image

Apple opnieuw onder vuur om client-side scanning aan iPhones toe te voegen

maandag 2 oktober 2023, 09:38 door Redactie, 34 reacties

Apple ligt opnieuw onder vuur om client-side scanning aan iPhones toe te voegen, en dit keer is een controversieel netwerk van miljardairs betrokken, zo stelt The Intercept. De eerder dit jaar opgerichte kinderveiligheidsorganisatie Heat Initiative wil dat Apple controleert wat gebruikers in hun iCloud-account plaatsen. Om hiervoor aandacht te vragen liet de organisatie een grote advertentie in The New York Times plaatsen en huurde ook een vliegtuig om boven Apples hoofdkantoor te vliegen met een banner waarop de tekst 'Dear Apple, Detect Child Sexual Abuse in iCloud' stond.

Een controversieel netwerk van filantropische miljardairs zit achter het Heat Initiative, laat The Intercept weten. Dit netwerk is opgericht om de vrijgevigheid en politieke wil van miljardairs te beïnvloeden, aldus het medium. The Intercept spreekt zelfs over een politiek 'dark-money network', wat privacy-experts zorgen baart. "Ik vind het geen fijn idee dat anonieme rijke mensen met onbekende agenda's deze enorme inbreuken op onze privacy pushen", zegt Matthew Green, universitair docent cryptografie aan de Johns Hopkins Universiteit.

Volgens Green heeft client-side scanning grote gevolgen voor de nationale veiligheid, alsmede de privacybescherming van gebruikers tegenover bedrijven. "Er zijn allerlei ongure redenen voor mensen om deze technologie te pushen die niets met het beschermen van kinderen te maken hebben." The Intercept merkt op dat de 'crypto wars', waarbij wordt geprobeerd om encryptie te verzwakken weer helemaal terug op de politieke agenda is.

Werd hiervoor in eerste instantie angst over terroristen verspreid, nu zijn het kindermisbruikers, zo laat het medium verder weten. "Het ideologische debat heeft aan de ene kant privacyvoorvechters, informaticawetenschappers en cryptografen tegenover de FBI, het Amerikaanse Congres, Europese Unie en andere overheidsinstanties wereldwijd."

"In de hiërarchie van menselijke privacy zijn je eigen bestanden en foto's je belangrijkste en meest vertrouwelijke bezittingen", zegt Green. "We hebben dit zelfs in de Amerikaanse Grondwet vastgelegd." Volgens The Intercept zitten schimmige organisaties met diepe zakken achter pogingen om encryptie onder het mom van kinderveiligheid te ondermijnen. Het gaat dan om organisaties als het Hopewell Fund, de Oak Foundation, New Venture Fund en Sixteen Thirty Fund.

Volgens Riana Pfefferkorn van het Internet Observatory van Stanford University is het bestaan van organisaties zoals Heat Initiative het gevolg van Apples beslissing een aantal jaren geleden om te kijken of het iCloud-data op misbruikmateriaal kon controleren. Iets wat voor felle kritiek van beveiligingsexperts, privacyorganisaties en burgerrechtenbewegingen zorgde, waarop Apple besloot om het plan niet door te voeren. Pfefferkorn merkt op dat de geest nu uit de fles is en kinderveiligheidsorganisaties en repressieve regimes weten dat het mogelijk is om op de telefoons van gebruikers zelf te kijken. "En ze zullen nooit met iets minder tevreden zijn."

"Het scannen van de iCloud-data van elke gebruiker zou nieuwe mogelijkheden voor datadieven openen om te misbruiken", liet Erik Neuenschwander, Apples directeur 'user privacy', in een reactie op het verzoek van het Heat Initiative weten. Daarnaast zou het voor een hellend vlak van onbedoelde gevolgen kunnen zorgen. "Het scannen van één type content bijvoorbeeld, opent de deur voor massasurveillance en kan voor de wens zorgen om andere versleutelde berichtensystemen op andere type content te doorzoeken."

Onlangs lieten onderzoeksjournalisten weten dat bij het plan van de Europese Commissie om client-side scanning in de EU in te voeren allerlei commerciële belangen een rol spelen.

Reacties (34)
02-10-2023, 10:01 door Anoniem
Ik heb CSS al in MacOS Sonoma zitten, maar de gebruiker kan het gewoon via een schuifje handmatig uitschakelen.
Dus als overheden CSS verplichten, kan Apple nog steeds zeggen "het zit erin".

De gebruiker is dan wel de lachtende derde.
02-10-2023, 10:19 door Anoniem
Een controversieel netwerk van filantropische miljardairs zit achter het Heat Initiative, laat The Intercept weten. Dit netwerk is opgericht om de vrijgevigheid en politieke wil van miljardairs te beïnvloeden, aldus het medium. The Intercept spreekt zelfs over een politiek 'dark-money network'
Dit zie ik als een bevestiging van mijn retoriek hier op deze site. Zij zijn aan de zet geweest wat is ons antwoord
hier op, of blijven we gewoon braaf morren en smartphone's gebruiken. Ik ben helaas geen activist dus gewoon
mijn smartphone alleen gebruiken voor te bellen.
02-10-2023, 10:30 door Anoniem
De techreuzen gaan zich steeds meer opwerpen als spionnen voor de staat, de techreuzen zijn meestal aanhangers van de Democratische Partij en steunen altijd de democraten in de senaat, zoals men al eerder constateerde de nieuwe fascisten zitten nu in het linkse politieke spectrum met het bekende "Het nieuwe fascisme zal zichzelf anti-fascisme noemen.”

Gevaarlijke ontwikkeling en dat moet zeker een halt toegeroepen worden.
02-10-2023, 10:47 door Anoniem
Follow the money en nagel die gasten vervolgens allemaal aan de schandpaal. (kruisiging)
Ze zijn een gevaar voor de samenleving.
02-10-2023, 10:57 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb CSS al in MacOS Sonoma zitten, maar de gebruiker kan het gewoon via een schuifje handmatig uitschakelen.
Dus als overheden CSS verplichten, kan Apple nog steeds zeggen "het zit erin".

De gebruiker is dan wel de lachtende derde.

Wat naïef ben jij, alsof jij de controle hebt over je apple telefoon / computer :D
02-10-2023, 10:58 door Anoniem
Door Anoniem: De techreuzen gaan zich steeds meer opwerpen als spionnen voor de staat, de techreuzen zijn meestal aanhangers van de Democratische Partij en steunen altijd de democraten in de senaat, zoals men al eerder constateerde de nieuwe fascisten zitten nu in het linkse politieke spectrum met het bekende "Het nieuwe fascisme zal zichzelf anti-fascisme noemen.”

Gevaarlijke ontwikkeling en dat moet zeker een halt toegeroepen worden.

Steeds meer? Dat was al bekend sinds snowden, en die Elon heeft zelfs bevestigd dat de inlichtingen diensten toegang hadden/hebben to direct messages op twitter.
02-10-2023, 11:01 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb CSS al in MacOS Sonoma zitten, maar de gebruiker kan het gewoon via een schuifje handmatig uitschakelen.
Dus als overheden CSS verplichten, kan Apple nog steeds zeggen "het zit erin".

De gebruiker is dan wel de lachtende derde.
Tot ze dat schuifje of weghalen of onschadelijk maken.
Dus zou jezelf nog niet tot lachende derde noemen.
Je vertrouwt veel te veel op dat Apple goede intenties heeft.
02-10-2023, 11:19 door Anoniem
En waar in dit bericht nog gesteld wordt dat CSS nog de deur open zet voor massa surveillance - ze houden nog een slag om de arm of op sporen scannen voor kindermisbruik ertoe leidt - is in de EU daar sowieso al sprake van met wat ze lanceren.

Alle Daten weitergeben

Dabei forderte Europol unbeschränkten Zugang zu den Daten, die bei der Chatkontrolle anfallen: „Alle Daten sind nützlich und sollten an die Strafverfolgungsbehörden weitergegeben werden. Es sollte keine Filterung durch das Zentrum geben, da selbst ein unschuldiges Bild Informationen enthalten kann, die irgendwann für die Strafverfolgung nützlich sein könnten.
https://netzpolitik.org/2023/interne-dokumente-europol-will-chatkontrolle-daten-unbegrenzt-sammeln/
Alle data wordt dus doorgegeven aan Europol! Er kan inmers altijd wel wat nuttigs tussen zitten volgens Europol…..
Er moet bovendien een aparte eu organisatie voor de opspring worden opgericht à €28,5 miljoen indien het normaal functioneert en die moet in meest nauwe verband met europol gaan samenwerken.

Het criterium voor doorgifte wordt alles dat “niet overduidelijk ongegrond is” en het moet met ai worden opgespoord.
Aangezien ai in de praktijk diverse “intelligentie” tekortkomingen heeft die aan de ervaringen met expertsystemen in de jaren 90 doen denken komt die nieuwe organisatie al snel voor spagaten te staan.
Alsnog veel mensenwerk er op los laten om doorgifte te bewerken door verwijderen van ongebreidelde ruis(bv agv model collapse), false positives cq onterecht weggelaten items toe te voegen?
Lekkere qua privacy dan.
Volgens de eu is er bij kloppende zoekresultaten geen probleem voor grondrechten, maar bij false positives wel!
En om de spagaat te overbruggen heimelijk standaard dan maar zoveel mogelijk lees bijna alles doorgeven, ook in geval van roddels of ontsteltenissen die gaan over kinderporno of crimminaliteit?
Zal lekker werken voor mensen die overwegen klokkenluider of annoniem aangifte te gaan doen of waar de reputatie belangen enorm groot zijn.
Die zien hun melding bij voorbaat al de verkeerd in gaan in NL

Kortom enorme inbreuken op grondrechten en nu al enorme function creep van css!
02-10-2023, 11:29 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb CSS al in MacOS Sonoma zitten, maar de gebruiker kan het gewoon via een schuifje handmatig uitschakelen.
Dus als overheden CSS verplichten, kan Apple nog steeds zeggen "het zit erin".

De gebruiker is dan wel de lachtende derde.
Schuifjes zeggen niet zo veel. Dan kan er nog steeds in de background ge-scanned worden. Wifi uitzetten bleek bij sommige telefoons ook niet uit te zijn. Het is niet voor niets dat er bij security telefoons hardware kill switches zijn geintroduceerd: https://puri.sm/products/librem-5/
02-10-2023, 11:48 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb CSS al in MacOS Sonoma zitten, maar de gebruiker kan het gewoon via een schuifje handmatig uitschakelen.
Dus als overheden CSS verplichten, kan Apple nog steeds zeggen "het zit erin".

De gebruiker is dan wel de lachtende derde.

Kan je aangeven waar die instelling dan zit? Ik zie het nergens terug.
02-10-2023, 11:55 door Anoniem
Zij zijn de mensen met geld, de zelfverklaarde "elite", en ze zijn ook erg bang van het volk en het volk moet dus volledig in de gaten gehouden worden zodat deze niet in in opstand kan komen tegen de "elite".
02-10-2023, 11:56 door Anoniem
Door Anoniem: De techreuzen gaan zich steeds meer opwerpen als spionnen voor de staat, de techreuzen zijn meestal aanhangers van de Democratische Partij en steunen altijd de democraten in de senaat, zoals men al eerder constateerde de nieuwe fascisten zitten nu in het linkse politieke spectrum met het bekende "Het nieuwe fascisme zal zichzelf anti-fascisme noemen.”.

Ik denk niet dat de "Techreuzen" zich (vrijwillig) opwerpen als spionnen voor de staat, maar dat er dus organisaties met discutabele praktijken zijn die de consument met onderbuikpolitieke acties proberen over te halen om de bedrijven de verplichten dit te gaan doen.
Je kan je geen zorgelijkere toekomst voorstellen dan een toekomst waar opsporingsactiviteiten naar privaatrechtelijk organisaties geschoven worden die gevoelig zijn voor commerciële druk.

Het is altijd moeilijk om tegenargumenten op te voeren, zonder afgeschoten te worden, als er kinderporno, terrorisme of klimaat als reden wordt aangevoerd. Maar op het moment worden deze zaken wel gebruikt om allerlei onfrisse praktijken door te drukken. En helaas, ik heb de 80/20 regel al eerder aangevoerd, 80% van het publiek heeft geen benul van de verstrekkende gevolgen en slaan alleen maar aan op de 3 sleutelwoorden en die vinden het allemaal het beste idee van de wereld.
02-10-2023, 12:34 door Anoniem
Ik sla niks op in de cloud.
De onverzadigbare honger naar onze data is een ziekte die je met obesitas zou kunnen vergelijken.
Het vloeit voort uit hebzucht en de drang om iedereen te willen controleren.
Het volk wordt tot slaaf van de datagraaiers gemaakt en verliest daarbij alle rechten.
Toch heeft het volk de macht in handen we gebruiken die macht alleen niet.
We zijn willoze zombies.
02-10-2023, 13:52 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik heb CSS al in MacOS Sonoma zitten, maar de gebruiker kan het gewoon via een schuifje handmatig uitschakelen.
Dus als overheden CSS verplichten, kan Apple nog steeds zeggen "het zit erin".

De gebruiker is dan wel de lachtende derde.

Wat naïef ben jij, alsof jij de controle hebt over je apple telefoon / computer :D
Als jij het licht uitschakelt met de knop, ben jij dan ook naïef?
02-10-2023, 14:01 door Anoniem
Wat naïef ben jij, alsof jij de controle hebt over je apple telefoon / computer :D
Je hebt altijd mensen die nooit met feiten komen aanzetten, maar wel altijd op de man proberen te spelen.

Laat mij dan even zien aan een logbestand waaruit zou blijken dat de functie aan staat, als het wordt uitgezet.
Post het even hier op dit forum, of houd gewoon in het vervolg je mond dicht.
02-10-2023, 14:24 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb CSS al in MacOS Sonoma zitten, maar de gebruiker kan het gewoon via een schuifje handmatig uitschakelen.
Dus als overheden CSS verplichten, kan Apple nog steeds zeggen "het zit erin".

De gebruiker is dan wel de lachtende derde.

En jij denkt dat dat schuifje ook daadwerkelijk iets doet? Google had ook zo'n locatie schuifje dat geen effect had.
02-10-2023, 14:50 door Anoniem
Door Anoniem: Ik sla niks op in de cloud.
De onverzadigbare honger naar onze data is een ziekte die je met obesitas zou kunnen vergelijken.
Het vloeit voort uit hebzucht en de drang om iedereen te willen controleren.
Het volk wordt tot slaaf van de datagraaiers gemaakt en verliest daarbij alle rechten.
Toch heeft het volk de macht in handen we gebruiken die macht alleen niet.
We zijn willoze zombies.
De cloud is een marketing term voor internet en je hebt zojuist je bericht in de cloud dus opgeslagen.
Het gros van het internet vee vindt alles wel best dat is helaas de realiteit zolang ze maar hun katten plaatjes en laatste roddels op social media kunnen spugen. Gewoon je eigen zaken regelen dit soort functies gaat geen enkele ITer belemmeren enkel de reguliere gebruikers en zolang die het niet intereseert wat wil je eraan doen.
02-10-2023, 14:58 door Anoniem
Metadata is het nieuwe zwarte goud.
02-10-2023, 15:12 door Anoniem
Door Anoniem: Ik sla niks op in de cloud.

Dat is niet relevant met deze technologie…. Het is client side scanning, dus alles wat je op je iphone of mac hebt staan kan (of wordt) gecontroleerd.
02-10-2023, 15:17 door Anoniem
Door Anoniem: De techreuzen gaan zich steeds meer opwerpen als spionnen voor de staat, de techreuzen zijn meestal aanhangers van de Democratische Partij en steunen altijd de democraten in de senaat, zoals men al eerder constateerde de nieuwe fascisten zitten nu in het linkse politieke spectrum met het bekende "Het nieuwe fascisme zal zichzelf anti-fascisme noemen.”

Gevaarlijke ontwikkeling en dat moet zeker een halt toegeroepen worden.

Dus jij raad aan om op Trump te stemmen als hij inmiddels niet in de cel zit?
Want de republikeinen willen toch in feite de hele staat opheffen?
De rijken en machtigen zullen het dan voor het zeggen hebben?
Of hoe bedoelt Unhetb?
02-10-2023, 15:43 door Anoniem
Moet je dan je hele hebben en houden opbergen in een externe drive, onder auspiciën van MS, Google?
Het wordt verkocht als security maatregel, wat als je slachtoffer wordt van een ransomware aanval, wat dan?

Daarom kan het er maar niet in bij mij, waarom er zoveel regelrechte criminaliteit en in dit geval cybercrime wordt gedoogd.
Het aards systeem is crimineel inmiddels van boven tot onder en is het ooit anders geweest?

Het jammere alleen is, dat zovele mensen niet meer voor zichzelf kunnen denken en besluiten nemen.
"It is a material world", zingt Madonna, en daar gaat dus ook hun eerste en grootste interesse naar toe.
De iets grotere plastic rozen in de vaas, als die van de buurvrouw liefst.

Aan de andere kant wordt dat de val om ons op te kunnen sluiten in het surveillance panopticum
aan de andere kant van je schermpje.
In een digitale gevangenis zonder dat we dit de gehele dag ons bewust zijn.
Dat is het vern*ukeratieve van het hele gebeuren.

Lekker handig dat vertalen on the fly, die eronder lopende spellchecker,
maar het fasciliteert de client side scanning.
Google Translate - Quillbot - Sophia, Musk's technologie,
Nitter op Twitter eertijds, front-end, back-end en in-between.

Privacy Badger blokkeert per default embedded rumble video's.
Nu weet ik dus niet wat het woord 'babel' echt in het Hebreeuws betekent.

Alles wat je niet zelf zal doen, zal voor je gedaan worden en je zult gelukkig zijn.
Echt wel, heuselijk en wezenlijk waar.

luntrus
02-10-2023, 16:26 door majortom
Het scannen van één type content bijvoorbeeld, opent de deur voor massasurveillance
Bij het scannen van 1 type content is er al sprake van massasurveillance.
Volgens https://nl.wikipedia.org/wiki/Massasurveillance:
Massasurveillance is de surveillance van een gehele of grote groep van de bevolking. Surveillance is het monitoren van gedrag, veel activiteiten of informatie met als doel informatie te verzamelen, te beïnvloeden of te sturen.
02-10-2023, 16:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Wat naïef ben jij, alsof jij de controle hebt over je apple telefoon / computer :D
Je hebt altijd mensen die nooit met feiten komen aanzetten, maar wel altijd op de man proberen te spelen.

Laat mij dan even zien aan een logbestand waaruit zou blijken dat de functie aan staat, als het wordt uitgezet.
Post het even hier op dit forum, of houd gewoon in het vervolg je mond dicht.
Beetje pot verwijt de ketel andersom had je zelf het ook kunnen bewijzen dat er niet gescanned werdt.
Maar sinds je daar weer te lui voor bent hieronder de info.

Op dit moment gebeurt er niks er was een bug (als je het zo kan noemen) waardoor er empty calls gemaakt werden vanaf /System/Library/LaunchAgents/com.apple.mediaanalysisd.plist die is later opgelost.
CSAM is niet actief op dit moment op MacOS. Bron https://appleinsider.com/articles/23/01/21/tests-confirm-macos-finder-isnt-scanning-for-csam-images En je kan deze testen zelf verifieren als je de kennis hebt zo moeilijk is het nou ook weer niet.

Wil niet zeggen dat het niet klaar ligt als deployable service door Apple. Ze spelen nu weer het PR spelletje dat ze CSAM hebben afgeschoten en het toch een slecht idee was. Als een bedrijf zegt dat iets een slecht idee was in een public statement is het puur damage control. Moment dat wetgeving CSS verplicht in enig land gooit Apple binnen een week een update erdoor.
02-10-2023, 17:31 door Anoniem
Het kan gewoon niet. Wegens de openbaarheid van bestuur moet de overheid dan publiceren waar ze client side scanning doen. En wat ze ermee doen. Ook om slorige missers te kunnen nalopen. Wat zo engels eufemistisch bij voorbaat al "false postives" en "false negatives" wordt genoemd. Ook dat moet openbaar controleerbaar blijven.

Er zouden zelfs kamervragen over gesteld kunnen worden.

Het afpakken van de privesfeer staat echt helemaal haaks op wat de grondwet belooft. Het is in tegenspraak met zichzelf. Een mentale politieke kortsluiting. Leuk bedacht maar kan echt niet. Want bestuur moet openbaar zijn en controleerbaar. Als dat inzet op CSS en slepen met die boel, dan kan het geen democratisch, open en controleerbaar bestuur meer zijn. Dan schenden de bestuurders hun eed om de grondrechten te waarborgen. Dan hebben ze gelogen tegen de vorst. Met behoud van wachtgeld.
02-10-2023, 17:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik heb CSS al in MacOS Sonoma zitten, maar de gebruiker kan het gewoon via een schuifje handmatig uitschakelen.
Dus als overheden CSS verplichten, kan Apple nog steeds zeggen "het zit erin".

De gebruiker is dan wel de lachtende derde.
Tot ze dat schuifje of weghalen of onschadelijk maken.
Dus zou jezelf nog niet tot lachende derde noemen.
Je vertrouwt veel te veel op dat Apple goede intenties heeft.

Het doet me denken aan de iPhone waar de optie "ask not to track" ervoor zorgt dat Facebook de metadata van gebruikers niet direct in handen krijgt, maar eerst van Apple moeten kopen aangezien de metadata nog steeds wel naar Apple worden verstuurd, hoe meer mensen deze optie aanzetten, hoe meer geld voor Apple.
Daarnaast heeft Apple iCloud opengesteld in China om Chinese gebruikers te kunnen volgen.
In Hong Kong heeft Apple de airdrop functie gelimiteerd op moment van protesten tegen de uitlevering van dissidenten aan de Chinese overheid, hier zijn mensen aan overleden.
En dan niet te spreken over de slavernijparijktijken van kinderen in de Foxconn fabrieken... (Was zelfs een referentie over te zien in Mr.Robot)
Aps Apple om privacy zou denken zouden ze gebruikers realistische keuzes geven, een firewall, adblockers, alles in transparante software (FOSS) en de gebruikers een keuze geven in waar ze hun apps vandaan halen, Apple wil een monopoly op ads, hardware en software.
Apple weet privacy als de beste te schaden en dan als de te verkopen als privacy feature, het zijn goede verkopers en praatjesmakers, maar een regelrecht malafide bedrijf.
Ik snap dat je als fan Apple wilt verdedigen, ik wou alleen dat Apple datzelfde deed voor haar fans.
Apple is als een misbruik van een kind (fan) door een oppasser. (Apple)
Mensen geloven alles wat Apple zegt, en dat vind ik akelig voor de fans, zij zijn hiervan het slachtoffer, deze Apple hersenspoelpraktijken.
Niet dat Google het beter doet, of Microsoft...
Ik gebruik een deGoogled telefoon met uitsluitend FOSS apps, al is dat geen garantie is de idiote ad-wereld van tegenwoordig waar niks meer zeker is aangaande privacy van telefoongebruikers...
Soms wordt er er helemaal naar van.
02-10-2023, 17:37 door Anoniem
https://www.vox.com/recode/23045136/apple-app-tracking-transparency-privacy-ads
02-10-2023, 21:25 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb CSS al in MacOS Sonoma zitten, maar de gebruiker kan het gewoon via een schuifje handmatig uitschakelen.
Dus als overheden CSS verplichten, kan Apple nog steeds zeggen "het zit erin".

De gebruiker is dan wel de lachtende derde.

Gewoon een schuifje in beeld, dat verder geen ander effect heeft dan jouw brein wat dopamine te leveren.

(BTW de spelcheckers op telefoons zijn feitelijk al de HELFT van CSS, keylogging is daarmee niet zo moeilijk.)
03-10-2023, 09:34 door Anoniem
Joehooe verslaafde "Smmmmmmhârt"-Fheun gebruikers:
Je hebt 'm niet nodig hé, dat ding, heel de dag in je handen, kijken of je nog positieve duimstickertjes erbij hebt gekregen net als op de lagere school wanneer je vrijwel foutloos je huiswerk of een proefwerk had gemaakt of kijken naar reacties op jouw reacties zoals ik dat hier ook graag doe. Met een klein verschil dat ik er maar een korte tijd op mn laptop aan verspil en me er van bewust ben (geworden) dat het een verslavende gewoonte kan worden.
M'n laptop, die ik veilig acht en er -vrijwel zeker van ben dat- geen overheid of andere gluries mee kunnen kijken.
Waarom blijft de technische ontwikkeling achter of hangen op deze duopolie van google met z'n android en apple met z'n ios,
waarom is er niet een "dumb"-foon die ik net als mn laptop zelf kan inrichten en over alle ins en outs de controle heb,
net zoals mn laptop en desktop, kaal, met keuzes welke OS ik er op wil hebben, welke programma's, welke beveiliging en monitoring op de beveiliging;
Weten wat en waarvoor er op draait en zelf ter aller tijden iets aan of uit kan zetten.
Helaas blijft het steken bij deze duopolie; op een grapheneos of fairphone na die -als dikke stont- blijven hangen wat betreft ontwikkeling en versimpeling,
wanneer wordt deze dupolie doorbroken en kan ik een dumbphone zelf smart inrichten, misschien dat dit soort CSS-fratsen voor een schop onder de kont kan zorgen voor een snellere ontwikkeling, ik hoop 't , tot dan neem ik genoegen met een nokia simpel en een zoveel mogelijk uitgeklede smartdinges die thuis blijft.
Zolang deze duopolie 'in stand wordt gehouden':
Voor alle dopamineverslaafde, wordt je bewust en afkicken van die shotjes die je leven -teveel- beïnvloeden/manipuleren.
03-10-2023, 10:29 door Anoniem
Door Anoniem: Joehooe verslaafde "Smmmmmmhârt"-Fheun gebruikers:
Je hebt 'm niet nodig hé, dat ding, heel de dag in je handen, kijken of je nog positieve duimstickertjes erbij hebt gekregen net als op de lagere school wanneer je vrijwel foutloos je huiswerk of een proefwerk had gemaakt of kijken naar reacties op jouw reacties zoals ik dat hier ook graag doe. Met een klein verschil dat ik er maar een korte tijd op mn laptop aan verspil en me er van bewust ben (geworden) dat het een verslavende gewoonte kan worden.
M'n laptop, die ik veilig acht en er -vrijwel zeker van ben dat- geen overheid of andere gluries mee kunnen kijken.
Waarom blijft de technische ontwikkeling achter of hangen op deze duopolie van google met z'n android en apple met z'n ios,
waarom is er niet een "dumb"-foon die ik net als mn laptop zelf kan inrichten en over alle ins en outs de controle heb,
net zoals mn laptop en desktop, kaal, met keuzes welke OS ik er op wil hebben, welke programma's, welke beveiliging en monitoring op de beveiliging;
Weten wat en waarvoor er op draait en zelf ter aller tijden iets aan of uit kan zetten.
Helaas blijft het steken bij deze duopolie; op een grapheneos of fairphone na die -als dikke stont- blijven hangen wat betreft ontwikkeling en versimpeling,
wanneer wordt deze dupolie doorbroken en kan ik een dumbphone zelf smart inrichten, misschien dat dit soort CSS-fratsen voor een schop onder de kont kan zorgen voor een snellere ontwikkeling, ik hoop 't , tot dan neem ik genoegen met een nokia simpel en een zoveel mogelijk uitgeklede smartdinges die thuis blijft.
Zolang deze duopolie 'in stand wordt gehouden':
Voor alle dopamineverslaafde, wordt je bewust en afkicken van die shotjes die je leven -teveel- beïnvloeden/manipuleren.

Dumbphones zijn juist heel onveilig aangezien SMS en bellen juist onversleuteld zijn en de APN kan meekijken.
Laptops zijn daarnaast niet veiliger dan smartphones, integendeel, smartphones hebben SElinux, een verified boot en veel meer.
Op Apple en Pixel telefoons heeft het zelfs een security strongbox. (zoals de Titan M2 beveiligingschip)
Laptops kunnen wel veilig zijn met een versleutelde Linux-installatie (full disk encryption) maar zijn hoe dan ook niet veiliger dan een smartphone, ik heb zelf ook een laptop en miniPC thuis met LMDE6, het zijn fijne dingen en geeft inderdaad meer vrijheid qua software.
Wel is het inderdaad aan te raden GrapheneOS te installeren en geen Googlezooi.
LineageOS kan ook, maar let wel op dat men een veriefied boot kan hebben op een custom OS op de desbetreffende telefoon.
Ook is het inderdaad fijn van een laptop/PC om je eigen besturingsystemen beter onder controle te hebben. (Je zit niet vast aan de genade van een telefoonfabrikant)
Maar op dit moment zijn de meest veilige computers smartphones met GrapheneOS, mits goed ingesteld. (Vermijd het gebruik van een vingerafdruk en gebruik een lang paswoord, stel de autoreboot timer in)
Ook is het van groot belang proprietaire software te vermijden en te focussen op transparante vrije en open source software. (FOSS)
Liefst geen Facebook en dat soort dingen.
Een Apple telefoon is qua hardware wel veilig, maar is helaas geen optie aangezien het besturingsysteem niet transparant is en Apple teveel controle uitoefent over haar gebruikers, en ja, ze houden van spioneren.

Een goede uitleg is hier te vinden;

Why phones are more secure than desktops:
https://www.youtube.com/watch?v=Wd4Pa03LvLk&t=0

Here's How They Built The Most Secure Phone On The Planet:
https://www.youtube.com/watch?v=yTeAFoQnQPo&t=33
03-10-2023, 10:42 door Anoniem
Oh, ik was deze bijna vergeten, mijn excuses;

ACTUALLY! Android is more private than the iPhone!
https://www.youtube.com/watch?v=nQ9LR8homt4&t=0
03-10-2023, 11:33 door Anoniem
Stanford | Internet Observatory
Cyber Policy Center

https://cyber.fsi.stanford.edu/io

A joint initiative of the Freeman Spogli Institute for International Studies and Stanford Law School.
03-10-2023, 11:55 door Anoniem
Door Anoniem: Ik sla niks op in de cloud.

Bij gebrek aan jouw medewerking doen het bedrijfsleven, de banken, verzekeringen en overheden dat dan wel voor jou.
03-10-2023, 13:49 door Anoniem
Door Anoniem:
Wat naïef ben jij, alsof jij de controle hebt over je apple telefoon / computer :D
Je hebt altijd mensen die nooit met feiten komen aanzetten, maar wel altijd op de man proberen te spelen.

Laat mij dan even zien aan een logbestand waaruit zou blijken dat de functie aan staat, als het wordt uitgezet.
Post het even hier op dit forum, of houd gewoon in het vervolg je mond dicht.

Gelukkig zijn logbestanden ook niet te manipuleren. Vooral door het OS zelf.
De crypto wars zijn niet terug, die zijn nooit weg geweest. Alleen wordt het nu met dit verhaal weer zichtbaar.
Het blijft een eeuwige strijd, helaas.
En het trieste is, de kinderen worden hier niet beter mee beschermen. In tegendeel juist. Maar dat snappen ze niet of het interesseert ze niets omdat er andere belangen spelen. Zo wordt onze nieuwe generatie wederom misbruikt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.