image

FBI: bende achter Cuba-ransomware ontving 44 miljoen dollar van slachtoffers

zaterdag 4 december 2021, 09:09 door Redactie, 1 reacties

De bende achter de Cuba-ransomware heeft zo'n 44 miljoen dollar losgeld van slachtoffers ontvangen, zo stelt de FBI. Volgens de Amerikaanse opsporingsdienst wisten de criminelen zeker 49 organisaties in vijf vitale infrastructuursectoren te infecteren, waaronder financiële, overheids-, gezondheidszorg-, productie- en it-sectoren.

De Cuba-ransomware wordt geïnstalleerd door de Hancitor-malware. De criminelen achter deze malware maken gebruik van phishingmails, kwetsbaarheden in Microsoft Exchange, gecompromitteerde inloggegevens en het remote desktop protocol (RDP) om toegang tot netwerken te krijgen, aldus de FBI. Vervolgens verspreiden ze de Hancitor-malware die uiteindelijk de Cuba-ransomware uitrolt.

De ransomwarebende zou zeker 74 miljoen dollar losgeld van slachtoffers hebben geëist en 43,9 miljoen dollar hebben ontvangen. Om infecties door de ransomware te voorkomen doet de FBI verschillende aanbevelingen, waaronder netwerksegmentatie, het uitschakelen van command-line en scriptingactiviteiten en het beheer van offline back-ups (pdf).

Image

Reacties (1)
04-12-2021, 19:11 door Anoniem
Zo dat is aardig van die slachtoffers.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.