image

Belgische politie adviseert burgers gebruik van adblocker AdBlock

dinsdag 17 januari 2023, 14:53 door Redactie, 8 reacties

De Belgische politie adviseert internetgebruikers om adblocker AdBlock te gebruiken, om zo infecties via malafide advertenties te voorkomen. Onlangs adviseerde ook de FBI het gebruik van een adblocker. "Volgens heel wat beveiligingsfirma's neemt de activiteit van de hackers enorm toe. Deze week beschrijven we verschillende methoden die ze gebruiken om zich toegang te verschaffen tot onze gegevens", zo laat de Belgische Federale Politie vandaag weten.

Het gaat dan om misbruik van kwetsbaarheden, malware en zwakke wachtwoorden. De Federale Politie geeft vervolgens verschillende tips waarmee internetgebruikers zich kunnen beschermen. "De eerste is het installeren van een advertentieblokker in je browser, omdat de getoonde reclame de installatie van een virus mogelijk maakt. We raden dus AdBlock aan die zeer goed werkt." Verder wordt het gebruik van antivirus- en antispamsoftware aangeraden. AdBlock behoort samen met Adblock Plus, uBlock Origin en AdGuard tot de meestgebruikte adblockers.

Recentelijk adviseerde ook de FBI het gebruik van adblockers, specifiek bij het gebruik van online zoekmachines. Aanleiding is het gebruik van advertenties door criminelen voor op het eerste gezicht bekende software en diensten die internetgebruikers in werkelijkheid doorsturen naar malafide websites.

Reacties (8)
17-01-2023, 15:42 door Anoniem
Typisch weer, omdat een commercieel product aan te bevelen die wel tegen betaling dingen door laat. Gebruik ublock-origin of gewoon Brave dan heb je het gelijk ingebakken.
17-01-2023, 18:13 door Rubbertje
Ik gebruik naar alle tevredenheid Adblock Plus
17-01-2023, 18:57 door Anoniem
Ublock origin
18-01-2023, 09:58 door Anoniem
Door Anoniem: Typisch weer, omdat een commercieel product aan te bevelen die wel tegen betaling dingen door laat. Gebruik ublock-origin of gewoon Brave dan heb je het gelijk ingebakken.
Idd, je vraagt je af hoeveel AdBlock heeft betaald voor de deze reclame.
18-01-2023, 10:01 door Anoniem
Als ik in de Ad blocker markt actief was zou ik nu een klacht bij de mededingingsautoriteiten indienen voor het markt verstorend optreden door de politie.
18-01-2023, 11:36 door Anoniem
Door Anoniem: Typisch weer, omdat een commercieel product aan te bevelen die wel tegen betaling dingen door laat. Gebruik ublock-origin of gewoon Brave dan heb je het gelijk ingebakken.

Yep, dit! "Vroeger" overgestapt van Adblock Plus naar uBlock Origin door performance issues en werkt als een zonnetje. Het is wel een vraag hoe het zit met data harvesting. Elke website heeft immers de adblocker standaard aan en dit zou interessante profiling data kunnen genereren.
18-01-2023, 14:47 door Anoniem
Het is mij niet erg duidelijk hier waarom specifiek AdBlock genoemd wordt boven de vele alternatieven. Mensen die een adblocker willen gebruiken kunnen best zelf een keuze maken. Persoonlijk gebruik ik bijvoorbeeld Ghostery. Dat is voornamelijk gericht op het verwijderen van tracking van websites maar blokkeert daarnaast ook een deel van de advertenties.
18-01-2023, 16:46 door Anoniem
Door Anoniem: Als ik in de Ad blocker markt actief was zou ik nu een klacht bij de mededingingsautoriteiten indienen voor het markt verstorend optreden door de politie.
Als spellingspolitie vind ik het opmerkelijk dat je niet minstens 3 spaties had in mededingingsautoriteiten, maar wel in marktverstorend.
Iedereen heeft zulke lange tenen...

Anderzijds, je hebt een punt, alleen zou ik een weg van minder weerstand kiezen.
De Politie hun evangelie laten aanpassen en partij A & partij JIJ aanbieden
(en hopen dat ze niet partij A / JIJ / C gaan promoten).
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.