image

Politie houdt man aan voor inbraak op Twitter-account Nederlandse politicus

donderdag 24 november 2022, 07:02 door Redactie, 0 reacties

Agenten hebben gisteren een 22-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van het inbreken op het Twitter-account van een Nederlandse politicus in de zomer van 2020. Na de aangifte van het niet nader genoemde Tweede Kamerlid startte de politie een onderzoek. Daarbij is samengewerkt met de Amerikaanse autoriteiten, waarbij de 22-jarige verdachte uiteindelijk in beeld kwam.

Na de aanhouding van de 22-jarige man zijn er twee woningen in Nijmegen doorzocht. Daarbij zijn verschillende gegevensdragers in beslag genomen. Het onderzoek naar de in beslag genomen data kan volgens de politie geruime tijd in beslag nemen. De 22-jarige man is na verhoor heengezonden, hij blijft wel verdachte in deze zaak. De naam van de de Nederlandse politicus is niet bekendgemaakt. In de zomer van 2020 werd echter bij een grote aanval op Twitter het account van Geert Wilders gekaapt.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.