image

Google voorziet toekomstige Chrome-versie van HTTPS-Only Mode

woensdag 30 juni 2021, 14:08 door Redactie, 2 reacties

In navolging van andere browsers zal ook Google Chrome van een HTTPS-Only Mode worden voorzien die websites standaard over https laadt. Dat meldt Chromestory op basis van een codeaanpassing van de browser. Wanneer HTTPS-Only Mode staat ingeschakeld, maar de bezochte website geen https ondersteunt, zal Chrome een waarschuwing tonen en dan de site alsnog laden.

HTTPS-Only Mode staat standaard uitgeschakeld. De feature is nu te testen in het Canary channel van Google Chrome. Wanneer de feature, die nog in ontwikkeling is, in definitieve versie van Chrome beschikbaar zal zijn is nog onbekend, maar 9to5Google verwacht dat dit in Chrome 93 of 94 zal zijn. Deze versie staan voor augustus en september gepland. Firefox beschikt al enige tijd over een HTTPS-Only Mode en volgende maand zal een zelfde feature in Microsoft Edge worden doorgevoerd.

Reacties (2)
30-06-2021, 20:49 door Anoniem
Die waarschuwingen tonen als er geen HTTPS wordt gebruikt lijkt mij een prima idee. Maar hopelijk komt er dan ook eens een optie om certificaat-waarschuwingen uit te zetten voor hosts die je via een private range IP adres benadert. Zou mooi zijn als je die per (rfc1918) IP of subnet zou kunnen whitelisten in je browser. Dan kun je als particulier gewoon je NAS server, router en dergelijke benaderen zonder dat je elke keer die zinloze waarschuwingen moet wegklikken.
01-07-2021, 09:56 door Anoniem
Door Anoniem: Die waarschuwingen tonen als er geen HTTPS wordt gebruikt lijkt mij een prima idee. Maar hopelijk komt er dan ook eens een optie om certificaat-waarschuwingen uit te zetten voor hosts die je via een private range IP adres benadert. Zou mooi zijn als je die per (rfc1918) IP of subnet zou kunnen whitelisten in je browser. Dan kun je als particulier gewoon je NAS server, router en dergelijke benaderen zonder dat je elke keer die zinloze waarschuwingen moet wegklikken.

Ik heb mijn NAS een fqdn en een bijbehorend certificaat gegeven, en het CA certificaat gedistribueerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.