image

T-Mobile betaalt Amerikaanse slachtoffers groot datalek 350 miljoen dollar

maandag 25 juli 2022, 13:47 door Redactie, 4 reacties

Telecomprovider T-Mobile heeft in de Verenigde Staten een schikking gesloten met de slachtoffers van een groot datalek dat zich vorig jaar voordeed en waarbij persoonlijke gegevens van 79 miljoen huidige en voormalige Amerikaanse klanten werden gestolen. Het ging onder andere om namen, geboortedata, social-securitynummer en rijbewijsinformatie, alsmede telefoonnummers en IMEI- en IMSI-informatie. De data werd vervolgens op internet te koop aangeboden.

Gedupeerde klanten besloten tientallen massaclaims tegen T-Mobile te starten. Zo stellen klanten dat T-Mobile hun gegevens niet goed heeft beschermd en ze daardoor "aanzienlijk risico" lopen. De gelekte gegevens zouden bijvoorbeeld voor identiteitsfraude kunnen worden gebruikt, zo stellen de klagers. Die claimen ook dat ze uren bezig zijn geweest met het verhelpen van de privacyrisico's van de aanval.

In alle gevallen eisen de klanten een schadevergoeding. T-Mobile heeft besloten de massaclaims nu te schikken voor een bedrag van 350 miljoen dollar. Dat geld gaat naar een fonds voor het compenseren van getroffen klanten, alsmede het betalen van advocaat- en administratiekosten. Daarnaast is de telecomprovider overeengekomen dat het dit en volgend jaar 150 miljoen dollar aan datasecurity en gerelateerde technologie uitgeeft. De rechter moet het schikkingsvoorstel nog goedkeuren (pdf).

Reacties (4)
25-07-2022, 13:59 door Anoniem
zo hallo ga je even.niet mis
25-07-2022, 14:25 door Anoniem
5 euro per gebruiker.
25-07-2022, 14:34 door Anoniem
maar liefst $4.43 per slachtoffer! minus wat er naar de advocaten gaat natuurlijk.
26-07-2022, 11:41 door Shadowlight
Door Anoniem: maar liefst $4.43 per slachtoffer! minus wat er naar de advocaten gaat natuurlijk.
Dat geld gaat naar een fonds voor het compenseren van getroffen klanten, alsmede het betalen van advocaat- en administratiekosten.

Dus zelfs geen $4.43, voor aftrek advocaatkosten. Alleen als je volgens hen getroffen bent krijg je pas iets.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.