image

Meta start campagne tegen iMessage en stelt dat WhatsApp veiliger is

dinsdag 18 oktober 2022, 10:18 door Redactie, 10 reacties

Meta is een nieuwe advertentiecampagne tegen Apples iMessage gestart waarin het beweert dat WhatsApp meer privacy biedt en veiliger is. WhatsApp kreeg vorig jaar nog een boete van 225 miljoen euro wegens het overtreden van de AVG. De nieuwe campagne werd gisteren door Mark Zuckerberg op Facebook en Instagram aangekondigd.

Volgens de ceo van Meta biedt WhatsApp end-to-end versleuteling die tussen iPhones en Android werkt, alsmede binnen groepsgesprekken. Verder merkt Zuckerberg op dat het met WhatsApp mogelijk is om in te stellen dat alle nieuwe chatberichten na een bepaalde tijd verdwijnen. Ook noemt hij de mogelijkheid om back-ups end-to-end versleuteld op te slaan. Een optionele feature die eind vorig jaar werd geïntroduceerd. Zuckerberg besluit zijn bericht door te stellen dat deze features niet in iMessage aanwezig zijn.

De nieuwe advertentie is onder andere te zien bij het Penn Station in New York. Daarnaast is WhatsApp ook een reclamevideo gestart waarin het end-tot-end communiceren via de chatapp wordt genoemd. Zuckerberg krijgt de nodige kritiek op de campagne, mede vanwege de manier waarop Facebook met data van gebruikers omgaat. Vorige maand kreeg Instagram, ook onderdeel van Meta, nog een boete van 405 miljoen euro wegens het overtreden van de AVG.

Image

Reacties (10)
18-10-2022, 10:29 door Anoniem
Niets is private in handen van Zuckerberg
18-10-2022, 10:55 door Anoniem
Wow, reclame voor een gratis dienst die beter heet te zijn dan een andere gratis dienst. Hier wordt écht veel geld mee verdiend.
18-10-2022, 11:06 door [Account Verwijderd]
Lijkt Poetin wel, die Suikerberg. Gaat ook verongelijkt als een kleuter met modder gooien naar anderen.
18-10-2022, 11:30 door [Account Verwijderd]
off topic

Bezos owns Washinton Post zie ik in de screendump.

Ah ha, dát is dus de oorzaak waarom ik geen enkel artikel meer kan lezen op Washintonpost.com als ik het homescript tijdelijk toelaat. Nog afgezien van dat komt er dan in NoScript een baggerlading van maar liefst 21 scripts tevoorschijn die bijna door de onderkant van mijn beeldscherm zakken waarvan de laatste afkomstig is van Zeustechnology.com. Volstrekt voorspelbaar want Bezos is/voelt zich Zeus, als oppergod van Mount Olympia genaamd: Internet.

end off topic
18-10-2022, 12:19 door Anoniem
Dat je vanuit Europa bij USA-media wordt geweerd ligt aan de EU-regelgeving waar Amerikaanse corporaties niet aan wensen te voldoen, ze blokkeren je dus gewoon liever. Maar anderszins blokkeert de EU ook de in hun ogen onwelgevallige info.

De niveau van vrije informatievoorziening (een vrije informatie-voorziening,die overigens nooit heeft bestaan) wordt nu nog verder aangetast door en tandem van magistraten i.s.m. corporaties en aan deze horige media. En verder is er een grote negatieve vaak rol ook weggelegd voor de drie- en vierletterdiensten hier en elders.

Tenslotte het grootste struikelblok vormt een massa van mensen, die al niet meer buiten de hen opgelegde bubbel kunnen denken ook al waren ze dat van plan of zouden dat willen. De rest van de vrije en onafhankelijke info-zoekers worden dus steeds meer een ondergroep en straks misschien wel de laatsten der Mohikanen. We zitten dus zeker niet meer in een Verlichtingstijd en in feite steeds meer duiken we de donkere digitale neo-Middeleeuwen in.
18-10-2022, 12:48 door Anoniem
Er zitten krokodillen onder mijn bed. Vroeger dacht ik het. Maar nu weet ik het zeker want ik hoor ze steeds vaker zuchten.
18-10-2022, 14:32 door Reinder
Nou, normaal zou ik direct gaan twijfelen, maar als Mark Zuckerberg van het immer betrouwbare Meta het zegt dan zal het wel zo zijn. Ik bedoel; als je de CEO van een in zwaar weer verkerende mega-corporatie die z'n geld verdient met het verkopen van persoonsgegevens al niet meer kan vertrouwen, wie dan nog wel?
18-10-2022, 17:21 door Anoniem
Zet jezelf niet voor joker Zuckerberg.
Na al die rechtszaken en boetes zou ik me maar een beetje koest houden als ik jou was.
18-10-2022, 20:50 door Anoniem
Wij van Meta adviseren Meta!
20-10-2022, 11:27 door Anoniem
Ik zou nog liever SMS gebruiken dan iets als Whatsapp te installeren. Simpelweg omdat het een product van Meta is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.