image

Management cryptobeurs Bitzlato aangehouden voor witwassen geld cybercrime

maandag 23 januari 2023, 14:03 door Redactie, 0 reacties

Bij een internationale operatie, waar ook de Nederlandse politie en de FIOD aan deelnamen, is het management van cryptobeurs Bitzlato aangehouden en de infrastructuur van het platform ontmanteld. Vorige week werd de aanhouding van de oprichter al gemeld. Vandaag meldt Europol ook de aanhouding van vijf andere personen. De verdachten werden aangehouden in Spanje, Cyprus en de Verenigde Staten. Het gaat onder andere om de ceo, financieel directeur en marketingdirecteur.

Volgens Europol is bijna de helft van alle transacties die Bitzlato verwerkte te linken aan criminele activiteiten. Zo zou er onder andere geld zijn witgewassen dat slachtoffers van ransomware betaalden. Daarnaast zou de cryptobeurs allerlei transacties hebben gefaciliteerd van gebruikers van online marktplaats Hydramarket, die vorig jaar april door de autoriteiten offline werd gehaald.

Bij de operatie werden meerdere woningen doorzicht en zijn cryptowallets met een waarde van 18 miljoen euro in beslag genomen, alsmede voertuigen en elektronische apparatuur. Verder meldt Europol dat er meer dan honderd accounts bij andere cryptobeurzen zijn bevroren, die bij elkaar meer dan 50 miljoen euro waard zijn.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.