image

Datalek WooCommerce en andere bedrijven door inbraak bij Mailchimp

maandag 23 januari 2023, 15:58 door Redactie, 0 reacties

Het bekende e-commerceplatform WooCommerce, alsmede allerlei andere bedrijven en organisaties, hebben, hebben hun gebruikers en klanten gewaarschuwd voor een datalek nadat een aanvaller wist in te breken bij e-mailmarketeer Mailchimp. Via MailChimp kunnen bedrijven en organisaties nieuwsbrieven en marketingmails versturen, maar ook andere e-mailcommunicatie.

De afgelopen jaren kreeg Mailchimp met meerdere datalekken te maken. Zo waarschuwde het bedrijf vorig jaar april en augustus ook al voor een inbraak op de systemen. Vorige week bleek dat het weer raak was en dat er voor de derde keer binnen een jaar tijd sprake is van een datalek.

Op 11 januari ontdekte Mailchimp dat het een aanvaller was gelukt om toegang tot interne systemen te krijgen. Het gaat om de tools gebruikt voor klantbeheer en klantondersteuning. Daarbij zijn de gegevens van 133 Mailchimp-klanten gecompromitteerd, alsmede de gegevens die deze klanten bij Mailchimp hadden opgeslagen. In veel gevallen gaat het om namen, gebruikersnamen en e-mailadressen. In het geval van WooCommerce gaat het ook om adresgegevens.

Naast WooCommerce hebben inmiddels ook de Solana Foundation, Yuga Labs, gokbedrijf FanDuel en online dataplatform Statista melding van een datalek gemaakt. Daarin waarschuwen ze gebruikers om alert te zijn op phishingmails, aangezien die met de gestolen gegevens kunnen worden uitgevoerd. Mailchimp claimt dertien miljoen klanten wereldwijd te hebben.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.