image

Regering hield tijdens coronacrisis optie open om Telegram te verbieden

donderdag 22 juni 2023, 09:58 door Redactie, 32 reacties

De regering heeft tijdens de coronacrisis de optie opengehouden om chatapp Telegram te verbieden. Ook werd er contact met de Verenigde Arabische Emiraten gezocht om content op het platform aan te pakken, zo meldt BNR op basis van documenten die het via een beroep op de Wet Open Overheid van het ministerie van Justitie en Veiligheid ontving.

Begin 2022 werd in Duitsland gesproken over het blokkeren van Telegram. Volgens de Duitse autoriteiten maakten tegenstanders van de coronamaatregelen en rechtsextremisten gebruik van het platform om demonstraties en acties te organiseren. Binnen de Duitse overheid werd daarom gekeken naar wet- en regelgeving en een Europees uniform juridisch framework om Telegram aan banden te leggen. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken vond dat Apple en Google Telegram uit hun appstores moesten verwijderen.

Boris Pistorius, de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Nedersaksen, stelde destijds dat Telegram een "brandversneller" voor extremisten, corona-ontkenners en complotaanhangers is. Hij pleitte voor het uitoefenen van maximale druk op het platform om bepaalde content verwijderd te krijgen. Ook andere deelstaatministers widlen Telegram harder aanpakken.

Zorgen over Telegram speelden ook bij de Nederlandse regering. Het ging dan met name om gebruik van het platform door rechtsextremisten vermengd met coronademonstranten. De autoriteiten stellen in de openbaar gemaakte documenten dat het lastig is om content op Telegram aan te pakken, omdat het geen hoofdkantoor of aanspreekpunt in de EU heeft. Het hoofdkantoor staat in de Verenigde Arabische Emiraten. De regering zocht dan ook via de Nederlandse ambassadeur in Abu Dhabi de hulp van de Emiraten. Dat leverde echter niets op.

Toenmalig minister Grapperhaus van Justitie hield eind 2021 ook de mogelijkheid van een verbod open. "Het is zeer wenselijk dat bedrijven die hun diensten aanbieden binnen de EU ook een zetel hebben in tenminste één van de EU-landen. Op den duur kan de minister ook niet uitsluiten dat bedrijven die hier niet aan voldoen geen toegang meer krijgen tot het web in de EU." Een verbod van Telegram was voor minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid "in ieder geval op dit moment" een stap te ver, zo liet ze vorig jaar februari weten.

Image

Reacties (32)
22-06-2023, 10:08 door Anoniem
Grapperwaus begrijpt blijkbaar internet nog steeds niet. Ze bieden geen diensten aan in Nederland. Ze bieden diensten aan op internet. Dat is niet nationaal. En blijkbaar wil hij graag censuur - je mag niet over de grens zonder toestemming van de waarheidscommissie.
22-06-2023, 10:08 door johanw
Op Android heeft Telegram al niet voor niets een versie die je van de website kunt downloaden met een ingebouwde updater. En gelukkig is diezelfde EU bezig om Apple te dwingen hun platform open te gooien voor andere download winkels / sideloading.
22-06-2023, 11:28 door Anoniem
En maar afgeven op landen als Iran waar de zittende overheid social media aan banden leggen omwille van het tegengaan van ongewenste uitspraken.

een nee, daar zit buiten het gespreksonderwerp geen enkel verschil tussen. De overheid wenst in beide situaties te bepalen en controleren wat wel en niet gesproken mag worden.
22-06-2023, 11:30 door Anoniem
Betreffend *-extremisten of niet(die vinden toch wel een weg), dit zijn pogingen om privacy/veilige communicatie methodes(denk aan journalisten) om zeep te helpen ongeacht of er wel/geen noemenswaardige communicatie over gevoerd wordt.
Ze hadden overigens beter deze opties voor FB/WA moeten voorbereiden, want als er ergens shitshows werden georganiseerd die vanuit commercie/marketing belangen werden opgeblazen was het wel op dat schijt platform...

Deze openbaring via Wet Open Overheid is gewoon een duidelijk signaal dat men beter af is over te stappen op decentrale communicatiemethoden als Matrix en XMPP.
Op Nederlandse servers heeft men toch de bevoegdheid afgedwongen deze te mogen benaderen, en de contacten binnen de EU zullen ook wel gestroomlijnd zijn. dus hoeven ze niet een heel communicatieplatform onbereikbaar te maken, en dat soort "dreigingen" vertoeven toch wel op eigen middelen, daar het te eenvoudig is een beheerder te benaderen is die zich doorgaans op voorhand in voorwaarden heeft uitgesproken over bepaalde activiteiten op de dienst, waarop de gebruiker zich kan instellen.

Zodoende kunnen Jan en alleman nog gewoon kunnen blijven communiceren(hooguit met een hick-up) zonder gedwongen te worden gebruik te maken van de BigTech gezwellen met alle negatieve privacy aspecten die daarop van toepassing zullen blijven.
https://www.freie-messenger.de/dateien/system/Messenger_NL.PDF
22-06-2023, 11:46 door Anoniem
Regering hield tijdens coronacrisis optie open om Telegram te verbieden
Welkom in China 2.0!
22-06-2023, 11:52 door Anoniem
En we zijn weer een paar eeuwen terug in de tijd aan het gaan:


https://ehne.fr/en/encyclopedia/themes/european-humanism/europe-knowledge/censorship-in-europe-seventeenth-eighteenth-century
Throughout Europe, practices of indirect censorship existed alongside this institutional activity. Self-censorship was widespread, and was dictated by conformism and fear of repression. Sponsorship, patronage, and later the increase of academies in the 1660s made it possible to supervise production by developing norms, having a good command of knowledge, and even delegating supervision to authors. Finally, European governments controlled the apparatus of production by limiting the number of authorized printers. For example, in the Southern Netherlands, one had to demonstrate good morals and orthodox religious practices in order to join the trade. Through the granting of privileges, the French monarchy favored the largest companies, which were more inclined to respect regulations that were to their advantage, thereby aligning the economic interests of the most important booksellers with the political interests of governments.
22-06-2023, 12:01 door Anoniem
Shoot the messenger is meestal niet zo effectief.
22-06-2023, 12:17 door Anoniem
Door johanw: Op Android heeft Telegram al niet voor niets een versie die je van de website kunt downloaden met een ingebouwde updater. En gelukkig is diezelfde EU bezig om Apple te dwingen hun platform open te gooien voor andere download winkels / sideloading.

Ze kunnen altijd nog ISPs verplichten om met telegram geassocieerde IPs te nul routen.
Slechts een handjevol zal begrijpen dat je hier met een VPN omheen kan.
22-06-2023, 12:46 door Anoniem
Ja schandelijk toch die burgers die denken een mening te mogen laten horen. Dat moet onmiddellijk verboden worden. Straks gaan ze nog wetenschap lezen i.p.v. naar de autoriteit te luisteren. Daar moet je toch niet aan denken.
22-06-2023, 13:12 door Anoniem
Door Anoniem:
Door johanw: Op Android heeft Telegram al niet voor niets een versie die je van de website kunt downloaden met een ingebouwde updater. En gelukkig is diezelfde EU bezig om Apple te dwingen hun platform open te gooien voor andere download winkels / sideloading.

Ze kunnen altijd nog ISPs verplichten om met telegram geassocieerde IPs te nul routen.
Slechts een handjevol zal begrijpen dat je hier met een VPN omheen kan.

En van dat handje vol is er vast 1 Telegram developer die de VPN vervolgens gewoon in Telegram zelf stopt, probleem opgelost :)
22-06-2023, 13:42 door Anoniem
Door Anoniem: Ja schandelijk toch die burgers die denken een mening te mogen laten horen. Dat moet onmiddellijk verboden worden. Straks gaan ze nog wetenschap lezen i.p.v. naar de autoriteit te luisteren. Daar moet je toch niet aan denken.

De wetenschap heeft zich ook aardig gecompromitteerd in de Corona crisis.
Natte vinger gokwerk aanbieden als solide wetenschappelijk werk, en het onderdrukken van afwijkende research dat vraagtekens zette bij het heersende paradigma.

Nu de politieke druk eraf is komt er een hoop stront langzaam uit die beerput .

Die praktijk viel nogal tegen vergeleken met de filosofie die studenten bij colleges wetenschapstheorie e.d. krijgen voorgeschoteld - en een hoop wetenschappers (en journalistieke groupies ervan) geloven .
Onder druk wordt alles vloeibaar - en dat gold beslist ook voor de ethische ruggegraat van 'de wetenschap' - en de 'kritische onafhankelijke pers' .
22-06-2023, 14:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door johanw: Op Android heeft Telegram al niet voor niets een versie die je van de website kunt downloaden met een ingebouwde updater. En gelukkig is diezelfde EU bezig om Apple te dwingen hun platform open te gooien voor andere download winkels / sideloading.

Ze kunnen altijd nog ISPs verplichten om met telegram geassocieerde IPs te nul routen.
Slechts een handjevol zal begrijpen dat je hier met een VPN omheen kan.

Een handjevol?

Mijn pa en ma van 80 zitten op VPN. Mijn digibete kennissen van 65+ hebben zelf VPN geinstalleerd om films te kijken

Iedereen die ik ken deelt Netflix accounts, omzeilt betaalzenders en die app om Max Verstappen te kijken en ik heb ze er niet bij geholpen

NordVPN adverteert op de TV dus veel mensen krijgen dit mee.

Ouderen laten zich vaak beter informeren of lezen zich in


Het valt mij op dat vooral de jongeren , en tieners, het minste weten van ICT. Spelen spelletjes en xboxen maar kunnen nauwelijks iets. Geen Linux kernel bakken geen idee wat de Windows registry is.


Toen ik 15 was schreef ik programmas om Windows kernel elementen te hacken. Dit was in 1995 en Windows was maar net uit hoewel ik al met binary hacking bezig was op Windows 3.x DLLs

Tegenwoordig is het zo dat iedereen door de MSM gebrainwashed is en Tiktok influencers (=prostituees van bedrijven) wordt verteld wat ze moeten denken en weten. En ze denken ook alles te weten... Cyber cyber dan krijg je van die Rijbroek taferelen.

Overheid idem. Ook defensie en de inlichtingen clubs. Het gaat al decennia niet over veiligheid. Tenminste niet de onze......

Check de gemiddelde overheids site eens, in handen van CGI Nederland (wie zijn die eigenlijk? Wat doen zij voor mij?) of Logius , kijk eens op de sites van de appmakers van kopieid of de RVIG en je vind alleen maar Like-buttons, en links naar buitenlandse statistieken tools, om het appgebruik te monitoren. Bij elke kopieid die jij maakt stuurt je toestel ook toestel fingerprint data naar een eigen stats server maar die is Dan nog in handen van Nederland... Maar series , google links en pings op vrijwel elke overheids site.... Voor de graphs wat webalizer oogt niet kek genoeg? Of speelt er wat anders....

Word wakker mensen aub
22-06-2023, 15:03 door Anoniem
En het zit weer vol met klagers en vergelijkers met China. Is telegram verboden? Nee. Is er censuur uitgeoefend? Nee.

Dus geen recht van spreken. Ook ministers en ministeries hebben vrijheid van meningsuiting, en het is duidelijk dat de democratie heeft gewerkt WANT de maatregelen zijn niet ingevoerd, er is alleen over gesproken. Je moest eens weten wat voor plannen er allemaal bedacht en weer afgeschoten worden. Crisis management is nu eenmaal plannen maken en daarna besluiten of het wel een goed idee is (en niet een goed idee was), ook al zijn die plannen irreëel.

Ga eens plannen maken voor een test van een crisis management team. Dan zie allerlei scenario's waarvan je hoopt dat die nooit werkelijkheid worden, maar ondertussen kun je wel het CMT stress testen.

Reageer eens wat minder vanuit de onderbuik, je zou verwachten dat er wat meer wordt nagedacht op een forum als dit.
22-06-2023, 15:09 door johanw
Door Anoniem:
Door johanw: Op Android heeft Telegram al niet voor niets een versie die je van de website kunt downloaden met een ingebouwde updater. En gelukkig is diezelfde EU bezig om Apple te dwingen hun platform open te gooien voor andere download winkels / sideloading.

Ze kunnen altijd nog ISPs verplichten om met telegram geassocieerde IPs te nul routen.
Slechts een handjevol zal begrijpen dat je hier met een VPN omheen kan.

Daar hoef je niet eens een VPN voor te gebruiken, Telegram kan domain fronting gebruiken zoals ze deden toen Rusland ze blokkeerde. Dan wordt een data pakketje verstopt in een versleuteld https pakket, inclusief de uiteindelijke eindbestemming. Dat kun je alleen tegenhouden als je heel Google en/of AWS blokkeert en dat ging zelfs Rusland te ver.
22-06-2023, 15:12 door Anoniem
Door Anoniem: En maar afgeven op landen als Iran waar de zittende overheid social media aan banden leggen omwille van het tegengaan van ongewenste uitspraken.

een nee, daar zit buiten het gespreksonderwerp geen enkel verschil tussen. De overheid wenst in beide situaties te bepalen en controleren wat wel en niet gesproken mag worden.
Subtiel verschil is dat je in dictaturen zoals Iran vervolgens zonder proces gemarteld en vermoord wordt door diezelfde overheid, dat was je voor het gemak even vergeten ;)
22-06-2023, 15:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: En maar afgeven op landen als Iran waar de zittende overheid social media aan banden leggen omwille van het tegengaan van ongewenste uitspraken.

een nee, daar zit buiten het gespreksonderwerp geen enkel verschil tussen. De overheid wenst in beide situaties te bepalen en controleren wat wel en niet gesproken mag worden.
Subtiel verschil is dat je in dictaturen zoals Iran vervolgens zonder proces gemarteld en vermoord wordt door diezelfde overheid, dat was je voor het gemak even vergeten ;)

Die landen zijn ook met eerste kleine stapjes begonnen en toen er tegenstand kwam hebben zij stappen erbij gezet zodat zij tegestanders uit de weg konden ruimer voordat de tegenstand echte vorm aannam.
22-06-2023, 15:42 door Anoniem
Het is een belangrijke les geweest voor ons allen, dat ook een land zoals Nederland met één knip kan veranderen in een dystopie.
En wetten door één individu worden aangepast aan de wensen van datzelfde individu. (Grapperhaus, zijn feestje, en geen strafblad willen dat hij zelf had ingesteld)
Het was een goed georganiseerde corruptie, machtsvertoon, propaganda en uitsluitsel van mindeeheden door de staat.
En dan de burger beschuldigen van hetgeen dat de staat zelf is (rechts-extrememisten)
Ik ben nu beter voorbereid voor de volgende keer, het is goed dat we zijn wakkergeschud.
22-06-2023, 15:55 door -Peter-
Door Anoniem: En het zit weer vol met klagers en vergelijkers met China. Is telegram verboden? Nee. Is er censuur uitgeoefend? Nee.

Dus geen recht van spreken. Ook ministers en ministeries hebben vrijheid van meningsuiting, en het is duidelijk dat de democratie heeft gewerkt WANT de maatregelen zijn niet ingevoerd, er is alleen over gesproken. Je moest eens weten wat voor plannen er allemaal bedacht en weer afgeschoten worden. Crisis management is nu eenmaal plannen maken en daarna besluiten of het wel een goed idee is (en niet een goed idee was), ook al zijn die plannen irreëel.

Ga eens plannen maken voor een test van een crisis management team. Dan zie allerlei scenario's waarvan je hoopt dat die nooit werkelijkheid worden, maar ondertussen kun je wel het CMT stress testen.

Reageer eens wat minder vanuit de onderbuik, je zou verwachten dat er wat meer wordt nagedacht op een forum als dit.

Nee hoor. Niet echt meer.
Ook hier barst het van complot- en niet-zelf-denkers.

Het is nog niet zo erg als op sommige andere media. Waarschijnlijk omdat je hier nog wat extra moeite moet doen om je klaagzang (of die van een ander) te posten. Ik hoop dus echt dat de Captcha voor anonieme postingen blijft bestaan.

Peter
22-06-2023, 17:25 door Anoniem
Op den duur kan de minister ook niet uitsluiten dat bedrijven die hier niet aan "voldoen" geen toegang meer krijgen tot het web in de EU.

Geen toegang tot het "europese cloud internet" van de eu
als er niet geluisterd wordt.

Wacht eens de digitale eu-id komt eraan wist je nog wel :-)

Straks mag je zonder deze digitale eu-id geen gebruik
meer maken van het europese cloud internet en zijn diensten,
ook voor gewoon onschuldig internet gebruik,het maakt niet uit schuldig of niet,
want we streven naar veiligheid en de klimaat-doelen.

EU2023
22-06-2023, 18:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Subtiel verschil is dat je in dictaturen zoals Iran vervolgens zonder proces gemarteld en vermoord wordt door diezelfde overheid, dat was je voor het gemak even vergeten ;)

Die landen zijn ook met eerste kleine stapjes begonnen en toen er tegenstand kwam hebben zij stappen erbij gezet zodat zij tegestanders uit de weg konden ruimer voordat de tegenstand echte vorm aannam.
Misschien moet je je toch eens wat meer verdiepen in de geschiedenis van landen als Iran...
Lees je bijvoorbeeld eens in over Mohammad Mossadeq.
22-06-2023, 18:23 door Anoniem
Je zou toch cencuur van de andere kant verwachten ipv EURRS
22-06-2023, 21:05 door Anoniem
Wees maar gerust. De netten van de gecontroleerde oppositie zullen de uiters van afwijkende meningen wel ophalen. Ze worden er voor betaald en houden de heersende machthebbers uit de wind.

Totale monitoring en totale surveillance zijn al lang ingevoerd. All your digital data is/belong to us. Wen er maar vast aan,

#webproxy
22-06-2023, 21:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: En maar afgeven op landen als Iran waar de zittende overheid social media aan banden leggen omwille van het tegengaan van ongewenste uitspraken.

een nee, daar zit buiten het gespreksonderwerp geen enkel verschil tussen. De overheid wenst in beide situaties te bepalen en controleren wat wel en niet gesproken mag worden.
Subtiel verschil is dat je in dictaturen zoals Iran vervolgens zonder proces gemarteld en vermoord wordt door diezelfde overheid, dat was je voor het gemak even vergeten ;)


Dit is niet Iran.

Hier gaat het subtieler.

Denk aan gepest worden, buitengesloten worden, steeds weer je baan verliezen, smaad en laster, vreemde incidenten waardoor je aan jezelf twijfelt, psychologische spelletjes (ontkenbaar)

Of je eindigt in een 'bad trip' en 'plotseling' behoor je tot de vele verwarde mannen

Weet je trouwens waarom het altijd mannen zijn? :)
23-06-2023, 06:27 door Anoniem
Weet je trouwens waarom het altijd mannen zijn? :)
Weet jij trouwens waarom dit niet waar is.
https://www.amnesty.nl/actueel/iran-kinderen-in-detentie-worden-gemarteld2

En dat wij steeds meer in die richting gaan van een dictatuur gaan zul je en meer van die reageerders hier
ook niet begrijpen. Het begint altijd bij kleine stapjes en als mensen dit accepteren dan geen ze een stukje
verder.
23-06-2023, 08:21 door Anoniem
Wat is er erger? De sociale controle van vroeger of de subtiele manier van doen van heden?

Wat als AI je gaat regeren? Wie klopten de algoritmen ervoor in?

Is de diverse religieuze eschatologie een 'vooraf kneden' geweest van bepaalde verwachtingspatronen.
Wie kennen het 'script' en leggen het mede ten uitvoer?

De werkelijkheid is vaak vreemder als de meest vergezochte conspiratie.

#webproxy
23-06-2023, 11:57 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is er erger? De sociale controle van vroeger of de subtiele manier van doen van heden?

Wat als AI je gaat regeren? Wie klopten de algoritmen ervoor in?

Is de diverse religieuze eschatologie een 'vooraf kneden' geweest van bepaalde verwachtingspatronen.
Wie kennen het 'script' en leggen het mede ten uitvoer?

De werkelijkheid is vaak vreemder als de meest vergezochte conspiratie.

#webproxy


"AI" is dat wat zorgt voor al die verwarde mannen (ook zo'n doofpot) ?

Veel mensen in de IT zijn intelligent/autistitch spectrum. Die zijn extra vatbaar voor een label paranoide schizofrenie. Die kaart is vast al vaker getrokken denk je niet? Ik vraag me wel eens af hoe iemand het dan volhoudt, stel je bent analist of anderszins een overheidsbaan of semi-overheid zoals de zorgsector... Kan zo iemand nog ontsnappen? Opgesloten in je eigen hoofd enz onnodig bang voor 'dONKURU kRaCHTuH' enz. Niemand wil namelijk zijn baan/geld verliezen of dat zijn werkgever lucht krijgt van de mentale gesteldheid van de werknemer.

Misschien komt dit dichter bij de waarheid dan al hetgeen de wappies suggeren want dat bleek uiteindelijk een te hoog fantasie gehalte te hebben?

Maar wat die waarheid dan is, weet ik niet.

Ik merk wel net zoals honderdduizenden Nederlanders dat er 'iets' speelt. Dat gevoel is echt en kun je niet denyen.

Dus hmm ja wat zou er toch aan de gang zijn..
23-06-2023, 12:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Weet je trouwens waarom het altijd mannen zijn? :)
Weet jij trouwens waarom dit niet waar is.
https://www.amnesty.nl/actueel/iran-kinderen-in-detentie-worden-gemarteld2

En dat wij steeds meer in die richting gaan van een dictatuur gaan zul je en meer van die reageerders hier
ook niet begrijpen. Het begint altijd bij kleine stapjes en als mensen dit accepteren dan geen ze een stukje
verder.

Maar wie is 'ze' ?

Er is alleen actie en reactie. Als mensen chaos maken om vermeende vrijheden te verwerven krijg je uiteraard restricties en strengere regels.

Stapje bij stapje creeeren we samen de hel op aarde.

Soms is het beste om een stap terug te doen. Don't play the game.

Je kunt toch alleen jezelf redden, waarom niet nu al beginnen?

Geopolitiek who cares? Dat is een spel van en voor narcisten.
23-06-2023, 12:52 door Anoniem
Door Anoniem: En het zit weer vol met klagers en vergelijkers met China. Is telegram verboden? Nee. Is er censuur uitgeoefend? Nee.

Dus geen recht van spreken. Ook ministers en ministeries hebben vrijheid van meningsuiting, en het is duidelijk dat de democratie heeft gewerkt WANT de maatregelen zijn niet ingevoerd, er is alleen over gesproken. Je moest eens weten wat voor plannen er allemaal bedacht en weer afgeschoten worden. Crisis management is nu eenmaal plannen maken en daarna besluiten of het wel een goed idee is (en niet een goed idee was), ook al zijn die plannen irreëel.

Ga eens plannen maken voor een test van een crisis management team. Dan zie allerlei scenario's waarvan je hoopt dat die nooit werkelijkheid worden, maar ondertussen kun je wel het CMT stress testen.

Reageer eens wat minder vanuit de onderbuik, je zou verwachten dat er wat meer wordt nagedacht op een forum als dit.

Bedankt voor de inhoudelijk reactie boven het niveau onderbuik.

Crisis management is alle opties bedenken, onderzoeken en toepassen wat relevant is. En ik verwacht dat er nog wel 1000 scenario's op tafel zullen hebben gelegen. Die zijn ook niet toegepast. En daar zijn redenen voor.

Overigens, voor degenen die direct roepen dat het overwegen van een scenario direct ons land in Iran/China verandert, lees even de beperkingen van het recht op vrije meningsuiting. Dat recht kent echt wel een aantal beperkingen. Deze link geeft een goede samenvatting van die beperkingen:
https://www.amnesty.nl/encyclopedie/vrijheid-van-meningsuiting

Vrijheid van meningsuiting is een fundamenteel recht. En daar moeten we erg zuining op zijn.
Om iedere "anonieme roeptoeter met een mening" te scharen onder "vrijheid van meningsuiting" is een uitholling van dit recht.
Het artikel hierboven haalt een uitspraak aan van een dronken man. Die ging toch echt over een (toenmalige) grens aldus de rechter. Grenzen aan een recht horen ook bij een rechtstaat. Net als de rechter die dat beoordeelt overigens.
23-06-2023, 13:51 door Anoniem
Stapje bij stapje creeeren we samen de hel op aarde.

Soms is het beste om een stap terug te doen. Don't play the game.
Ik denk dat angst bij veel mensen de raadgever is en dat ze denken dat het beste is om alles maar te laten
zoals het is. En dan kom je op een gegeven moment op wat jij schrijft.

Veel mensen denken aan een dictatuur gelijk aan Rusland of Iran, maar een dictatuur heeft meer vormen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Dictatuur
23-06-2023, 17:44 door Anoniem
Gisteren, 15:03 door Anoniem
En het zit weer vol met klagers en vergelijkers met China. Is telegram verboden? Nee. Is er censuur uitgeoefend? Nee.
Uhhh ja, er is wél censuur gepleegd, Er is een 'Denktank' bij elkaar geraapt die platforms en zlefs artsen de mond hebben gesnoerd of de tegenstrijdige teksten hebben laten verwijderen.
https://www.maurice.nl/2023/04/26/desinformatie-over-desinformatie-aanpak/
En nu niet komen dat tie een wappie is, dat is ook de beeldvorming die mede door de overheid gecreëerd is en in stand wordt gehouden.
Hetzelfde te zeggen dat die engel een dansleraar is maar dat is z'n 2de crarriere , hij heeft wel degelijk een lab-opleiding gevolgd, maar door kuddegedrag praten mensen elkaar graag na, "het is een dansleraar en een wappie", krijgen ze een bevestiging terug (zeg maar een like) , en woppa weer een dopamineshot rijker.

Dus geen recht van spreken. Ook ministers en ministeries hebben vrijheid van meningsuiting, en het is duidelijk dat de democratie heeft gewerkt WANT de maatregelen zijn niet ingevoerd, er is alleen over gesproken.
Dus Wél recht van spreken ! En het lijkt daarmee eerder dat Hugo met z'n ministerie een veto had op de waarheid ofwel hun mening, nog steeds worden WOO verzoeken aan deze ministerie tegengehouden ondanks dat de rechter heeft aangegeven dat de informatie vrijgegeven dient te worden.
En liegen doet die Hugo ook nog 's , er is 5.1 miljard uitgegeven zonder dat terug te vinden is waaraan. De vraag werd hem gesteld bij VI en glashard zegt hij dat dat een onzin verhaal is , echter: https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5231880/hugo-jonge-vijf-miljard-uitgegeven-geen-bonnetjes-rekenkamer

Je moest eens weten wat voor plannen er allemaal bedacht en weer afgeschoten worden.
Yep, echter de WOO verzoeken worden dus gedwarsboomt , ze betalen liever boetes.

Crisis management is nu eenmaal plannen maken en daarna besluiten of het wel een goed idee is (en niet een goed idee was), ook al zijn die plannen irreëel.
Ook de evaluatie op de genomen maatregelen wordt gefrustreert/tegengehouden.

Ga eens plannen maken voor een test van een crisis management team. Dan zie allerlei scenario's waarvan je hoopt dat die nooit werkelijkheid worden, maar ondertussen kun je wel het CMT stress testen.
Maar ze zouden -na aftreden toeslagenzooi- transparanter worden met een nieuw elan. Ook niets van terecht gekomen.

Reageer eens wat minder vanuit de onderbuik, je zou verwachten dat er wat meer wordt nagedacht op een forum als dit.
Of je douwt je kop in het zand, of je bent een politiek fan van dit kabinet en blijft ze hoe-dan-ook steunen of je bent gewoon vanuit je eigen onderbuik aan het trollen!
25-06-2023, 00:07 door Anoniem
Of er zijn gewoon heel veel meelopers, net als tijdens WOII,
waar het verzet ook maar proportioneel gering van omvang was.

Maar denk eens na, zo werkt het systeem, zo worden we langzaamaan geconditioneerd,
door opvoeding (nu grotendeels al door de staat en commecie) en via main stream media.

Trouwens buiten de lijntjes kleuren wordt gewoon direct afgestraft.
Met totale monitoring en surveillance en als we cashless gaan,
is het helemaal afgelopen met de zelfdenkende mens.

We zijn al reeds aardig op weg daar naar toe.
26-08-2023, 07:49 door Anoniem
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/woo-besluiten/2023/08/03/woo-besluit-van-3-augustus-2023-over-regulering-van-content-op-communicatieplatform-telegram
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.