image

Canadese boekenwinkelketen accepteert door cyberincident alleen cash

vrijdag 10 februari 2023, 09:58 door Redactie, 4 reacties

Indigo, de grootste boekenwinkelketen in Canada, kan vanwege een "cybersecurity incident" alleen nog contant geld in de winkels accepteren. Ook de website van Indigo is al drie dagen offline. Dat laat het bedrijf in een verklaring weten. Details over de aard van de aanval zijn niet gegeven, behalve dat de boekenwinkel hoopt alle systemen zo snel mogelijk weer online te hebben.

Indigo heeft zo'n honderdtachtig winkels in Canada. Die kunnen op dit moment alleen contante betalingen verwerken, aangezien elektronische betalingen niet mogelijk zijn. Ook kan de boekenwinkelketen geen cadeaubonnen accepteren en is het niet mogelijk om boeken te retourneren.

Reacties (4)
10-02-2023, 11:33 door Open source gebruiker
Dit is wat ons in de toekomst te wachten staat, in dit geval heel vervelend voor die keten en hun klanten, medewerkers.
Anders wordt het als levensmiddelen branche, gezondheidszorg, nutsvoorzieningen door cyberincidenten buiten werking treden.
10-02-2023, 12:22 door Anoniem
Het uitschakelen van cybercriminele activiteiten en de krachten erachter,
zou in onze maatschappij dus de hoogste prioriteit moeten hebben.

Ga je dan vervolgens maar eens zitten afvragen,
waarom dat niet vanzelfsprekend zo is, als je denken zou.

Wie werken er 'hand in voet' met dergelijke groeperingen en het 'schuim der natie'?

Sluit uw ogen dus niet voor de echte en ware realiteit.

Een werkelijkheid die u niet steeds op uw netvlies heeft,
of die u zeker niet vanaf uw vroegste jeugd als realiteit is voorgehouden.

Feitelijk is dat dus bizar, want u bent gewend in sprookjes te geloven.

#obserwator
10-02-2023, 13:03 door Anoniem
Door Open source gebruiker: Dit is wat ons in de toekomst te wachten staat, in dit geval heel vervelend voor die keten en hun klanten, medewerkers.
Anders wordt het als levensmiddelen branche, gezondheidszorg, nutsvoorzieningen door cyberincidenten buiten werking treden.
En het wordt nog erger als dit soort incidenten bewust worden gecreëerd met het oog op het behartigen van bepaalde belangen, of het uitschakelen van tegenstanders.

Blijf cash gebruiken!

P.S. Stel dat Ikea, dat geen cash meer accepteert, te maken krijgt met zo'n "cybersecurity incident". Gaat Ikea dan alsnog weer tijdelijk cash accepteren? Of zien ze zichzelf als zo kapitaalkrachtig en met zo'n sterke markt (monopolie) positie dat ze dan gewoon drie weken dicht gaan omdat mensen toch geen alternatief hebben?
10-02-2023, 14:25 door Anoniem
Ik verwacht dat er een soort van warme oorlog op digitaal vlak gaat ontstaan...
Landen onderling, bedrijven onderling, soort van schaakspel...

Boeing die opdrachten geeft om Airbus digitaal te raken (doen ze al lang trouwens), Nestle die Unilever off line haalt net voor het chocolade of ijs-seizoen... Noorwegen die gasleidingen op blaast naar duitsland zodat ze hun gas voor een factor 10x zoveel kunnen verkopen, oh nee, dat is al gebeurd... Fransen die visserij vloten van Nederland in de mottenballen legt omdat ze zo gemoderniseerd zijn dat de prehistorische franse vloot.. oh nee, dat is ook al gebeurd.. de engelsen die in opdracht van de amerikanen alles af tappen zodat ze op papier in ieder geval zich aan de VS wetten houden... ach laat maar..

Laat ik zo zeggen, met 'westerse' vrienden heb je geen oosterse vijanden nodig... En dat gaan we online steeds meer merken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.