image

Brussel houdt vast aan wetgeving om inhoud chatberichten te controleren

dinsdag 19 december 2023, 13:51 door Redactie, 38 reacties

Er moet permanente wetgeving komen die ervoor zorgt dat de inhoud van chatberichten kan worden gecontroleerd en zolang die er niet is moet de tijdelijke wet voor het controleren van berichten worden verlengd, zo stelt Eurocommissaris en Big Brother Award-winnaar Ylva Johansson. Johansson deed een voorstel voor het invoeren van client-side scanning, waarbij alle chatberichten van alle Europese burgers worden gecontroleerd. Het is zo goed als zeker dat hier voorlopig geen akkoord over wordt bereikt.

In juli 2021 keurde het Europees Parlement nieuwe regels goed waardoor online aanbieders vrijwillig misbruikmateriaal kunnen blijven opsporen, verwijderen en rapporteren. Volgend jaar augustus verloopt deze tijdelijke wet en volgens Johansson moet dit door een strengere, permanente wet worden vervangen. Ze doelt daarbij op haar eigen wetsvoorstel.

"We hebben een permanente wet nodig, om preventie op de eerste plaats te zetten en bedrijven te verplichten misbruikmateriaal te detecteren wanneer preventie faalt, en ervoor te zorgen dat alle bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen. Zeker nu Meta end-to-end versleuteling aan het uitrollen is", aldus de Eurocommissaris in een vandaag verschenen bericht op de website van de Europese Commissie.

Johansson stelt dat zonder wetgeving het onmogelijk wordt om het verspreiden van misbruikmateriaal in online berichten tegen te gaan. "Waardoor de grove schending van de privacy van kinderen op een ongekende schaal kan blijven doorgaan." Daarom heeft Johansson voorgesteld de tijdelijke wetgeving net zolang te verlengen totdat er een akkoord is bereikt.

Reacties (38)
19-12-2023, 14:02 door Anoniem
Waardoor de grove schending van de privacy van kinderen op een ongekende schaal kan blijven doorgaan.
Hoe weten ze dat dan en waarom worden de daders niet opgepakt dan als ze het weten.
Ze = Brussel.
19-12-2023, 14:08 door Anoniem
Er hangt hier een vreemd luchtje.
Het ruikt een beetje naar een verbod op encryptie.
19-12-2023, 14:12 door Anoniem
Backdoors komen NIET op mijn computers en dus ook niet als deze van de Europese Commissie komen!
19-12-2023, 14:44 door Anoniem
Er is een oud truukje om je buren af te luisteren. Een glas tegen de muur. En dan met je oor tegen dat glas. Dat ik ook nooit verboden geweest.

Daar doet die Ylva me aan denken. Wat volledig in al haar betogen en motivaties ontbreekt is dat ze ervoor zorgt dat er geen ongelukken mee gebeuren. Van uit huisplaatsingen die tot veel grotere levenslang verdriet kunnen leiden, tot oppakken van vermeende (toekomstige) daders die het helemaal niet bleken te zijn. Wat ze probeert is eigen rechtertje te spelen. Waarvoor ze in de verkeerde stoel zit. Zo zou het althans moeten werken.

Vergeet niet dat als er ongelukken mee gebeuren, met wat zij wil, dat van alle kanten zowel minderjarigen als volwassenen hun hele leven de sporen zullen dragen. Haar enig risico is aftreden. De verdenking over gewetenloosheid in haar motieven zou dus vooral naar haar uit moeten gaan. Vooral omdat ze het daar zelf niet over heeft maar haar positie als vanzelfsprekend beschouwt. Ergens zou je het dus al kunnen weten. Dat element komt in al haar teksten helemaal niet voor. Dus of het is de uitgang met wachtgeld en een nieuwe op die barkruk met wat meer levenswijsheid. Of geef anders al die commissarissen voortaan maar een miss Europe kroontje. En een sjerp.
19-12-2023, 15:00 door Anoniem
Dit is hetzelfde mens dat een illegale targeted advertentie heeft geplaats in de EU ter promotie van CSS.
En ook beschuldigd wordt omtrent schimmige afspraken met bedrijven voor winstgeving waar een bshit antwoord van uit gekomen weer is.
https://cdn.netzpolitik.org/wp-upload/2023/10/2023-10-03_Johansson_LIBE_CSAM.pdf

Deze hoort in de gevangenis niet in een parlement.
19-12-2023, 15:00 door Anoniem
Door Anoniem: Backdoors komen NIET op mijn computers en dus ook niet als deze van de Europese Commissie komen!

Als ze bedrijven zoals Microsoft/Apple/Google/etc overhalen om een backdoor in te bouwen zonder dat aan het grote publiek te vertellen merk jij dat echt niet. Je weet het niet, het kan er al in zitten zelfs.
19-12-2023, 15:09 door Anoniem

Je hebt helemaal gelijk, deze situatie doet me denken aan het gezegde uit de aflevering "Scorpion" van Star Trek: Voyager;
https://www.youtube.com/watch?v=l2p8o77xJEI
Het beest leert zijn streken niet af, het zit in zijn natuur.
Misschien rechtomkeert uit de EU is een betere oplossing voordat het te laat is.
Nexit please.
19-12-2023, 15:11 door Anoniem
Door Anoniem: Backdoors komen NIET op mijn computers en dus ook niet als deze van de Europese Commissie komen!

Oops per ongeluk de CA's verwijderd, oops.
Sorry meneer, afentoe druk ik gewoon op wat verschillende knopjes.
19-12-2023, 15:22 door spatieman
welkom bij de EU CP V2, het broertje van de CCP
19-12-2023, 15:26 door Anoniem
Haha! Ja, inderdaad, die ken ik!
Ik heb hem maar even vertaald via DuckDuckGo;

"Een schorpioen liep langs de oever van de rivier en vroeg zich af hoe hij aan de overkant kon komen. Plotseling zag hij een vos. Hij vroeg de vos om hem op zijn rug over de rivier te nemen. De vos zei: "Nee. Als ik dat doe, steek je me en verdrink ik." De schorpioen verzekerde hem: "Als ik dat zou doen, zouden we allebei verdrinken." Dus de vos dacht erover na en stemde uiteindelijk toe. Dus klom de schorpioen op zijn rug en de Vos begon te zwemmen. Maar halverwege de rivier stak de schorpioen hem. Toen het gif zijn aderen vulde, wendde de vos zich tot de schorpioen en zei: "Waarom heb je dat gedaan? Nu verdrink jij ook." "Ik kon er niets aan doen", zei de schorpioen. "Het zit in mijn aard."
19-12-2023, 15:33 door Anoniem
De EC-commissaris blijft stiig door gaan op de door haar ingeslagen weg.
Welke beloning zou ze daar voor krijgen?
Anders had ze haar ongoddrlijke plannetje al lang op gegeven.


Mijn oplossing:

1. Eurocommissaris en Big Brother Award-winnaar Ylva Johansson = Functie eders
2. Ontsla alle leden van de EC en hun stafmedewerkers (in ieder geval diegenen die voor dit plan zijn) Zonder onstlagvergoeding. Blijkbaar krijgen ze genoeg steun uit de commerciele sector, dat ze dat niet nodig hebben. Dat geld kan dan beter in gezet worden aan echte steun aan de slachtoffers.
3. Ga nadenken over een andere contructie voor het EC dan een met door landen aangestelde personen. Misschien meer naar Nederlands model, met een bestuur (de EC) afkomstig uit het EP. Slechter dan het nu is, kan het al niet meer worden.


Politici maken meer kapot dat je lief is. Oa. bescherrming door grondrechten.
Misschien dat de politici eens iets aan hun collega's kunnen gaan doen?
Dit "kwaad" moet je bij de wortels verwijderen.
19-12-2023, 15:35 door Anoniem
Dit zal hooguit gelden voor sms-diensten en 'populaire' apps als Whatsapp. Genoeg alternatieven die van buiten de EU te downloaden/sideloaden zijn.

Kortom: Zonder enige IT-kennis ben je digitaal aangeschoten wild.

Het goede nieuws is dat onze (corrupte) overheden meer en meer achter de feiten aan lopen. Wanhopige pogingen om onwelgevallige berichtgeving te stoppen maken daarbij hun intenties alleen maar zichtbaarder.

Meer prangend: Waar denken dergelijke 'bewindspersonen' wel niet aan mbt dit topic? Gezien hun immer gebruikte kinder-godwin. En dat ze dat maar al te graag inzien? Laat maar...
19-12-2023, 16:08 door Anoniem
Als ze bedrijven zoals Microsoft/Apple/Google/etc overhalen om een backdoor in te bouwen zonder dat aan het grote publiek te vertellen merk jij dat echt niet. Je weet het niet, het kan er al in zitten zelfs.
Laten dat nou net bedrijven zijn die ik al 10+ jaar niet vertrouw en waarvan ik helemaal niks meer aan software heb draaien - ook al 10+ jaar niet...

Maar goed, dit gaat er gewoon komen. Doel is Chinese maatschappij. En we laten het gewoon gebeuren. Want er zijn er nog mensen die geloven dat kijkers naar KP niet al lang naar iets wat niet te CSSen is zijn verhuisd.
19-12-2023, 16:44 door Anoniem
Dit lijkt op een (schijn)oplossing voor een probleem waar een veel groter probleem mee ontstaat; bv. hoe kom je in vredesnaam uit de (letterlijk) malle molen als je aangewezen wordt als persoon met illegale content/activiteiten. Wie staat je bij? Waar kun je terecht? Komen ze je halen? Etc. etc.
19-12-2023, 17:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Als ze bedrijven zoals Microsoft/Apple/Google/etc overhalen om een backdoor in te bouwen zonder dat aan het grote publiek te vertellen merk jij dat echt niet. Je weet het niet, het kan er al in zitten zelfs.
Laten dat nou net bedrijven zijn die ik al 10+ jaar niet vertrouw en waarvan ik helemaal niks meer aan software heb draaien - ook al 10+ jaar niet...

Maar goed, dit gaat er gewoon komen. Doel is Chinese maatschappij. En we laten het gewoon gebeuren. Want er zijn er nog mensen die geloven dat kijkers naar KP niet al lang naar iets wat niet te CSSen is zijn verhuisd.

Inderdaad ja...
Meestal zitten de kijkers van KP niet op chatapps, maar meestal via één of andere webbased TORchat instantie of via een webbased proxied relay naar een WhatsApp service en kijken ze KP via het darkweb (.onion sites), veelal via forums waar likeminded met elkaar delen.
Vaak zijn deze forums gehost door ambtenaren in de hoop dat men wordt opgepakt na het delen van inlog informatie of betalingen, of een slechte beveiligingshygiëne.
Ook via de telefoon van een ander of gestolen telefoon, of simjacking of WiFi netwerk van een ander (staat vaak achterop de modem, en die staan soms gewoon voor een raam, lol) kan men op andersmans identiteit chatten met kinderen.
Er zijn wel duizend en één wegen omheen, de bovengenoemde "oplossingen" zijn nog maar het topje van de ijsberg.
Vaak zijn het de minder slimme mensen die gepakt worden, maar die gebruiken vaak niet eens versleutelde diensten, ik heb het ooit eens geprobeerd door een account aan te maken van een kind (uiteraard was ik dat kind, een meisje in dat geval) en klikte ik op een aantal onwilleleurige accounts om "vrienden" aan te maken (jonge mensen zijn verslaafd aan de hoeveelheid vrienden online waarmee ze kunnen opscheppen) en warempel, binnen vijf minuten wou een volwassen man van middelbare leeftijd al seks met mij... Uh, met mijn "alter-ego", het 7-jarige meisje. Zucht... (Dat was een aantal jaar geleden)
Het over-overgrote deel dat geraakt wordt door deze "wet" (een wet met belangenverstrengelingen niet te vergeten) is de gemiddelde onschuldige burger.
De mensen die "braaf" gebruik maken van versleutelde apps zoals Signal, WhatsApp, en inderdaad ook Windows-gebruikers, maar dat is al een tijdje aan de gang... (NSAkey, etc)
Het staat gewoon niet in proportie.
Ik gebruil zelf Briar, deze app gebruikt geen server tussen mij en mijn contacten en worden er geen push-notificaties doorgestuurd via Google/Apple cloud. (Men heeft inmiddels bevestigd dat ook deze worden afgeluisterd)
Als ik het al zou kunnen, (uiteraard doe ik dat niet) wat houd iemand die KP wil kijken, of met kinderen wilt chatten dan tegen?
En een ouder is zelf verantwoordelijk voor waar een kind op zit te chatten, niet ome overheid met zijn heimelijke snooping en belangenverstrengeling.
Ook is het belangrijk om te weten dat criminelen niet veilig zijn op chat apps (via het gebruik van de apps zelf) aangezien er zich vaak een telefoonnummer aan de kant bij de crimineel bevind die te zien is op de telefoon van het slachtoffer, en anders is er een sleutel op de telefoon van het slachtoffer waarmee men naar de politie kan, de politie heeft de persoon in kwestie dezelfde dag al opgepakt.
En bij in beslagname van een telefoon (wordt gelijk in een faraday zak gedaan om op afstand wissen te voorkomen) kan een beetje Celebrite, TekPro, Oxygen Forensics, Fysieke analysator, Magnet AXIOM en dergelijke de telefoon van een dader prima vaak al kraken, maar meestal gebruikt men de vingerafdruk van de telefoon zelf of online metadata en/of online geschiedenis om mensen te kunnen veroordelen.l, alleen als de telefoon zich in een BFU-staat bevind zal deze lastiger te kraken zijn, vaak wordt dan de inloginformatie gewoon aan Google/Apple gevraagd, of info bij de AIVD opgevraagd, dan zorgen deze partijen voor alternatieve inlogmethoden zoals online toegang.
Ook wordt er soms gevraagd of mensen een advocaat willen bellen en geven dan de telefoon in kwestie aan de dader opdat deze ontsloten wordt en geobserveerd door een camera in de cel of worden "medegevangenen" (ambtenaren) gebraagd met de persoon in kwestie te praten in de hoop van een bekentenis en andere info. (Als laatste redmiddel, dat wel)
Ook is het een mogelijkheid om campagne naar bewustmaking voor ouders op te zetten en leerlingen op scholen bewust te maken van deze online gevaren.
Het is als schieten op een onschuldige menigte waar criminelen glimlachemd achter een raam staat toe te kijken hoe het publiek massaal aan gort wordt geschoten door agenten, dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar op die manier wordtlen de private berichten van deze mensen straks behandeld, en ook kinderen zijn hiervan het slachtoffer, vaak worden hun sexting-praktijken met leeftijdgenoten met ambtenaren gedeeld, en komen de "openingen" van uw dochter te kijk voor een aantal viezerikken binnenin de AIVD, NCTV, ouders kunnen dit het beste tegenhouden door ze niet al zo vroeg ongecontroleerd een telefoon in handen te drukken.
Excuses voor het lange artikel... /-:myg8#pj
19-12-2023, 17:26 door Anoniem
NEXIT NU
19-12-2023, 17:29 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is hetzelfde mens dat een illegale targeted advertentie heeft geplaats in de EU ter promotie van CSS.
En ook beschuldigd wordt omtrent schimmige afspraken met bedrijven voor winstgeving waar een bshit antwoord van uit gekomen weer is.
https://cdn.netzpolitik.org/wp-upload/2023/10/2023-10-03_Johansson_LIBE_CSAM.pdf

Deze hoort in de gevangenis niet in een parlement.
Laatste zinnetje, eerlijkere woorden zijn er niet voor. Dat mens is knotsgek en ze negeert hiermee ook het EP dat godzijdank tegen heeft gestemd: https://www.security.nl/posting/816319/Europees+Parlement+tegen+Brussels+plan+voor+client-side+scanning
En dan vindt men het vreemd dat het vertrouwen in de politiek zo laag is, en er in steeds meer landen "radicale" partijen aan de macht komen. Lees partijen die niet uit de gevestigde orde bestaat.
19-12-2023, 18:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Backdoors komen NIET op mijn computers en dus ook niet als deze van de Europese Commissie komen!

Als ze bedrijven zoals Microsoft/Apple/Google/etc overhalen om een backdoor in te bouwen zonder dat aan het grote publiek te vertellen merk jij dat echt niet. Je weet het niet, het kan er al in zitten zelfs.
Dat is in dit geval wel degelijk bekend.
Ik raad je aan om eerst alles te lezen waar het over gaat en dan pas met een oordeel te komen!
19-12-2023, 18:56 door Anoniem
Eigenlijk zou het Nederlandse volk een eigen mesh-netwerk op moeten zetten, met een volledig eigen internet/database, dan hebben we het internet terug in eigen handen zoals het hoort, net als een vrij land moet het internet geen dictatuur worden waarin iedereen meekijkt met de meest persoonlijke en intieme berichtjes van ons allen.
We moeten het digitale heft weer in eigen handen nemen zoals in een revolutie!
Het zou goed werken tegen een digitale identiteit, en ook tegen CSS, mits goed uitgewerkt. (Dat laatste is erg belangrijk om bemoeienis van de "internetpolitie/big brother" en de overheden te voorkomen)
Gewoon een app op uw telefoon of desktop PC en voila, u doet mee aan het mesh-netwerk.
19-12-2023, 20:37 door Anoniem
Door Anoniem:
Als ze bedrijven zoals Microsoft/Apple/Google/etc overhalen om een backdoor in te bouwen zonder dat aan het grote publiek te vertellen merk jij dat echt niet. Je weet het niet, het kan er al in zitten zelfs.
Laten dat nou net bedrijven zijn die ik al 10+ jaar niet vertrouw en waarvan ik helemaal niks meer aan software heb draaien - ook al 10+ jaar niet...

Maar goed, dit gaat er gewoon komen. Doel is Chinese maatschappij. En we laten het gewoon gebeuren. Want er zijn er nog mensen die geloven dat kijkers naar KP niet al lang naar iets wat niet te CSSen is zijn verhuisd.

en

Door Anoniem: Dit lijkt op een (schijn)oplossing voor een probleem waar een veel groter probleem mee ontstaat; bv. hoe kom je in vredesnaam uit de (letterlijk) malle molen als je aangewezen wordt als persoon met illegale content/activiteiten.

Bv omdat je CSS omzeilt. Dat kan straks al genoeg reden zijn dat je op een "lijstje" terecht komt, en onder een vergrootglas gelegd wordt. Of naar een "heropvoedingskamp" gestuurd wordt.
Niet met de rest mee willen doen, is straks genoeg om als verdacht aangemerkt te worden.
Welkom in die malle molen.


Ik ben alleen benieuwd hoe lang het duurt voordat deze EC commissaris en cs. in diezelfde malle molen terecht komen.
Hoe gaan zij bewijzen dat het maar een false positive is?
19-12-2023, 21:08 door Anoniem
We weten in ieder geval hoe belangrijk en noodzakelijk de energietransitie, milieu, klimaat, natuur, economie, werkelijk zijn. Vele miljarden devices in de EU die allemaal extra moeten verstoken voor die CSS alleen al. Dan de hele bak aan extra lijnen en apparatuur om al die data te transporteren. Dan de rits aan datacenters om het allemaal te verwerken, te koppelen en op te slaan. Het leger aan ambtenaren om dat allemaal te controleren, de verwarmde kantoren die ze nodig hebben, kantine, vervoer, noem maar op. Begin maar alvast aan de bouw van die extra kerncentrales, en maak je niet druk om de buitenlandse organisaties die door CSS alleen al twee keer nadenken voordat ze zaken met een EU organisatie gaan doen (want zelfs de kans op EU Echelon achtige spionage kan daarvoor al voldoende zijn).

Het belang van ongeschaad vertrouwen is van alles en nog wat is kennelijk in de hoofden van een klein groepje malloten die denken een utopisch iets te kunnen maken (waar hebben we dat vaker meegemaakt in de geschiedenis der mensheid?) vervangbaar door technologie. Al doende leert men...
20-12-2023, 00:55 door Anoniem
Alle software waarin gebruikt word gemaakt van CSS zal van onze systemen worden verwijderd.
20-12-2023, 06:34 door Anoniem
Door Anoniem: Eigenlijk zou het Nederlandse volk een eigen mesh-netwerk op moeten zetten, met een volledig eigen internet/database, dan hebben we het internet terug in eigen handen zoals het hoort, net als een vrij land moet het internet geen dictatuur worden waarin iedereen meekijkt met de meest persoonlijke en intieme berichtjes van ons allen.
We moeten het digitale heft weer in eigen handen nemen zoals in een revolutie!
Het zou goed werken tegen een digitale identiteit, en ook tegen CSS, mits goed uitgewerkt. (Dat laatste is erg belangrijk om bemoeienis van de "internetpolitie/big brother" en de overheden te voorkomen)
Gewoon een app op uw telefoon of desktop PC en voila, u doet mee aan het mesh-netwerk.

Klinkt goed!
Aan zoiets zat ik zelf ook al te denken, alleen dan lokaal onder familie en vrienden.
Een mesh netwerk met een offline bibliotheek is in principe niet afhankelijk van het internet, dat voorkomt overheidsbemoeienis.
20-12-2023, 08:01 door Anoniem
"Johansson stelt dat zonder wetgeving het onmogelijk wordt om het verspreiden van misbruikmateriaal in online berichten tegen te gaan."

Aha, dus mét wetgeving wordt het wél mogelijk om het verspreiden van misbruikmateriaal tegen te gaan!
Interessante redenering. Ik wist niet dat versleuteling zich iets aantrok van wetgeving.
Als ik een boef zou zijn, zou ik misbruikmateriaal versleuteld via een ander kanaal verspreiden dan via chatberichten.
20-12-2023, 08:06 door Anoniem
Voorstel: voor elke onterecht onderzoek gaat johanssen direct een dag de gevangenis in...
20-12-2023, 08:25 door Anoniem
Ik merk dat jullie hier niet beseffen dat als iedereen zich aan de regels zou houden, dit soort acties helemaal niet nodig zou zijn. Er is inderdaad veel geld mee gemoeid, maar dat is allemaal geld wat van ons wordt afgenomen door lui die de regels niet volgen en als er niets aan gedaan wordt dan kost het ons alleen nog maar veel meer geld. Je moet dan ergens beginnen en ja dan zijn dat ook berichten van jouw en mij. Maar denk je nou echt dat als je niks te verbergen hebt dat ze geïnteresseerd in jouw berichten. Alleen de grote organisaties die ze voor reclamedoeleinden gebruiken, maar ook die en de overheid hebben zich aan regels te houden en ze doen het niet voor de lol. Tijd en geld kan beter gebruikt worden. Het probleem is dat er continu iets nieuws wordt verzonnen.
20-12-2023, 09:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Backdoors komen NIET op mijn computers en dus ook niet als deze van de Europese Commissie komen!

Als ze bedrijven zoals Microsoft/Apple/Google/etc overhalen om een backdoor in te bouwen zonder dat aan het grote publiek te vertellen merk jij dat echt niet. Je weet het niet, het kan er al in zitten zelfs.
Die bedrijven ZIJN de backdoor, denk maar eens aan alle (meta) data die verzameld wordt door hun telemetrie (vriendelijk woord voor spyware).
20-12-2023, 09:49 door Anoniem
De meesten onder ons beseffen nog niet ten volle, dat we leven in een corpocratie.
Een door de allergrootste bedrijvenclusters aangestuurde maatschappij.

Dus niet in een door democrartische principes of een constitutie of grondwet gedreven staat of statenbond,
maar iets anders, dat zich liefst globaal ziet uitgerold.

Verbied alle info, die ons onwelgevallig en kritisch op ons is. Het is desinfo.

Doek desnoods nationale instituten op, die belastend materiaal over ons weten.
We staan immers in ons streven boven de wet; want wij zijn de uitverkorenen,
De rest van de mensheid is grotendeels gewijzigd in een sub-soort en in ons bezit.

Dit is (wordt) uw ware situatie of u bent op weg daarheen.
20-12-2023, 09:55 door Anoniem
Door Anoniem: Eigenlijk zou het Nederlandse volk een eigen mesh-netwerk op moeten zetten, met een volledig eigen internet/database, dan hebben we het internet terug in eigen handen zoals het hoort, net als een vrij land moet het internet geen dictatuur worden waarin iedereen meekijkt met de meest persoonlijke en intieme berichtjes van ons allen.
We moeten het digitale heft weer in eigen handen nemen zoals in een revolutie!
Het zou goed werken tegen een digitale identiteit, en ook tegen CSS, mits goed uitgewerkt. (Dat laatste is erg belangrijk om bemoeienis van de "internetpolitie/big brother" en de overheden te voorkomen)
Gewoon een app op uw telefoon of desktop PC en voila, u doet mee aan het mesh-netwerk.

Want "het internet" draait 100% alleen in Nederand.
Data die in andere landen gehost wordt hebben we niet nodig?
U kijkt, luistert en leest alleen Nederlandse producties.
U communiceert alleen met Nederlanders.
U haalt al uw informatie alleen uit Nederlandse bronnen.

Dan bent u (en uw medestanders) een anacrhonisme in deze wereld met een wereldwijd web (WWW).

En mocht u wel buitenlandse data willen toelaten, dan is uw mesh-netwerk meteen gecompromiteerd. Al was het maar aan de "landsgrenzen".

Dan kun je net zo goed een VPN gebruiken (op een apparaat dat afgezonderd is van je interne netwerk), en op die manier de EU (en NL) bemoeienis omzeilen.
20-12-2023, 10:07 door Anoniem
Door Anoniem: Ik merk dat jullie hier niet beseffen dat als iedereen zich aan de regels zou houden, dit soort acties helemaal niet nodig zou zijn. Er is inderdaad veel geld mee gemoeid, maar dat is allemaal geld wat van ons wordt afgenomen door lui die de regels niet volgen en als er niets aan gedaan wordt dan kost het ons alleen nog maar veel meer geld. Je moet dan ergens beginnen en ja dan zijn dat ook berichten van jouw en mij. Maar denk je nou echt dat als je niks te verbergen hebt dat ze geïnteresseerd in jouw berichten. Alleen de grote organisaties die ze voor reclamedoeleinden gebruiken, maar ook die en de overheid hebben zich aan regels te houden en ze doen het niet voor de lol. Tijd en geld kan beter gebruikt worden. Het probleem is dat er continu iets nieuws wordt verzonnen.

Ah, het "ik heb niets te verbergen" argument steekt weer eens de kop op.

1. Iedereen heeft wel iets te verbergen. Tenzij je een heilige bent.
2. De overheid en bedrijfsleven hebben niets met jouw prive leven te maken, als er geen verdenking is. Hiermee wordt iedereen een verdachte. 24/7. Ook de kinderen die ze willen beschermen. En je mag gaan uitleggen dat je toch echt niets gedaan hebt. Dus: "schuldig tenzij" ipv "onschuldig tenzij".
3. De overheid (en politiek) staan er om bekend dat ze het zelf niet zo nauw nemen met de regels die ze aan iedereen opleggen. Het blinde vertrouwen dat ze de regels niet zullen schenden is te optimistische gedacht. Het verleden zou je iets geleerd moeten hebben.
4. False positives gaan meer slachtoffers veroorzaken dan dat ze aan echte KP-criminelen weten op te pakken (die ze met andere minder invasieve methodes ook hadden kunnen vinden).
5. Het gaat geen slachtoffers voorkomen. Alleen meer (andere) slachtoffers maken.
6. Bedrijven gaan met deze wetgeving op veilig spelen. Bij de minste hint van verdenking, wordt je straks van het internet verbannen. (zie de overspannen reacties van banken bij de witwas-wetgeving). Dit terwijl internet toegang zo'n beetje tot een eerste levensbehoefte gemaakt is door diezelfde overheid. Dat is dan maar "collatoral damage"? (Jammer maar helaas. Tot het jouw overkomt?)
20-12-2023, 11:16 door Anoniem
Door Anoniem: Ik merk dat jullie hier niet beseffen dat als iedereen zich aan de regels zou houden, dit soort acties helemaal niet nodig zou zijn. Er is inderdaad veel geld mee gemoeid, maar dat is allemaal geld wat van ons wordt afgenomen door lui die de regels niet volgen en als er niets aan gedaan wordt dan kost het ons alleen nog maar veel meer geld. Je moet dan ergens beginnen en ja dan zijn dat ook berichten van jouw en mij. Maar denk je nou echt dat als je niks te verbergen hebt dat ze geïnteresseerd in jouw berichten. Alleen de grote organisaties die ze voor reclamedoeleinden gebruiken, maar ook die en de overheid hebben zich aan regels te houden en ze doen het niet voor de lol. Tijd en geld kan beter gebruikt worden. Het probleem is dat er continu iets nieuws wordt verzonnen.
Niets te verbergen argument
kijk eens naar deze video
http://nietsteverbergen.nl/
het is het meest domme argument op gebied van privacy
20-12-2023, 13:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Eigenlijk zou het Nederlandse volk een eigen mesh-netwerk op moeten zetten, met een volledig eigen internet/database, dan hebben we het internet terug in eigen handen zoals het hoort, net als een vrij land moet het internet geen dictatuur worden waarin iedereen meekijkt met de meest persoonlijke en intieme berichtjes van ons allen.
We moeten het digitale heft weer in eigen handen nemen zoals in een revolutie!
Het zou goed werken tegen een digitale identiteit, en ook tegen CSS, mits goed uitgewerkt. (Dat laatste is erg belangrijk om bemoeienis van de "internetpolitie/big brother" en de overheden te voorkomen)
Gewoon een app op uw telefoon of desktop PC en voila, u doet mee aan het mesh-netwerk.

Want "het internet" draait 100% alleen in Nederand.
Data die in andere landen gehost wordt hebben we niet nodig?
U kijkt, luistert en leest alleen Nederlandse producties.
U communiceert alleen met Nederlanders.
U haalt al uw informatie alleen uit Nederlandse bronnen.

Dan bent u (en uw medestanders) een anacrhonisme in deze wereld met een wereldwijd web (WWW).

En mocht u wel buitenlandse data willen toelaten, dan is uw mesh-netwerk meteen gecompromiteerd. Al was het maar aan de "landsgrenzen".

Dan kun je net zo goed een VPN gebruiken (op een apparaat dat afgezonderd is van je interne netwerk), en op die manier de EU (en NL) bemoeienis omzeilen.

Nee, ja, inderdaad, u heeft gelijk.
Een mesh-netwerk eindigd niet in Nederland, er is geen begrenzing.
Een mesh netwerk gaat zover als deze potentieel kan bereiken.
Maar het begint bij het Nederlandse volk, althans, dat was mijn insteek, hoe dan ook was het misschien een misplaatste opmerking en bedoel ik "de mensen" die een mesh-netwerk opzetten, inclusief het Nederlandse volk, excuses voor de onduidelijkheid.
20-12-2023, 13:12 door Anoniem
Daarnaast zal dit ook mensen in het buitenland schaden, want als er achterdeurtjes in chatapps worden ingebouwd worden mensen oa. in het midden-oosten daar de dupe van, of gaat zelfs het hoofd eraf. (Excuses voor deze terminologie)
Het zal de vrije spraak in landen waar dat niet mag enorm schaden.
Dit kost meer levens dan het oplevert.
20-12-2023, 15:52 door European
Kunnen we "brussel" in de nieuwstitels niet vervangen door

- Het European Parlement
- De Europese Raad
- De Europese Commissie
- Het hoofdstedelijk gewest Brussel
- de gemeente Brussel

al naargelang wie iets beslist of gezegd heeft ?

"Brussel" is anders een zij-daar-ver-weg-show in het grote Belgenland...
Terwijl Nederland gewoon "in Brussel" ook beslissingen neemt als Nederlandse Premier (de Europese Raad) ...

Security.nl doet trouwens hetzelfde als de openbare NOS TV nieuws uitzendingen.
20-12-2023, 19:35 door Anoniem
Alle isp providers van europa krijgen van brussel de opdracht
om een Inlog portaal te maken en te gebruiken voor haar klanten waarmee ze moeten
inloggen met hun digitale europese identiteit.

De europese "digitale identiteit" is straks de norm
om gebruik te mogen maken van het europese cloud internet,
zonder jou eu identiteitspas/kaart/app kun je geen gebruik
meer maken van het internet.

Je identificeert jezelf met jou eu digitale id op het internet,
al jou internet activiteiten zijn te herleiden naar jou europese digitale identiteit,
bijkomende informatie wat nu de norm is zijn ip adressen,mac adressen,logs
worden minder relevant,maar blijven wel in gebruik voor opsporing.

Het kan illegaal worden om internet te gebruiken
als je geen europese digitale identiteit gebruikt bij
het eu internet inlog portaal van je provider als je niet wilt mee veranderen.

EU2023
20-12-2023, 20:56 door Anoniem
"Waardoor de grove schending van de privacy van kinderen op een ongekende schaal kan blijven doorgaan.", zegt Johansson.

Dus daarom moet iedereens privacy grof geschonden worden, met tegelijkertijd een verplichte en onbegrensd vertrouwen dat (toekomstige) overheden er geen misbruik van zullen maken, zelfs niet er stevig mee gaan miskleunen.

Zoals de vele corruptieschandalen, het zelf totaal lak hebben aan regels die ze anderen opleggen, de absolute onwil om volledige verantwoording af te leggen over hun doen en laten, de gewiste SMS'jes bijvoorbeeld, allerlei in het geniep en gehaast doordrukken van wetten die bijna niemand wil, de vele miljarden die aan onhaalbare doelen worden verkwanseld, complete branches de nek omdraaien, en meer van dat fraais, onderstrepen.

Met zulke prestaties wil iedereen niets liever dan hun hele hebben en houwen in die handen leggen, of niet dan?
En al zou je de huidige overheden volledig (hun minimum eis) vertrouwen, is dat ook het geval bij de toekomstige overheden?

Niets geleerd van SyRI, Echelon, DDR en meer van dat.

Anything you say, can and will be used against you.
21-12-2023, 09:49 door Anoniem
Door Anoniem: Alle isp providers van europa krijgen van brussel de opdracht
om een Inlog portaal te maken en te gebruiken voor haar klanten waarmee ze moeten
inloggen met hun digitale europese identiteit.

De europese "digitale identiteit" is straks de norm
om gebruik te mogen maken van het europese cloud internet,
zonder jou eu identiteitspas/kaart/app kun je geen gebruik
meer maken van het internet.

Je identificeert jezelf met jou eu digitale id op het internet,
al jou internet activiteiten zijn te herleiden naar jou europese digitale identiteit,
bijkomende informatie wat nu de norm is zijn ip adressen,mac adressen,logs
worden minder relevant,maar blijven wel in gebruik voor opsporing.

Het kan illegaal worden om internet te gebruiken
als je geen europese digitale identiteit gebruikt bij
het eu internet inlog portaal van je provider als je niet wilt mee veranderen.

EU2023


???


Je moet nu al inloggen bij je provider (ISP).
En die moet al logging bijhouden.

Dus wat is er dan nieuw aan jouw scenario.


Wil je je handelingen op het internet maskeren, dan kun je (nu al) gebruik maken van publieke niet-Europese DNS servers, encryptie, TOR en VPNs. (en ja, dat kost deels geld)
Dan tunnel je naar een server buiten Nederland of de EU, en gaat van daaruit het internet op.
(bv vanwege regio-beperkingen op trailers in Youtube, de Piratebay blokkades, Russische servers, bedenk zelf maar andere voorbeelden)


En al je communicatie met de overheid doe je dan maar op papier. (zolang ze dat nog ondersteunen)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.