image

België komt met nieuw voorstel voor EU-brede controle van chatberichten

donderdag 23 mei 2024, 09:36 door Redactie, 48 reacties

België heeft een nieuw voorstel gepresenteerd voor EU-brede controle van chatberichten van burgers. Wie niet met de controle akkoord gaat kan geen afbeeldingen en video's meer versturen. EU-voorzitter België hoopt zo de landen die eerder dwars lagen over de streep te trekken.

Begin 2022 kwam de Europese Commissie met een voorstel om alle chatberichten en ander verkeer van burgers te inspecteren. In het geval van end-to-end versleutelde chatdiensten zou dit via client-side scanning moeten plaatsvinden, waarbij alle berichten van alle burgers zouden worden gecontroleerd. Eind vorig jaar bleek dat het Europees Parlement tegen het voorstel van de Europese Commissie is en kwam met een eigen voorstel.

De Europese lidstaten hebben nog geen gezamenlijke positie ingenomen en die is er nog altijd niet. EU-voorzitter België probeert nu met voorstellen te komen waarover de lidstaten het eens kunnen worden. Het nieuwste voorstel betreft een verplichting voor communicatie-apps om video's en afbeeldingen van gebruikers te controleren en wanneer die verdacht worden bevonden naar een Europees centrum en de politie te sturen, aldus Patrick Breyer, Europarlementariër voor de Piratenpartij. Gebruikers moeten echter met de controle akkoord gaan. Wanneer er geen akkoord wordt gegeven zal het niet mogelijk zijn om afbeeldingen en video's te versturen.

Bij de detectie wordt gecontroleerd op bekend en onbekend misbruikmateriaal. Experts hebben herhaaldelijk gewaarschuwd dat detectie van onbekend materiaal zeer foutgevoelig is. Nederland heeft eerder al aangegeven dat het vanwege deze reden tegen het toevoegen van detectie van onbekend materiaal is.

Volgens Netzpolitik.org is er alleen een PowerPoint-presentatie van het Belgische voorstel beschikbaar. Daaruit zou blijken dat detectiebevelen niet voor versleutelde content gaan gelden. Veel chatapps maken echter gebruik van end-to-end encryptie. Daarnaast is ook onduidelijk hoe de controle precies gaat werken en hoe wordt gegarandeerd dat autoriteiten op een later moment niet besluiten om detectie alsnog te verplichten, aangezien apps al van de benodigde software hiervoor zijn voorzien. Morgen wordt het onderwerp opnieuw in Brussel besproken.

Reacties (48)
23-05-2024, 09:39 door Anoniem
Je wordt dus gedwongen om alsnog mee te doen met die stasi praktijken als burger zijnde.
23-05-2024, 09:43 door majortom
De volgende poging, nu met een beetje salamitaktiek erin, zodat wanneer eenmaal uitgerold, de opt-in naar een opt-out gaat (er zijn te weinig gebruikers), waarna de opt-out zal verdwijnen, gevolgd door controle van andersoortige data.
23-05-2024, 09:45 door Anoniem
Feit is dat het doel niet anders is: met iedereen mee kijken. Je bent schuldig. Nu nog tot het tegendeel bewezen is, straks per definitie.

Dood eng, dit soort voorstellen. Nog enger: men gaat er serieus op in. Nexit. Zo snel mogelijk. Steeds meer voordelen. Nauwelijks nadelen.
23-05-2024, 09:51 door Anoniem
Door Redactie: Wie niet met de controle akkoord gaat...

... is bij voorbaat verdacht.

https://bijvoorbaatverdacht.nl
23-05-2024, 10:01 door Anoniem
Waarom niet gelijk een microfoontje of camera in je huis?
Als je onschuldige mensen wilt afluisteren die thuis met elkaar chatten kan dat een eventueel "gevaar" zijn voor de samenleving...
Overheden zijn niet goed snik.
Alsof ze een achterdocht-psychose hebben.
23-05-2024, 10:03 door Anoniem
Door Anoniem: Je wordt dus gedwongen om alsnog mee te doen met die stasi praktijken als burger zijnde.
]

Niet als je besluit om geen chatberichten meer te versturen.

De meeste Europese bewoners zullen het waarschijnlijk voor zoete koek aannemen en voor akkoord gaan.
23-05-2024, 10:08 door Anoniem
Ik snap niet waarom er nog steeds geen voorstel is om alle brieven en e-mails EU-breed te controleren.
Dat heeft toch ook dezelfde mogelijkheden als chat berichten?
23-05-2024, 10:10 door Anoniem
...Of een microfoontje bij alle mensen thuis die alle gesprekken onderling vertaald naar platte tekst en bij voorbaat opslaat op een server en bekeken wordt door individuen bij "verdachte" inhoud...
Er is geen verschil.
Dit is buiten proportie en schaad de grondrechten van onschuldige mensen.
Je kunt niet een misdaad-vrije wereld bereiken zonder een politiestaat te stichten, wel kan men positieve misdaadcijfers hebben via gericht onderzoek waar van toepassing.
23-05-2024, 10:14 door Anoniem
De overheid die haar macht aan het misbruiken is.
Doet me denken aan de sleepwet.
23-05-2024, 10:16 door Anoniem
Door majortom: De volgende poging, nu met een beetje salamitaktiek erin, zodat wanneer eenmaal uitgerold, de opt-in naar een opt-out gaat (er zijn te weinig gebruikers), waarna de opt-out zal verdwijnen, gevolgd door controle van andersoortige data.
Nee de taktiek is nu een klasieker uit onderhandelingen. je lager bod werkt niet aan andere partij dus in plaats van lager gaan ga je absurd hoog zodat er protest ontstaan en je komt dan ietsje later met weer een lager bod maar nog altijd hoger dan de eerste. Het verschil is echter zo absurd groot dat de andere partij het voelt als een overwinning terwijl ze bedonderd zijn.

Vrijwillige deelname met opt-out
geroesemoes
Opt-in en als je niet meewerkt kun je geen afbeeldingen en chat sturen
Veel geklaag
Opt-out en als je niet meewerkt kun je geen afbeeldingen meer versturen
Gejuich

Ondertussen afspraken met de ISP's in zelfde trend als richting eind gebrukers via de volksvertegenwoordiges die niemand uberhaubt kent. Maar dan met precies tegenovergestelde.
Sprinkel daar wat keywords tussen als terrorisme recht extremisme en boete bij verspreiden van data en je bent er.
Je tekent er voor bij de ISP dat er controle gebeurt en hun doen het wegens iets als we nu hebben via wwft

ISP wordt dan als grote boze gezien door grote massa en politiek kan doen alsof het heeft gevochten voor de vrijheid van haar burgers terwijl het een en al poppekast is. En de gemiddelde burger is het morgen weer vergeten als ze hun dagelijkse verslaving roddels en kattenplaatjes kunnen slikken. Tot het een keer grandioos mis gaat en it will.

En zo kom je toch tot de volleding dekking van de beoogde oplossing.
Over een paar jaar komen de ISP's en grote dienstverleners met geklaag dat het allemala zo duur is en komen de regeringen tot een overeenkomst voor kuch beperkte gebruik van gebruikers data voor commerciele doeleinden onder het mom van verbetering van dienstverlening en wetenschapelijke statistieken.

Let op mijn woorden zodra de europese verkiezingen zijn geweest zul je beetje bij beetje reclame campagne en enquetes in het nieuws gaan aantreffen over hoe veilig we ons voelen op internet. Niet veel later komt er een iniatief voor een extra joint taskforce in de eu voor digitale veiligheid wegens dreiging van china rusland etc. Kritische landen zullen worden herrinerd aan de mislukte staatsgreep in Duitsland en uiteindelijk ook overstag gaan.

En niet veel later liggen de eerste miljoenen aan data van mensne op straat en komt de politiek met een picachu face van hoe kon dit gebeuren dit mag niet! Daar gaan we eens lekker jaren over debateren.
23-05-2024, 10:17 door Anoniem
Het is bijna 6 juni, dan kunnen we deze gekken, die dit bedenken, wegstemmen. Stem piraten partij..
23-05-2024, 10:47 door Anoniem
En wat het mooie eraan is, parlementariërs en hun vrindjes vallen buiten de controle.
Manipulatie tot en met, natuurlijk stemmen ze ervoor.
23-05-2024, 10:54 door Anoniem
Er zjn idioot veel manieren of foto's en videos naar een ander te versturen, wat men hiermee wil bereiken is me een raadsel...
Men wil gewoon persoonlijke chats meenemen in de sleepwet.
Daarnaast lekker metadata incashen.
23-05-2024, 11:07 door Anoniem
Of men wil zo veel chaos, dat alles monitoren de oplossing lijkt.
23-05-2024, 11:15 door Anoniem
EU-China is in de maak. Massale berichten controle zonder aanleiding, overal op straat gezichtsherkenning zonder aanleiding. De Big EU Brother (1984) binnen 10 jaar, en in het geniep al lang gaande (vraag maar eens aan iemand die bij de gemeente of bij de NS in de beveiliging werkt of ze gezichtsherkenning gebruiken. Zo'n vraag wordt afgewimpeld. Constante controle in huis door middel van afluisteren via mobiele telefoons. Roep maar eens een aantal dagen "een roze BH, ja die wil ik graag hebben", of "ik ben zo depressief". Als je überhaupt reclames ziet, zal je reclames zien voor BH's, antidepressiva trainingen en/of antidepressiva middelen. Blokada (block app) kan een hoop tegenhouden maar je weet nooit wat er toch doorheen sluipt via apps die dit omzeilen. Een AI die je gesprekken aan de telefoon met instanties/bedrijven beoordeeld, en ook te woord kan staan zonder dat je door hebt dat het een AI is. We worden in een controle stramien geduwd van mensen die het allemaal zo goed met ons voorhebben, maar ondertussen op de achtergrond door bedrijven worden gesponsord om dit soort massa surveillance er doorheen te drukken. Valt dit nog te stoppen? Als je zelf je compleet probeert af te sluiten voor dit soort praktijken wordt het lastig om te leven en val je ook op omdat je je afsluit voor deze massa surveillance. Pfff, dan maar buigen en breken?
23-05-2024, 11:31 door Anoniem
Gezamelijke mesh-oplossingen, selfhosted servers en zelf gecompileerde software is een goed idee, neem uw eigen privédata terug in eigen handen.
23-05-2024, 11:35 door Anoniem
Veel sexting-berichten zullen als false-positives worden bekeken door engerds in kantoortjes.
En belgië maar lekker doordwingen om alle landen mee te laten doen, los eerst maar die vieze lozingen in onze rivieren op, België vervuilt niet alleen ons privéleven, maar ook ons drinkwater, het zijn een stel viespeuken.
23-05-2024, 11:39 door Anoniem
Nou ja, als ik geen afbeeldingen meer mag verzenden, dan gebruik ik e-mail wel.
23-05-2024, 11:45 door Anoniem
Lol, deze wetten helpen helemaal niet, criminelen zullen gewoon een andere oplossing bedenken of nemen hun behoeften naar de werkelijke wereld, als ze uberhaubt al chat apps gebruiken betwijfel ik ten zeerste aangezien slachtoffers gewoon naar de politie kunnen, en deze hun sleutels en die van de dader kunnen zien binnenin chatapps, intussen zit de rest van het volk er mee.
23-05-2024, 11:50 door Anoniem
Fantastisch! Hopelijk gaan ze het nog even een stukje erger maken, mensen die hier niet aan meewerken mogen helemaal geen chat apps meer gebruiken.
Op deze manier kan ik hopelijk mijn omgeving wat beter overtuigen om naar Matrix of een ander self hosted alternatief over te stappen. Rot maar op met Whatsapp Meta gedrocht.
23-05-2024, 12:13 door Anoniem
[quoet]België heeft een nieuw voorstel gepresenteerd voor EU-brede controle van chatberichten van burgers. Wie niet met de controle akkoord gaat kan geen afbeeldingen en video's meer versturen. [/quote]
Censuur.
Voor uw gemanilpuleerder software, 10 schone andere versies.
Op naar het volgende spelletje Whack-a-Mole.

En de politiek blijft zich maar afvragen waarom burgers hun niet meer vertrouwen en de kloof steeds groter wordt.
23-05-2024, 13:59 door Anoniem
Door Anoniem: Fantastisch! Hopelijk gaan ze het nog even een stukje erger maken, mensen die hier niet aan meewerken mogen helemaal geen chat apps meer gebruiken.
Op deze manier kan ik hopelijk mijn omgeving wat beter overtuigen om naar Matrix of een ander self hosted alternatief over te stappen. Rot maar op met Whatsapp Meta gedrocht.
Daar zegt u zowat, goed idee!!!
23-05-2024, 14:04 door Anoniem
Door Anoniem: Het is bijna 6 juni, dan kunnen we deze gekken, die dit bedenken, wegstemmen. Stem piraten partij..
Ik heb inderdaad al op ze gestemd, en dat ga ik opnieuw doen, het is zowat de enige partij die echt verstand vam zaken heeft wanneer het aankomt op digitale zaken.
23-05-2024, 14:53 door johanw
Door Anoniem: Het is bijna 6 juni, dan kunnen we deze gekken, die dit bedenken, wegstemmen. Stem piraten partij..
Sinds die gefuseerd zijn met klimaatfundamentalisten die een "groene" controlestaat willen liever niet meer. Dan kun je beter op een partij stemmen die weet dat ze aan de ontvangende kant van die censuur en controle gaan vallen, FvD of zo.
23-05-2024, 15:44 door Anoniem
Terug naar de klassieke sms.
23-05-2024, 16:23 door Anoniem
Kijk! Het kan ook beter zonder wie dan ook te hoeven schaden, versleuteling te kraken of via massaspionage.
Heel fijn!
Dat maakt chatcontrole daarnaast ineens een stuk minder creditabel.
Gewoon wat meer budget naar de politie om dit soort zaken op proportionele wijze op te lossen, heel fijn!
https://www.security.nl/posting/842549/Politie%3A+verdachten+op+end-to-end+versleutelde+chatapps+ge%C3%AFdentificeerd
23-05-2024, 16:51 door Anoniem
Door Anoniem: Terug naar de klassieke sms.
Oef! Zou ik niet doen! SMS in volledig onversleuteld, evenals telefoneren, de baseband is eigendom van een proprietaire partij waarvan de sleepwet mag meesnoepen.
23-05-2024, 19:35 door Anoniem
Door Anoniem: Terug naar de klassieke sms.
Voor berichten: Selfhosted Matrix client (Fluffychat is handig voor beginnende gebruikers) of Briar messenger+Briar Mailbox.
Voor bestanden: Onionshare met versleutelde bestanden.
Webbrowsen: TOR of I2P.
Mobiel OS: GrapheneOS zonder Google services of LineageOS zonder Google services. (LineageOS heeft geen verified boot, dus minder aan te raden)
Desktop OS: Qubes+Whonix VM. (TailsOS voor bepaalde toepassingen)
23-05-2024, 21:10 door Anoniem
Wie niet met de controle akkoord gaat kan geen afbeeldingen en video's meer versturen. EU-voorzitter België hoopt zo de landen die eerder dwars lagen over de streep te trekken.
Afbeeldingen en video's ergens uploaden zijn een digitale dienst. De bovenstaande passage zijn een streep door de EU hoeksteen van vrij verkeer van diensten. De ene uit de drie EU-hoekstenen vrij verkeer van mensen, goederen en diensten.
Zie

Daarnaast zorgt het toepassen van dit akkoord indirect voor sociale uitsluiting, kritiek is onwelgevallig.
Daarmee is het in strijd met artikel 10 van GECONSOLIDEERDE VERSIE VAN HET VERDRAG BETREFFENDE DE WERKING VAN DE EUROPESE UNIE.
Zie https://ia802805.us.archive.org/20/items/VerdragWerkingEuropeseUnie-vweu/VerdragWerkingEuropeseUnie-vweu.pdf
Artikel 10 voor de bestrijding van sociale uitsluiting alsmede een hoog niveau van onderwijs, opleiding en bescherming van de volksgezondheid
Bovendien is niet vastgelegd hoe de beoogde regeling eventueel wel voorziet in een van de 3 elementen genoemd in artikel 10.
23-05-2024, 21:45 door Anoniem
Dit is gewoon een (counter) intelligence systeem onder de guise van KP.

Pedos lopen met crypto, en tools, voorop, zelfs beter dan de gewone IT specialist. Tor early adopters , PGP in jaren 90, tradecraft binaries en meer.

Hiermee vang je alleen mensen die nog niet echt pedofiel zijn, zeg maar normies die in een opwelling wat lolita plaatjes vinden...

Het gaat met hashes werken.. Dus je kunt allerlei documenten laten traceren, of de route van een bepaald "revolutionair pamphlet" of ongewenste filmpjes tijdens de volgende pandemie
23-05-2024, 21:47 door Anoniem
Door johanw:
Door Anoniem: Het is bijna 6 juni, dan kunnen we deze gekken, die dit bedenken, wegstemmen. Stem piraten partij..
Sinds die gefuseerd zijn met klimaatfundamentalisten die een "groene" controlestaat willen liever niet meer. Dan kun je beter op een partij stemmen die weet dat ze aan de ontvangende kant van die censuur en controle gaan vallen, FvD of zo.
Ik vind de piratenpartij meer denkers maar hebben te weinig zetels, FvD vind ik meer schreeuwers maar niet-doeners net zoals de PVV. (No offence, ik heb respect voor ieder die stemt)
24-05-2024, 00:11 door Anoniem
Door Anoniem: Veel sexting-berichten zullen als false-positives worden bekeken door engerds in kantoortjes.
En belgië maar lekker doordwingen om alle landen mee te laten doen, los eerst maar die vieze lozingen in onze rivieren op, België vervuilt niet alleen ons privéleven, maar ook ons drinkwater, het zijn een stel viespeuken.

Vroeger konden foto's ook niet met mail verstuurd worden. Een wereld zonder memes en kattenfilmpjes in en op de elektronische post heeft bestaan.

Omdat een deel van België onder het Nederlands taalgebied valt, was het voor de NSA een veilige uitvalsbasis, zeker gezien de politieke cultuur, en Brussel met zijn hoofdkantoren van Europa en de Navo. Britten hebben er nog een stevige hack gezet, nog voor de Brexit.

Wellevendheid bestaat in België wel degelijk. Nederland, Belgie en VS hebben in het taalgebied lang kunnen zwarte pieten zodat het niet Nederlands leek (maar er wel vandaan kwam).

Piratenpartij met zijn geheul met de groene klimaatfundamentalisten vind ik onfris. Het was een politiek statement, Ancilla van Leest naar voren te schuiven ooit, zeker gezien de Duitse oorsprong van de Piratenbeweging en ik meen dat van Leest op het Rijnlands Lyceum gezeten heeft.

Foto's van zwarte gaten naar elkaar sturen. Of is dat ook KP, of gaat dat vanzelf KP worden.
24-05-2024, 07:58 door Anoniem
Ik lees hiermee dat er hash waardes van foto/video via de backdoor zullen worden verzonden.

Hiermee is er wel een gelegenheid voor een aanwas van gebruikers bij decentrale Opensource diensten als Matrix, Jabber, etc.
Wel opletten dat ze digitale pl-euro-p niet gaan koppelen aan een EU chatapp, om zo met een afgedwongen userbase hun surveillance drang kunnen bolwerken.
24-05-2024, 08:03 door Anoniem
Nooit de behoefte of noodzaak gehad p2p chat applicaties als Tox te gaan gebruiken, maar de EU doet me dit zo wel overwegen.....
24-05-2024, 08:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Door johanw:
Door Anoniem: Het is bijna 6 juni, dan kunnen we deze gekken, die dit bedenken, wegstemmen. Stem piraten partij..
Sinds die gefuseerd zijn met klimaatfundamentalisten die een "groene" controlestaat willen liever niet meer. Dan kun je beter op een partij stemmen die weet dat ze aan de ontvangende kant van die censuur en controle gaan vallen, FvD of zo.
Ik vind de piratenpartij meer denkers maar hebben te weinig zetels, FvD vind ik meer schreeuwers maar niet-doeners net zoals de PVV. (No offence, ik heb respect voor ieder die stemt)


De Piraten is een leuk idee, maar ze krijgen niks gedaan.
Als ze wel invloed krijgen krijg je incidenten zoals in Duitsland, dat een piraat geframed wordt voor iets, in dit geval moord, en in de bak verdwijnt.

Stemmen heeft geen zin meer in deze "democratie". We leven in een matrix-achtige illusie en je krijgt een waaier van keuze om je het idee te geven van vrijheid, ook een illusie.

Elke 4 jaar denken mensen dan " deze keer stemmen we anders, nu gaat er echt wat veranderen" en 2 jaar later "ohnee dat was hem ook niet".

Het werkt beide kanten op. De zogenaamde wakkeren die rechts denken te zijn en roepen dat mensen gebrainwashed zijn en " dus links-liberaal" denken dat wij door een links liberale kwade elites worden aangestuurd... Hoe verklaar je dan dat we al 30 jaar geen linkse regering hebben gehad?? De cognitive dissonantie is weer hoog.

Ik weet wel wat er echt gaande is....
24-05-2024, 08:57 door Anoniem
Door Anoniem: Het is bijna 6 juni, dan kunnen we deze gekken, die dit bedenken, wegstemmen. Stem piraten partij..

Een klein logica probleempje. Op 6 juni stem je op het Europees Parlement. En die zijn (nu) al tegen.
Het voorstel kwam oorspronkelijk van de Europese Commissie, waarvan de leden voorgedragen worden door de landelijke regeringen.
Het huidige aangepaste voorstel komt van de Raad van Ministers, die (Je raad het nooit) bestaan uit de ministers van de verschillende landen. In dit geval de ministers van Justitie en Veiligheid (of hoe dit ook in hun land heet)
En daar stem je nu dus allemaal niet op.

Maar ga vooral stemmen op 6 juni.
Voor je het weet krijgen voorstanders in het EP de overhand, en gaan ook die om.

Maar het werjkelijke probleem zit het in de regerende partijen in de moeder- en vaderlanden waaruit de EU bestaat.
(Voor Nederand in dit geval de VVD)
24-05-2024, 09:22 door Anoniem
Dan verstuur je toch gewoon encrypted plaatjes..
Volgende wordt gewoon tekst en plaatsjes encrypten voor het in de chat gaat, kunnen ze nog niks zien. O, dat doen juist de mensen die iets crimineels doen. Ergo: criminelen en viespeuken weten zich wel een weg om dit debacle heen te werken, de onschuldige burgers worden massaal afgeluisterd.

Maar hoe zit het dan met bedrijven? Wordt bijvoorbeeld Microsoft Teams ook afgeluisterd en komt gevoelige informatie (IP, Persoonsgegevens (GDPR mag dat wel?), bedrijfsgeheimen) ook op straat te liggen (want zo zie ik het, is een kwestie van tijd dat de DB's die alles verzamelen gehackt worden, of door een oepsje bereikbaar zijn voor onbevoegde, of ze verkopen de gegevens aan Meta en Google, kunnen ze gelijk adverteren naar jou, dan verdient de EU hier ook nog aan)

En dan de "AI" die al die plaatjes gaat beoordelen, dat wordt lachen. AI is nu nog een kleuter, die kan dat helemaal niet. Voorbeeld bij Office 365 worden e-mails van bedrijven ook gecontroleerd op "onfatsoenlijke inhoud" bijvoorbeeld seksuele getinte plaatjes. Nou bij mijn bedrijf zijn 80-90 % van de waarschuwingen plaatjes van varkens met biggetjes. (Want veel vlees kleur en tepels)
24-05-2024, 09:41 door Anoniem
Door Anoniem: Fantastisch! Hopelijk gaan ze het nog even een stukje erger maken, mensen die hier niet aan meewerken mogen helemaal geen chat apps meer gebruiken.
Op deze manier kan ik hopelijk mijn omgeving wat beter overtuigen om naar Matrix of een ander self hosted alternatief over te stappen. Rot maar op met Whatsapp Meta gedrocht.

Ik ken uw omgeving niet, maar in de meeste omgevingen onbegonnen werk. Ik heb lang geleden al getracht mensen naar Signal over te zetten, nou dat lukte al niet. Gisteren nog op FB gezet hoe je bezwaar aan kan tekenen tegen gebruik van AI door FB/Meta, maar 1 Like gehad. Zet je er iets doms op dan vindt iedereen het prachtig. De meute schapen steken hun kop in het zand hier voor...
24-05-2024, 10:16 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe verklaar je dan dat we al 30 jaar geen linkse regering hebben gehad?

De huizenbezitters die massaal op de VVD stemden willen niet hun hypotheekrenteaftrek als bijstand kwijt raken.
24-05-2024, 10:46 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb lang geleden al getracht mensen naar Signal over te zetten, nou dat lukte al niet.

Mobiel 1 (onderweg) Mobiel 2 (thuis)

Signal (nummer onzichtbaar) WhatsApp
Contacten (alleen Signal) Contacten (alleen WhatsApp)

Mensen die mij thuis appen, ontvangen automatisch bericht waar ze een signal heen kunnen sturen. Werkt als een trein.
24-05-2024, 10:51 door Anoniem
Big Tech hand in foot with Big Guv.
24-05-2024, 13:18 door Anoniem
Door Anoniem: Britten hebben er nog een stevige hack gezet, nog voor de Brexit.

Het onderzoek naar de Belgacom-hack liep in 2016 dood. De Britten zwegen in alle toonaarden.

https://www.security.nl/search?keywords=Belgacom+hack&sort=date&order=desc
24-05-2024, 15:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Britten hebben er nog een stevige hack gezet, nog voor de Brexit.

Het onderzoek naar de Belgacom-hack liep in 2016 dood. De Britten zwegen in alle toonaarden.

https://www.security.nl/search?keywords=Belgacom+hack&sort=date&order=desc

2014, onderzoek nog gaande, maar Amerikanen, bij monde van Snowdons, bevestigden door te ontkennen, de Quantumhand:

https://www.security.nl/posting/381579/NSA+ontkent+infecteren+van+miljoenen+computers+met+malware

Belgen vermoeden al het verband met het vervangen van SIS-kaart door de ID-kaart (2014) een discussie die in 2019 nog een keer in NL opspeelde in de grote steden met het sis-verbod, vrijheid van meningsuiting stond op het spel. België als proeftuin, Nederland het doorgeefluik.

https://www.security.nl/posting/377145/Gehackte+Belgische+professor%3A+mijn+computer+deed+raar

Terug naar de actualiteit: Plasterk & Diginotar, 2010-12 en Iran. Maar er schijnt een andere reden te zijn dat hij geen Minister President kan worden. Misschien is heeft het OM de aangiftes van ambtsbreuk uit 2014 binnen CIVT (cie stiekem) nog eens tegen het licht gehouden, maar werden overruled door de broeders uit de EU het te gooien op iets over patent-recht. De Universiteiten van Amsterdam, en hun spreekbuizen liggen op ramkoers. Iets bevalt mij niet aan de nieuwsberichtgeving en verslaglegging over de formatie van een nieuw kabinet.
24-05-2024, 15:32 door Anoniem
Signal hekelt Europees plan voor chatcontrole: hele proces corrupt
vrijdag 24 mei 2024, 15:24 door Redactie

https://www.security.nl/posting/842719/Signal+hekelt+Europees+plan+voor+chatcontrole%3A+proces+corrupt
24-05-2024, 15:40 door Anoniem
Zoveel manieren om om CSS heen te werken. Het gaat dus niet om bestrijding van dergelijke strafrechtelijke zaken, het gaat om de massa in en onder controle te krijgen. Gelijk China, waar de zware misdaad nog steeds welig tiert met vele slachtoffers tot gevolg.

En dat CSS kan alleen worden ingezet in dat deel van de digitale wereld waar software op staat van fabrikanten die meewerken aan CSS. Het overgrote deel van dergelijke strafrechtelijke zaken vindt plaats in de niet digitale wereld, of een digitale wereld die er omheen werkt.
24-05-2024, 15:44 door Anoniem
Door Anoniem: Fantastisch! Hopelijk gaan ze het nog even een stukje erger maken, mensen die hier niet aan meewerken mogen helemaal geen chat apps meer gebruiken.
Op deze manier kan ik hopelijk mijn omgeving wat beter overtuigen om naar Matrix of een ander self hosted alternatief over te stappen. Rot maar op met Whatsapp Meta gedrocht.
Als dat een grote aanhang krijgt gaan ze ongetwijfeld iets bedenken waardoor dat niet meer mag.
Ze zullen blijven proberen om alles in de gaten te kunnen houden.

Ik denk dat het enige wat je kan doen is grote hoeveelheid data versturen zodat ze geen betrouwbare analyses
meer kunnen maken. Een app die random chats maakt, random searches, random websites bezoekt ....
Maar ja, daar gaat je accu.
24-05-2024, 16:08 door Anoniem
Een nieuwe app-o-lator, spam the checker in distress.
Laat het verzinken in onzin.
28-05-2024, 14:14 door Anoniem
Lol, gewoon een versleuteld archief versturen, probleem opgelost, beter zelfs dan foto's en videos in the clear versturen.
Desnoods een linkje naar een sharingwebsites.
Dit houd echt geen criminelen tegen, hooguit de rechten van de goedgedragende burger.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.