image

FTC hekelt Facebook over reden voor het sluiten van advertentie-onderzoek

vrijdag 6 augustus 2021, 16:58 door Redactie, 9 reacties

De Amerikaanse toezichthouder FTC heeft uitgehaald naar Facebook wegens de reden die techbedrijf gaf voor het sluiten van onderzoek van de Universiteit van New York naar politieke advertenties en de verspreiding van desinformatie op het platform. Volgens Facebook moest het onderzoek worden gesloten vanwege een overeenkomst die het eerder met de FTC was overeengekomen.

Volgens de FTC is er sprake van "misleidende claims" en heeft het bedrijf dit inmiddels zelf ook erkend. Zo is de betreffende tekst door Facebook aangepast. In een brief aan Mark Zuckerberg laat de FTC weten dat het teleurgesteld is in de manier waarop Facebook zich in deze zaak heeft gedragen.

Ondanks eerdere toezeggingen van he techbedrijf over tijdige en transparante communicatie over belangrijke ontwikkelingen werd de toezichthouder niet ingelicht dat Facebook de met de FTC gesloten overeenkomst zou gebruiken als reden voor het stopzetten van het onderzoek.

"Als Facebook de toezegging had nageleefd dat het ons van tevoren zou waarschuwen, hadden we aangegeven dat de overeenkomst Facebook niet verbiedt om uitzonderingen te maken voor onderzoek dat in goed vertrouwen in het publiek belang wordt uitgevoerd", zegt Samuel Levine van de FTC in de brief.

Hij merkt op dat de toezichthouder het onderzoek naar surveillance-gebaseerde advertenties juist steunt. "Hoewel het niet onze taak is om individuele geschillen tussen Facebook en derde partijen op te lossen, hopen we dat het bedrijf privacy, en in zelfde mate het bevel van de FTC, niet als excuus voor andere doeleinden gebruikt", aldus Levine.

Reacties (9)
07-08-2021, 07:08 door Anoniem
De macht van de zogenaamde Big Tech....

Het wordt alleen maar erger.
Zoek op YT maar eens naar: BLCKBX
07-08-2021, 13:35 door Anoniem
Kijk maar eens waar er canvas fingerprinting optreedt bij websites, die van de zogeheten gecontroleerde oppositie zijn.
https://www.security.nl/posting/715667/FTC+hekelt+Facebook+over+reden+voor+het+sluiten+van+advertentie-onderzoek

We zitten immers al in een "omkeringswereld" en de meeste aardbewoners laten deze beleving van de werkelijkheid gewoon over hun oren en ogen trekken. Het veroorzaakt bij de meesten onder ons ook flinke vormen van "cognitieve dissonantie".

Dan is heel je wereldbeeld doelbewust op z'n kop gezet.. Omkering aller waarden was het concept van de valse messiassen als Sabbatai Zevi (1666) en later Jacob Frank. Zo zou kwaad sneller het eind van de wereld naderbij brengen en zo ook hun Vredevorst van de Derde Tempel (Massiach Ben Doowid) bespoedigen, de qlipot-weg, zoals bekend uit het Sefer Zohar (kaballah-geschrift). Eens herbepaalt Satan zijn visie, maar over hoeveel aeonen, dat is nog niet gezegd.

Dat interesseert dus de meeste gebruikers helegaar niets en zo kan facebook en de rest van Big Tech bezig blijven met zo ze bezig zijn.

Voor degenen, die hier wat over filosoferen, wordt er steevast via de "diensten" iets van info bijgemend over platte aarde, onder de modder verdwenen Groot Tartaria en Kazaria en hoppa de oppositie zit, wat hen betreft, alweer in de zwaar gestoorde wappie-hoek. Dus doorlopen mensen, hier valt niets te zien of beleven.

Alle twijfel aan het gepropageerde is dus alleen het terrein van gevaarlijke gekken en als het helemaal niet anders kan, benoem je ze gewoon tot influencers voor een terreur-stroming en zo wordt het spel verder op de kast gezet.

Dat via 20% bewuste voorstanders, 20% bewuste tegenstanders en 60% gewoon onbewuste meelopers.
Die 20% oorspronkelijke denkers aan beide zijden bepalen dus uiteindelijk waar het heengaat of wordt dit wellicht slechts bepaald door de 1% met de middelen en mogelijkheden.

Maar ja, moeilijk toegeven dat de wereld zo in elkaar zit en zeker als je op het verkeerde paard gewed hebt.
Achteraf geeft niemand dat graag toe, ook M.Z. niet.

luntrus
07-08-2021, 14:15 door Anoniem
Hmm ja. Inderdaad.

Geschreven op mijn Androïd telefoon...
Maar : ik zit niet op facebook, twitter, insta, tiktok, snapchat...
Klagen met Big Tech texhnologie over Big Tech...

Dus ja, als je hier zit vanaf een linux systeem met opera of een andere onafhankelijke browser, ja. Dan heb je een punt.
07-08-2021, 17:35 door Anoniem
Maar achter een proxy in Londen kom ik helemaal niet op blckbx.tv.
Dan komt er een permanente Cloudflare check of ik humaan ben. Bewijs dat dit een Rattenvanger van Hamelen-site is; gecontroleerde oppositie.
Afwijkend onafhankelijk geluid wordt al bijna niet meer toegestaan.
#sockpuppet
07-08-2021, 19:36 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Hmm ja. Inderdaad.

Geschreven op mijn Androïd telefoon...
Maar : ik zit niet op facebook, twitter, insta, tiktok, snapchat...
Klagen met Big Tech texhnologie over Big Tech...

Dus ja, als je hier zit vanaf een linux systeem met opera of een andere onafhankelijke browser, ja. Dan heb je een punt.

Hier een Linux Systeem.... ;-)

Je zegt Opera?

Er is een aspect aan Opera dat misschien - IK ZEG NIET STELLIG! - vergelijkbaar is met Huawei. Beiden hebben een band met China. Huawei is van origine Chinees, en Opera is sinds 18 juli 2016 in Chinese handen:
Beijing Kunlun Tech Co., Ltd. (Zhou Yahui)

Ik ga mij niet branden aan vooroordelen, maar voor mij was dat laatste de reden van een
sudo apt-get purge opera-browser
... want Ik heb niet de IT kennis om te onderzoeken of Opera mijn privacy belastende telemetrie richting China onderhoudt zonder mijn medeweten.
07-08-2021, 21:27 door Anoniem
@ anoniem van 14:15,

Ik ben een oud-adept van de veel te vroeg overleden anti-smut- en anti-ad activist en seurchlores guru, F.R.A.V.I.A.
en heb voor hem nog gepubliceerd over onderwepen als weak-cgi. In dat licht maak ik graag gebruik van de goed tweakable Indiaase epic privacy browser en ook chameleon.

Naast een browser palet en de eigenschappen van de verschillende smaken, die inmiddels wel een zeer eenzijdig dominant karakter hebben gekregen als chromium gebaseerd, is ook kennis opdoen van tracking scripts en de seo-trukendoos wel instructief om een inzicht te krijgen waarvoor we zo onderhand niet meer kunnen weglopen.

Onderzoekt alle dingen en behoudt het goede, maar dat wordt een steeds moeilijker opgave. Dit je steeds realiseren brengt je verder met blokkeren, lokaal herschrijven van scripts, gewaarschuwd worden als er canvas fingerprinting optreedt en dit voor je wordt geblokkeerd. Alles in de cloud is al binnen de Big IT hive-mind gebracht. We zijn met z'n allen al bezig met een achterhoede-gevecht en voor een groot gedeelte al overgenomen door de Forces that Be. Er is reeds een coup op onze bestaande wereld gepleegd, alleen zijn een heleboel aardebewoners hiervan nog niet doordrongen. Ook in deze opzichten wordt vluchten ervoor en ontkomen eraan steeds moeilijker.

luntrus
08-08-2021, 01:03 door Anoniem
Als ik achter een browser VPN zit en vervolgens shodan.io bezoek en een query ingeef,
krijg ik een pop-up van een CloudFlare bericht met mijn IP en een blokkering vanwege aanvalsbeveiliging.
Is dit shodan, die de eigen gasten niet vertrouwt? Of is het een bescherming tegen bots?
Lees:
https://stackoverflow.com/questions/59174899/what-is-the-difference-in-accessing-cloudflare-website-using-chromedriver-chrome

Iemand?

#sockpuppet
11-08-2021, 20:29 door Anoniem
Ik zie het probleem onmiddelijk ze hebben een brief gestruurd . Bij fakebook kunnen ze geen brief openen met hun digitale assistetenten. Die gefustreerde acteurs die afbeeldingen verwijderden voor het promofilmpje werk er ook niet meer.

Ik heb al veel pogingen gedaan afbeeldingen te verwijderen en hun ai heeft telkens mails naar mijn ai gestuurd en het heeft de afgelopen jaren nog niet gestopt . Denk je nu echt dat zij ook één poging te doen iemand persoonlijk te helpen.Ik heb NOOIT enige toestemming gegeven om iets op dat @!&#book te vertonen . Zij willen het niet verwijderen zij met de stelling dat ik nog meer informatie over mij zelf moet geven en ik met de stelling dat zij nooit iets zouden mogen tonen als zij uberhoud geen toestemming kregen. En waar is dan avg gdpr en ander als zij gewoon de laks hebben aan alles en iedereen .
Eén ding sluiten die boel en snel voor er meer schade ontstaat alle dns blokkeren en ips zolang het niet in orde is .
13-08-2021, 07:03 door spatieman
Door Anoniem: De macht van de zogenaamde Big Tech....

Het wordt alleen maar erger.
Zoek op YT maar eens naar: BLCKBX

wappie site die fake meuk verspreid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.