Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Security:: Inlichtingendiensten versus Big Tech

04-02-2024, 13:23 door Anoniem, 79 reacties
Goede zondag beste mensen!

Een vraagje:

De tech adept burger kan zich goed beschermen tegen Adverteerders (Facebook, CDNs, Google en andere reklame bedrijven) en met wat tweaks ook tegen tech bedrijven zoals Microsoft die meer en meer dingen in de cloud doen, zoals Outlook365 , en een OS (Windows) wat veel informatie naar Microsoft servers stuurt buiten je gewone Microsoft account synchronizaties.

Dus:

- ont-google-d smartphones (bijv E/OS, Calyx etcet )
- cleane, minimale, hardened linux systemen , of BSD
- hardware van veilige leveranciers (... vul maar in)
- amelioration op Windows , hetzelfde als ont-google-en maar dan gericht op Microsoft.com
- geen social media
- browsers met privacy tweaks en plugins
- variabele profielen voor diverse soorten gebruik (in browser , of op telefoon)
- containers voor diverse toepassingen (1 vm voor de bank, 1 vm voor webbrowsen, 1 vm voor vaste websites)
- 2FA , security keys, good practice etcet
- een betere Router gebaseerd op Linux met de nodige blocklists (eventueel Tiktok, Google, FB volledig bannen, alle IPs)
- meer: .....

Bij andere producten (stappenteller horloge van een bepaald merk of bv een slim apparaat) kan de burger kiezen deze niet te koppelen aan WiFi/internet zolang de functionaliteit dit toelaat. Hetzelfde geldt voor DVR systemen van jouw thuis cameras, die nemen ook op zonder internet en dan is je "prive" toch een stuk beter beschermd tegen ongewenste meekijkers op de cloud dienst.

Met deze praktijken kan iemand toch deze bedrijven (Google en dergelijke zijn immers reklamebedrijven) toch goed buiten de deur houden. Vooral met meerdere VMs, browsers en profielen lijkt het mij dat tracking dan zelfs volledig gestopt kan worden.

Dus Big Tech krijgt op deze manier (alles hierboven geimplementeerd) niets meer van je mee , je leeft niet in een hutje op de hei want je kunt het internet op, en hebt zelfs de laatste producten en software , soms beter dan de doorsnee consument.
Geen reden tot klagen ook want met kennis ben jij Big Tech de baas en bepaal jij wat er gebeurt, niet andersom.

Maar hoe zit het met de befaamde inlichtingendiensten (the good/bad/ugly) ?? Er gaan geruchten de ronde dat zij de eigen data van een persoon tegen de persoon kunnen gebruiken , mocht iemand hun opvallen en storen , bijvoorbeeld voor chantage deze persoon zich voor hun te laten (dwang)werken, of bijvoorbeeld voor het "slopen van de individu " etcet ; denk bijvoorbeeld aan klokkenluiders of intellectuelen binnen een bepaald regime.

Niet dat ik reden heb tot paniek of paranoide ben en denk dat IK interessant ben voor inlichtingendiensten, maar gewoon uit interesse en curiosa::

- zijn de middelen tegen Big Tech (hierboven) genoeg om ook het gros van de overheden/private diensten (business intel) tegen te houden ? Het is algemeen bekend (van Snowden) dat de NSA bijvoorbeeld informatie krijgt van de Big Tech platformen , maar die platformen krijgen met de juiste measures en hardening geen data op deze manier.

- met de wetenschap dat de diensten ook afhankelijk zijn van bedrijven waarvan ze jouw data kopen voor targetselectie

Natuurlijk kan jouw provider (of VPN) stiekem aftappen en dumps bekijken , waaruit ook veel af te leiden valt (dingen die Big Tech en CDN dragnets niet zien)

Ik heb het natuurlijk niet over als iemand persoonlijk een doelwit is en zijn devices/huis compromised is , want dan valt er niets te beginnen , maar bij iemand die in de "sleepnetten" wordt meegenomen:

Is bovenstaande bescherming (lijstje) voldoende tegen dreigingen groter dan de dreiging van socialmedia/reklamel/Big Tech ?

Wat voor middelen gebruiken zij nog? Wat zie ik over het hoofd , en laten we even dingen als Tempest, onderschepping van jouw nieuw bestelde gadgets/electronica, en dingen als huisinbraak uitsluiten want het gaat in deze vraagstelling niet over een persoon die echt serieus de klos is , maar om "de gewone slimme/zelfdenkende burger" die zeg maar vroeg of laat "door het collectief/systeem de klos is".


Ik heb het ook niet over bijvoorbeeld de AIVD want die hebben beperkte middelen en mogen vrij weinig:

- alles wat ze doen is afgekaderd binnen wetten. zelfs volgen van server naar server was tot voor de laatste wetsaanpassing niet mogelijk

- ze moeten redelijk ethisch werken (denk ik ??)

- elke x jaar hun noodzaak een groep, of persoon te volgen juridisch verlengd worden

- kleine dienst (2000+ met beperkte subsidie) kan dus niet alles en overal aanwezig zijn. een targeting kost ook vele mankracht 24/7

- na 5 jaar zijn ze Verplicht jou te informeren als je daadwerkelijk wordt geselecteerd uit een dragnet voor een targeting
(afloopbericht. Maar of dit wel gebeurd?

- dragnets in Nederland zijn alleen om informatiestromen in kaart te brengen (wat gebeurt er in een wijk , dus niet iedereen zijn Netflix gedrag bekijken wat voor niemand interessant is- ik citeer hier even Jan Swillens, bekend van tv)

- Nederland: beperkt aantal hackertjes / techneuten in dienst overheid, want bedrijfsleven biedt zoveel meer........


Andere binnen NL opererende "private informatie" bedrijven:
- databrokers, beinvloedingsoperaties
- je weet niet wat je niet weet, namelijk: .....


Andere EU diensten:
- kloppen eerst bij Nederland aan (intelligence werkgroepjes ,geen onderling geknoei)

Globale threat actoren: (denk aan Rusland of Iraan en China)
- Rusland kwam niet verder dan wat routertjes hacken, en de vermeende Wifi attack op het OPCW netwerk (vreemd wel, want zij hadden als OPCW lid gewoon netwerk toegang)
- Iraan: ook niet echt relevant lijkt me, wat defacements, wat trollen... (na braindrain blijft weinig over)
- Israel: wordt overal van beschuldigd maar zit toch vooral in de regio daar
- China: Tiktok, Cameras, Ali Express gadgets met slechte security in firmwares..
- hun bewegingen worden gevolgd door de VS en EU dus enige incidenten tegen de eigen burger komen met aan zekerheid grenzende gewoon van eigen bodem.
- hackerscollectieven en terreur organisaties: anonymous, ANTIFA, komende klimaat/cyber terreur organisaties: ......
- je weet niet wat je niet weet, namelijk: .....


Concluderend: Ik denk dat we door gebrek aan safeguards en garanties in deze politiek turbulente tijd eigenlijk vooral de Amerikaanse diensten vooral in de gaten moeten houden, en de meegaande Nederlandse dienaren (wegkijk geld?).

Het is nog maar de vraag hoe ethisch de United States opereert in Europa , gezien de behandeling van Assange, gezien de ethos tussen de bevolkingsgroepen en politiek in the States met hun " kill em all " mentaliteit. Ooit een baken van veiligheid en zekerheid, nu een onzekere spin in het web... helaas, tot dit hopelijk in de toekomst verbeterd, misschien ijdele hoop..

Democratie blijft natuurlijk een kwetsbaar iets.... namelijk: beschermd door mensen die hun verantwoording nemen.

Kort-om: veel dingen om je tegen te beschermen in deze tijd! Aanvullingen (vergeten aspecten) op bovenstaand lijstje welkom


Ik zie uit naar de reacties!


ROB (Tuxie)
Reacties (79)
04-02-2024, 14:55 door Anoniem
Democratie blijft natuurlijk een kwetsbaar iets.... namelijk: beschermd door mensen die hun verantwoording nemen.


^
Die moeten er wel zijn natuurlijk.
04-02-2024, 16:58 door Anoniem
Het is zondag, en je bent er even voor gaan zitten. Ik vat je vragen even samen
Door Anoniem: Goede zondag beste mensen!

Een vraagje:

De tech adept burger kan zich beschermen tegen Adverteerders met wat tweaks, ook tegen tech bedrijven zoals Microsoft die dingen in de cloud doen,

Dus: [lijst] of ben ik iets vergeten?

Bij andere producten (stappenteller horloge van een bepaald merk of bv een slim apparaat) kan de burger kiezen deze niet te koppelen aan WiFi/internet zolang de functionaliteit dit toelaat.

Met deze praktijken kan iemand toch deze bedrijven (Google en dergelijke zijn immers reklamebedrijven) toch goed buiten de deur houden. Geen reden tot klagen ook want met kennis ben jij Big Tech de baas en bepaal jij wat er gebeurt, niet andersom.

Maar hoe zit het met de befaamde inlichtingendiensten (the good/bad/ugly) ?? Er gaan geruchten de ronde dat zij de eigen data van een persoon tegen de persoon kunnen gebruiken , mocht iemand hun opvallen en storen , bijvoorbeeld voor chantage.

Niet dat ik reden heb tot paniek of paranoide ben en denk dat IK interessant ben voor inlichtingendiensten, maar gewoon uit interesse en curiosa::

Zijn de middelen tegen Big Tech (hierboven) genoeg om ook het gros van de overheden/private diensten (business intel) tegen te houden,met de wetenschap dat de diensten ook afhankelijk zijn van bedrijven waarvan ze jouw data kopen voor targetselectie

Ik heb het natuurlijk niet over als iemand persoonlijk een doelwit is en zijn devices/huis compromised is , want dan valt er niets te beginnen , maar bij iemand die in de "sleepnetten" wordt meegenomen:

Wat voor middelen gebruiken zij nog? Wat zie ik over het hoofd , het gaat in deze vraagstelling niet over een persoon die echt serieus de klos is , maar om "de gewone slimme/zelfdenkende burger" die zeg maar vroeg of laat "door het collectief/systeem de klos is".


Ik heb het ook niet over bijvoorbeeld de AIVD want die hebben beperkte middelen en mogen vrij weinig: [lijst]

Andere binnen NL opererende "private informatie" bedrijven, je weet niet wat je niet weet, namelijk: .....


Andere EU diensten?
Globale threat actoren: (denk aan Rusland of Iraan en China), je weet niet wat je niet weet, namelijk: .....

Concluderend: Ik denk dat we door gebrek aan safeguards en garanties in deze politiek turbulente tijd eigenlijk vooral de Amerikaanse diensten vooral in de gaten moeten houden, en de meegaande Nederlandse dienaren (wegkijk geld?).

Het is nog maar de vraag hoe ethisch de United States opereert in Europa.

Democratie blijft natuurlijk een kwetsbaar iets.... namelijk: beschermd door mensen die hun verantwoording nemen.

Kort-om: veel dingen om je tegen te beschermen in deze tijd! Aanvullingen (vergeten aspecten) op bovenstaand lijstje welkom


Ik zie uit naar de reacties!


ROB (Tuxie)

Wat je over het hoofd kunt zien, is waar hier bijna dagelijks bericht van wordt gedaan, dat wat namelijk bij je om de hoek gebeurd. Van Whats app groep (want Facebook) tot perikelen bij het bestuurlijk apparaat.
Recente voorbeelden
https://www.security.nl/posting/827919/Enschede+hoeft+600_000+euro+boete+wegens+wifi-tracking+niet+te+betalen

https://www.security.nl/posting/827794/Twee+verdachten+aangehouden+voor+doxing+van+OM-medewerker

https://www.security.nl/posting/827574/GL-PvdA+wil+helderheid+over+risico%27s+op+function+creep+Europese+digitale+identiteit

Over function creep gesproken, in Amsterdam kan je al jaren beter niet komen:

https://scholar.google.nl/scholar?q=smart+city+amsterdam&hl=nl&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart

Ik zag laatst een vacature bij de Gemeente Amsterdam, bij dienst GEO maar geen enkele voorlichting over wat ze daar uitvreten en met welk doel, behalve geld verdienen voor stakeholders. Ik zag dat de vacature er al weer vanaf gehaald is, dus ik kan niet linken.

Voor antwoorden op je vragen in internationaal perspectief, was er een inmiddels -helaas- gesloten discussie, waar je veel antwoorden op je vragen en andere stof tot nadenken kan je daar vinden.

https://www.security.nl/posting/744791/FD%3A+Cyberoorlog+barst+los

Discussie daar lijkt mij nog steeds relevant, zeker na 7/10/24 in Israel.

Ik lees dat je de rol van USA het meeste wantrouwt, maar ken je de EU variant van de CIA/SVR/ en lokale *VID al:

http://www.esisc.org/

Hoe ethisch opereert Esisc in Europa en hoe werken ze samen met neven-diensten uit China, US, RU, Iran, Israel.

Ik veel landen en steden is het al gevaarlijk een kopje koffie te drinken met iemand...voordat je het weet ben je gezien met die persoon..
04-02-2024, 21:30 door Anoniem


Ik lees dat je de rol van USA het meeste wantrouwt, maar ken je de EU variant van de CIA/SVR/ en lokale *VID al:

http://www.esisc.org/

Hoe ethisch opereert Esisc in Europa en hoe werken ze samen met neven-diensten uit China, US, RU, Iran, Israel.

Ik veel landen en steden is het al gevaarlijk een kopje koffie te drinken met iemand...voordat je het weet ben je gezien met die persoon..

Ik denk dat als zo'n situatie zich voordoet dat het het beste is om volledig publiek te gaan met je naam, paspoort data, misschien al je fotos ooit.... Dat zullen dus ook de mensen die je proberen te chanteren niet leuk vinden...... van mij weten ze dat al, bij deze dat ik best alles online wil gooien wat ik ooit heb gedaan (en met wie). Ik heb niks meer te verbergen.... ze denken misschien van wel maar dat zal in in nadeel uitpakken

Degene die wil chanteren zal dus boos worden, tenminste als zo iemand dat bij mij probeert... die kunnen dan meteen permanent ophouden

Een publiek bestaan is eigenlijk ook best leuk... over alles wat je denkt ratelen in een blog, fotos van je hond en kat erbij, misschien nog wat recepten :)
05-02-2024, 13:02 door Anoniem
Door Anoniem: (..) Een publiek bestaan is eigenlijk ook best leuk... over alles wat je denkt ratelen in een blog, fotos van je hond en kat erbij, misschien nog wat recepten :)
Ja, ja, totdat de geheime dienst jouw gezellige blog overhoop gaat halen en je fanclub shockeert met deep fake video's / foto's en andere AI ongein.
05-02-2024, 15:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: (..) Een publiek bestaan is eigenlijk ook best leuk... over alles wat je denkt ratelen in een blog, fotos van je hond en kat erbij, misschien nog wat recepten :)
Ja, ja, totdat de geheime dienst jouw gezellige blog overhoop gaat halen en je fanclub shockeert met deep fake video's / foto's en andere AI ongein.

De lekken in Wordpress hebben tot enorme ongelukken op het internet geleid. Google was ooit een betrouwbare partner, die indexeerde sites met een geurtje niet, maar Google is een andere weg ingeslagen, daar lijkt het op.
05-02-2024, 17:48 door Anoniem
Hoe je beter te beschermen tegen spionage op een niveautje hoger dan het adverteerdersplatform van Google, en Facebook?

Goeie vraag.....

Zou ik ook wel iets meer over willen weten , ter leering

Het is inderdaad bekend dat sommige diensten de data van big tech en reklame bedrijven kopen, maar er zullen vast andere methodes zijn waartegen je mitigaties moet doen, al is het maar ter voorkoming van....
05-02-2024, 17:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: (..) Een publiek bestaan is eigenlijk ook best leuk... over alles wat je denkt ratelen in een blog, fotos van je hond en kat erbij, misschien nog wat recepten :)
Ja, ja, totdat de geheime dienst jouw gezellige blog overhoop gaat halen en je fanclub shockeert met deep fake video's / foto's en andere AI ongein.

Dus? Jij zwicht liever voor terreur of buigt voor afpersing?

Dit zou voor mij alleen maar aanleiding zijn om zelf videos te gaan maken, en zelfs hun footage aan te halen, en nog meer hierover te praten, en hier dan ook nooit meer over op te houden. Dan wordt het een talking point van jewelste, waarvan het mijn doel zou worden meer mensen wakker te maken.

Dus ik lig er niet wakker van wat 1) andere mensen denken 2) wat mensen wel/niet zeggen 3) mij niet ergens toe laten dwingen 4) wat zij doen is dan illegal en anti-democratisch, vermoedelijk strafbaar

Dit soort acties zou alleen nog meer aandacht naar hun (criminele diensten) leggen..... ik denk toch echt dat ze zich daarmee zelf in de voet schieten hoor, dan ken je mij nog niet

Nooit zwichten voor intimidatie, angst of terreur, en exposen mag, als ze erom vragen....

Het is net als een crimineel of terrorist, een goeie terrorist weet welke doelwitten over te slaan.
05-02-2024, 18:12 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: (..) Een publiek bestaan is eigenlijk ook best leuk... over alles wat je denkt ratelen in een blog, fotos van je hond en kat erbij, misschien nog wat recepten :)
Ja, ja, totdat de geheime dienst jouw gezellige blog overhoop gaat halen en je fanclub shockeert met deep fake video's / foto's en andere AI ongein.

De lekken in Wordpress hebben tot enorme ongelukken op het internet geleid. Google was ooit een betrouwbare partner, die indexeerde sites met een geurtje niet, maar Google is een andere weg ingeslagen, daar lijkt het op.


Niemand heeft het over Wordpress. Suggesties, suggesties, suggesties. Angscenarios en dingen die er niet zijn. What-if denken. Het voeden van angst is wat sommigen hier doen, en daarmee helpen ze juist criminele inlichtingenbobos en andere ongure types. Veel van dit soort types zijn geen lieverdjes.


Deze afleidingen helpen Topicstarter (TS) niet , die gewoon vraagt om een aanvulling op dit lijstje ter verbetering van zijn security:

Ik citeer

- ont-google-d smartphones (bijv E/OS, Calyx etcet )
- cleane, minimale, hardened linux systemen , of BSD
- hardware van veilige leveranciers (... vul maar in)
- amelioration op Windows , hetzelfde als ont-google-en maar dan gericht op Microsoft.com
- geen social media
- browsers met privacy tweaks en plugins
- variabele profielen voor diverse soorten gebruik (in browser , of op telefoon)
- containers voor diverse toepassingen (1 vm voor de bank, 1 vm voor webbrowsen, 1 vm voor vaste websites)
- 2FA , security keys, good practice etcet
- een betere Router gebaseerd op Linux met de nodige blocklists (eventueel Tiktok, Google, FB volledig bannen, alle IPs)
- meer: .....


En weer on-topic graag
05-02-2024, 23:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: (..) Een publiek bestaan is eigenlijk ook best leuk... over alles wat je denkt ratelen in een blog, fotos van je hond en kat erbij, misschien nog wat recepten :)
Ja, ja, totdat de geheime dienst jouw gezellige blog overhoop gaat halen en je fanclub shockeert met deep fake video's / foto's en andere AI ongein.
Dus? Jij zwicht liever voor terreur of buigt voor afpersing?
Dus een publiek bestaan (je hele leven op internet gooien) beschermt je niet tegen operaties van een geheime dienst.
05-02-2024, 23:45 door Anoniem
Als eens met envoy aan de gang geweest?
06-02-2024, 00:19 door Anoniem
GrapheneOS, Qubes (Certified Hardware), Intel ME, Libreboot/Heads, Whonix, I2P, Freenet, Anti Evil Maid, Whonix en het boek Permanent Record van Snowden. Als je al deze onderwerpen aandachtig bestudeerd hebt dan denk ik dat je een goede start hebt om jezelf te beschermen.
06-02-2024, 08:03 door Anoniem
Ik probeer gewoon normaal te leven en mij druk te maken om veel grotere problemen in de wereld.

Scheelt een hoop gedoe
06-02-2024, 10:54 door Anoniem
Door Anoniem: Ik probeer gewoon normaal te leven en mij druk te maken om veel grotere problemen...

De wereld waarin we leven is als het om privacy gaat erger dan George Orwell in zijn roman 1984 voorspelde.
06-02-2024, 12:47 door Anoniem
Door Anoniem: Als eens met envoy aan de gang geweest?

Wat is envoy? Eerste google daar staat het niet tussen. Dus ik weet niet waaraan we moeten denken.GrapheneOS, Qubes (Certified Hardware), Intel ME, Libreboot/Heads, Whonix, I2P, Freenet, Anti Evil Maid, Whonix en het boek Permanent Record van Snowden. Als je al deze onderwerpen aandachtig bestudeerd hebt dan denk ik dat je een goede start hebt om jezelf te beschermen.

Een heel en handig lijstje, maar hij moet wel weten hoe hij al die containers binnen Qubes moet gebruiken.

De simpleton variant hiervoor is gewoon 2 laptops: 1 voor internet, 1 nooit online geweest (heb je ook geen speciale Intel ME eisen)
Fysieke security komt dan wel next.

Whonix = Tor en de vraag is hoeveel Tor guard en Tor exit nodes gerund worden door de CIA (en veel andere landen) , ik denk dat het aandeel hobbyisten best laag is t.o.v. staatsactors die proberen een deel van het Tor verkeer te reassembleren

Je kunt in Tor allerlei padding opties aanzetten om het ze moeilijker (of makkelijker?) te maken

Wat ik denk wat OP vraagt hier is of zijn reklamewerende middelen voldoende zijn, ik denk namelijk van niet. Ik denk dat inlichtingendiensten:

1) over meer exploits beschikken
2) dingen als Tor kunnen decrypten
3) bepaalde diensten in handen hebben bijv Cloudflare en Startssl misschien zelfs een 'prive' zoekmachine als Startpage ( speculaties )
4) een aanzienlijk deel van de infrastructuur controleren : switches, firewalls in grote internet backbones en netwerken
5) ook infrastructuur heimelijk in andere landen (zie operatie Olympic Games - de Griekse telecom switches gehacked )
6) groepjes coders/helpers/anderen afsturen op Opensource projecten (zoals die hierboven al noemden Graphene OS etc zijn interessante doelwitten)
7) idem als 6 maar dan ook met hele besturingssystemen. Stel je voor.. 50 goede experts helpen de Debian community, maar ondertussen zijn ze met zoveel dat ze kunnen meebeslissen in het project..... een deel van hun compileert de binaries van de "opensource" voor op de officiele FTP
8) onderschappen in real time hardware en planten er bugs in, zie Snowden . "Beste klant Uw pakketje heeft 4 uur vertraging"
9) Wat vergeet ik wat misschien ook essentieel is?


Team Paranoid
06-02-2024, 15:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Als eens met envoy aan de gang geweest?

Wat is envoy? Eerste google daar staat het niet tussen. Dus ik weet niet waaraan we moeten denken.


9) Wat vergeet ik wat misschien ook essentieel is?


Team Paranoid

Dat de door jou benoemde slinkse methodes losgelaten wordt op digibeten, die zich niet kunnen beschermen en mentaal opgeroeid zijn en gevoed worden op basis van vertrouwen in het internet en menen samen te werken met een betrouwbare partner die er wel verstand van heeft. Hartverscheurende ellende. Is dit nog een samenleving te noemen?
06-02-2024, 16:44 door Anoniem
Daarom zat ik eerst bij de F.R.A.V.I.A. gemeenschap, de anti-smut en anti-ad gezinden
en de wegsturenden van de Big Tech monocultuur-zoekmachines.
F.R.A.V.I.A. is ons veel te vroeg ontvallen, een andere held was NoScript's Giorgio Maone,
die met een oplossing kwam voor ook nog bedreigingen, die nog moeten ontstaan (script blokkeren).

Er zal altijd een balans zijn tussen zoveel mogelijk volledig autonoom en onafhankelijk willen opereren
en de go with the flow zich overal in voegende deugd-gemeenschap van non-player-characters.
Van de Anonymous club hoor je ook weinig meer.

Je ziet dan wie er in de weg lopen en door wie deze lieden vervangen moeten worden in de optie van....

Envoy is een open source proxy. Buiten of proxy of tor is er niet zoveel. Peter Morelli maakte Lyft en Envoy.

De censuur en info-weghouding van het moment zijn voor sommigen al verstikkend.

luntrus
06-02-2024, 18:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Als eens met envoy aan de gang geweest?

Wat is envoy?

Envoy levert een gecentraliseerd ICT beheer voor de werkvloer, met name voor de farmaceutische industrie en biotech.

https://envoy.com/about


envoy (plural envoys)

1. (law) diplomatic agent of the second rank, next in status after an ambassador | representative / messenger

https://en.wiktionary.org/wiki/envoy
06-02-2024, 21:56 door Anoniem
envoy is een amerikaans ding....

niet opensource, betaalde dienst.... wat doet het eigenlijk? hoe betert dat het leven van iemand hier? uberhaupt..
07-02-2024, 00:56 door Anoniem
Klinkt Amerikaans, die Envoy...
07-02-2024, 10:07 door Anoniem
@Team Paranoid

Als je het doel bent van APTs zoals Tailored Access Operations/Computer Network Operations of Unit 8200 dan ben je sowieso de sjaak. Het best haalbare doel is dat niet al je data opgescoopt wordt bij massasurveillance. Dan heb je wel wat aan privacytools.io's informatie om door middel van Defence in Depth en camoufleren jouw zaken zo moeilijk mogelijk te pakken zijn door SIGINT. Zoals ze zeggen: "Het hangt allemaal af van je threat model."
07-02-2024, 10:12 door Anoniem
@Team Paranoid

PS: Ik vraag me oprecht af hoe de vork nou in de steel zat in de zaak Arjen Kamphuis.
07-02-2024, 12:06 door Anoniem
Meestal is het zo dat met al deze maatregelen tegen Big-Tech je de geheime diensten ook aardig nuiten de deur houd, zij vergaren de meeste info van het verzamelen van diensten van derden. (Google, Meta, Apple, Microsoft, Amazon, maar ook reclamebureaus, ISP's, etc)
Net zoals bij de thirth party doctrine in Amerika.
Als men zich niet aanmeld bij diensten van derden heeft men alleen het recht een telefoon te hacken (indien mogelijk) wanneer er sprake is van een verdenking van zeer ernstige feiten en na toetsing van een rechter.
Dus heeft u een degoogled phine met GrapheneOS?
Gebruikt u alleen FOSS apps?
Gebruikt u geen Apple producten, iCloud en andere commerciele online diensten, maar in plaats daarvan zelf-hosted of federated decentralised instanties?
Gebruikt u geen SIMkaart en staat uw telefoon in airplane mode+WiFi?
Gebruikt u TOR?
Heeft u geen Google services framework geïnstalleerd en geen Google cloud synchronisation voor push notifications?
Gebruikt u een FOSS E2EE messenger of mesh gebaseerde messneger en of service?
Diet u hetzelfde met GNU+Linux op de desktop?
Dan hoeft u zich hierover weinig zorgen te maken.
07-02-2024, 12:10 door Anoniem
Voor whistleblowers adviseer ik Briar messenger te gebruiken voor privécommunicatie, TOR voor internet en Nostr om situaties naar buiten te brengen.
07-02-2024, 19:50 door Anoniem
Door Anoniem: Voor whistleblowers adviseer ik Briar messenger te gebruiken voor privécommunicatie, TOR voor internet en Nostr om situaties naar buiten te brengen.
Aardige tip, in de zin van vriendelijke bedoeld, maar zoals je al je het kunnen lezen, zijn de nodes van TOR gecompromitteerd.
07-02-2024, 19:59 door Anoniem
Door Anoniem: @Team Paranoid

PS: Ik vraag me oprecht af hoe de vork nou in de steel zat in de zaak Arjen Kamphuis.

Arjen heeft wellicht tijdens zijn verblijf, dat bedoeld was om te ontspannen, het neusje van de zalm gegeten in een Noorse cafetaria, en is daar gezien. In een Noorse fjord is een stevig, opmerkbaar golfje genoeg om een kajak te doen omslaan. En de dader trekt zich weer terug, diep onder de het oppervlak van het water...
08-02-2024, 14:02 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: @Team Paranoid

PS: Ik vraag me oprecht af hoe de vork nou in de steel zat in de zaak Arjen Kamphuis.

Arjen heeft wellicht tijdens zijn verblijf, dat bedoeld was om te ontspannen, het neusje van de zalm gegeten in een Noorse cafetaria, en is daar gezien. In een Noorse fjord is een stevig, opmerkbaar golfje genoeg om een kajak te doen omslaan. En de dader trekt zich weer terug, diep onder de het oppervlak van het water...

Dader? Huh.. de Noorse zalm?

Nu even realistischer....

Hij kan misschien ook een 'slecht flesje water' bij zich hebben gehad tijdens het kayakken. Zo'n bidon kun je wel bij je dragen maar je moet het ook geen moment uit je oog verliezen als je dit soort werk (speciale journalistiek) doet.

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je je plotseling je bewustzijn verliest op het water (of in de auto, want dan krijg je een eenzijdig ongeluk)

Er zijn er ook die gaan dan plotseling stemmen horen. Of je hoort een liedje van de artiest Peter Koelewijn (album " Een hele stad is gek en dol" ) , al decennia een hitnummer!

https://duckduckgo.com/?q=verwarde+man+op+dak
08-02-2024, 16:31 door Anoniem
Reactie van Anoniem 19:59 op Anoniem 14:02

Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: @Team Paranoid

PS: Ik vraag me oprecht af hoe de vork nou in de steel zat in de zaak Arjen Kamphuis.

Arjen heeft wellicht tijdens zijn verblijf, dat bedoeld was om te ontspannen, het neusje van de zalm gegeten in een Noorse cafetaria, en is daar gezien. In een Noorse fjord is een stevig, opmerkbaar golfje genoeg om een kajak te doen omslaan. En de dader trekt zich weer terug, diep onder de het oppervlak van het water...

Dader? Huh.. de Noorse zalm?

Nu even realistischer....

Hij kan misschien ook een 'slecht flesje water' bij zich hebben gehad tijdens het kayakken. Zo'n bidon kun je wel bij je dragen maar je moet het ook geen moment uit je oog verliezen als je dit soort werk (speciale journalistiek) doet.

Ik snap je punt, denk ik. Speciale journalistiek gaat over feiten, en soms over het poëtisch verhalen van feiten, omdat we het niet zeker weten maar op basis van kennis en ervaring, ernstige vermoedens in bepaalde richting hebben.

Je opmerking over het flesje water is een terechte. Daar hebben niet alleen speciale journalisten last van, ook anderen. Ik noem de categorie valiumverkrachters als dadergroep.

Met betrekking tot Arjen Kamphuis heb ik de indruk dat hij ingezet is als lok-agent. Zijn gangen werden nagegaan, het doel was waar te nemen wie op hem afkwamen, daar in Noorwegen. Het doel was dichter bij hun te komen, of bewijs te verzamelen. Toen is er iets fout, of juist goed gegaan, afhankelijk van het perspectief.

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je je plotseling je bewustzijn verliest op het water (of in de auto, want dan krijg je een eenzijdig ongeluk)

Ik heb ooit in een auto met zo'n bestuurder gezeten, al heel lang geleden overigens. Ik was nog een kind. Blijft je wel achtervolgen, zo'n ervaring.

Er zijn er ook die gaan dan plotseling stemmen horen. Of je hoort een liedje van de artiest Peter Koelewijn (album " Een hele stad is gek en dol" ) , al decennia een hitnummer!

https://duckduckgo.com/?q=verwarde+man+op+dak

Al sinds 1959. En maar dakpannen naar beneden gooien. Deze is ook al decennia populair:

Kayak, Phantom of the night (1978)


In Nederland zijn er overigens ook twee mysterieuze verdwijningen, niet direct ICT gerelateerd, wel het gaat wel om personen uit de sfeer van de gesloten source informatiedragers. [marechaussee, politie-gezondheidszorg]

AD heeft er een podcast over online staan.
08-02-2024, 17:02 door Anoniem
Jezelf beschermen is onmogelijk, maar dan nog al zou de overheid of inlichtingendiensten alles van je weten?
Ze zijn cruciaal en met hoe gekker de wereld wordt en personeel steeds duurder wordt is het juist goed dat de overheid op grote schaal kan inspecteren wat mensen doet.

Ze zijn getrained, het is niet dat ze je gaan chanteren ofzo
08-02-2024, 17:37 door Anoniem
>Met betrekking tot Arjen Kamphuis heb ik de indruk dat hij ingezet is als lok-agent. Zijn gangen werden nagegaan, het doel was waar te nemen wie op hem afkwamen, daar in Noorwegen. Het doel was dichter bij hun te komen, of bewijs te verzamelen. Toen is er iets fout, of juist goed gegaan, afhankelijk van het perspectief.

Lokagent? Van wie dan? Dit is natuurlijk speculatie of weet jij meer?

Als hij een lokagent was, dan letten de spionnen die moesten babysitten niet goed op hem op.... of stonden niet helemaal aan zijn kant...
Het kan ook uit "de duistere hoek" komen... er gebeuren wel meer bizarre scifi-achtige/spook-achtige dingen met mensen , zonder dat een dader in beeld komt... soms recht onder de neus van politie/kmar , want die zijn niet getrained om te jagen op schaduwen.

>In Nederland zijn er overigens ook twee mysterieuze verdwijningen, niet direct ICT gerelateerd, wel het gaat wel om personen uit de sfeer van de gesloten source informatiedragers. [marechaussee, politie-gezondheidszorg]

O? Linkje of iets?
08-02-2024, 17:43 door Anoniem
Door Anoniem: Jezelf beschermen is onmogelijk, maar dan nog al zou de overheid of inlichtingendiensten alles van je weten?
Ze zijn cruciaal en met hoe gekker de wereld wordt en personeel steeds duurder wordt is het juist goed dat de overheid op grote schaal kan inspecteren wat mensen doet.

Ze zijn getrained, het is niet dat ze je gaan chanteren ofzo

Dat ze hun eigen mensen ook maar heel goed auditen. Gisteren nog in het nieuws, dat verhaal van die NCTVer die lekte naar Marokko.

Dat lekken gebeurden niet eens subtiel......

Ga er maar van uit dat dit het topje van de ijsberg is , jonge mensen met een subtiele trukendoos die komen met veel meer weg

Eigenlijk is onze spionnendienst al verouderd

Kijk naar die OPCW "hack" , terwijl de MIVD een hele opzichtige bende met fysieke wifi antenne in auto volgden , werden ze zelf uitvoerig in kaart gebracht of gevolgd........

Niets is wat het lijkt.....

Je geeft een kind een speeltje (dikke antenne, capuchon, verdacht gedrag en lokatie.. zeg maar een olifant) en het is afgeleid tot de circusact/ magic act over is...... wat er achter de schermen gebeurt dat ziet het kind niet, alleen wat ze willen dat het ziet: de dansende olifant (wifi brigade)

Daarna gaan de kinderen van de MIVD weer naar huis, zichzelf schouderklopjes gevend, en krijgen salaris verhoging... vetgemest en zalig zijn de onwetenden
08-02-2024, 19:11 door Anoniem
Door Anoniem: Jezelf beschermen is onmogelijk, maar dan nog al zou de overheid of inlichtingendiensten alles van je weten?
Ze zijn cruciaal en met hoe gekker de wereld wordt en personeel steeds duurder wordt is het juist goed dat de overheid op grote schaal kan inspecteren wat mensen doet.

Ze zijn getrained, het is niet dat ze je gaan chanteren ofzo

Wat doen ze dan wel?

Het moet toch een of andere zin hebben wat zij doen? of doen ze maar wat, zonder besef?
08-02-2024, 19:36 door Anoniem
(..) Ze zijn getrained, het is niet dat ze je gaan chanteren ofzo
Hoe weet jij dat zo zeker?
08-02-2024, 22:07 door Anoniem
Door Anoniem: >Met betrekking tot Arjen Kamphuis heb ik de indruk dat hij ingezet is als lok-agent. Zijn gangen werden nagegaan, het doel was waar te nemen wie op hem afkwamen, daar in Noorwegen. Het doel was dichter bij hun te komen, of bewijs te verzamelen. Toen is er iets fout, of juist goed gegaan, afhankelijk van het perspectief.

Lokagent? Van wie dan? Dit is natuurlijk speculatie of weet jij meer?

Als hij een lokagent was, dan letten de spionnen die moesten babysitten niet goed op hem op.... of stonden niet helemaal aan zijn kant...
Het kan ook uit "de duistere hoek" komen... er gebeuren wel meer bizarre scifi-achtige/spook-achtige dingen met mensen , zonder dat een dader in beeld komt... soms recht onder de neus van politie/kmar , want die zijn niet getrained om te jagen op schaduwen.

>In Nederland zijn er overigens ook twee mysterieuze verdwijningen, niet direct ICT gerelateerd, wel het gaat wel om personen uit de sfeer van de gesloten source informatiedragers. [marechaussee, politie-gezondheidszorg]

O? Linkje of iets?

Kamphuis doceerde, informeerde openlijk over wat hij opmerkte over techniek en samenleving. Hiermee maakte vrienden en vijanden. Vergeet niet dat in hackerskringen, on- en offline bijeenkomsten, ook "echte" rondlopen, van allerlei landen, diverse pluimage en belangengroepen, etc.

Als ik vluchtig naar het dossier Kamphuis kijk, dan krijg ik de overtuiging dat Arjen op een of andere manier overtuigd is geraakt dat 'Bodo met Arjen wil spreken.' Anders liep hij daar niet rond. Deze overtuiging kan hij gekregen hebben door verschillende manieren van communiceren van deze boodschap, zonder hardop te praten, of het op te schrijven. Bodo is een niet veel voorkomende naam, maar bestaat. Hoe hij tot die overtuiging is gekomen, en wie daar achter zaten, dat is vaag, en ken ik het dossier ook niet goed genoeg voor om mij een mening daarover te vormen.

Feit is dat zijn telefoon bij de NAVO basis in Bodo is geweest. Over dit bezoek heeft hij niet vooraf met zijn omgeving gecommuniceerd. Als we politie dit keer vertrouwen, dan laten peilrapporten zien dat hij daar geweest is. Als Arjen daar was, dan vertrouwde hij de telefoon die hij bij zich had, en dat zegt ook iets. Diensten (en misschien handige hackers) kopieren nummers van SIMkaarten als hun dat beter uitkomt, ik weet niet wat er op een Noors peilrapport aan gegevens staan. Alleen telefoonnummer of ook gegevens over het toestel.

AD podcast:
https://www.ad.nl/binnenland/ruim-8-jaar-is-het-stil-rond-verdwenen-hanno-van-mil-en-dan-is-er-plots-die-zoekactie-toeval~a8e823e1/

Een aantal feiten over de verdwenen personen worden niet in de podcast genoemd, maar zijn eenvoudig op internet te vinden, en complementeren de beeldvorming.
10-02-2024, 13:04 door Anoniem

Als ik vluchtig naar het dossier Kamphuis kijk, dan krijg ik de overtuiging dat Arjen op een of andere manier overtuigd is geraakt dat 'Bodo met Arjen wil spreken.' Anders liep hij daar niet rond. Deze overtuiging kan hij gekregen hebben door verschillende manieren van communiceren van deze boodschap, zonder hardop te praten, of het op te schrijven. Bodo is een niet veel voorkomende naam, maar bestaat. Hoe hij tot die overtuiging is gekomen, en wie daar achter zaten, dat is vaag, en ken ik het dossier ook niet goed genoeg voor om mij een mening daarover te vormen.

Ik ken dit dossier inhoudelijk niet.
Maar het lijkt me logisch dat er geen paper trial is als hij een spion was voor iemand. Dit is namelijk inherent aan de werkwijze.

Hij reisde ook binnen Europa en dus is een encounter in een hotel of cafe ergens heel voorstelbaar, volgens mij is dat eerder regel dan uitzondering dit soort activiteit ;-)

Wie gehoor geeft aan "de schaduwen" die kan wel eens in de problemen komen... het zijn niet de integere clubs die je via de zij-ingang op kantoor uitnodigen zeg maar , maar die hangen in de lobby van je hotel o.i.d.

Criminelen denken dat ze de hele wereld hebben , maar is natuurlijk niet zo

Over Arjen.. hoe kom je erbij dat Bodo met hem wilde spreken?

Hij moet toch eerst een relatie hebben ermee... je gaat niet af op sublimentals of stemmetjes (gedachten) in je hoofd lijkt meFeit is dat zijn telefoon bij de NAVO basis in Bodo is geweest. Over dit bezoek heeft hij niet vooraf met zijn omgeving gecommuniceerd. Als we politie dit keer vertrouwen, dan laten peilrapporten zien dat hij daar geweest is. Als Arjen daar was, dan vertrouwde hij de telefoon die hij bij zich had, en dat zegt ook iets. Diensten (en misschien handige hackers) kopieren nummers van SIMkaarten als hun dat beter uitkomt, ik weet niet wat er op een Noors peilrapport aan gegevens staan. Alleen telefoonnummer of ook gegevens over het toestel.

AD podcast:
https://www.ad.nl/binnenland/ruim-8-jaar-is-het-stil-rond-verdwenen-hanno-van-mil-en-dan-is-er-plots-die-zoekactie-toeval~a8e823e1/

Een aantal feiten over de verdwenen personen worden niet in de podcast genoemd, maar zijn eenvoudig op internet te vinden, en complementeren de beeldvorming.


Het zal geen geheim zijn dat Bodo volledig in handen is van de Amerikaanse diensten, en zoals dat gaat waar een basis is, dat ook in het dorp zelf eromheen mensen in de periferie een oogje in het zeil houden

Arjen vertrouwde dus het netwerk van de Noorse telco daar. Overigens laat mij dit denken aan een serie incidenten in Griekenland , waarover deze podcast gaat: https://www.youtube.com/watch?v=eBNDpp_rvpY

Wat ik mij in dezen afvraag is: hoe kan het dat iemand die de NSA vertrouwde, onder hun toeziend oog verdween of stierf ?

Blijkbaar geen betrouwbare partner.....

Of hij was een dubbelagent , want als fervente RT kijker vond ik het al vreemd dat Arjen daar op TV verscheen vanuit Tirana


Tsja... dan kun je beter aan niemands kant staan denk ik zo.... de schaduw hier of daar, uiteindelijk is het dezelfde darkness.
10-02-2024, 20:53 door Anoniem
Ik ken dit dossier inhoudelijk niet.
Maar het lijkt me logisch dat er geen paper trial is als hij een spion was voor iemand. Dit is namelijk inherent aan de werkwijze.

Er kan een papieren dossier zijn (geweest, case closed ivm overlijden) op politie en justitie niveau. Hacken is strafbaar, lekken van vertrouwelijke informatie ook. Dit kan ingestoken zijn via opsporingsonderzoek door 'diensten' maar ook privé lobbygroepen. Ik las dat hij tijden had dat hij behoorlijk paranoïde was. Maar als je achtervolgt wordt door rechercheurs in burger is dat ook angstaanjagend, en moeilijk te onderscheiden van bruinhemden en black hats. Waarbij ook nog mogelijk is dat er meerdere van deze clubs achter je aan zitten.

Hij reisde ook binnen Europa en dus is een encounter in een hotel of cafe ergens heel voorstelbaar, volgens mij is dat eerder regel dan uitzondering dit soort activiteit ;-)

Wie gehoor geeft aan "de schaduwen" die kan wel eens in de problemen komen... het zijn niet de integere clubs die je via de zij-ingang op kantoor uitnodigen zeg maar , maar die hangen in de lobby van je hotel o.i.d.

Criminelen denken dat ze de hele wereld hebben , maar is natuurlijk niet zo

Ik ben het niet helemaal met je eens. Het voorstel van D'66 laatst om drugs te legaliseren vond ik een aparte. Arjen Kamphuis heeft iets willen betekenen voor klokkenluiders en wikileaks. Dat is gehoor geven aan de oproep van mensen die iets over de schaduwmacht willen delen met anderen.

Over Arjen.. hoe kom je erbij dat Bodo met hem wilde spreken?

Waarom ging hij daar naartoe. Iets te zien, iets te testen, iemand te ontmoeten, iets achter te laten. Ik heb het vermoeden dat het hem niet ging om toeristische sightseeing en even een fotootje maken.

Hij moet toch eerst een relatie hebben ermee... je gaat niet af op sublimentals of stemmetjes (gedachten) in je hoofd lijkt me

Nee, stemmen naast je hoofd, of achter je, die zijn echt. Maar dat wil niet zeggen dat ze betrouwbaar zijn. Het sublimentale kruipt waar het kruipt.

Het zal geen geheim zijn dat Bodo volledig in handen is van de Amerikaanse diensten, en zoals dat gaat waar een basis is, dat ook in het dorp zelf eromheen mensen in de periferie een oogje in het zeil houden
---
Wat ik mij in dezen afvraag is: hoe kan het dat iemand die de NSA vertrouwde, onder hun toeziend oog verdween of stierf ?
Ongeluk kan altijd, zie ook zaak Sabben. Het mysterie zit rond Kamphuis activiteiten, kennis en contacten. Ik weet niet of het waar is dat Bodo volledig Amerikaans gedomineerd is. Als dat zo is, dan is er altijd wel een factie die het niet eens met de ingeslagen koers. Amerikanen hebben veel van dit soort geheime diensten, lobbygroepen en vergeet niet de persoonlijke (financiële)belangen van ambtsdragers die via dergelijke diensten macht uit willen oefenen.

Wat dat betreft vind ik de zelfmoord van Oranje in Nederland een opzienbarende.

Als Bodo volledig US is, dan zijn andere NAVO partners, Rusland en Israël zeker geïnteresseerd daar ook hun mensen te krijgen.

De laatste aflevering van de NPO reeks over stuxnet gezien? Pas twintig jaar later komt er iets naar buiten, maar liet ook zien dat er dolle tijden bij aivd/mivd zijn geweest het eerste decennium van deze eeuw. Geen politiek toezicht of interne verantwoordelijkheidsdragers, want door 'need to know" zijn er slechts een paar mensen op de hoogte. Nu lijkt Modderkolk mij een keurige journalist en hij laat de betrekkelijk nette, spannende kant van dergelijke netwerken zien. Of hij netjes én braaf is, dat weet ik niet, hij leek mij afentoe een beetje angstig in de laatste aflevering. Niet iedereen die netjes lijkt, is ook braaf.

Of hij was een dubbelagent , want als fervente RT kijker vond ik het al vreemd dat Arjen daar op TV verscheen vanuit Tirana

Aanwezigheid op die meeting in Tirana, dat is nieuwe informatie voor mij. Arjen had contact met zowel white als black hats, kan niet anders. Maar of hij een dubbelagent was, dat betwijfel ik. Hij kan personen en dossiers verkeerd hebben ingeschat, iets over het hoofd hebben gezien.

Tsja... dan kun je beter aan niemands kant staan denk ik zo.... de schaduw hier of daar, uiteindelijk is het dezelfde darkness.
Tot het moment dat doodsangst opspeelt, of kennis gaat knagen en gewetensnood een rol gaat spelen.
11-02-2024, 13:58 door Anoniem
Door Anoniem: Envoy is een open source proxy. Peter Morelli maakte Lyft en Envoy.

Envoy is een voorbeeld van hoe een open source technologie stilzwijgend wordt ingezet c.q. gebruikt door big tech.

https://www.envoyproxy.io

Used by

Airbnb - Aws - Booking.com - Cookpad- - Digital Ocean - Dropbox - Ebay - F5 - Google - GO-JEK - Grubhub - Ibm - Medium - Microsoft - Netflix - Pinterest - Reddit - Salesforce.com - Snapchat - Stripe - Square - Tencent - Twilio - Uber - Verizon - VMware - Vsco - Wise - Yahoo Japan - Yelp
11-02-2024, 16:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Envoy is een open source proxy. Peter Morelli maakte Lyft en Envoy.

Envoy is een voorbeeld van hoe een open source technologie stilzwijgend wordt ingezet c.q. gebruikt door big tech.

https://www.envoyproxy.io

Used by

Airbnb - Aws - Booking.com - Cookpad- - Digital Ocean - Dropbox - Ebay - F5 - Google - GO-JEK - Grubhub - Ibm - Medium - Microsoft - Netflix - Pinterest - Reddit - Salesforce.com - Snapchat - Stripe - Square - Tencent - Twilio - Uber - Verizon - VMware - Vsco - Wise - Yahoo Japan - Yelp

Dank voor de toelichting.

Dus het is een good product gone bad?
11-02-2024, 19:35 door Anoniem

Aanwezigheid op die meeting in Tirana, dat is nieuwe informatie voor mij. Arjen had contact met zowel white als black hats, kan niet anders. Maar of hij een dubbelagent was, dat betwijfel ik. Hij kan personen en dossiers verkeerd hebben ingeschat, iets over het hoofd hebben gezien.

Er zal ook wel in die richting gezocht moeten worden. Bepaalde black hats waarmee hij in contact is geweest, die zullen meer weten over zijn "verdwijning".

Er zijn ook type mensen die iets van je willen maar of ze nu wel/niet hun zin krijgen, weer alle connecties willen verbergen. Bij de extreme gevallen is iedereen om hun heen een 'loose end' ..... maar feitelijk hebben ze zelf een psychologisch probleem, wat heel gevaarlijk is voor derden dus........ en je weet nooit wie zo'n psychopaat kan zijn

Mensen in dit wereldje "inlichtingendiensten" zijn vaak avonturiers, of ze zijn erin geluisd... het loopt zelden goed af (als in lang leven, met pensioen en een rustige oude dag)... er zal altijd iemand zijn die wrok koestert en nog een rekening denkt te moeten verheffen , of iets dergelijks of die zijn ongemak projecteert op mensen uit het verleden.........

Nee, gelukkig zit ik niet in dat wereldje dus ik ga wel gewoon met pensioen straks
12-02-2024, 22:44 door Anoniem
Hallo, originele poster hier.

Bedankt voor de aandacht en reacties, maar dit soort zijdraadjes en speculaties (en complottheorien/afleiding) is niet wat ik wilde weten. Ik maakte deze thread dus om wat meer tips te vergaren , praktische zaken, waarmee men zichzelf kan beschermen tegen indringende/soms criminele diensten:

Hier nogmaals het lijstje, aan te vullen met jullie eigen expertise tips en suggesties:

>>>De tech adept burger kan zich goed beschermen tegen Adverteerders (Facebook, CDNs, Google en andere reklame bedrijven) en met wat tweaks ook tegen tech bedrijven zoals Microsoft die meer en meer dingen in de cloud doen, zoals Outlook365 , en een OS (Windows) wat veel informatie naar Microsoft servers stuurt buiten je gewone Microsoft account synchronizaties.

Dus:

- ont-google-d smartphones (bijv E/OS, Calyx etcet )
- cleane, minimale, hardened linux systemen , of BSD
- hardware van veilige leveranciers (... vul maar in)
- amelioration op Windows , hetzelfde als ont-google-en maar dan gericht op Microsoft.com
- geen social media
- browsers met privacy tweaks en plugins
- variabele profielen voor diverse soorten gebruik (in browser , of op telefoon)
- containers voor diverse toepassingen (1 vm voor de bank, 1 vm voor webbrowsen, 1 vm voor vaste websites)
- 2FA , security keys, good practice etcet
- een betere Router gebaseerd op Linux met de nodige blocklists (eventueel Tiktok, Google, FB volledig bannen, alle IPs)
- meer: .....


ROB (Tuxie)
13-02-2024, 14:47 door Anoniem
Door Anoniem: Hallo, originele poster hier.

Bedankt voor de aandacht en reacties, maar dit soort zijdraadjes en speculaties (en complottheorien/afleiding) is niet wat ik wilde weten. Ik maakte deze thread dus om wat meer tips te vergaren , praktische zaken, waarmee men zichzelf kan beschermen tegen indringende/soms criminele diensten:


ROB (Tuxie)
Tip: jezelf beschermen tegen soms indringende/criminele zaken -en daar gaan de zijdraadjes over- is een stevige monitor op je offline leven zetten. En als je toch de neiging hebt een soort van dubbelleven te leiden, uit zucht naar avontuur door of twijfel, gebruik daar verschillende hardware voor. Twee laptops bijvoorbeeld. Ben benieuwd naar de reacties.
13-02-2024, 21:47 door Anoniem
Wat je niet deelt, kan je niet terug komen bijten.

Ken je verantwoordelijkheid.

Wees je bewust en laat je uitleggen,
wat er aan de andere kant van je schermpjes kan gebeuren.
13-02-2024, 23:23 door Anoniem
Wat betekent " een stevige monitor op je offline leven zetten" ?

Thanks

PS hij kan ook gewoon Qubes gebruiken op 1 laptop
14-02-2024, 08:44 door Anoniem
Door Anoniem:
Dus:

- ont-google-d smartphones (bijv E/OS, Calyx etcet )
- cleane, minimale, hardened linux systemen , of BSD
- hardware van veilige leveranciers (... vul maar in)
- amelioration op Windows , hetzelfde als ont-google-en maar dan gericht op Microsoft.com
- geen social media
- browsers met privacy tweaks en plugins
- variabele profielen voor diverse soorten gebruik (in browser , of op telefoon)
- containers voor diverse toepassingen (1 vm voor de bank, 1 vm voor webbrowsen, 1 vm voor vaste websites)
- 2FA , security keys, good practice etcet
- een betere Router gebaseerd op Linux met de nodige blocklists (eventueel Tiktok, Google, FB volledig bannen, alle IPs)
- meer: .....

Inderdaad een goede firewall/router. Mogelijk dat je nog je eigen DNS servers wil gebruiken binnen je netwerk; bijvoorbeeld iets als een Pi-Hole, is bij mij effectief.
Sommige apparaten/hardware proberen nog wel sneaky DNS requests te doen naar hardcoded IP adressen, maar dat kun je met je firewall weer afvangen. (DNS poorten naar buiten toe dichtzetten met uitzondering van je PiHole machine(s).
14-02-2024, 11:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Dus:

- ont-google-d smartphones (bijv E/OS, Calyx etcet )
- cleane, minimale, hardened linux systemen , of BSD
- hardware van veilige leveranciers (... vul maar in)
- amelioration op Windows , hetzelfde als ont-google-en maar dan gericht op Microsoft.com
- geen social media
- browsers met privacy tweaks en plugins
- variabele profielen voor diverse soorten gebruik (in browser , of op telefoon)
- containers voor diverse toepassingen (1 vm voor de bank, 1 vm voor webbrowsen, 1 vm voor vaste websites)
- 2FA , security keys, good practice etcet
- een betere Router gebaseerd op Linux met de nodige blocklists (eventueel Tiktok, Google, FB volledig bannen, alle IPs)
- meer: .....

Inderdaad een goede firewall/router. Mogelijk dat je nog je eigen DNS servers wil gebruiken binnen je netwerk; bijvoorbeeld iets als een Pi-Hole, is bij mij effectief.
Sommige apparaten/hardware proberen nog wel sneaky DNS requests te doen naar hardcoded IP adressen, maar dat kun je met je firewall weer afvangen. (DNS poorten naar buiten toe dichtzetten met uitzondering van je PiHole machine(s).

Voor DNS kun je DoH of DoT gebruiken, waarbij DoH iets meer hidden is dan DoT (vanwege de aparte poort).

Op die standaard modems van KPN en Ziggo etc daar kan vast een CIA of een AIVD remote op inloggen, denk je niet?

Het gros van de Nederlanders gebruikt dit soort dingen , een paar honderdduizend klanten met hetzelfde modem. Vanuit een controle perspectief wil je dat als 'badboy overheidsdienst' wel kunnen gebruiken om een thuisnetwerk op te komen..... Denk ik

Of zijn ze bij de CIA/AIVD ethischer dan ik?
14-02-2024, 14:27 door Anoniem
Door Anoniem:
- ont-google-d smartphones (bijv E/OS, Calyx etcet )

Een goed begin.

- cleane, minimale, hardened linux systemen , of BSD

Linux being secure is a common misconception. :-(
https://madaidans-insecurities.github.io/linux.html

Gelukkig is er een goede oplossing voorhanden :-)
https://www.kicksecure.com/wiki/Debian

- hardware van veilige leveranciers (... vul maar in)

Respects Your Freedom (RYF) certified hardware
https://www.fsf.org/resources/hw

- amelioration op Windows , hetzelfde als ont-google-en maar dan gericht op Microsoft.com

Dat is als het trekken aan een dood paard. Een zinloze exercitie.

- geen social media

Welkom op Security.NL :-)

- browsers met privacy tweaks en plugins

Tweaks en extra plug-ins doen je juist meer opvallen, want daarmee maak je de browser fingerprint uniek. Niet doen,

- variabele profielen voor diverse soorten gebruik

Dat is zinloos, want als de hardware fingerprint en clock skew uitlekken dan zijn die profielen aan elkaar te correleren.

- containers voor diverse toepassingen

Qubes: a reasonably secure operating system
https://www.qubes-os.org

- 2FA , security keys

Volgens van Straten is 2FA niet zaligmakend. :-(
https://www.security.nl/posting/778668/

good practice etcet

https://www.security.nl/posting/827966/Tips+voor+online+privacy#posting829066
14-02-2024, 15:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Voor DNS kun je DoH of DoT gebruiken, waarbij DoH iets meer hidden is dan DoT (vanwege de aparte poort).

Op die standaard modems van KPN en Ziggo etc daar kan vast een CIA of een AIVD remote op inloggen, denk je niet?

Het gros van de Nederlanders gebruikt dit soort dingen , een paar honderdduizend klanten met hetzelfde modem. Vanuit een controle perspectief wil je dat als 'badboy overheidsdienst' wel kunnen gebruiken om een thuisnetwerk op te komen..... Denk ik

Of zijn ze bij de CIA/AIVD ethischer dan ik?

Wat bedoel je nu precies te zeggen? Ik geef juist aan: eigen firewall/router, en eigen DNS servers (intern) draaien. Die meuk van je provider moet je zo snel mogelijk de deur uit doen; of hooguit in bridgemodus zetten.
14-02-2024, 16:23 door Anoniem
Door Anoniem: Wat betekent " een stevige monitor op je offline leven zetten" ?

Thanks

PS hij kan ook gewoon Qubes gebruiken op 1 laptop

Goede vraag, een beetje lange reactie om uit te leggen wat het is, en waarom je zou kunnen overwegen dat te doen:

Offline zitten mensen evengoed in een sociale bubble (vrienden, kennissen, werk, woonomgeving) als op social online media, zoals bijvoorbeeld deze website. Ook in offline omgeving kan iemand een dubbelleven leiden, of op enigerlei wijze gecompromitteerd zijn geraakt. Deze persoon kan zich bevinden in jouw offline bubble. Maar denk ook aan gehackte deurbellen op je werk, bij vrienden, of in de straat, om de de relatie online- offline te illustreren.

De topicstarter (vraagsteller?) benoemde deze kwesties als zijpaadjes, afgeleide complotten.

Complotten bestaan, in het klein en in het groot, en grote complotten begonnen altijd in het klein, en worden doorgaans pas na een jaar of twintig jaar ontdekt, geopenbaard of anders geïnterpreteerd of begrepen, zoals Englandspiel, Stuxnet, de Maxwells. Ik benoem hier grote zaken, want kleine complotjes, staan niet in geschiedenisboeken maar hebben veel individueel leed veroorzaakt. Het gaat om het illustreren van het mechanisme.

Als iemand voldoende paranoia is om vragen te stellen over online privacy zoals topicstarter, dan lijkt mij het een zinvolle bijdrage om topicstarter er op te wijzen dat hij zijn waakzaamheid ook kan toe te passen bij zijn offline activiteiten. Ongeluk zit in een klein hoekje, en kwaadwillenden neigen ernaar dat kleine privé-ongeluk op te blazen om de totale ondergang van het betreffende individu en zijn levensgeluk te bewerkstelligen. Meestal noemen we dit psychopatengedrag.

Mij zijn gevallen bekend van het reguliere afluisteren van de politie en *vid diensten, maar ook van bemoeienis van buren, hackers, radioprofs en -amateurs, dat er een 'lispelen' binnen het ABN (standaardtaal) zoals we dat in de lage landen gebruiken, is opgevangen of herkend.

Bij lispelen in het ABN moet je denken aan eufemismen als 'een jaartje op sabbatical', 'parallelle arbeidsmarkt', 'werken in het groen' en 'naar banen toeleiden' andere criminele contexten. Ik kan een hele lijst op het eerste gehoor politiek correcte vocabulaire geven, die een vorm van lispelen is. Voor je de jongere Harry Potter generatie, denk aan sisselspraak, het praten met slangen.

Een voorbeeld uit het analoge verleden om te illustreren hoe het is om het afgeluisterd te worden door een onbekende partij en daarop beoordeeld te worden : vroeger had men in Vlaanderen de beruchte 'taaltest'. Die werd bij aspirant medewerkers bij de BRT, voorloper van de VRT, afgenomen door een onzichtbare jury, die zaten in de biechtstoel. Het doel was te beoordelen of de persoon geschikt was te mee te werken aan etheruitzendingen. Zelfs om het ten gehore mogen brengen van een liedje op radio of tv moest de artiest voor de onzichtbare jury zijn stem (en muziek en tekst) zingend laten beoordelen door een onzichtbare jury.

Podcast hierover: https://www.de-lage-landen.com/article/podcast-hier-leert-men-nederlands

Afluisteren kan je hiermee vergelijken. Zodra je je in een kwaadaardige woon, werk of sociale omgeving bevindt ben je de klos en is het hopen op menslievende *vid diensten die iemand daar uit halen en beschermen. Maar een afluisterapparaatje of camera bij Ali Baba kost amper iets, en ga niet uit van het goede van mensen. Ook amateurtjes kunnen helse problemen veroorzaken in iemands leven, uit winstbejag of onwetendheid. Profs en amateurs kunnen tot over de menselijke psychopaten grens gedreven worden door het insteken gedoseerde need-to-know, roddel en achterklap (on- en offline) en een in het vooruitzicht gestelde financiële beloning, of de sociale vooruitzichten van arbeidsgerelateerde promotie of toelating tot internetspelletjes op zijn intranets. Niet alleen bedrijven of reguliere diensten zijn de boosdoeners.

Monitor op je offline activiteiten is belangrijk. Ik zal de gevolgen proberen uit te leggen, als iemand de sjaak is:

Zo'n mens komt in een uitzichtloze situatie terecht omdat zo'n persoon zich voor zijn veiligheid zich niet meer hardop kan uiten, tenzij hij ieder woord al voor het uitspreken, op een goudschaal heeft gewogen, en nooit simpel kan zeggen of vragen wat die werkelijk wil vragen of zeggen. Tenzij die persoon zich aanleert iedere gesproken taaluiting in sisselspraak te lispelen en non-verbale communicatie tot voornaamste vorm van communiceren eigen maakt.

Bijvoorbeeld door twee laptops te gebruiken, dit is een vorm van non-verbale communicatie.

De bewering dat 70% van de communicatie non-verbaal is, kennen de meesten wel. De meesten hebben ook wel eens gehoord van de komst quantumcomputers en de quantumtheorie.

Niet kunnen en mogen uiten, en afgesloten zijn van actieve en passieve kennisoverdracht -dit is iets dat altijd speelt bij zogenaamde klokkenluiders. Het mag niet, het wordt geboycot, en leidt tot maatschappelijke financiële of sociale sanctionering, met totale sociale isolatie tot gevolg, in de toekomst wellicht van hele sociale groepen en cohorten.

Een resterende vorm van sociale interactie voor die mensen is online social media, maar ook die leidt toe naar een gedefinieerde sociale bubble. Zie dat als en tsunami aan vluchtelingen naar social media, omdat de offline omgeving totaal vergiftigd is. Dit is misschien al een generationeel probleem. De dertigers van nu die puberden met hun smartphone en kinderen die opgroeid zijn met ouders die hun telefoon en computergebruik controleren.

Als je aan de beurt bent bij de on- of offline black hats, of als professionele diensten je inzetten als lokagent, soms kunnen of mogen ze omdat omdat het buitenland dat eist of het opportuun lijkt. Binnenlandse politieke gevoeligheden kunnen ook tot een dergelijke strategie leiden.

Hier is niets complotterigs aan. Deze diensten bestaan.

Maar reken maar dat de hardware die je gebruikt, ergens een nog niet bekend lek bevat, dat gebruikt kan worden om je internet te voeden, je te lokaliseren en je persoonlijke gegevens, die verplicht moet invullen bij zorgverzekeraar, energieleverancier, bank etc, oogst en doorspeelt, of simpelweg verkoopt.

Idealiter zou zijn dat deze juist beschermd worden, hopen is dat *vid diensten dat doen, zonder aanzien des persoon(sgegevens) en mensen uit die maatschappelijk afgedwongen sociale isolatie halen.

Beetje lange reactie, hopelijk genuanceerd genoeg, maar misschien dat topic starter hier argumenten in vindt om zijn waakzaamheid en achterdocht ook toe te passen in offline gedragingen. Plus gemotiveerd raakt een beetje medemenselijke te bieden hulp aan mensen die dat allemaal niet zelf kunnen met hun computer, maar even paranoia zijn als hij/zij/het.
14-02-2024, 21:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wat betekent " een stevige monitor op je offline leven zetten" ?

Thanks

PS hij kan ook gewoon Qubes gebruiken op 1 laptop

Goede vraag, een beetje lange reactie om uit te leggen wat het is, en waarom je zou kunnen overwegen dat te doen:

Offline zitten mensen evengoed in een sociale bubble (vrienden, kennissen, werk, woonomgeving) als op social online media, zoals bijvoorbeeld deze website. Ook in offline omgeving kan iemand een dubbelleven leiden, of op enigerlei wijze gecompromitteerd zijn geraakt. Deze persoon kan zich bevinden in jouw offline bubble. Maar denk ook aan gehackte deurbellen op je werk, bij vrienden, of in de straat, om de de relatie online- offline te illustreren.

De topicstarter (vraagsteller?) benoemde deze kwesties als zijpaadjes, afgeleide complotten.

Complotten bestaan, in het klein en in het groot, en grote complotten begonnen altijd in het klein, en worden doorgaans pas na een jaar of twintig jaar ontdekt, geopenbaard of anders geïnterpreteerd of begrepen, zoals Englandspiel, Stuxnet, de Maxwells. Ik benoem hier grote zaken, want kleine complotjes, staan niet in geschiedenisboeken maar hebben veel individueel leed veroorzaakt. Het gaat om het illustreren van het mechanisme.

Als iemand voldoende paranoia is om vragen te stellen over online privacy zoals topicstarter, dan lijkt mij het een zinvolle bijdrage om topicstarter er op te wijzen dat hij zijn waakzaamheid ook kan toe te passen bij zijn offline activiteiten. Ongeluk zit in een klein hoekje, en kwaadwillenden neigen ernaar dat kleine privé-ongeluk op te blazen om de totale ondergang van het betreffende individu en zijn levensgeluk te bewerkstelligen. Meestal noemen we dit psychopatengedrag.

Mij zijn gevallen bekend van het reguliere afluisteren van de politie en *vid diensten, maar ook van bemoeienis van buren, hackers, radioprofs en -amateurs, dat er een 'lispelen' binnen het ABN (standaardtaal) zoals we dat in de lage landen gebruiken, is opgevangen of herkend.

Bij lispelen in het ABN moet je denken aan eufemismen als 'een jaartje op sabbatical', 'parallelle arbeidsmarkt', 'werken in het groen' en 'naar banen toeleiden' andere criminele contexten. Ik kan een hele lijst op het eerste gehoor politiek correcte vocabulaire geven, die een vorm van lispelen is. Voor je de jongere Harry Potter generatie, denk aan sisselspraak, het praten met slangen.

Een voorbeeld uit het analoge verleden om te illustreren hoe het is om het afgeluisterd te worden door een onbekende partij en daarop beoordeeld te worden : vroeger had men in Vlaanderen de beruchte 'taaltest'. Die werd bij aspirant medewerkers bij de BRT, voorloper van de VRT, afgenomen door een onzichtbare jury, die zaten in de biechtstoel. Het doel was te beoordelen of de persoon geschikt was te mee te werken aan etheruitzendingen. Zelfs om het ten gehore mogen brengen van een liedje op radio of tv moest de artiest voor de onzichtbare jury zijn stem (en muziek en tekst) zingend laten beoordelen door een onzichtbare jury.

Podcast hierover: https://www.de-lage-landen.com/article/podcast-hier-leert-men-nederlands

Afluisteren kan je hiermee vergelijken. Zodra je je in een kwaadaardige woon, werk of sociale omgeving bevindt ben je de klos en is het hopen op menslievende *vid diensten die iemand daar uit halen en beschermen. Maar een afluisterapparaatje of camera bij Ali Baba kost amper iets, en ga niet uit van het goede van mensen. Ook amateurtjes kunnen helse problemen veroorzaken in iemands leven, uit winstbejag of onwetendheid. Profs en amateurs kunnen tot over de menselijke psychopaten grens gedreven worden door het insteken gedoseerde need-to-know, roddel en achterklap (on- en offline) en een in het vooruitzicht gestelde financiële beloning, of de sociale vooruitzichten van arbeidsgerelateerde promotie of toelating tot internetspelletjes op zijn intranets. Niet alleen bedrijven of reguliere diensten zijn de boosdoeners.

Monitor op je offline activiteiten is belangrijk. Ik zal de gevolgen proberen uit te leggen, als iemand de sjaak is:

Zo'n mens komt in een uitzichtloze situatie terecht omdat zo'n persoon zich voor zijn veiligheid zich niet meer hardop kan uiten, tenzij hij ieder woord al voor het uitspreken, op een goudschaal heeft gewogen, en nooit simpel kan zeggen of vragen wat die werkelijk wil vragen of zeggen. Tenzij die persoon zich aanleert iedere gesproken taaluiting in sisselspraak te lispelen en non-verbale communicatie tot voornaamste vorm van communiceren eigen maakt.

Bijvoorbeeld door twee laptops te gebruiken, dit is een vorm van non-verbale communicatie.

De bewering dat 70% van de communicatie non-verbaal is, kennen de meesten wel. De meesten hebben ook wel eens gehoord van de komst quantumcomputers en de quantumtheorie.

Niet kunnen en mogen uiten, en afgesloten zijn van actieve en passieve kennisoverdracht -dit is iets dat altijd speelt bij zogenaamde klokkenluiders. Het mag niet, het wordt geboycot, en leidt tot maatschappelijke financiële of sociale sanctionering, met totale sociale isolatie tot gevolg, in de toekomst wellicht van hele sociale groepen en cohorten.

Een resterende vorm van sociale interactie voor die mensen is online social media, maar ook die leidt toe naar een gedefinieerde sociale bubble. Zie dat als en tsunami aan vluchtelingen naar social media, omdat de offline omgeving totaal vergiftigd is. Dit is misschien al een generationeel probleem. De dertigers van nu die puberden met hun smartphone en kinderen die opgroeid zijn met ouders die hun telefoon en computergebruik controleren.

Als je aan de beurt bent bij de on- of offline black hats, of als professionele diensten je inzetten als lokagent, soms kunnen of mogen ze omdat omdat het buitenland dat eist of het opportuun lijkt. Binnenlandse politieke gevoeligheden kunnen ook tot een dergelijke strategie leiden.

Hier is niets complotterigs aan. Deze diensten bestaan.

Maar reken maar dat de hardware die je gebruikt, ergens een nog niet bekend lek bevat, dat gebruikt kan worden om je internet te voeden, je te lokaliseren en je persoonlijke gegevens, die verplicht moet invullen bij zorgverzekeraar, energieleverancier, bank etc, oogst en doorspeelt, of simpelweg verkoopt.

Idealiter zou zijn dat deze juist beschermd worden, hopen is dat *vid diensten dat doen, zonder aanzien des persoon(sgegevens) en mensen uit die maatschappelijk afgedwongen sociale isolatie halen.

Beetje lange reactie, hopelijk genuanceerd genoeg, maar misschien dat topic starter hier argumenten in vindt om zijn waakzaamheid en achterdocht ook toe te passen in offline gedragingen. Plus gemotiveerd raakt een beetje medemenselijke te bieden hulp aan mensen die dat allemaal niet zelf kunnen met hun computer, maar even paranoia zijn als hij/zij/het.

Goed verhaal. Lekker kort ook.

Het is wel goed om te beseffen dat er een verschil in "big tech" bestaat en inlichtingendiensten. Op de eerste plaats zijn inlichtingendiensten aan wet- en regelgeving onderhevig, zij mogen niet zomaar alles.

Maar veel belangrijker om te beseffen is dat de AIVD het echt geen ruk interesseert of jij je pizza rechtstreeks bij New York besteld of via Thuisbezorgd.

Zij zijn wel geïnteresseerd in of jij zoekt op bv het maken van nucleare bom en dat interesseert de "big tech" weer niets.

Dus de vraag is niet "hoe" blijf je buiten beeld maar "waarom" blijf het huren beeld. Het antwoord op die vraag bepaald de oplossing.
15-02-2024, 13:01 door Anoniem
Je kunt nu begrijpen waarom de direct-vertaal A.I. in deze zin een nieuw soort bedreiging kan gaan betekenen.

Andersom ook, als men het zo wil gaan toepassen. Met A.I.-bots zou je cybercriminelen kunnen gaan vangen.

Neen, digitalisering betekent niet automatisch dat het rustiger wordt,
of dat er ineens minder werk gedaan moet worden met minder mensen.

Aannames kloppen niet altijd. Afhankelijk van wat men wil.

#laufer
15-02-2024, 16:08 door Anoniem
Door Anoniem: Je kunt nu begrijpen waarom de direct-vertaal A.I. in deze zin een nieuw soort bedreiging kan gaan betekenen.

Andersom ook, als men het zo wil gaan toepassen. Met A.I.-bots zou je cybercriminelen kunnen gaan vangen.

Neen, digitalisering betekent niet automatisch dat het rustiger wordt,
of dat er ineens minder werk gedaan moet worden met minder mensen.

Aannames kloppen niet altijd. Afhankelijk van wat men wil.

#laufer
Een direct vertaal AI is al eens ingezet bij het determineren van Nederlandstalige accenten en dialecten. Geenstijl zijn Joris-bot bijvoorbeeld. Het hangt af van de definitie van cybercrimineel of AI bots criminelen kunnen gaan opsporen en of white hats AI's kunnen ontwikkelen, die dat zouden kunnen doen.
15-02-2024, 19:18 door Anoniem
@ boven

>"Het is wel goed om te beseffen dat er een verschil in "big tech" bestaat en inlichtingendiensten. Op de eerste plaats zijn inlichtingendiensten aan wet- en regelgeving onderhevig, zij mogen niet zomaar alles.

>Maar veel belangrijker om te beseffen is dat de AIVD het echt geen ruk interesseert of jij je pizza rechtstreeks bij New York besteld of via Thuisbezorgd.

>Zij zijn wel geïnteresseerd in of jij zoekt op bv het maken van nucleare bom en dat interesseert de "big tech" weer niets.

>Dus de vraag is niet "hoe" blijf je buiten beeld maar "waarom" blijf het huren beeld. Het antwoord op die vraag bepaald de oplossing."


Juist , maar aanvullend:

Er is ook een 'partij' (wat groter dan de AIVD) die dit soort informatie, waar jij je pizza besteld of hoevaak je je hond WEL of NIET naar het hondenkapsalon brengt, WEL interessant vinden....
... namelijk om je vervolgens te laten herinneren aan WAT je doet (wat dan ook!), het maakt dus niet uit hoe onschuldig, om je te treiteren misschien of de (valse) indruk te geven dat je 24/7 in de gaten wordt gehouden.... een soort illusie, waar mensen best paranoide van worden als ze niet snappen dat 3x toeval geen consequent patroon is (daar heeft ook geen enkele partij middelen voor zeker niet bij gewone burgers)

Kun jij met jouw kennis raden welke partij dit soort dingen doet en waarom?

Dus een partij die het nodig vind om kleine stukjes (makkelijk/tot minder makkelijk) te vergaren info van burgers verzamelt (of dat nou komt via Facebook, observatie, of zoals vroeger de vuilnisbak) om dan via zeer goedkope psychologische truuks de persoon te laten denken dat iemand of "iets" achter hem/haar aan zit? (niet iedereen is hier vatbaar voor)

Bijvoorbeeld om mensen aan zichzelf te laten twijfelen, minder stabiel te krijgen (denk aan bedrijfsconcurrentie) echter ben ik niet op zoek naar level private-investigators

(nogmaals het gaat hier om illusies maken.... en om een actor die dit, ook binnen Nederland, en daarbuiten, op schaal doet)

Als een patroon van achterdocht in iemand is 'geset' door een paar keer iemand te 'foppen' , kan dit eens per paar maanden worden herhaald, dit heet reinforcement. Zo krijg je mensen dus zo gek dat ze denken constant in de gaten worden gehouden (wat niet zo is/technisch niet haalbaar)

Resultaat: person gaat zich isoleren , of gaan geloven in ander niet-bestaande krachten , soms leidt het tot verward gedrag of geweld. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

In ieder geval.. Deze illusie kan nooit op waarheid gebaseerd zijn, in het echt heb je namelijk 20-30 man nodig om 1 persoon 24/7 te surveileren, en dat is behoorlijk prijzig! en niet lang vol te houden! Een beetje info van de persoon die de persoon zelf op Facebook heeft gezet terugspelen , dat kan zelfs een wannabe-hacker van het laagste caliber.

Vroeger werd dit spelletje gespeeld in de analoge wereld, men ging toen ook wel eens in de vuilnisbak van iemand kijken.

Wie weet, wellicht zijn ook overheidsmedewerkers of AIVD/KMAR/politie zelf die hier last van krijgen!

Want wie o wie , kan raden over welke 'partij' ik hier spreek... , hoe deze technieken heten, en met welk doel

Benieuwd naar de reacties!


Jos (exposeert de trukendoos!)
16-02-2024, 09:23 door Anoniem
Je kun inderdaad veel maatregelen nemen. Wat is mis de risico/driegings analyse. Is de schrijver wel interessant voor de diensten??? Wat heeft de schrijver te verbergen??

Kortom, schrijver heeft gelijk je kunt veel maatregelen nemen, vraag blijft of zijn prietpraat interessant is voor de diensten..
16-02-2024, 12:15 door Anoniem
Door Anoniem: @ boven

Als een patroon van achterdocht in iemand is 'geset' door een paar keer iemand te 'foppen' , kan dit eens per paar maanden worden herhaald, dit heet reinforcement. Zo krijg je mensen dus zo gek dat ze denken constant in de gaten worden gehouden (wat niet zo is/technisch niet haalbaar)

Resultaat: persoon gaat zich isoleren , of gaan geloven in ander niet-bestaande krachten , soms leidt het tot verward gedrag of geweld. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?


Jos (exposeert de trukendoos!)

Nou Jos, @hierboven dan maar in antwoord.

Je vergeet een groep.
En dat is de groep die anti-democratie aanhangt, en alles in het werk stelt om destabilisatie van de rechtstaat van de grond te krijgen.

En de mensen die vatbaar zijn voor achtervolgingswaanzin, zijn vaak ook de personen die vatbaar zijn voor destabilisatie factoren.

Je kunt je dus afvragen of er aan de bovenkant een globale groep is die a la NSA mensen in de gaten houdt, maar als je dat doet moet je ook de ogen niet sluiten voor een globale groep aan de onderkant die uit is op destabilisatie van de rechtsorde.

Het is goed om te beseffen dat:
a/ het de inlichtingendiensten geen bal interesseert waar en hoe jij je wasmachine koopt, en
b/ het een bepaalde groep personen is die het erg vinden dat Google weet dat ze donderdagavond om 21:03 op de term 'wasmachine' hebben gezocht.

En de vraag die ikzelf bij b/ heb, is of die groep personen dat ook zelf inderdaad vindt, of dat ze willen dat heel veel mensen door die opgeworpen angst beïnvloed worden. En zo kijk ik ook naar dit -vooral- hobbymatig forum.
16-02-2024, 15:51 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: @ boven

Als een patroon van achterdocht in iemand is 'geset' door een paar keer iemand te 'foppen' , kan dit eens per paar maanden worden herhaald, dit heet reinforcement. Zo krijg je mensen dus zo gek dat ze denken constant in de gaten worden gehouden (wat niet zo is/technisch niet haalbaar)

Resultaat: persoon gaat zich isoleren , of gaan geloven in ander niet-bestaande krachten , soms leidt het tot verward gedrag of geweld. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?


Jos (exposeert de trukendoos!)

Nou Jos, @hierboven dan maar in antwoord.

Je vergeet een groep.
En dat is de groep die anti-democratie aanhangt, en alles in het werk stelt om destabilisatie van de rechtstaat van de grond te krijgen.

En de mensen die vatbaar zijn voor achtervolgingswaanzin, zijn vaak ook de personen die vatbaar zijn voor destabilisatie factoren.


Dus jij zet mensen die , volgens jou, anti-democratisch zijn (dus mensen die het niet eens zijn met jou zijn niet democratisch) weg als achtervolgingswaan? Wow , je weet dat dit truuk nummer 1 is van inlichtingendiensten om hun slachtoffers te denigreren?

En besef je hierbij wel wat je zegt, en dat dit hetzelfde is wat een land zoals Rusland doet met hun oppositie/vijanden, die zetten hun vijanden ook weg als mensen met paranoia en wanen (zie Navalny) ?

Gevoelsmatig heb ik bij deze reactie van jou , dat je wel weet dat mensen die niet bij de groep ('our team') horen , stelselmatig worden buitengesloten, getreiterd, gegaslight evt met big data of andere 'informatie' om op psychologische wijze een slachtoffer te maken, en die vervolgens naar de psycholoog verwijzen (dit heet victimblaming).

Wij leven in de tijd van cyberoorlog, wat minder te maken heeft met switches die gehacked worden en veel meer met mensen die een toetsenbord kunnen bedienen, die online psychologische spelletjes spelen.

De slachtoffers van deze psychologische warfare worden vaak gestigmatiseerd, bekende labels zijn: 'verwarde man' (stigma van de staatscontrole/liberale media), 'allochtoon/jood/nazi' deze stigmas komen meer van rechts, 'terrorist' (door iedereen te gebruiken), paranoide met wanen (vrijwel altijd door staatsapparaat en hun trollen gebruikt, in elk land). nou ja er zijn meer labels, die we voorbij zagen komen tijdens de pandemie waar alles wat "vragen had" werd weggezet door een bepaalde groep eenheidsworst, die zelf altijd praten over democratie en uitsluiting, maar systematisch hele groepen Nederlands buitensloten.


[/quote]Je kunt je dus afvragen of er aan de bovenkant een globale groep is die a la NSA mensen in de gaten houdt, maar als je dat doet moet je ook de ogen niet sluiten voor een globale groep aan de onderkant die uit is op destabilisatie van de rechtsorde.
[/quote]
1. De NSA en dergelijke houden iedereen in de gaten. Snowden: "every person is equally interesting".

1b. Agenten van het systeem gaslighten hun slachtoffers wel vaker met "je bent niet interessant
Apologists van het hetzelfde systemen , in gutmensch mantra zeggen wel eens: "ik heb niets te verbergen, ik ben geen pedo/terrorist jij toch ook niet, laat ze elke 100 euro maar controleren"


2. Tenzij jij een target bent gaat dit volautomatisch: en je smartphone doet eigenlijk al hun werk voor ze.

(Waarschijnlijk zijn alleen diegenen die zich volledig van het grid onttrekken, en die zich de moeite doen hiervoor, de enigen die ooit iets zullen merken....)

Het is dan best oneerlijk om deze groep mensen als achtervolgingswaan/paranoia weg te zetten, als het dan toch echt een keer tot een onderzoek leidt naar waarom een persoon bijv. geen smartphone heeft, of vreemd beweegt etc

3. De groep aan de "onderkant" , zeg maar onze kant , van de samenleving , reageert op opressie en tirranie. Jij draait het hier om, je zegt dat de NSA dus op ons zou mogen jagen omdat wij anti-democratisch zijn, want zij zijn de onderkant? huh?

3b. Is de NSA democratisch? Hebben wij inspraak bij de NSA? Mogen wij daar binnenlopen? Delen zij informatie met ons als we ons zorgen maken? Kunnen we onze dossiers inzien en eventueel laten corrigeren of aanvullen? Ik wil de NSA democratisch zien graag , pas dan kunnen wij op de NSA vertrouwen.

3c. Het woord onderkant... ja, je kunt wel stellen dat er een bovenkant en onderkant is. Maar het geeft de bittere smaak dat de NSA/macht/etc de bovenkant is en de onderkant maar datgene wat gemonitored moet worden, omdat de onderkant de bedreiging vormt voor de bovenkant (die dan democratisch zou zijn , zie 3b )

Ik denk dat dit niet klopt. Ik zie geen onderkant namelijk , tenzij je de hele samenleving bedoeld. Dus iets zeg met je of meeprofiteert van het systeem of gewoon goed bedeeld bent en jezelf niet tot de "onderkant" rekent.

Ik ken geen onderkant. Ik zie alleen maar een samenleving namelijk. The system screws us all equally. Ik zie daarom ook geen reden om bij te dragen aan verdere polarisatie ten gunste van het beest (don't feed the beast) door bijvoorbeeld mensen als wappie te bestempelen, wat niets is erger dan uitsluiting van hele bevolkingsgroepen terwijl men zichzelf dan inclusief noemt, of liberaal of democratisch.. Dat zou het zelfde zijn als men fascistische trekjes had en men zich antifascistisch dan noemde. Ik parodeer hier met grote ironie op iets, wat daadwerkelijk gaande is.

Ik vroeg me vroeger wel eens af hoe het kon dat in Nazi Duitsland zoveel mensen waren gebrainwashed door die leider, hoe zoiets uberhaupt mogelijk was. Maar ik heb de afgelopen jaren geleerd hoe dit soort groepsdenken tot stand is gekomen, en misschien zegt een deel van Nederland later wel " ja, wij hebben es uns auch nicht gewusst". Wie weet
Kijk ik wil geen Godwinnetje doen hier want dat is onsmakelijk maar ik vroeg het me oprecht af. De wappies noemen het mass formation, maar of het dat is? In ieder geval constateer ik het ook.

Ons echte probleem is namelijk deze.... We zien alleen de fouten in de ander.. de ander is onze spiegel, van wie we zijn.

Daarom maar goed dat ik met deze kennis niet voor een club als de NSA werk, want dat zou nadelig zijn voor veel goede, onschuldige mensen zich van geen kwaad bewust......

Het is een soort metafysische wijsheid


Jos (Eerlijkheid duurt het langst)
16-02-2024, 16:04 door Anoniem
Door Anoniem: Je kun inderdaad veel maatregelen nemen. Wat is mis de risico/driegings analyse. Is de schrijver wel interessant voor de diensten??? Wat heeft de schrijver te verbergen??

Kortom, schrijver heeft gelijk je kunt veel maatregelen nemen, vraag blijft of zijn prietpraat interessant is voor de diensten..

Dat vroeg ik me ook af. Ik ken Tuxie (OP) zijn motieven niet, maar ik wil ook niet zoeken naar motieven. Want als ik zelf zou moeten zoeken naar een bedoeling achter elke prietpraat, of een psychoanalyze met welke aanvalsvector word ik eventueel psychologisch gemanipuleerd, dan zou ik aan achtervolgingswaan leiden (wat de persoon hierboven ook noemde als optie)

Maar gelukkig komen er genoeg experts op deze site, naast de hobbyisten, die af en toe een hint laten vallen. En gelukkig weten we allemaal dat mensen die hacken, van zichzelf achterdochtig , of zelfs paranoia zijn, maar dat hoort dan niet bij een klinisch ziektebeeld maar feitelijk bij wie zij zijn, het soort werk wat zij doen. Dus dit is heel normaal.

Ik blijf er wel bij, wat ik hierboven stelde, dat voor een inlichtingendienst van welke aard dan ook, die het voornemens is om een persoon psychologisch te vernietigen om welke reden dan ook, elke vorm van informatie kan gebruiken om die persoon gek te maken. En als je niets kunt vinden over die persoon kun je altijd een of andere trigger installeren in zijn of haar psyche.

De film "Gaslighting" is een stille hint naar een praktijk, op schaal, die de laatste jaren in de Verenigde Staten, zeer bekend is geworden, doordat mensen massaal over deze tactieken en methodes zijn gaan praten.

Het is in mijn optiek dan niet heel verstandig, nu dit allemaal op straat ligt, om dan nog mensen te proberen te foppen, dat dit soort technieken niet zouden bestaan etc Als ik voor 'the dark side' werkte, was met de geweldige , niet te ontkennen, ontwaking, die zich nu manifesteert , een goed moment, om eieren voor mijn geld te kiezen..... en eerlijk te blijven

Maar zo denk ik erover

Jos
16-02-2024, 17:10 door Anoniem
@ vorige posters

Misschien wel een aanbeveling voor iemand die hier meeleest..

Als ik achterdochtig ben kijk ik meestal een goeie film. Ik vind spionage films (vaak zijn ze Israelisch, die maken de beste) het engst.

Ik heb "The Spy" onlangs nog gezien, dan was hij 'in opdracht van' een doelwit aan het bestuderen en in het geheim wat data aan het kopieren en komt er een vijandelijke spion stilletjes de trappen op gelopen, met een naald, of pistool (altijd met demper) in de aanslag.. dan is het ineens zo muis stil.

Ik denk dan altijd, hopelijk heeft die speler een zeer goede reden om daar te zijn in dat kamertje, achter die computer


Maar veel enger dan een spionnen film vind ik occulte horror films. Ik weet niet of je "A Dark Song" hebt gezien maar die vond ik best wel creepy on par met de wat oudere film "The House of the Devil".


Na afloop van zo'n enge film denk ik dan altijd, godzijdank was het maar een film en zijn in de realiteit geen mensen die obsessief bezig zijn een ander te bestuderen/volgen anders zou ik net zo paranoia worden als zo'n figuur in die film, die dan denkt in het geheim iets te doen tegen een persoon, niet wetende dat er nog een andere -nog geheimzinnigere- partij mee kijkt
16-02-2024, 17:40 door Anoniem
Door Anoniem:

Dus jij zet mensen die , volgens jou, anti-democratisch zijn (dus mensen die het niet eens zijn met jou zijn niet democratisch) weg als achtervolgingswaan? Wow , je weet dat dit truuk nummer 1 is van inlichtingendiensten om hun slachtoffers te denigreren?


Nee hoor.

Ik benoem hier alleen dat er mensen/groepen zijn die alleen maar als doel hebben om anderen te destabiliseren.
En dat zijn niet perse statelijke actoren, dat kunnen bijvoorbeeld ook gewoon groepen mensen zijn vanuit het gedachtegoed "alles beter dan dit".

En ik ben het niet perse met anti-democratrische mensen oneens. Als het overgrote deel van Nederland meent dat Nederland beter af is als Republiek hoor je mij niet. Maar het punt is dat dit soort groeperingen juist niet kiezen voor een weg waarin er een getelde meerderheid is (dan heb je het namelijk over democratisch gedachtegoed). Ze kiezen ervoor om de rechtstaat te destabiliseren door onder andere publiekelijk vragen te stellen in sturende vorm.

En laten we wel wezen, de gemiddelde Rus tikt tegenwoordig onvervalst en grammaticaal briljante Nederlandse teksten.

Soms zijn mensen helemaal niet opzoek naar een antwoord op hun "onschuldige" vraag, maar zijn ze gewoon bezig zaadjes te planten voor eigen gewin. Dus ja. Ik probeer absoluut te lezen wat een topicstarter of vragensteller typt. En vooral op wat hij weglaat in zijn tekst.

Daar is helemaal niets denigrerens aan, dat is gewoon opletten.
16-02-2024, 17:59 door Anoniem
Door Anoniem: in gutmensch mantra ....

Kijk dit is waar het een beetje om gaat wat mij betreft.

Er is helemaal niets mis met het Gutmensch 'mantra'. En met het afwijken op dat mantra trouwens ook niet, zolang je dan maar niet express afwijkt met als doel het anderen onmogelijk te maken om te deugen.

Als je anders bent omdat je gewoon anders bent, is dat helemaal prima.
En de NSA? Lekker interessant die gasten.

Overigens,, een doorkijkje vanaf de NSA: velen vinden Asange een held, een martelaar. Omdat hij geclassificeerde stukken online gezet en nu als banneling moet leven. Voor mij was Asange een held geweest als hij zijn politieke beweegredenen had verdedigt in de rechtbank. En daarbij publiekelijk had uitgesproken waarom hij dat heeft gedaan.

Nu weet ik het niet. Misschien is hij wel gewoon een volkomen gefrustreerde medewerker die geen promotie kreeg en daardoor wraak nam.

Dus als jij de NSA niet vertrouwd en democratisch beschouwd omdat je daar niet kunt binnenlopen,, moet je daar de andere kant ook van bekijken.

Dat was eigenlijk mijn punt.
16-02-2024, 23:43 door Anoniem
Door Anoniem: @ vorige posters

Misschien wel een aanbeveling voor iemand die hier meeleest..

Als ik achterdochtig ben kijk ik meestal een goeie film. Ik vind spionage films (vaak zijn ze Israelisch, die maken de beste) het engst.

Ik heb "The Spy" onlangs nog gezien, dan was hij 'in opdracht van' een doelwit aan het bestuderen en in het geheim wat data aan het kopieren en komt er een vijandelijke spion stilletjes de trappen op gelopen, met een naald, of pistool (altijd met demper) in de aanslag.. dan is het ineens zo muis stil.

Ik denk dan altijd, hopelijk heeft die speler een zeer goede reden om daar te zijn in dat kamertje, achter die computer


Maar veel enger dan een spionnen film vind ik occulte horror films. Ik weet niet of je "A Dark Song" hebt gezien maar die vond ik best wel creepy on par met de wat oudere film "The House of the Devil".


Na afloop van zo'n enge film denk ik dan altijd, godzijdank was het maar een film en zijn in de realiteit geen mensen die obsessief bezig zijn een ander te bestuderen/volgen anders zou ik net zo paranoia worden als zo'n figuur in die film, die dan denkt in het geheim iets te doen tegen een persoon, niet wetende dat er nog een andere -nog geheimzinnigere- partij mee kijkt


Wel fijn dat iemand die op deze site naar informatie zoekt, deze ook krijgt

Deze site heeft zijn nut nu wel bewezen, als een professionele site over onderwerpen als ICT security en gerelateerde
17-02-2024, 00:44 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:

Dus jij zet mensen die , volgens jou, anti-democratisch zijn (dus mensen die het niet eens zijn met jou zijn niet democratisch) weg als achtervolgingswaan? Wow , je weet dat dit truuk nummer 1 is van inlichtingendiensten om hun slachtoffers te denigreren?
Nee hoor.

Ik benoem hier alleen dat er mensen/groepen zijn die alleen maar als doel hebben om anderen te destabiliseren.
En dat zijn niet perse statelijke actoren, dat kunnen bijvoorbeeld ook gewoon groepen mensen zijn vanuit het gedachtegoed "alles beter dan dit".
(nieuwe anoniem)
Aan wat voor groepen moet ik hier denken? Ik ken zo'n groepen niet. Zelfs de activiteiten van bijvoorbeeld Extinction Rebellion zijn niet gericht op het destabiliseren van bepaalde anderen.
Zelfs terroristen zijn daar niet mee bezig.
17-02-2024, 00:56 door Anoniem
Ze kiezen ervoor om de rechtstaat te destabiliseren door onder andere publiekelijk vragen te stellen in sturende vorm.
Kun je even uitleggen hoe een rechtsstaat gedestabiliseerd kan worden door publiekelijk vragen te stellen (in welke vorm dan ook)?
17-02-2024, 17:44 door Anoniem
Door Anoniem:
Ze kiezen ervoor om de rechtstaat te destabiliseren door onder andere publiekelijk vragen te stellen in sturende vorm.
Kun je even uitleggen hoe een rechtsstaat gedestabiliseerd kan worden door publiekelijk vragen te stellen (in welke vorm dan ook)?

Het gesprek, of publieke debat in de media met andere termen en argumenten bediscussiëren dan het wetgevende en wetschrijvende debat. De discussie over hacken en afluisteren is voor een lezer op dit forum m.i. voldoende bekend. Doel en middelen.

Wetgevingsjurist was lange tijd een in Nederland unieke afstudeervariant binnen de opleiding Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit.

Op deze wijze kan doelgericht de rechtstaat gedestabiliseerd worden.

Voorbeelden in deze post over o.a. legitimeren en identificeren in de jaren 80 en 90:

https://www.security.nl/posting/830022

Heel kort door de bocht, juristen staat rechtspositivisme voor wet=wet, het tegenovergestelde van wet=recht, en de variant recht=wet.
17-02-2024, 18:47 door Anoniem
Door Anoniem: Kun je even uitleggen hoe een rechtsstaat gedestabiliseerd kan worden door publiekelijk vragen te stellen (in welke vorm dan ook)?

Nou, ongeveer precies dit soort teksten.

Door Anoniem: Kun je even uitleggen ?
Nee. Niet "even" in ieder geval. En ik voel ook niet de behoefte om op een soort matje geroepen te worden.

Door Anoniem:(in welke vorm dan ook)?
Interessant dat je de door mij explicite toevoeging "sturende" heb weggelaten. Want die toevoeging is heel relevant. Jouw vraagstelling ervaar ik namelijk ook sturend door het generiek trekken van mijn stelling.

In het algemeen: er is een verschil in een vraag stellen om een antwoord te krijgen en een vraag stellen alleen maar bedoelt om anderen te laten nadenken over jouw vraag.
17-02-2024, 18:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:

Dus jij zet mensen die , volgens jou, anti-democratisch zijn (dus mensen die het niet eens zijn met jou zijn niet democratisch) weg als achtervolgingswaan? Wow , je weet dat dit truuk nummer 1 is van inlichtingendiensten om hun slachtoffers te denigreren?
Nee hoor.

Ik benoem hier alleen dat er mensen/groepen zijn die alleen maar als doel hebben om anderen te destabiliseren.
En dat zijn niet perse statelijke actoren, dat kunnen bijvoorbeeld ook gewoon groepen mensen zijn vanuit het gedachtegoed "alles beter dan dit".
(nieuwe anoniem)
Aan wat voor groepen moet ik hier denken? Ik ken zo'n groepen niet. Zelfs de activiteiten van bijvoorbeeld Extinction Rebellion zijn niet gericht op het destabiliseren van bepaalde anderen.
Zelfs terroristen zijn daar niet mee bezig.

XR is dan ook een idealistische groep. Zij streven een politiek onafhankelijk doel na: de natuur.

Dan kun je je misschien voorstellen dat een standpunt (bijvoorbeeld dat iemand tegen het Koningshuis is) kan leiden tot eerst zorgen dat je medestanders vind en vervolgens tot het omver werpen van stabiliteit. Want zolang de huidige stabiliteit bestaat is het Koningshuis geen punt van discussie. Of, ander voorbeeld, je hangt een politiek gedachtegoed aan waarvan je weet dat jouw partij nooit aan de macht komt zolang er stabiliteit in het land bestaat.

Het is naïef om te denken dat destabilisatie of onderwerping alleen maar van inlichtingendiensten of big-tech af komen.
17-02-2024, 19:44 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:

Dus jij zet mensen die , volgens jou, anti-democratisch zijn (dus mensen die het niet eens zijn met jou zijn niet democratisch) weg als achtervolgingswaan? Wow , je weet dat dit truuk nummer 1 is van inlichtingendiensten om hun slachtoffers te denigreren?
Nee hoor.

Ik benoem hier alleen dat er mensen/groepen zijn die alleen maar als doel hebben om anderen te destabiliseren.
En dat zijn niet perse statelijke actoren, dat kunnen bijvoorbeeld ook gewoon groepen mensen zijn vanuit het gedachtegoed "alles beter dan dit".
(nieuwe anoniem)
Aan wat voor groepen moet ik hier denken? Ik ken zo'n groepen niet. Zelfs de activiteiten van bijvoorbeeld Extinction Rebellion zijn niet gericht op het destabiliseren van bepaalde anderen.
Zelfs terroristen zijn daar niet mee bezig.

XR is dan ook een idealistische groep. Zij streven een politiek onafhankelijk doel na: de natuur.

Dan kun je je misschien voorstellen dat een standpunt (bijvoorbeeld dat iemand tegen het Koningshuis is) kan leiden tot eerst zorgen dat je medestanders vind en vervolgens tot het omver werpen van stabiliteit. Want zolang de huidige stabiliteit bestaat is het Koningshuis geen punt van discussie. Of, ander voorbeeld, je hangt een politiek gedachtegoed aan waarvan je weet dat jouw partij nooit aan de macht komt zolang er stabiliteit in het land bestaat.

Het is naïef om te denken dat destabilisatie of onderwerping alleen maar van inlichtingendiensten of big-tech af komen.

Reactie op de conclusie van bovenstaande anoniem:
Eens. Dat kan ook van individuen (en hun aanhangers) komen die vooraf meenden iets als Corona en globale lockdown beredeneerd te hebben zien aankomen, en achteraf zichzelf op de borst slaan dat ze gelijk hadden toen het er eenmaal was.
17-02-2024, 22:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Dus jij zet mensen die , volgens jou, anti-democratisch zijn (dus mensen die het niet eens zijn met jou zijn niet democratisch) weg als achtervolgingswaan? Wow , je weet dat dit truuk nummer 1 is van inlichtingendiensten om hun slachtoffers te denigreren?
Nee hoor.

Ik benoem hier alleen dat er mensen/groepen zijn die alleen maar als doel hebben om anderen te destabiliseren.
En dat zijn niet perse statelijke actoren, dat kunnen bijvoorbeeld ook gewoon groepen mensen zijn vanuit het gedachtegoed "alles beter dan dit".
(nieuwe anoniem)
Aan wat voor groepen moet ik hier denken? Ik ken zo'n groepen niet. Zelfs de activiteiten van bijvoorbeeld Extinction Rebellion zijn niet gericht op het destabiliseren van bepaalde anderen.
Zelfs terroristen zijn daar niet mee bezig.
XR is dan ook een idealistische groep. Zij streven een politiek onafhankelijk doel na: de natuur.

Dan kun je je misschien voorstellen dat een standpunt (bijvoorbeeld dat iemand tegen het Koningshuis is) kan leiden tot eerst zorgen dat je medestanders vind en vervolgens tot het omver werpen van stabiliteit. Want zolang de huidige stabiliteit bestaat is het Koningshuis geen punt van discussie. Of, ander voorbeeld, je hangt een politiek gedachtegoed aan waarvan je weet dat jouw partij nooit aan de macht komt zolang er stabiliteit in het land bestaat.

Het is naïef om te denken dat destabilisatie of onderwerping alleen maar van inlichtingendiensten of big-tech af komen.
(nieuwe anoniem weer)
Als ik het goed begrijp doel jij op uitlatingen van bepaalde politici, die deze uitlatingen alleen plegen om daar aanhangers mee te winnen voor hun politieke partij. Zij doen dit dus alléén om tactische redenen en zijn niet integer en maken daarbij gebruik van de richtlijjn: "alles beter dan dit"; dit laatste vormt dan tevens het aas aan de hengel waarmee zij de nieuwe vissen aan de haak slaan, die er ook zo over denken; de nieuwe vissen zijn van het type: "de beuk erin".
Dat is in jouw ogen het destabiliseren om het destabiliseren, wat riskant is (zoals alles wat niet integer m.i. altijd riskant is omdat dan doel en middel omgedraaid worden; er is dan feitelijk sprake van misleiding).

Ik doe mijn best om hier enig gevaar in te ontwaren, maar het lukt me niet.
Het is maar politiek! Den Haag is m.i. een grotendeels ritualistisch gebeuren.
Je kunt deze niet-integere, volgens jou "destabiliserende" figuren zelfs opvatten als nuttige bliksemafleiders die het onbehagen in de bevolking nog een plekje in de Tweede en Eerste Kamer geven: volksvertegenwoordiging!
Onder controle gebracht.
Precies wat jij wil, overigens.

Echte destabilisering maakt m.i. geen kans. Er bestaat alleen geleide destabilisering, die zorgvuldig geregisseerd is - en dus niet een gevaar voor het systeem, de status quo vormt, maar dat integendeel juist versterkt.
Waarmee ik de verdere politieke analyse van (bovenste) Anoniem 16-02-2024:15.51 uur geheel onderschrijf.
18-02-2024, 06:49 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het is naïef om te denken dat destabilisatie of onderwerping alleen maar van inlichtingendiensten of big-tech af komen.
Reactie op de conclusie van bovenstaande anoniem:
Eens. Dat kan ook van individuen (en hun aanhangers) komen die vooraf meenden iets als Corona en globale lockdown beredeneerd te hebben zien aankomen, en achteraf zichzelf op de borst slaan dat ze gelijk hadden toen het er eenmaal was.
(nieuwe anoniem)
Dat is dan echter geen destabilisering meer, maar 'Aufklärung' van destabilisering.
18-02-2024, 10:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Als ik het goed begrijp doel jij op uitlatingen van bepaalde politici, die deze uitlatingen alleen plegen om daar aanhangers mee te winnen voor hun politieke partij.

Ik heb het helemaal net over politiek of een politieke partij.
18-02-2024, 12:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Als ik het goed begrijp doel jij op uitlatingen van bepaalde politici, die deze uitlatingen alleen plegen om daar aanhangers mee te winnen voor hun politieke partij.

Ik heb het helemaal net over politiek of een politieke partij.
Waarover dan wel? Idealistische groepen die politiek onafhankelijke doelen nastreven? Als deze groeperingen al bestaan, is het beinvloeden van politieke meningsvorming en agendering doorgaans wel het doel, en is de politiek in ruimere zin deze beoogde doelen aan het besnuffelen om enigerlei wijze toe te eigenen of vertalen naar politieke standpunten. Het verpolitiseren van idealen, is een onderdeel van het politiek proces en politieke besluitvorming.
18-02-2024, 13:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Als ik het goed begrijp doel jij op uitlatingen van bepaalde politici, die deze uitlatingen alleen plegen om daar aanhangers mee te winnen voor hun politieke partij.

Ik heb het helemaal net over politiek of een politieke partij.
Nou fijn! Over wat voor groepen heb je het dan in godsnaam wèl? Mijn voorstellingsvermogen begint op te raken.
18-02-2024, 14:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Ze kiezen ervoor om de rechtstaat te destabiliseren door onder andere publiekelijk vragen te stellen in sturende vorm.
Kun je even uitleggen hoe een rechtsstaat gedestabiliseerd kan worden door publiekelijk vragen te stellen (in welke vorm dan ook)?
Het gesprek, of publieke debat in de media met andere termen en argumenten bediscussiëren dan het wetgevende en wetschrijvende debat.
Waarom zou dat destabiliserend zijn?
De rechtsstaat moet er toch zeker wel tegen kunnen dat ze met allerlei soorten argumenten uitgedaagd wordt!
18-02-2024, 16:38 door Anoniem
Door Anoniem:
De rechtsstaat moet er toch zeker wel tegen kunnen dat ze met allerlei soorten argumenten uitgedaagd wordt!

De eerste vraag die opkomt is waarom iemand de rechtsstaat in vredesnaam zou willen uitdagen op functioneren.

Een inkijkje in het brein van iemand die daar motivatie voor heeft, leert ons misschien voor elke groepen we moeten uitkijken.
18-02-2024, 18:57 door Anoniem
Door Anoniem:
Ze kiezen ervoor om de rechtstaat te destabiliseren door onder andere publiekelijk vragen te stellen in sturende vorm.
Kun je even uitleggen hoe een rechtsstaat gedestabiliseerd kan worden door publiekelijk vragen te stellen (in welke vorm dan ook)?

Goede vraag! Ik kon het niet verwoorden maar voelde me ook vreemd bij het lezen van die stelling. Net alsof er een boodschap uit gaande van "onze democratie, maar niet die van mensen met een andere mening/kritische houding/vragenstellers" , net alsof er bij voorbaat al een tegengeluid wordt gediskwalificeerd. In de VS en alle alternatieve media genoemd "gaslighting": het foppen van de tegenstander, zodat deze aan zichzelf gaat twijfelen.

Een voorbeeld: Iemand kierewiet proberen te maken, dit ontkennen, vervolgens naar de psycholoog verwijzen.

Meestal denkt men dan dat het lijden of de eliminatie van de ander, het eigen leven beter maakt. Alsof dan problemen oplost.
Wie zo denkt, kan het beste meteen een kernbom gooien.. dan ben je snel van een hoop "problemen" af.@ vandaag
De eerste vraag die opkomt is waarom iemand de rechtsstaat in vredesnaam zou willen uitdagen op functioneren.

Een inkijkje in het brein van iemand die daar motivatie voor heeft, leert ons misschien voor elke groepen we moeten uitkijken.

Kritische mensen? Mensen met hart voor de zaak die snappen dat de rechtstaat niet uit de lucht komt vallen, als een geschenk uit de hemel omdat mensen in het Westen op allerlei terreinen "vanzelfsprekend beter/integer/etc" zijn....

Waar vind je kritische mensen... mensen die slachtoffer zijn geweest van een falend systeem (binnen/buitenland), mensen aan de marge, intellectuelen, maar ook hackers, tinkers, uitvreters (goed/slecht/neutraal)

Die moet je koesteren, vind ik

Wat veel kapot maakt: groupthink. Groupthink leidt vaak tot totalitaire regimes. Wij hebben in de tijd van 2020-2022 gezien hoe bepaalde Westerse leiders een "ons versus zij" mentaliteit hadden, en de eigen bevolking tegen elkaar uitspeelden, denk aan een Justin TrudeauEen inkijkje in het brein van iemand die daar motivatie voor heeft, leert ons misschien voor elke groepen we moeten uitkijken.

Zijn we dit alweer vergeten, vraag ik me af... of is er sprake van selectieve waarheden , meerdere realiteiten of hypnose? Wie verklaart dit? Zie fragmenten in dit korte filmpje , de "verdeel en heers" rhetoriek kwam toch echt van de liberale leiders hier in het westen.....

https://rumble.com/v2q31k0-the-official-great-awakening-trailer.html

Nee, ik ben geen lid van deze beweging (ben wel voor de waarheid die erin verpakt zit) maar het bevat wel goede footage, op een rijtje gezet, o.a. uitspraken van Trudeau.

Mooie zondag nog!

Jos
18-02-2024, 20:57 door Anoniem
Door Anoniem:
Nee, ik ben geen lid van deze beweging (ben wel voor de waarheid die erin verpakt zit) maar het bevat wel goede footage, op een rijtje gezet, o.a. uitspraken van Trudeau.

Mooie zondag nog!

Jos

Nee Jos.

Er is niets mis met kritisch denkende mensen.
Er gaat wel iets mis als kritisch denkende mensen denken dat hun waardigheid de enige waarheid is. Kritisch zijn verheft je niet perse tot een hogere status, en kritisch denken heeft ook niet perse een relatie tot intelligentie (IQ).

De waarheid is niet wat je leest maar waar je mee bent groot gegroeid.
18-02-2024, 23:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Nee, ik ben geen lid van deze beweging (ben wel voor de waarheid die erin verpakt zit) maar het bevat wel goede footage, op een rijtje gezet, o.a. uitspraken van Trudeau.

Mooie zondag nog!

Jos

Nee Jos.

Er is niets mis met kritisch denkende mensen.
Er gaat wel iets mis als kritisch denkende mensen denken dat hun waardigheid de enige waarheid is. Kritisch zijn verheft je niet perse tot een hogere status, en kritisch denken heeft ook niet perse een relatie tot intelligentie (IQ).

De waarheid is niet wat je leest maar waar je mee bent groot gegroeid.

Oei, dat klinkt "religieus ontwaakt", de karma kwezel, het rad van fortuin en daar waar je mee groot mocht groeien. De wereld zit anders in elkaar. Met karma kwezel bedoel ik uitdrukkelijk niet de persoon die hier regelmatig post en karma in zijn nick heeft staan.
18-02-2024, 23:32 door Anoniem
Het is algemeen bekend dat systemen die werken via ingeprogrammeerde narratieven (of agendas) en Perceptiemanagement inclusief media framing , niet echt gediend zijn van kritische denkers, van welke aard dan ook, tenzij het de agenda bevordert.

Je kunt ook niet claimen dat je een democratie bent alleen omdat je zelf denkt dat je wel democratisch bezig bent, of omdat met regelmaat het woordje democratie blijft herhalen.

Maar goed, ik lees dat dit offtopic is, en dat OP het vroeg om aanvullingen op praktische zaken, en mogelijke aanvullingen op Methodes en Werkwijzen van inlichtingendiensten (van criminele organisatie tot buitenlandse big boy club ), ter bevordering van ieders veiligheid. Zijn lijstje:


- ont-google-d smartphones (bijv E/OS, Calyx etcet )
- cleane, minimale, hardened linux systemen , of BSD
- hardware van veilige leveranciers (... vul maar in)
- amelioration op Windows , hetzelfde als ont-google-en maar dan gericht op Microsoft.com
- geen social media
- browsers met privacy tweaks en plugins
- variabele profielen voor diverse soorten gebruik (in browser , of op telefoon)
- containers voor diverse toepassingen (1 vm voor de bank, 1 vm voor webbrowsen, 1 vm voor vaste websites)
- 2FA , security keys, good practice etcet
- een betere Router gebaseerd op Linux met de nodige blocklists (eventueel Tiktok, Google, FB volledig bannen, alle IPs)
- meer: .....


Ik vind dit een aardige lijst om mee te beginnen, maar heb zelf niet direct aanvullingen want ik heb er niet echt over nagedacht. Het idee dat je je helemaal niet kunt beschermen tegen een state actor, wat sommige roepen, dat kan toch niet helemaal juist zijn. Er zijn altijd dingen die je kunt doen om je situatie te verbeteren.
18-02-2024, 23:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
De rechtsstaat moet er toch zeker wel tegen kunnen dat ze met allerlei soorten argumenten uitgedaagd wordt!

De eerste vraag die opkomt is waarom iemand de rechtsstaat in vredesnaam zou willen uitdagen op functioneren.

Een inkijkje in het brein van iemand die daar motivatie voor heeft, leert ons misschien voor elke groepen we moeten uitkijken.

Rechtsstaat uitdagen op functioneren? Beperkend tot Nederland, de rechtstaat uitdagen na 1945 is via verschillende lobby's 'idealistische pressiegroepen met maatschappelijke impact' over de volgende onderwerpen: abortus, legalisering drugs, identificatieplicht, prostitutie, pedoseksualiteit, euthanasie, milieuvervuiling, arbeidsomstandigheden, vluchtelingen, immigratie, 'afschaffing' dienstplicht, privatisering en nog veel meer. Oftewel, wie heeft het voor het zeggen als het gaat om het functioneren van een samenleving, en wordt die samenleving mooi gevonden.

Waar we nu voor uit moeten kijken? AI register en politiek gemotiveerde digitale profilering.
20-02-2024, 15:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
De rechtsstaat moet er toch zeker wel tegen kunnen dat ze met allerlei soorten argumenten uitgedaagd wordt!

De eerste vraag die opkomt is waarom iemand de rechtsstaat in vredesnaam zou willen uitdagen op functioneren.

Een inkijkje in het brein van iemand die daar motivatie voor heeft, leert ons misschien voor elke groepen we moeten uitkijken.

Rechtsstaat uitdagen op functioneren? Beperkend tot Nederland, de rechtstaat uitdagen na 1945 is via verschillende lobby's 'idealistische pressiegroepen met maatschappelijke impact' over de volgende onderwerpen: abortus, legalisering drugs, identificatieplicht, prostitutie, pedoseksualiteit, euthanasie, milieuvervuiling, arbeidsomstandigheden, vluchtelingen, immigratie, 'afschaffing' dienstplicht, privatisering en nog veel meer. Oftewel, wie heeft het voor het zeggen als het gaat om het functioneren van een samenleving, en wordt die samenleving mooi gevonden.

Waar we nu voor uit moeten kijken? AI register en politiek gemotiveerde digitale profilering.


>abortus, legalisering drugs, identificatieplicht, prostitutie, pedoseksualiteit, euthanasie, milieuvervuiling, arbeidsomstandigheden, vluchtelingen, immigratie, 'afschaffing' dienstplicht, privatisering en nog veel meer.

Klinkt een beetje als het programma van D66, om heel specifiek te zijn

Niet echt representatief voor een "democratische rechtsstaat", de speerpunten van zo'n enkele partij. Je zegt het wel mooi: wie het voor het zeggen heeft. Want zodra de de macht hadden, mocht niemand meer wat zeggen.
Wie weet het nog? Dat honderdduizenden Nederlanders werden weggezet als "complotdenkers" ... en dat je de straat niet opmocht, met een lockdown met politie overal... alsof het oorlog was...... het is niet zo heel lang geleden. Laten wij dit nooit meer vergeten......

Nooit weer

Het toont ook dat een fout systeem en repressie op elk moment in de toekomst zijn intrede kan doen.....
20-02-2024, 18:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
De rechtsstaat moet er toch zeker wel tegen kunnen dat ze met allerlei soorten argumenten uitgedaagd wordt!

De eerste vraag die opkomt is waarom iemand de rechtsstaat in vredesnaam zou willen uitdagen op functioneren.

Een inkijkje in het brein van iemand die daar motivatie voor heeft, leert ons misschien voor elke groepen we moeten uitkijken.

Rechtsstaat uitdagen op functioneren? Beperkend tot Nederland, de rechtstaat uitdagen na 1945 is via verschillende lobby's 'idealistische pressiegroepen met maatschappelijke impact' over de volgende onderwerpen: abortus, legalisering drugs, identificatieplicht, prostitutie, pedoseksualiteit, euthanasie, milieuvervuiling, arbeidsomstandigheden, vluchtelingen, immigratie, 'afschaffing' dienstplicht, privatisering en nog veel meer. Oftewel, wie heeft het voor het zeggen als het gaat om het functioneren van een samenleving, en wordt die samenleving mooi gevonden.

Waar we nu voor uit moeten kijken? AI register en politiek gemotiveerde digitale profilering.


>abortus, legalisering drugs, identificatieplicht, prostitutie, pedoseksualiteit, euthanasie, milieuvervuiling, arbeidsomstandigheden, vluchtelingen, immigratie, 'afschaffing' dienstplicht, privatisering en nog veel meer.

Klinkt een beetje als het programma van D66, om heel specifiek te zijn

Niet echt representatief voor een "democratische rechtsstaat", de speerpunten van zo'n enkele partij. Je zegt het wel mooi: wie het voor het zeggen heeft. Want zodra de de macht hadden, mocht niemand meer wat zeggen.
Wie weet het nog? Dat honderdduizenden Nederlanders werden weggezet als "complotdenkers" ... en dat je de straat niet opmocht, met een lockdown met politie overal... alsof het oorlog was...... het is niet zo heel lang geleden. Laten wij dit nooit meer vergeten......

Nooit weer

Het toont ook dat een fout systeem en repressie op elk moment in de toekomst zijn intrede kan doen.....

Het begon met een rookbom in de Raadhuisstraat in Amsterdam in 1966. In de jaren negentig kwamen de paarse kabinetten. Zonder CDA , met D'66. de Amsterdamse advocatenpartij, zoals dat toen genoemd werd. Internet, dat kwam voor veel mensen ook rond die tijd. Bestond al veel langer, maar dat werd consumenten er niet bij verteld. Het leek en redelijk program.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.