image

NVIDIA bevestigt diefstal van inloggegevens en bedrijfsinformatie

woensdag 2 maart 2022, 11:54 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers zijn er onlangs in geslaagd om op systemen van chipfabrikant NVIDIA in te breken en daar inloggegevens van medewerkers en bedrijfsinformatie te stelen. Een deel van de data is inmiddels op internet gepubliceerd. Volgens NVIDIA, dat de inbraak op 23 januari ontdekte, heeft de datadiefstal naar verwachting geen gevolgen voor de bedrijfsvoering of de dienstverlening aan klanten.

Een groep aanvallers genaamd Lapsu$ heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist en claimt één terabyte aan data te hebben buitgemaakt. Naar aanleiding van de aanval heeft NVIDIA naar eigen zeggen het eigen netwerk verder beveiligd, incident response experts ingeschakeld en politie gewaarschuwd. "We hebben geen bewijs dat er ransomware binnen de NVIDIA-omgeving is uitgerold of dat dit te maken heeft met het conflict tussen Rusland en Oekraïne", aldus een woordvoerder tegenover Yahoo News. De koers van NVIDIA daalde gisteren met vijf procent.

De groep achter de aanval op NVIDIA claimde eerder verantwoordelijk te zijn voor aanvallen op de Portugese mediagigant Impresa en het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid. Details over hoe de aanvallers toegang tot de systemen van NVIDIA konden krijgen is niet bekendgemaakt.

Reacties (1)
02-03-2022, 14:48 door Anoniem
ja je word er niet goed van en het mooiste is alle bedrijven zijn er zelf schuldig aan....het eerste wat ze vertellen is ja we zijn
veilig....met boter op hun hooft....ze komen allemaal aan de beurt zo lang je je eigen ego niet veiligstelt?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.