image

De Jonge: coronapaspoort zorgt niet voor tweestromensamenleving

vrijdag 12 maart 2021, 13:47 door Redactie, 28 reacties

Nederland gaat door de invoering van een coronapaspoort met meer vrijheden voor gevaccineerden niet naar een tweestromensamenleving toe, zo stelt minister De Jonge van Volksgezondheid. Deze week maakte het kabinet bekend dat er een vaccinatiebewijs komt, zowel digitaal als papier. Tijdens een debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rond het virus werd duidelijk dat sommige partijen nog vragen hebben als het gaat over privacy, veiligheid en de impact van een coronapaspoort.

"Coronapaspoorten, testbewijzen en vaccinatiepaspoorten. Hiermee worden de privacy en het zelfbeschikkingsrecht van Nederlanders aangetast en zit Nederland in een coronawurggreep. Alle gegevens die over mensen verzameld worden, komen door het faalbeleid van Rutte op straat terecht", stelde Kuzu van DENK.

Ook bij 50Plus waren er vragen. "Wat doen we voor mensen die geen telefoon hebben waar de app op werkt? Wat doen we voor mensen met een verstandelijke beperking die geen telefoon hebben? Hoe staat het met de privacy? En hoe fraudegevoelig is deze app?", vroeg Kamerlid Sazias. D66-Kamerlid Jetten wees naar de beveiliging van de data waar de app gebruik van zal maken. "We hebben hier nog niet zo heel lang geleden gedebatteerd over datalekken bij de GGD."

Tweestromensamenleving

Naast vragen over privacy en veiligheid ging het ook over de vraag of er geen tweestromensamenleving ontstaat door de invoering van een coronapaspoort. "Als we koers zetten richting een tweestromensamenleving aan de hand van vaccinatiebewijzen, vaccinatiepaspoorten, testbewijzen et cetera om toegang te krijgen tot bepaalde voorzieningen, dan vraag ik me af hoe dat strookt met het idee dat we gelijkwaardigheid organiseren in de samenleving voor de mensen die zich vanuit principiële overtuigingen niet wensen te laten vaccineren."

Ook de ChristenUnie is tegen een vaccinatiebewijs als exclusief toegangsbewijs voor de samenleving. "Nu spreekt het kabinet nog over een coronapaspoort bij grote evenementen, maar we kunnen al wel uittekenen dat straks de ene na de andere sector zoiets wil invoeren", merkte Kamerlid Segers op. Bij de SGP zijn er ook zorgen. "Wat zijn de implicaties van zo'n coronapaspoort? Naar ons gevoel gaan we daarmee een glibberig pad op. Het gaat om een tijdelijke maatregel, zo geeft het kabinet aan, maar hoe tijdelijk is tijdelijk?", stelde Kamerlid Van der Staaij.

Het SGP-Kamerlid wilde ook weten of een coronapaspoort geen eigen leven kan gaan leiden. "Wat doet zo'n paspoort met onze samenleving, met hoe wij omgaan met ziekte en risico's? Het beleid tot nu toe heeft vooral ingezet op de eigen verantwoordelijkheid van de bevolking. Verschuiven we hiermee niet de verantwoordelijkheid van de mens naar de technologie?"

Van der Staaij twijfelt ook over de visie van het kabinet om, als het virus langer onder ons blijft, toegangstesten en zelftesten als oplossing te zien. "Ik vraag me dan af of we wel willen leven in een wereld waarin de vrije toegang tot de samenleving wordt verbonden aan de voorwaarde dat je met een app moet aantonen dat je negatief getest bent of gevaccineerd. Wanneer is zoiets dan precies proportioneel?"

Volgens minister De Jonge zal het coronapaspoort niet tot uitsluiting van mensen leiden en zal het ook niet voor een tweestromensamenleving zorgen. "Ik heb nul begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren. Maar ik vind natuurlijk wel dat mensen het recht hebben om zich niet te laten vaccineren, want vaccinatie is altijd een vrije keuze, altijd, altijd, altijd. We gaan niet toe naar een tweestromensamenleving."

Reacties (28)
12-03-2021, 14:17 door majortom - Bijgewerkt: 12-03-2021, 14:17
Nederland gaat door de invoering van een coronapaspoort met meer vrijheden voor gevaccineerden niet naar een tweestromensamenleving toe, zo stelt minister De Jonge van Volksgezondheid.

Dat is natuurlijk flauwekul. Ikzelf ben bijvoorbeeld niet zozeer tegen vaccinatie, maar wel tegen het opnemen van deze informatie (en raadplegen daarvan) in allerhande centrale registers.

Dus, stel ik vaccineer me wel, maar laat me niet in het RIVM register opnemen, heb ik dan toegang of niet?

Stel, ik vaccineer me niet (of ik krijg geen vaccinatiebewijs vanwege niet laten opnemen in RIVM database), moet ik dan, om ergens naar toe te gaan, me steeds laten testen (dat lijkt me dan al een tweedeling in de maatschappij opleveren: de ene set moet zich steeds laten testen en de andere set is daarvan vrijgesteld) en alsnog in een centraal register laten opnemen?

Oftewel, alleen vanwege het feit dat ik deze informatie niet centraal wil laten registreren zorgt er dan voor dat ik buitengesloten wordt van de maatschappij?

Lijkt me een behoorlijke tweedeling.
12-03-2021, 14:54 door Anoniem
Door minister De Jonge:
Ik heb nul begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren.

Ik heb nul begrip voor ministers die hun vaderland al een jaar tot op de grond afbreken terwijl ze gepensioneerden thuis hadden kunnen opsluiten, zodat de rest van de samenleving gewoon door had kunnen gaan.
12-03-2021, 15:18 door Anoniem
Nederland gaat door de invoering van een coronapaspoort met meer vrijheden voor gevaccineerden niet naar een tweestromensamenleving toe, zo stelt minister De Jonge van Volksgezondheid.
Als er al een tweedeling zou moeten komen ten behoeve van de volksgezondheid is dat die personen die op enig moment besmettelijk zijn, verplicht in quarantaine zijn! Dat doe je toch ook als je verkouden bent! Wat de Jonge hier wil is de omgekeerde wereld. Het komt erop neer dat iedereen schuldig is veroordeelt en je zelf op zoek moet naar het bewijs dat je onschuldig bent.

Daar komt nog inhoudelijk bij dat als je bent ingeënt nog steeds ziek of besmettelijk kan zijn van het Corona-virus. Dus als je het al wilt doen voor de volksgezondheid, zou een sneltest (met bv Belgische getrainde honden die binnen 60 seconden een uitslag hebben) de enige manier zijn om besmettingen te voorkomen.

Het zoveelste faal-idee van deze demissionaire minister. Ik zal volgende week geen voorkeursstem op hem uitbrengen.
12-03-2021, 15:43 door Anoniem
Door minister De Jonge:
Ik heb nul begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren.
Door mij
Nou, ik heb een hekel aan leugenaars, nul begrip daarvoor. Er lopen er zat van bij jouw in de buurt de jonge.
12-03-2021, 15:53 door Anoniem
En waar licht hij toe hoe het dan niet tot zo'n zogenoemde tweestromensamenleving zal leiden? Helemaal nergens. Dus dat is precies hoe onze maatschappij eruit gaat zien.
Die tweestromensamenleving is er overigens al lang, te weten de politieke klasse die de wil oplegt aan de gewone burger.

We zijn gegijzeld door megalomane politici.
Dit stop pas zodra het volk weigert nog langer mee te doen met dit idiote toneelspel.
12-03-2021, 16:05 door majortom
Door Anoniem:Het zoveelste faal-idee van deze demissionaire minister. Ik zal volgende week geen voorkeursstem op hem uitbrengen.
Dat kan ook niet want hij is niet verkiesbaar om in de kamer te komen.
12-03-2021, 16:08 door Anoniem
Iedereen is nu een proefkonijn. Dat er iets gebeurt, is volgens de autoriteiten onwaarschijnlijker dan dat u getroffen wordt door een meteoriet. Schandalig. Als verschillende landen stoppen met toedienen vanwege bijwerkingen tijdens de experimentele proeffase bij een van de vaccins, blijft hier alles OK en gaat men gewoon door met prikken. Ook batch-controle ontbreekt. Geen schade toewijzing als u het vaccin op experimentele basis neemt. Maar bijkand uitsluiting uit de gewone maatschappij als u zo'n vaccin even niet wenst tot dat de lange termijn effecten bekend zijn.

Zelfs met het pokkenbriefje en in de polio-dagen hadden we niet zo'n toestand van dictatuur voorzien zonder uitzonderingen.
Men beweert wel zoiets, maar doet in de paktrijk iets geheel anders.

J.O.
12-03-2021, 16:19 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-03-2021, 16:19
Door Anoniem:
Door minister De Jonge:
Ik heb nul begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren.

Ik heb nul begrip voor ministers die hun vaderland al een jaar tot op de grond afbreken terwijl ze gepensioneerden thuis hadden kunnen opsluiten, zodat de rest van de samenleving gewoon door had kunnen gaan.

Ik lees nog net niet: alle gepensioneerden opsluiten in detentiecentra met schrikdraad eromheen, daarna een redoute met BOA's i.o. om te oefenen met avontuurlijke 85 jarigen, waarbij ik mij afvraag of het nu de minister is die een tweestromen samenleving veroorzaakt...? of anoniem van 14:54 uur, en zijns gelijken die daar zelfs voorstander van zijn.
12-03-2021, 16:22 door Anoniem
jeetje, die de Jonge zorgt in elk geval voor tweespalt.
Ook moet hij even terug naar school en online lessen gaan nemen over Agents Based Modelling.
Dan kan ie leren hoe ie dus wel degelijk segregerende situaties bevorderd!!

Hij moet eerst even beter naar 2e kamer leden gaan luisteren.
Stoppen met zijn collega's eerst wegzetten als idioten, hen met zijn gedachten van "dit is toch wel echt heel zorgelijk en ondermijnt het vertrouwen" wegzetten.
HIJ moet eerst maar eens aan herstel van vertrouwen gaan werken.
Hij laat zich namelijk voor van alles en nog wat lenen, zonder dat ie daarbij al te veel kritisch denkvermogen ten tonele spreidt.
Dat zou echt wel een eerste voorwaarde mogen zijn voordat ie over dergelijke stappen serieus wil kunnen gaan doen.
Want amper een paar dagen met het schofferen van degenen aan wie hijzelf verantwoordig en nederigheid moet tonen komt hij tevoorschijn als onfeilbare zijne heiligheid achtige uitspraken.
Als dit ook maar een beetje wel segregatie kan veroorzaken als bijkomende effecten dan is dat super super super fout.
Segregatie tussen mensen is het ontnemen van hun vrije omgang.
Dat is iets dat je NOOIT NOOIT NOOIT in een westerse samenleving ook maar een beetje als minister MAG creëren.
Namelijk scheiding van bewegingsvrijheid op basis van voorwaarden die de staat met verschillende behandeling-wijze mensen opdringt.
Mag ie meteen eerst eens verklaren waarom de alternatieve aanpakken sowieso niet kunnen helpen.
Mag ie ook uitleggen dat andere aanpakken misschien wel minder splijting tussen mensen onderling kunnen gaan veroorzaken.
Heeft deze man zich als minister ook maar 1x druk gemaakt om al fatsoenlijke mkba's bij elk van z'n aanpakken te maken?
Nee dus.
Het nalaten van dit alles is buitengewoon al laakbaar, maar om na zijn eigen missers als minister er zo in te gaan.
Nou dan is je inschatting vermogen voor het aanvoelen wat beginselen van behoorlijk bestuur zijn en wat daar misschien wel een klein beetje teveel van af kan wijken op heel gevoelige materie is wel ernstig.
12-03-2021, 16:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door minister De Jonge:
Ik heb nul begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren.

Ik heb nul begrip voor ministers die hun vaderland al een jaar tot op de grond afbreken terwijl ze gepensioneerden thuis hadden kunnen opsluiten, zodat de rest van de samenleving gewoon door had kunnen gaan.

Ik heb weinig begrip voor mensen die het nalaten om hun jonge kinderen tegen gevaarlijke infectieziekten in te laten enten, zodat die kinderen het risico lopen (door mazelen, pokken, polio, etc.) met een gehavend uiterlijk, verstandelijke beperking, mismaakt postuur en / of als onvruchtbaar en verstoten persoon door het leven te moeten gaan.
12-03-2021, 16:44 door Anoniem
Tweede Kamer stemt tegen invoering van coronapaspoort


https://www.security.nl/posting/684796/Tweede+Kamer+stemt+tegen+invoering+van+coronapaspoort


NEDERLAND EEN DEMOCRATIE
12-03-2021, 16:49 door Anoniem
Door Staewoldt:
Door Anoniem:
Door minister De Jonge:
Ik heb nul begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren.

Ik heb nul begrip voor ministers die hun vaderland al een jaar tot op de grond afbreken terwijl ze gepensioneerden thuis hadden kunnen opsluiten, zodat de rest van de samenleving gewoon door had kunnen gaan.

Ik lees nog net niet: alle gepensioneerden opsluiten in detentiecentra met schrikdraad eromheen, daarna een redoute met BOA's i.o. om te oefenen met avontuurlijke 85 jarigen, waarbij ik mij afvraag of het nu de minister is die een tweestromen samenleving veroorzaakt...? of anoniem van 14:54 uur, en zijns gelijken die daar zelfs voorstander van zijn.


tuurlijk niet joh ipv van dat slopen de economie spuiten we mensen met iets waar de bijwerking op termijn niet bekend zijn laten we iedereen Prozac nemen tegen depressie en raken we alles kwijt wat we hadden
12-03-2021, 16:53 door Anoniem
Wel of geen tweestromensamenleving, het lijkt me dat we hier dan wel opeens een enorme wezenlijke kwestie aan de hand hebben.
Daarom kijk ik even met een schuin oog naar de context van de grondwet:
Art. 1 van de grondwet (anti-discriminatieartikel), ', is niet toegestaan op WELKE GROND DAN OOK'.
Nota bene,
dit betekent, verboden onderscheid te maken op welke grond dan ook.
De beoordeling van "welke grond dan ook" in deze is al helemaal en bij voorbaat VERBODEN voor overheden, gezagdragers(volksvertegenwoordigers & bestuurders) en bestuursorganen (toch wel de categorie waar de Jonge onder valt).

Zouden Jetten (D66), Kaag, CDA, CU, VVD en SP/GL/PvdA soms bezig zijn de spelregels even kwijt zijn?
Artikelen in de grondwet zijn juist in Nederlandse context van de grondwet en staatsrecht expliciet in de grondwet om boven ELKE, NOOD, crisis, twijfel of vergissing met checks & balances verheven te blijven.
Omdat we besloten hebben dat die nog belangrijker zijn dan enkel te koesteren en te omarmen.
Zo geldt dit in ons land toch al vele decennia.
Is toch wel om een bepaalde reden met vooruitziende blik zo bepaald lijkt me.
12-03-2021, 17:48 door Anoniem
Ik heb nul begrip voor mensen die zulke foute schoenen dragen
12-03-2021, 18:30 door Anoniem
Door Anoniem: Tweede Kamer stemt tegen invoering van coronapaspoort


https://www.security.nl/posting/684796/Tweede+Kamer+stemt+tegen+invoering+van+coronapaspoort


NEDERLAND EEN DEMOCRATIE
Ondertussen hebben ze voor een corana paspoort gestemd. Alleen is de MSM 'vergeten' dit nieuws te brengen.
12-03-2021, 21:52 door Anoniem
Al heel lang bestaat het Gele vaccinatieboekje. Ligt hier nog ergens in de la.
Dit kun je als een soort van paspoort zien. Want zonder kwam je het land, je reisdoel niet in.
In dit boekje worden alle reeds verkregen vaccinaties geregistreerd.
Daar kan ook de corona vaccinatie in geregistreerd worden.
Heb je geen app voor nodig. Eventueel zou daar nog een rfid oid aan toegevoegd kunnen worden.

"Het gele vaccinatieboekje is een officieel en meertalig document (Engels, Frans en Nederlands) dat is vastgesteld door het Ministerie van Volks- gezondheid, Welzijn en Sport. Het boekje wordt gemaakt door de SDU (de voormalig staatdrukkerij en uitgeverij) en voldoet aan de standaarden van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO)."
13-03-2021, 05:12 door Anoniem
Door Anoniem: Al heel lang bestaat het Gele vaccinatieboekje. Ligt hier nog ergens in de la.
Dit kun je als een soort van paspoort zien. Want zonder kwam je het land, je reisdoel niet in.
In dit boekje worden alle reeds verkregen vaccinaties geregistreerd.
Daar kan ook de corona vaccinatie in geregistreerd worden.
Heb je geen app voor nodig. Eventueel zou daar nog een rfid oid aan toegevoegd kunnen worden.

"Het gele vaccinatieboekje is een officieel en meertalig document (Engels, Frans en Nederlands) dat is vastgesteld door het Ministerie van Volks- gezondheid, Welzijn en Sport. Het boekje wordt gemaakt door de SDU (de voormalig staatdrukkerij en uitgeverij) en voldoet aan de standaarden van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO)."
Dus toen ook al tweestromensamenleving, alleen zonder app.
Dat iets al lang bestaat betekent niet dat het goed is.
13-03-2021, 09:04 door Anoniem
Door Anoniem:
Door minister De Jonge:
Ik heb nul begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren.

Ik heb nul begrip voor ministers die hun vaderland al een jaar tot op de grond afbreken terwijl ze gepensioneerden thuis hadden kunnen opsluiten, zodat de rest van de samenleving gewoon door had kunnen gaan.
Je schrijft dat je nul begrip hebt voor ministers .... maar begrijp jij wel dat je zelf niets beter bent want ook jij
wilt een tweestromensamenleving en dan op een manier die geen beschaafd mens zal willen.
13-03-2021, 11:37 door Anoniem
Ja dat zeiden ze in Israël ook wordt eens wakker mensen, niet verplicht hoor maar u mag aleen niet meer... en straks wordt dit weer opgerekt. Zo gaat het immers altijd met dit kabinet. Deze schoolmeester denkt ook dat hij overal verstand van heeft en verspreid de grove leugen dat het prikje zorvuldig is getest en daar heb ik dus nul begrip voor.
13-03-2021, 17:59 door Anoniem
Met een vaccin dat 80 procent effectief is, en de mensen nog steeds besmettelijk zijn, kan ik niet snappen wat ze willen.
Even op een festival iedereen besmettelijk maken ?, zodat ze weer meet dingen kunnen invoeren.
Logica
14-03-2021, 09:12 door spatieman
nul begrip, daarom is ook niemand geprikt worden bij de overheid, want ze weten wat er kan gebeuren als bijwerking.
14-03-2021, 14:10 door Anoniem
CDA (De Jonge) en VVD (Rutte) sluiten de PVV uit op basis van dat minder*2 de grondwet zou overtreden.
Een coronapaspoort doet dat ook, en dan is er geen issue?

Leugens?
mondkapje doet niets = schijnveiligheid > nu verplicht
kinderen verspreiden covid niet > nu wel
avondklok is tijdelijk voor britse variant > nu al ONDER op de stapel (tja, die ministers hebben er geen last van, die reizen nog 24u/dag door NL voor TV opnames, en nachtelijke vergaderingen, ik kan niet eens meer voor mijn gezondheid wandelen om 21:15u).
coronapaspoort die jij niet krijgt omdat je geen CDA/VVD vriendje bent, is geen apartheid > nou, wat is het dan als je ergens niet binnenmag?

Bovendien, als je ingeent bent ben je toch veilig? hoe kan dan iemand die niet ingeent is mensen kwaad doen?
14-03-2021, 20:27 door Anoniem
Pff gelukkig nog een website waar de consequenties wel worden gezien. Die moet je met een lampje zoeken. Kerngezonde mensen met een beroep op de volksgezondheid buitensluiten. Hoe ziek wil je het hebben? Of:
Als je veiligheid boven vrijheid plaatst, verdien je allebei niet.
Benjamin Franklin
14-03-2021, 22:12 door Anoniem
Door Anoniem: Al heel lang bestaat het Gele vaccinatieboekje.
In dit boekje worden alle reeds verkregen vaccinaties geregistreerd.
Daar kan ook de corona vaccinatie in geregistreerd worden.
Waarschijnlijk is minister de Jonge (en de rest van het zootje in de 2e kamer) daar niet over geinformeerd.
15-03-2021, 11:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door minister De Jonge:
Ik heb nul begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren.

Ik heb nul begrip voor ministers die hun vaderland al een jaar tot op de grond afbreken terwijl ze gepensioneerden thuis hadden kunnen opsluiten, zodat de rest van de samenleving gewoon door had kunnen gaan.
Je schrijft dat je nul begrip hebt voor ministers .... maar begrijp jij wel dat je zelf niets beter bent want ook jij
wilt een tweestromensamenleving en dan op een manier die geen beschaafd mens zal willen.

Het is cynisch bedoeld.

Een jaar geleden wil deze CDA minister geen tweestromensamenleving door ouderen niet af te schermen van een (werkende en economisch cruciale) populatie waarin het virus voor hen nagenoeg onschuldig rondwaard. Neemt daarbij alle ernstige economische gevolgen en bijhorende staatsschuld op de koop toe, leuk dat we kinderen inenten tegen polio (compleet ander verhaal dan COVID overigens), maar waar ze echt last van gaan krijgen is dat zij de staatsschuld weer mogen afbetalen.

Vervolgens gaat hij nog geen jaar later mensen uitsluiten om aan delen van de maatschappij deel te nemen, op basis van wie ze zijn.

Maar dat interesseert die CDA stemmende pensionado's helemaal niet, ze willen wel altijd alles kunnen doen waar ze zin in hebben, maar hebben er geen moeite mee om na een leven lang voorspoed en welvaart de toekomstige generaties met een enrome berg lasten op te zadelen. Als ze een beetje ruggengraat hadden dat zouden ze zich tegen zo'n paspoort uitspreken, de gehele bevolking heeft het afgelopen jaar namelijk enorme offers gebracht om hun te beschermen tegen een tweestromensamenleving.
15-03-2021, 11:32 door Anoniem
Het vervelende is dat De Jonge hiermee een analogie maakt dat als je voor vaccineren bent, je dan ook automatisch voor een paspoort bent. Dat is natuurlijk kul; ik wil mezelf vaccineren, maar voel weinig voor een paspoort, ook vanwege de zorgen die beschreven zijn in het artikel.
15-03-2021, 15:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Al heel lang bestaat het Gele vaccinatieboekje. Ligt hier nog ergens in de la.
Dit kun je als een soort van paspoort zien. Want zonder kwam je het land, je reisdoel niet in.
In dit boekje worden alle reeds verkregen vaccinaties geregistreerd.
Daar kan ook de corona vaccinatie in geregistreerd worden.
Heb je geen app voor nodig. Eventueel zou daar nog een rfid oid aan toegevoegd kunnen worden.

"Het gele vaccinatieboekje is een officieel en meertalig document (Engels, Frans en Nederlands) dat is vastgesteld door het Ministerie van Volks- gezondheid, Welzijn en Sport. Het boekje wordt gemaakt door de SDU (de voormalig staatdrukkerij en uitgeverij) en voldoet aan de standaarden van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO)."
Dus toen ook al tweestromensamenleving, alleen zonder app.
Dat iets al lang bestaat betekent niet dat het goed is.
Wat is er mis met het bewijzen dat je gevaccineerd bent tegen een besmettelijke ziekte als je een land binnen wilt komen?

Als je het hebt over een tweedeling binnen nederland dan heb je een punt.

Elk land staat vrij om iemand te weigeren die niet gevaccineerd is tegen een besmettelijke ziekte die in dat land voorkomt.

Reken erop dat Corona hier bij komt en terecht !
15-03-2021, 16:23 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Al heel lang bestaat het Gele vaccinatieboekje. Ligt hier nog ergens in de la.
Dit kun je als een soort van paspoort zien. Want zonder kwam je het land, je reisdoel niet in.
In dit boekje worden alle reeds verkregen vaccinaties geregistreerd.
Daar kan ook de corona vaccinatie in geregistreerd worden.
Heb je geen app voor nodig. Eventueel zou daar nog een rfid oid aan toegevoegd kunnen worden.

"Het gele vaccinatieboekje is een officieel en meertalig document (Engels, Frans en Nederlands) dat is vastgesteld door het Ministerie van Volks- gezondheid, Welzijn en Sport. Het boekje wordt gemaakt door de SDU (de voormalig staatdrukkerij en uitgeverij) en voldoet aan de standaarden van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO)."
Dus toen ook al tweestromensamenleving, alleen zonder app.
Dat iets al lang bestaat betekent niet dat het goed is.
Wat is er mis met het bewijzen dat je gevaccineerd bent tegen een besmettelijke ziekte als je een land binnen wilt komen?

Als je het hebt over een tweedeling binnen nederland dan heb je een punt.

Elk land staat vrij om iemand te weigeren die niet gevaccineerd is tegen een besmettelijke ziekte die in dat land voorkomt.

Reken erop dat Corona hier bij komt en terecht !

Inderdaad, het is enkel jouw mening, niet meer dan dat.

Influenza is ook besmettelijk. Daar reizen we ook gewoon mee, gaan we ook gewoon mee naar ons werk. Daar gaan toch ook jaarlijks nog steeds mensen aan dood.

Je doet net alsof besmettelijke ziekten per definitie iets verschrikkelijks zijn. Wordt wakker, ze horen net als doodgaan bij het leven. Al miljoenen jaren. Sterker nog als men vroeger zo panisch reageerde als jij doet dan waren we nu niet zo goed of helemaal niet bestand tegen infectieziekten.

Ergens moet je een afweging maken tussen onnodig leed en hysterie. Laten we wat doen aan ziekten die veel meer slachtoffers maken. Niet met paspoorten maar met meer bewegen, gezonder voedsel, minder stress, schonere lucht en door minder dicht op elkaar te leven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.