image

Securitybedrijf Zscaler bevestigt inbraak op server in testomgeving

dinsdag 14 mei 2024, 11:06 door Redactie, 0 reacties

Aanvallers zijn erin geslaagd om in te breken op een server van securitybedrijf Zscaler, zo heeft het bedrijf vandaag bevestigd. Vorige week verscheen op X een bericht waarin werd gesteld dat een aanvaller toegang bood tot systemen van Zscaler. Daarop startte het securitybedrijf een onderzoek, waaruit bleek dat een 'geïsoleerde testomgeving op een enkele server' toegankelijk was vanaf het internet. De server bevat volgens het bedrijf geen klantgegevens.

Het onderzoek naar het incident is nu afgerond en Zscaler meldt dat een server in een testomgeving is getroffen, die niet op de infrastructuur van Zscaler werd gehost. De server bevatte geen klantgegevens en de aanval had geen gevolgen voor de klant-, productie- en bedrijfsomgevingen van het bedrijf. Hoe de server kon worden gecompromitteerd en wat wordt gedaan om dit in de toekomst te voorkomen laat Zscaler niet weten.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.