image

Gegevens 2,6 miljoen Duolingo-gebruikers verspreid via online forum

woensdag 23 augustus 2023, 10:32 door Redactie, 2 reacties

Gegevens van 2,6 miljoen gebruikers van het online taalplatform Duolingo worden via een online forum verspreid. Het gaat onder andere om e-mailadressen, namen, gesproken talen, gebruikersnamen en talen die gebruikers aan het leren zijn. De data kon door middel van scraping worden verkregen, waarbij aanvallers gebruikmaakten van een kwetsbare programmeerinterface (API).

Via Duolingo is het mogelijk om allerlei talen te leren. Het platform had vorig jaar 50 miljoen actieve gebruikers per maand. "De gegevens zijn door middel van scraping van publieke profielinformatie verkregen", aldus een woordvoerder afgelopen januari, toen de gegevens op internet te koop werden aangeboden. Inmiddels wordt de data via een "populair hackingforum" verspreid, stelt beveiligingsonderzoeker Troy Hunt.

"Hoewel sommige data-attributen opzettelijk openbaar zijn, vormt de mogelijkheid om private e-mailadressen aan ze te koppelen een risico voor de privacy van gebruikers", aldus de onderzoeker, die tevens oprichter van datalekzoekmachine Have I Been Pwned is. Via de zoekmachine is het mogelijk om te kijken of een e-mailadres in een bekend datalek voorkomt. Hunt heeft de 2,6 miljoen gelekte e-mailadressen nu toegevoegd. Daarvan was maar liefst 100 procent al via een ander datalek bij de zoekmachine bekend.

Reacties (2)
23-08-2023, 11:35 door Cybernoob
Dat is niet goed
Thats not good
Das ist nicht gut
ce n'est pa bien
non è buono
det är inte bra
23-08-2023, 12:23 door Anoniem
Daar is niet zoveel bijzonders aan, het is het aanroepen van een simpele URL met een oplopend ID, wel hebben ze een soort van rate limiting dat je het maar single threaded kan doen, en het zijn nogal veel calls die je zal moeten doen aangezien er 1.2 miljard accounts zijn of waren :)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.