds groeiend gedeelte van de bevolking niet wil, die zoiets handenwrijfend zouden verwelkomen?

Het enkele wat nodig is, is een groot deel van de bevolking zo gek te krijgen daarin mee te gaan, bijvoorbeeld uit angst, of door economische afpersing, of door uitsluiting/beperking van het sociale leven. En dan is de basis van een immer uitbreidende controlestaat gelegd, en is de enkele manier om daar weer uit te geraken een lange moeilijke weg.
Of we weigeren massaal daaraan mee te werken, vindt maar een betere oplossing, of vindt bestuurders die wel een betere oplossing weten. Zelfs kans dat ze dan hun ware aard gaan tonen, en iemands ware aard zien is aan te bevelen, voordat je jezelf er met handen en voeten aan bindt.
09-03-2021, 21:12 door Anoniem
Denkt Hugo de Jonge (cda) nu echt dat ik in Android een applicatie ga installeren die mijn persoonsgegevens bevat?

Dat 90 procent in Nederland niets geeft om privacy wil niet zeggen dat dat voor mij ook geldt.
Daarnaast zal de applicatie vast toegang tot GPS en data moeten hebben (zoals het nu is). Dan is het officieel een feit dat wij ook een sociaal krediet systeem hebben. Wanneer je dan voldoet aan de staat gestelde eisen krijg je meer privileges.

Please mensen denk heel goed na wat je volgende week gaat stemmen. SKS moet je geen voorstander van willen zijn...
09-03-2021, 22:39 door Anoniem
Kijk eens even naar op welke wijze men langzaamaan de maatschappij aan het veranderen is.
Hoe lang is men al bezig met het ondergraven van traditionele normen en waarden?

Vroeger behoorde men tot een natie, nu is men minmaal continent- en wereldburger,
die zelf mag weten of ie verder wil gaan als burger, burgeres of een neutrum positie gaat innemen.
Keuze uit 6, 9 of 0.

Vroeger maakte je deel uit van een gezin. Feminisme heeft de traditionele rol van een der gezinsleden al flink veranderd.
Het gezin uiteengevallen in afzonderlijke individuele leden is een gemakkelijker opponent/prooi voor de machthebbers.

Ook familie-verbanden en clans (met dezelfde doordeweekse en zondagse tartan) ende aanduiding McCl*n is een gruwel voor de FTB (forces that be), dat begon al bij Marx, die vond dat clanleden overal ter wereld dienden te verdwijnen. Men houdt daarbij liever de vrouwen over dan de mannen de hand boven het hoofd te houden. Dat was in Kanaan al zo bij oorlogen.

Opvoeding niet meer binnen het gezin of geloofsgemeenschap laten plaatsvinden, maar zo vroeg mogelijk vervangen door een statelijke opvoeding (tweeverdieners en dus spartaanse creche- en peuteropvang).

Spirituele en hogere religieuze gevoelens koesteren i.p.v. louter materiele is verwerpelijk.
Religieus denken is dus een teken van patologie en dient medisch te worden geelimineerd (via genetische modificatie). Steiner gaf al dit toekomstbeeld al als voorbeeld voor mogelijke ontwikkelingen.
Scheelt volgens de voorstanders ook een heleboel mensen met apert verkeerde standpunten en inzichten.
Tor-browser gebruikers en linux en open source software gebruikers, laat staan h@ckers.
Extremisme in de dop zoals de diensten het beschouwen.

Orthodox christelijke beginselen bij developers zijn niet gewenst binnen de leiding van Tech bedrijven,
zoals Mozilla, waar de Brave-browser ontwikkelaar en oorspronkelijke ontwerper van het JavaScript,
Brendan Eich, de laan uitging bij het overwegend links georienteerde Mozilla clubje.

Waar zitten we dus in en waar voert de corona-trein ons naar toe in het licht van al het bovenstaande?
Doe zelf uw onderzoek. Ouderen onder ons.
Wat veranderde er tussen de tijd van Big L-Radio London en DAB, waar nu niemand meer naar luistert?

Wat wordt het lot van alle conservatieve geesten, o.a. Amerikaanse patriotten en de mens,
die zijn vrije natuur en vrije geest nog wenst te behouden?

Iemand? Wie heeft nog twee hersencellen over om te beseffen waar men ons allen op deze planeet heen wil voeren?

Was het niet een agressieve garnaalsoort in de ontwikkelingsgeschiedenis derzelfder soorten, die ons de agressie bracht?

Wie zijn er inmiddels ook al wakker en wie slapen er voort als een soort van Rip van Winkle (ook een Hollander overigens).

Jodocus Oyevaer
10-03-2021, 00:03 door Anoniem
Minister de Jonge is voor mij direct de associatie Minister App.

Micromanagement met tunnelvisie ten voeten uit. Allebei weg die interimmanager en die micromanager. Hup wegwezen. Doe dat maar bij unilever ofzo.
10-03-2021, 00:08 door Anoniem
Door Anoniem: Denkt Hugo de Jonge (cda) nu echt dat ik in Android een applicatie ga installeren die mijn persoonsgegevens bevat?

Dat 90 procent in Nederland niets geeft om privacy wil niet zeggen dat dat voor mij ook geldt.
Daarnaast zal de applicatie vast toegang tot GPS en data moeten hebben (zoals het nu is). Dan is het officieel een feit dat wij ook een sociaal krediet systeem hebben. Wanneer je dan voldoet aan de staat gestelde eisen krijg je meer privileges.

Please mensen denk heel goed na wat je volgende week gaat stemmen. SKS moet je geen voorstander van willen zijn...

Helemaal mee eens. Ze zijn helemaal van het padje af. Stelletje cowboys zijn het.. oja klopt nog ook zag zijn schoenen laatst.
10-03-2021, 00:41 door Anoniem
Is het dan ook verplicht voor Tweede Kamer leden en de regering/ministers? Ondanks hun functie zijn zij ook een NL burger. Laat hun even hun persoonlijke gegevens invoeren in dit soort apps.
10-03-2021, 09:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Op naar de 1984 maatschappij met als voorbeeld China

Overdrijven is ook een kunst.


Helaas is het niet overdreven. Hoogstens kortzichtigheid van mensen die dit niet zien.

We leven hier niet in China.

Ik heb nog geen tanks op het Malieveld in Den Haag zien rondrijden. Jij wel?

Hoogstens de politie te paard. Om raddraaiers, die een vreedzame demonstratie komen verstoren, uiteen te jagen.


De politie in Nederland is heel aardig, vergeleken met die in echte dictaturen.
Zoals ik al eerder zei.

China gebruikt harde directe dwang om je te laten doen wat zij willen.

In het Westen wordt zachte indirecte dwang gebruikt om hetzelfde resultaat te bereiken.

Het social credit systeem controle over het internet verplicht inenten zal hier ook komen het zal gebracht worden onder het mom van terrorisme bestrijding KP corona epidemie ect en 90 % van de bevolking zal dit zonder issue accepteren onder het mom van ik heb toch niks te verbergen
10-03-2021, 09:24 door Anoniem
Heeft de goede man nooit van federatie gehoord? Die app hoeft dat helemaal niet te weten, die hoeft alleen maar een vraag te kunnen stellen aan de computer van de huisartsenpost (is deze persoon veilig m.b.t. Covid op welke manier ook)? En de huisatsenpost geeft dan terug: Ja, of Nee. Dat heet federatie.
10-03-2021, 10:20 door Anoniem
Door Anoniem: Het is een wereldwijde plan om iedereen te vaccineren met de DNA/RNA vaccins van Pfizer en Moderna. Die passen je DNA aan
Probeer, voordat je dat soort berichten gelooft, eens uit te zoeken hoe het zit. Dan kom je erachter dat deze twee vaccins mRNA-vaccins zijn, géén DNA-vaccins, en dat die je DNA helemaal niet kunnen aanpassen.

Dan kom je erachter dat een normaal functionerende cel, kort samengevat, een soort eiwittenfabriek is die zo werkt:
• De cel bevat DNA waarin de instructies gecodeerd zijn om eiwitten te bouwen.
• Dat gebeurt niet rechtstreeks maar via een tussenstap: van stukjes DNA worden kopieën gemaakt die dezelfde instructies bevatten, maar die instructies worden met iets andere chemische bouwstenen beschreven. Dat wordt "messenger RNA" of kortweg mRNA genoemd.
• Dat mRNA wordt in de cel gebruikt om de eiwitten te bouwen die de cel en het lichaam nodig hebben om te functioneren.
• mRNA heeft een korte levensduur, enkele uren tot hooguit enkele dagen, en moet steeds opnieuw vanuit het DNA worden aangemaakt.
• Het mRNA blijft van het DNA af, dat wordt nooit veranderd door mRNA omdat de "produktielijnen" in een cel domweg niet zo zijn ingericht dat DNA vanuit mRNA wordt aangemaakt of aangepast.

Als je mRNA in een cel weet te brengen dan kan je die cel daarmee instrueren om tijdelijk, totdat het mRNA weer is afgebroken, andere eiwitten aan te maken dan de cel normaal doet. Omdat dit gebruikmaakt van de "produktielijnen" die in de cel zijn ingebouwd wordt wordt het DNA niet aangetast, want dat doen die "produktielijnen" niet, die maken alleen eiwitten aan volgens de instructies in het mRNA.

Dit is hoe mRNA-virussen werken, en dit is ook hoe deze twee vaccins werken. Virussen zetten echter de cel aan tot een soort zelfmoordactie: bouw kopieën van het virus totdat de cel vol is, openbarst, en dus sterft, waarop de nieuwe virusdeeltjes vrijkomen en andere cellen kunnen besmetten.

Het mRNA in deze vaccins doet zoiets niet, die zet de cel aan tot het bouwen van dezelfde spike-eiwitten die op het virus zitten en om die uit de cel zelf naar buiten te laten steken. Het afweersysteem herkent dat als lichaamsvreemd en ontwikkelt meteen een manier om dat aan te vallen, en gaan dus die cellen aanvallen. Daarom krijg je, rond de plek van de injectie, een ontsteking die als je pech hebt tijdelijk pijnlijk is. Maar het ingespoten mRNA repliceert zichzelf niet en wordt afgebroken, ik dacht al binnen enkele uren. Dat is genoeg om je afweersysteem op gang te brengen tegen die spike-eiwitten, zodat het daarna het virus meteen herkent en te lijf gaat als je besmet wordt.
10-03-2021, 13:22 door Anoniem
Door Anoniem: In het Westen wordt zachte indirecte dwang gebruikt om hetzelfde resultaat te bereiken.

Als het volgens jou toch geen moer uitmaakt waar je verblijft, dan stel ik voor dat je -- bij wijze van experiment -- een tijdje, zeg voor een periode van twaalf jaar, in China, Marokko, Rusland, Saoedi-Arabië of Turkije gaat wonen, en dat je daar als journalist of expatriate openlijk je mening gaat ventileren. Dan zul je het verschil zelf ondervinden.
10-03-2021, 14:11 door Anoniem
Door Anoniem: • Het mRNA blijft van het DNA af, dat wordt nooit veranderd door mRNA omdat de "produktielijnen" in een cel domweg niet zo zijn ingericht dat DNA vanuit mRNA wordt aangemaakt of aangepast.

Juist. Zo'n eiwit "productielijn" in de cel heet een ribosoom. Ribosomen bevinden zich altijd buiten de celkern. Het met een mRNA-vaccin ingebracht RNA-molecuul kan nooit in de celkern zelf terecht komen, want het kan niet actief noch passief het membraan van de celkern passeren. Dat molecuul is veel te groot en de celkern staat het niet toe. Wijziging van het DNA in de celkern door een geïnjecteerd mRNA-vaccin is dus volstrekt uitgesloten: er is een fysieke barrière.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ribosoom


Daar komt nog bij dat menselijke cellen helemaal niet beschikken over het soort enzymen om RNA om te zetten in DNA, dus ook langs die weg is een DNA-wijziging volkstrekt uitgesloten. Je blote huid in de felle zon laten verbranden, of over een zeebrapad over straat lopen, is enorm veel gevaarlijker dan het krijgen van welk type vaccin dan ook.
10-03-2021, 16:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: • Het mRNA blijft van het DNA af, dat wordt nooit veranderd door mRNA omdat de "produktielijnen" in een cel domweg niet zo zijn ingericht dat DNA vanuit mRNA wordt aangemaakt of aangepast.

Juist. Zo'n eiwit "productielijn" in de cel heet een ribosoom. Ribosomen bevinden zich altijd buiten de celkern. Het met een mRNA-vaccin ingebracht RNA-molecuul kan nooit in de celkern zelf terecht komen, want het kan niet actief noch passief het membraan van de celkern passeren. Dat molecuul is veel te groot en de celkern staat het niet toe. Wijziging van het DNA in de celkern door een geïnjecteerd mRNA-vaccin is dus volstrekt uitgesloten: er is een fysieke barrière.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ribosoom


Daar komt nog bij dat menselijke cellen helemaal niet beschikken over het soort enzymen om RNA om te zetten in DNA, dus ook langs die weg is een DNA-wijziging volkstrekt uitgesloten. Je blote huid in de felle zon laten verbranden, of over een zeebrapad over straat lopen, is enorm veel gevaarlijker dan het krijgen van welk type vaccin dan ook.

https://en.wikipedia.org/wiki/Viral_transformation
11-03-2021, 01:09 door Anoniem
Dus mRNA medicatie is hartstikke veilig? Vandaar al die mislukte dierproeven, de aanbeveling om het niet aan personen onder de 18 jaar te geven (want we weten de lange termijn effecten niet), de aanbeveling om het niet te nemen tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding, de vele mensen die allerlei heftige reacties kregen na injectie, de zorgen over mogelijke onvruchtbaarheid (vanwege die spike-eiwitten), het feit dat het tot 2024 minstens experimenteel blijft, het feit dat de producenten ervan al bij voorbaat volledig niet aansprakelijk zijn, en ga zo maar door.

Dergelijke berichtgeving is te vinden op officiele, en gezaghebbende, nieuwsbronnen, maar het is begraven onder allerlei goedpraat berichtgeving, want laten we vooral niet teveel aandacht richten op die "paar gevallen", en het al helemaal niet het erover hebben dat niemand, werkelijk niemand, de lange termijn gevolgen weet, of zelfs betrouwbaar kan inschatten, juist vanwege het uiterst experimentele, en overhaaste, van het hele gebeuren.

Zomaar een quote vanuit een land in de wereld:

Any person with a history of a significant allergic reaction to a vaccine, medicine or food (such as previous history of anaphylactoid reaction or those who have been advised to carry an adrenaline autoinjector) should not receive the Pfizer BioNtech vaccine
Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), United Kingdom

Nog eentje:

Dr. Michael Yeadon, the ex-Pfizer head of respiratory research and lung specialist Dr. Wolfgang Wodarg filed an application to stop further studies on the SARS-CoV-2 vaccine on December 1, 2020.

They explained that the data is flawed because the researchers determined COVID-19 cases using PCR tests.

If you got a COVID-19 test, it was probably with a PCR. PCR tests are notoriously inaccurate. They also pointed out that the vaccine may lead to antibody-dependent amplification, an exaggerated response to the coronavirus in those already vaccinated. Prior animal research identified this problem.

Most alarming is their concern that the vaccine could cause sterility. The vaccine helps you build antibodies for the SARS-CoV-2 spike protein. However, spike proteins also contain syncytin-homologous proteins.

Those proteins are also necessary for the formation of the placenta in women and other mammals. They’re also found in sperm. Is it possible the vaccine could lead to sterility? We don’t know because the vaccines have not been studied long enough.

Maar dat is allemaal "wappie praat", natuurlijk. Kun je, bericht na bericht (van een toenemend aantal experts), "debunken" (en als die "debunk" zelf "debunked" wordt, dan dat negeren). Is helemaal geen herhaling van wat de geschiedenis geleerd heeft bij: Softenon, lood in brandstof, kwik in tandvullingen, auto's zonder veiligheidsgordels, teveel om op te noemen.
Gewoon, blijven luisteren naar hen die grote commerciele belangen hebben (en een reputatie om meer om winst te geven, dan mensenlevens), dan krijg je vast de waarheid, de hele waarheid, en niets dan de waarheid, te horen.
Wat je gelijk als "wappie praat" moet wegwuiven zijn persoonlijke en beargumenteerde opinies van zeer ervaren specialisten, die financieel onafhankelijk zijn (of "canceled" worden door hun uitspraken, maar er toch achter blijven staan). Wiens uitspraken gecensureerd worden, nagenoeg onvindbaar gemaakt worden, georganiseerd aangevallen worden, begraven worden onder propaganda, enzovoorts.

Want dat is de definitie van waarheidsvinding, toch? Niet luisteren naar echt onafhankelijke, wetenschappelijke en ervaren, experts, maar luisteren naar personen met eigenbelangen en een reeks aan miskleunen. Vooral als ze er duurbetaalde jaknikkers bijhalen.

Wel eens gehoord van een manager die het maar onzin vindt dat IT restricties legt op bedrijfsdata overal en nergens, onbeheerd en niet geborgd, de cloud in te gooien (want dat is makkelijk voor die manager), admin rechten wil hebben (om naar eigen goeddunken van alles uit te spoken, want wachten op IT duurt te lang), alle bedrijfsdata op een USB disk kopieert zodat die er thuis makkelijker aan kan werken (want al die onzin van IT zit toch maar in de weg), et cetera? Welnu, voor zo'n manager zijn IT'rs "wappies", want wat weten die nou over wat echt belangrijk is? Zo'n manager wil graag externe consultants inhuren om duidelijk te maken wat wel de goede weg is. En zo'n verhaal wordt nog interessanter als zo'n manager hele goede vriendjes is met de grote baas. Menig bedrijf (als ze nog bestaan) heeft daardoor menig IT'r zien vertrekken. Zo'n situatie lijkt zich momenteel (inter)nationaal te voltrekken.
De grote baas ziet zich omringd door hele goede vriendjes, die er andere goede vriendjes bijhalen, om de grote baas van alle kanten duidelijk te maken wat er besloten moet worden, en dan zou een ondergeschikte het beter weten, daar ga je toch geen tijd aan verspillen? Natuurlijk niet, laat de hele goede vriendjes maar aan de touwtjes trekken, dan gaat het vast goed komen met het bedrijf. Stel nu dat dat bedrijf de maatschappij is, en de aandeelhouders de bevolking, die zich af beginnen te vragen waarom dat ooit zo gezonde bedrijf steeds meer afglijdt, goede medewerkers vertrekken, en het steeds meer een zooitje wordt met afdelingen die meer bezig zijn met hun eigen koninkrijkje bouwen, ten koste van andere afdelingen.
11-03-2021, 10:25 door Anoniem
Oftewel, die App is NIET privacy vriendelijk.
Om over mogelijk finaal doorbreken van anonimiteit en je onbespied wanen van elk denkbaar individu maar te zwijgen.
Schandelijke voorwendselen die stappen van de rommelige introducties van zogenaamd "ondersteunende" middelen.
Elk middel en einde blijkt steeds het doel op zich om verder op door te borduren.
11-03-2021, 17:53 door Anoniem
Door Anoniem: Dus mRNA medicatie is hartstikke veilig? Vandaar al die mislukte dierproeven, de aanbeveling om het niet aan personen onder de 18 jaar te geven (want we weten de lange termijn effecten niet), de aanbeveling om het niet te nemen tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding, de vele mensen die allerlei heftige reacties kregen na injectie, de zorgen over mogelijke onvruchtbaarheid (vanwege die spike-eiwitten), het feit dat het tot 2024 minstens experimenteel blijft, het feit dat de producenten ervan al bij voorbaat volledig niet aansprakelijk zijn, en ga zo maar door.
(...)
Dat is in de reactie van 10-03-2021, 10:20 door Anoniem goed uitgelegd: mRNA is niet gevaarlijk, het tast je DNA niet aan. De route van mRNA naar de kern met DNA wordt niet door enzymen ondersteund. Met andere woorden de weg van het DNA in de kern naar het mRNA en vervolgens de ribosomen in het cytoplasma is een eenrichtingsweg.
En nieuwe geneesmiddelen worden standaard eerst niet gegeven aan mensen onder de 18 jaar, omdat testen van geneesmiddelen op kinderen als onethisch wordt gezien. Hetzelfde voorzorgprincipe geldt bij zwangerschap en bij borstvoeding.
Daarom worden nieuwe geneesmiddelen ook altijd getest in fase 1, 2 en 3 trials, steeds met oplopende aantallen gebruikers.Voorzichtig en gecontroleerd. En pas bij bewezen werking en omschreven bijwerkingen toegelaten, als er een verbetering is ten opzichte van bestaande middelen. Dat er daarna toch nog (vaak zeldzame en zeer zeldzame) bijwerkingen kunnen opduiken is een gevolg van het veel grotere aantal gebruikers ten opzichte van de trials. Steeds moeten werking en bijwerkingen tegen elkaar worden afgewogen.

Dat wil niet zeggen dat je dit voorzorgprincipe kan omdraaien: "Geneesmiddel X is gevaarlijk want het mag niet worden toegediend aan kinderen, niet bij zwangeren en niet bij borstvoeding". Daarmee vervuil je de discussie, en doe je de toepassing van het voorzorgprincipe onrecht aan.

If you got a COVID-19 test, it was probably with a PCR. PCR tests are notoriously inaccurate
Inaccuraat? Dat roept Wybren van Haga (ex-VVD, nu kameraad van Thierry Baudet) ook nog steeds.
Maar gelukkig kunnen we dat weerleggen met metingen. Meten is weten. De PCR test is uitgebreid gevalideerd en wereldwijd aanvaard als de "gouden standaard". Accurater dan de PCR bestaat niet.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Polymerasekettingreactie

.. de zorgen over mogelijke onvruchtbaarheid (vanwege die spike-eiwitten) ..
Ben jij dezelfde Anoniem van 09-03-2021, 00:19 die beweert dat vaccinatie autisme en onvruchtbaarheid veroorzaakt?
https://www.security.nl/posting/693396/Denktank%3A+open+samenleving+met+testbewijzen+als+toegangsbewijs
Dat is gelukkig onjuist, zie o.a. de reactie met referenties van Anoniem 09-03-2021, 14:53 in deze posting.

https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3748098/nieuws/autisme_en_vaccinaties_hoe_de_mythe_ontstond.html
https://www.nu.nl/nucheckt/6117440/nucheckt-berichten-over-onvruchtbaarheid-door-coronavaccin-kloppen-niet.html

Zoals gezegd, ik ga mij zeker laten vaccineren zodra ik een oproep krijg.
11-03-2021, 21:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dus mRNA medicatie is hartstikke veilig? Vandaar al die mislukte dierproeven, de aanbeveling om het niet aan personen onder de 18 jaar te geven (want we weten de lange termijn effecten niet), de aanbeveling om het niet te nemen tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding, de vele mensen die allerlei heftige reacties kregen na injectie, de zorgen over mogelijke onvruchtbaarheid (vanwege die spike-eiwitten), het feit dat het tot 2024 minstens experimenteel blijft, het feit dat de producenten ervan al bij voorbaat volledig niet aansprakelijk zijn, en ga zo maar door.
(...)
Dat is in de reactie van 10-03-2021, 10:20 door Anoniem goed uitgelegd: mRNA is niet gevaarlijk, het tast je DNA niet aan. De route van mRNA naar de kern met DNA wordt niet door enzymen ondersteund. Met andere woorden de weg van het DNA in de kern naar het mRNA en vervolgens de ribosomen in het cytoplasma is een eenrichtingsweg.
En nieuwe geneesmiddelen worden standaard eerst niet gegeven aan mensen onder de 18 jaar, omdat testen van geneesmiddelen op kinderen als onethisch wordt gezien. Hetzelfde voorzorgprincipe geldt bij zwangerschap en bij borstvoeding.
Daarom worden nieuwe geneesmiddelen ook altijd getest in fase 1, 2 en 3 trials, steeds met oplopende aantallen gebruikers.Voorzichtig en gecontroleerd. En pas bij bewezen werking en omschreven bijwerkingen toegelaten, als er een verbetering is ten opzichte van bestaande middelen. Dat er daarna toch nog (vaak zeldzame en zeer zeldzame) bijwerkingen kunnen opduiken is een gevolg van het veel grotere aantal gebruikers ten opzichte van de trials. Steeds moeten werking en bijwerkingen tegen elkaar worden afgewogen.

Dat wil niet zeggen dat je dit voorzorgprincipe kan omdraaien: "Geneesmiddel X is gevaarlijk want het mag niet worden toegediend aan kinderen, niet bij zwangeren en niet bij borstvoeding". Daarmee vervuil je de discussie, en doe je de toepassing van het voorzorgprincipe onrecht aan.

Het gaat om wat het eindproduct is van die introductie van mRNA, de spike-eiwitten. Niet een discussie starten vergelijkbaar met: het laden van een kogel in een pistool is niet gevaarlijk. Want het wordt wat anders als je de trekker overhaalt, en je staat toevallig op de plek waar het schot (shot?) land.

Evenzo standaard testprotocollen aanhalen, want die zijn in dit geval volledig gepasseerd. Vandaar het officiele stempel van experimenteel tot zeker 2024.

If you got a COVID-19 test, it was probably with a PCR. PCR tests are notoriously inaccurate
Inaccuraat? Dat roept Wybren van Haga (ex-VVD, nu kameraad van Thierry Baudet) ook nog steeds.
Maar gelukkig kunnen we dat weerleggen met metingen. Meten is weten. De PCR test is uitgebreid gevalideerd en wereldwijd aanvaard als de "gouden standaard". Accurater dan de PCR bestaat niet.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Polymerasekettingreactie

PCR is totaal niet bedoeld voor waar het thans ingezet wordt, zegt de uitvinder van de PCR test. Dat propaganda iets anders beweert is een andere discussie. Helemaal als er aan de parameters van die test gedraaid wordt, dan riekt het naar: lies, damned lies, and statistics. Het aloude riedeltje van: welke uitslag wenst u te hebben? Want dan draaien we aan wat parameters. Waar zijn de cijfers van RIVM en CBS die consistent zijn, en blijven, vanaf het begin?

Zodra eerdere uitgangspunten worden bijgesteld dienen alle alarmbellen af te gaan. Helemaal als men "de cijfers" niet meer kan reproduceren.

.. de zorgen over mogelijke onvruchtbaarheid (vanwege die spike-eiwitten) ..
Ben jij dezelfde Anoniem van 09-03-2021, 00:19 die beweert dat vaccinatie autisme en onvruchtbaarheid veroorzaakt?
https://www.security.nl/posting/693396/Denktank%3A+open+samenleving+met+testbewijzen+als+toegangsbewijs
Dat is gelukkig onjuist, zie o.a. de reactie met referenties van Anoniem 09-03-2021, 14:53 in deze posting.

https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3748098/nieuws/autisme_en_vaccinaties_hoe_de_mythe_ontstond.html
https://www.nu.nl/nucheckt/6117440/nucheckt-berichten-over-onvruchtbaarheid-door-coronavaccin-kloppen-niet.html

Zoals gezegd, ik ga mij zeker laten vaccineren zodra ik een oproep krijg.

Tutoyeren? Zijn we vrienden? Nee, die anoniem ben ik niet. Feit blijft dat niemand, werkelijk niemand, kan garanderen dat deze experimentele medicamenten veilig zijn en blijven, niet eens een goed onderbouwde voorspelling kan inschatten, want de dierproeven gaan al tijden fout, en lange termijn ervaringen op de menselijke populatie ontbreken volledig.

Er zijn zorgen geuit, door gerenommeerde, en ervaren, wetenschappelijke experts, en die worden niet onontkenbaar en aantoonbaar weerlegd, maar gebagatelliseerd, een goed verstaander weet dan genoeg.

Ik wens u succes en behoudendheid met uw vaccinatie, over 5 a 10 jaar praten we verder.
Wat vindt u overigens van mijn andere ingebrachte argumenten? Want daar zie ik geen reactie op.
26-03-2021, 19:29 door Anoniem
Door Anoniem: Als genoeg mensen lang genoeg weigeren zich te laten injecteren met experimentele medicamenten (omdat ze geen medisch proefkonijn willen zijn, en zeker niet voor iets waarvan de kans nagenoeg niets is om er hinder van te ondervinden), dan zwicht de Overheid, want zo'n grote groep mensen blijven uitsluiten van sociale deelname heeft economische gevolgen (minder omzet, minder belastingen als BTW, noem maar op).
Sterker nog, de kans bestaat dat die groep van mensen een schaduweconomie gaan opzetten. Vrij van belastingen, en dat wil iedereen wel. Wat wil de Overheid daartegen doen, met hun reputatie in misdaadbestrijding?

Oh wacht, een Overheid die op de agenda heeft staan om uiteindelijk de bevolking flink te knechten heeft baat bij een track & trace systeem die continue bijhoudt wie, wat, waar, wanneer, hoelang, en met wie, doet. Zoiets maakt neerslaan van opstanden, verzetsvorming, groeperingen organiseren, verspreiding van onwelgevallige informatie, en zo'n beetje ieder facet van iedereens leven, mogelijk.
Niet langer: waar was u in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag? U wenst niet te antwoorden? Ja, dat is uw goed recht. Maar: u heeft gisteravond van 19:07 tot 19:23 een artikel gelezen waar het Ministerie van Waarheid niet achter staat, vervolgens heeft u met Jan getelefoneerd van 19:26 tot 19:52, die ook dat artikel begon te lezen, en tussen 20:03 en 20:44 zijn u, Jan en Piet bij elkaar gekomen en een rondje gaan lopen vanaf de Kerkstraat naar de Dorpsstraat, via de Zusterlaan, waar u Kees tegenkwam voor 7 minuten, waarna iedereen naar huis ging en van daaruit dat artikel onder meer personen ging verspreiden. Wij vinden dat een ongezonde houding, ook omdat u onderweg een onbekende bent tegengekomen waarvan wij weten dat die besmet is, en daarom zijn de vaccinatiebewijzen van u, Jan, Piet, Kees, en alle gezinsleden, voor 1 week ingetrokken. Kan ook 1 maand worden, daar beslist de Politieke Officier van Rechtvaardigheid nog over.

Science Fiction? Technisch al haalbaar echter. Past zelfs in de sociologische/politieke denkbeelden van Antifa, BLM, en anderen, die steeds meer bejubeld/bekrachtigd worden daarin door hooggeplaatste figureren die elkaar het hand boven het hoofd houden.
Het ontbreekt slechts aan een makkelijk traceerbaar, en zelfs afluisterbaar, apparaat dat iedereen (of in ieder geval meer dan genoeg mensen, want dan helpt metadata om de paar uitzonderingen te pinpointen wel) vrijwillig altijd bij zich heeft. Zouden er mensen zijn die zo machtswellustig zijn, en neerkijkend op het (niet naar hun luisterend) gepeupel, en die telkens weer dingen doen (of juist niet doen) die een steeds groeiend gedeelte van de bevolking niet wil, die zoiets handenwrijfend zouden verwelkomen?

Het enkele wat nodig is, is een groot deel van de bevolking zo gek te krijgen daarin mee te gaan, bijvoorbeeld uit angst, of door economische afpersing, of door uitsluiting/beperking van het sociale leven. En dan is de basis van een immer uitbreidende controlestaat gelegd, en is de enkele manier om daar weer uit te geraken een lange moeilijke weg.
Of we weigeren massaal daaraan mee te werken, vindt maar een betere oplossing, of vindt bestuurders die wel een betere oplossing weten. Zelfs kans dat ze dan hun ware aard gaan tonen, en iemands ware aard zien is aan te bevelen, voordat je jezelf er met handen en voeten aan bindt.

Goed punt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.