image

Noyb dient klacht in tegen TeleSign voor profileren miljarden telefoongebruikers

vrijdag 23 juni 2023, 11:40 door Redactie, 6 reacties

Privacyorganisatie noyb, opgericht door de bekende privacyactivist Max Schrems, heeft een klacht ingediend tegen het Amerikaanse bedrijf TeleSign. Volgens noyb maakt het bedrijf profielen van miljarden telefoongebruikers. Zo genereert TeleSign een "reputatiescore" en verkoopt het diensten aan verschillende partijen, waaronder TikTok, Microsoft en Salesforce, aldus de klacht.

De telefoongegevens waar TeleSign gebruik van maakt zouden in het geheim van het Belgische BICS afkomstig zijn. BICS, dat vroeger als Belgacom International Carrier Services bekend stond, levert wereldwijd spraak- en datatransmissiediensten aan honderden telecomproviders in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten en de VS. Lokale telecombedrijven maken gebruik van BICS om hun internationaal telefoonverkeer af te handelen, sms'jes te versturen, en VoIP of mobiel internet aan te bieden. Zelf omschrijft BICS zich als "het communicatieplatformbedrijf in het hart van het communicatie-ecosysteem."

Op basis van de BICS-gegevens genereert TeleSign reputatiescores, claimt noyb. TeleSign geeft elke mobiele telefoongebruiker een vertrouwensscore tussen de nul en driehonderd punten. Gebaseerd op deze score kunnen klanten van TeleSign bijvoorbeeld bepalen of gebruikers zich op een platform kunnen registreren of eerst een sms-verificatie moeten uitvoeren. TeleSign verifieert meer dan vijf miljard unieke telefoonnummers per maand. "Wat de helft van de mobiele gebruikers ter wereld is", aldus noyb.

"Je telecomprovider stuurt waarschijnlijk data naar BICS dat het weer doorstuurt naar TeleSign. TeleSign genereert een 'vertrouwensscore' over je en verkoopt telefoongegevens aan derde partijen zoals Microsoft, Salesforce en TikTok, zonder dat iemand wordt geïnformeerd of toestemming geeft", stelt Schrems. Volgens noyb is het in het geheim verwerken van telecomdata van miljarden mobiele telefoongebruikers in strijd met Europese en internationale privacywetgeving.

Aangezien BICS een Belgisch bedrijf is heeft noyb bij de Belgische privacytoezichthouder de klacht ingediend. Die kan BICS dwingen om het doorgeven van data aan TeleSign te stoppen en een boete van 236 miljoen euro opleggen, wat vier procent van de wereldwijde omzet van de Proximus Groep is, waar BICS en TeleSign onderdeel van uitmaken.

Reacties (6)
23-06-2023, 12:04 door Anoniem
Ouderwets telefoneren, SMS en E-Mail waren nooit ontwikkeld met encryptie en/of veiligheid in gedachten, zie hier het resultaat.
Men zou zelfs alle telefoontjes automatisch om kunnen zetten in platte tekst als dat niet al is gebeurd, dan haalt men deze door de computer van de AIVD om te kunnen kijken naar "opruiende" teksten. (Maakt deel uit van de sleepwet)
Het is het beste deze protocollen te vervangen voor een versleutelde chatdienst buiten Europa en Amerika of zonder tussenkomstige servers en/of bedrijven. (Gezien de nieuwe EU chat control wet en de Amerikaanse EARN-IT wet.)
25-06-2023, 09:06 door Anoniem
Ooit can Echelon gehoord? Dit gebeurd al heel lang. Op een schaal die onvoorstelbaar groot is.
25-06-2023, 11:43 door Anoniem
Door Anoniem: Ooit can Echelon gehoord? Dit gebeurd al heel lang. Op een schaal die onvoorstelbaar groot is.
Ja, ik heb van ECHELON gehoord. En heb jij nooit gehoord dat telecombedrijven geen inlichtingendiensten zijn?
25-06-2023, 15:54 door Anoniem
Of je data vallen in handen van Big Commerce of in die van Big Guv.
En die twee werken en leven 'hand in voet', maar nou net precies 'niet ten dienste van jou en mij".

De meeste mensen hebben, wat dit betreft, deze ware werkelijkheid nog niet dagelijks op hun netvlies.
Ze vertoeven nog in een van de droomwerelden, die hen voorgehouden of over hun netvlies getrokken worden.

Alles wordt er aan gedaan om dat valse beeld in stand te houden (onderwijs, samenwerkende massa media, reclame).

Ik schat het aantal 'digital wide awake', dus niet 'woke' burgers op een 20% van de bevolking.
Tussen de rest zitten nog veel NPC' (non-player-characters/sub-groepen),
die de eenmaal wakkeren weer terug in verwarring moeten trachten te brengen.

Ze zullen hier arriveren om berichtjes als deze belachelijk te maken,
te ridiculiseren en de boodschappers ervan te demoniseren.

#webproxy
25-06-2023, 19:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ooit can Echelon gehoord? Dit gebeurd al heel lang. Op een schaal die onvoorstelbaar groot is.
Ja, ik heb van ECHELON gehoord. En heb jij nooit gehoord dat telecombedrijven geen inlichtingendiensten zijn?
Heb jij er dan nooit van gehoord dat overheden hun geheime diensten alle gespreken laten afluisteren en dat telecom providers wettelijk verplicht zijn om alle geslaagde gespreksverbindingen van hun klanten aan te leveren?
Je hebt duidelijk al jaren onder een steen gelegen.
26-06-2023, 08:15 door Anoniem
The fourteen eyes van Rip van Winkle.
Met AI komt er nog eens een dimensie bij.

Deel dus nooit met Interwebz, wat je al niet
met de hele wereld en alle gootstenen wenst te delen.

Hoe gaan we het kleine beetje privacy en anonimiteit
en het overblijfsel onzer rechten nog enigszins borgen?

Je wordt dus totaal op jezelf teruggeworpen en doe je dit te opvallend, kom je gelijk onder het vergrootglas der diensten te liggen. Denk daarbij aan Tor en Tails ...

luntrus
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.