Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

LSP, VZVZ en datalek

25-03-2022, 12:16 door Anoniem, 7 reacties
Het verbaast me dat nog niemand https://www.zorgictzorgen.nl/accountant-pwc-oorzaak-lek-data-van-huisartsen-rond-lsp-gebruik/ hier heeft gemeld…

PWC is blijkbaar de mist in gegaan met als gevolg blijkbaar een datalek bij VZVZ en LSP. Je kon er op wachten…
Reacties (7)
25-03-2022, 14:09 door Anoniem
"Deze website beoogt de overheid, instanties en personen kritisch te volgen op het gebied van zorg-ICT en privacy om waar nodig de vinger op de zere plek te leggen middels publicaties."
En dan zelf data/persoonsgegevens van hun bezoekers delen met Google.
25-03-2022, 15:00 door Anoniem
"Je kon er op wachten dat het eens zou gebeuren" is wel weer een sensatiekop. Misschien moet 60% van de West Europese bedrijven Azure uit. Je kan er op wachten dat er een keer een Azure datacenter gehakt wordt.
25-03-2022, 15:24 door Anoniem
Door Anoniem: "Je kon er op wachten dat het eens zou gebeuren" is wel weer een sensatiekop. Misschien moet 60% van de West Europese bedrijven Azure uit. Je kan er op wachten dat er een keer een Azure datacenter gehakt wordt.

Het is geen kop....
25-03-2022, 16:04 door Anoniem
Dus een gerenomeerde, erkende, gecertificeerde en gecontracteerde onderaannemer lekt data door een (stomme te voorkomen) fout.
Er zullen ongetwijfeld boetes vallen voor PWC.
Alles is netjes gemeld door beide partijen conform procedure AP.
Welke acties hadden er nog meer uitgevoerd moeten worden volgens OP?
26-03-2022, 12:13 door Anoniem
Kan iemand de dienst haar nek omdraaien, echt te bizar voor woorden dit.
26-03-2022, 12:40 door Anoniem
Door Anoniem: Dus een gerenomeerde, erkende, gecertificeerde en gecontracteerde onderaannemer lekt data door een (stomme te voorkomen) fout.
Er zullen ongetwijfeld boetes vallen voor PWC.
Alles is netjes gemeld door beide partijen conform procedure AP.
Welke acties hadden er nog meer uitgevoerd moeten worden volgens OP?

Waar suggereer ik dat er acties hadden moeten worden uitgevoerd? Ik sprak alleen mijn verbazing uit over het niet-verschijnen van een best wel ernstig datalek op security.nl. Ernstig omdat er wordt geraakt aan het vermaledijde LSP. Ernstig omdat het huisartsen betreft. En voor degenen die kritiek hebben op de genoemde website: het datalek is gemeld op diverse sites, ik heb de eerste de beste gepakt.
26-03-2022, 18:37 door Anoniem
Alles is niet netjes gemeld. PWC heeft klanten weliswaar geïnformeerd maar de informatie was te summier en voldeed niet aan de eisen. Zo bevatte de melding niet of er sprake van contactpersonen van de klant die in het datalek betrokken waren, en zo ja wie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.