image

AIVD en MIVD waarschuwen socialmediabedrijven voor Meliorator-software

dinsdag 9 juli 2024, 16:55 door Redactie, 20 reacties

De AIVD, MIVD en politie hebben vandaag samen met de FBI en Canadese autoriteiten socialmediabedrijven gewaarschuwd voor het gebruik van de Meliorator-software bij beïnvloedingsoperaties door de Russische overheid. De diensten omschrijven Meliorator als een 'AI-enabled bot farm generation en management software' voor de verspreiding van 'desinformatie'. Partners van RT, dat eerder bekend stond als Russia Today, zouden via de software fictieve online personen hebben gecreëerd die op X berichten plaatsen, zo claimen de diensten in hun waarschuwing (pdf).

Deze berichten zouden 'desinformatie' over verschillende landen verspreiden, waaronder de Verenigde Staten en Nederland. De Meliorator-software is alleen op X aangetroffen, maar uit onderzoek naar het programma blijkt dat de ontwikkelaars ook andere socialmediaplatformen willen ondersteunen, aldus de diensten. Via de software is het mogelijk om op grote schaal authentiek lijkende socialmediaprofielen te maken om zo 'desinformatie' te verspreiden die Rusland zou kunnen helpen, zo laat de waarschuwing weten. Daarin staat ook informatie over de software, zoals gebruikte ip-adressen, code en domeinen.

Afsluitend krijgen socialmediabedrijven advies, zoals het implementeren van processen om te valideren dat accounts echt door mensen zijn aangemaakt en worden gebruikt. "Zulke processen kunnen lijken op de bekende Know Your Customer-richtlijnen", zo stellen de diensten. Ook wordt aangeraden om voor gebruikersaccounts een Secure by Default te hanteren, zoals het standaard inschakelen van multifactorauthenticatie (MFA) en het verwijderen van persoonlijke identificeerbare informatie die zonder toestemming wordt gedeeld.

Reacties (20)
09-07-2024, 17:01 door Anoniem
KYC om je mening te mogen uiten? Dat lijkt mij niet zo'n goed idee. Genoeg mensen die geen Russische bot zijn maar gewoon niet in allerlei databases van de overheid willen belanden. Het is tenslotte bekend dat partijen zoals de NCTV het internet afspeuren naar meningen en daar dossiertjes van aanleggen. Ik heb een huis, hypotheek en kinderen, dus ik wil niet met naam en toenaam mijn mening uiten als die fel ingaat tegen overheidsbeleid.
09-07-2024, 17:32 door Anoniem
Raar rapport. Wat voor bewijs is er nou precies? Ik zie wat losse source code fragmenten, IP adressen, etc., maar het blijven toch allemaal losse beweringen. Waarom geen voorbeelden van daadwerkelijke posts en accounts? Wat ook mist is hoe ze dit op het spoor zijn gekomen. Kan iemand hun verhaal bevestigen? X bijvoorbeeld?

Verder: slechte zaak natuurlijk als dit klopt. De aanbevelingen die ze doen vind ik alleen wat ver gaan. Wie zegt er dat een real name policy met dito controles hiervoor nou persee de oplossing is?
09-07-2024, 17:33 door Anoniem
KYC om je mening te mogen uiten? Dat lijkt mij niet zo'n goed idee.
Eens. Maar wel weer het enige doel van dergelijke campagnes: makkelijk data harken van mensen die iets posten. Dat willen deze diensten graag. Dan kunnen ze naar Chinees voorbeeld erg makkelijke mensen met een onwelgevallige mening opsporen en onder druk zetten om braaf mee te lopen.
09-07-2024, 17:35 door Bitkid
Ik ben de Russen haat zo zat van de overheid. Als er iemand misinformatie levert is het de overheid en de media.
Jammer genoeg zijn Nederlanders natte noodles die zich van alles laten aanpraten en nooit voor zichzelf opkomen.
09-07-2024, 18:49 door Anoniem
Waarom halen mensen in godsnaam hun informatie van social media zoals Facebook? Dat hoort een platform te zijn voor families en vrienden, niet voor het nieuws.
Het is hoe dan ook proprietare bagger die metadata jat.
09-07-2024, 18:58 door Anoniem
Door Bitkid: Ik ben de Russen haat zo zat van de overheid. Als er iemand misinformatie levert is het de overheid en de media.
Jammer genoeg zijn Nederlanders natte noodles die zich van alles laten aanpraten en nooit voor zichzelf opkomen.
Deze reactie lijkt me al een Meliorator-software beïnvloedingsoperaties.
Verdiep je wat meer in de materie en wellicht kom je tot een andere conclusie.
09-07-2024, 19:12 door Anoniem
MFA is altijd prima voor beveiliging vd accounts.
Dit zou bij de meeste diensten bij default aan moeten staan.
09-07-2024, 19:43 door Anoniem
Door Bitkid: Ik ben de Russen haat zo zat van de overheid. Als er iemand misinformatie levert is het de overheid en de media.
Jammer genoeg zijn Nederlanders natte noodles die zich van alles laten aanpraten en nooit voor zichzelf opkomen.

Graag uw inhoudelijke en onderbouwde informatie dat dit inderdaad het geval is en dat onze overheid en media wat dat betreft veel erger zijn dan veel andere partijen.
Als u die niet kunt geven verzoek ik u uw bijdrage te verwijderen omdat het dan blijkbaar pure stemmingmakerij is.
09-07-2024, 20:11 door Anoniem
Door Bitkid: Ik ben de Russen haat zo zat van de overheid. Als er iemand misinformatie levert is het de overheid en de media.
Jammer genoeg zijn Nederlanders natte noodles die zich van alles laten aanpraten en nooit voor zichzelf opkomen.

Ik denk niet dat het haat tegen Russen is.
Het gaat erom dat men vermoed dat de Russische regering probeert desinformatie via mediakanalen te verspreiden en zo de invloed op buitenlandse burgers te vergroten.
Desinformatie kan oorlog ontketenen.
09-07-2024, 20:32 door Anoniem
Door Bitkid: Ik ben de Russen haat zo zat van de overheid. Als er iemand misinformatie levert is het de overheid en de media.
Jammer genoeg zijn Nederlanders natte noodles die zich van alles laten aanpraten en nooit voor zichzelf opkomen.

Het gebrek aan een goede westerse overheid maakt de Russische niet een betere overheid, we hoeven geen kant te kiezen.
Trump en Biden doen het ook allebei slecht, dat is net zoiets, het maakt Trump niet ineens beter, en vice versa.
De bolsjewieks willen niets anders dan grondstoffen, geld en macht, het zijn gecalculeerde zakenmannen, als oorlog een middel voor geld is doen ze dat, WWIII is daarentegen voor niemand gunstig, dat weten ze.
Het zijn allemaal megarijke boze oude mannen die elkaar te lijf staan en de wereld erbij betrekken en om niets en niemand geven.
Onze eigen overheid is vandaag de dag ook niet helemaal meer wat ze geweest is, daar mogen ze wat beter op gaan letten nu. (-;
Onszelf onder controle houden is het belangrijkste en ons niet mee laten slepen door wiens hype dan ook.
Misschien gewoon een tijdje het nieuws uitzetten helpt, hier is een goede link voor mensen de het willen;
Here's why I stopped watching the news
https://youtu.be/SGmAIaN4PPM&t=0
09-07-2024, 20:39 door Anoniem
Er zjn slechte Russen en er zijn slechte Nederlanders, helaas hebben maar een kleine groep de grootste invloed op de wereld.
99% van de Russen zijn prima mensen, datzelfde geld voor Nederlanders en Chinezen, een klein groepje machtige rijke mensen verpesten het voor de rest.

Ik heb een verhaal geschreven die mijn gevoel over het huidige politieke landschap reflecteert, ik ben vast niet de enige die dit gevoel heeft dus deel ik dit met iedereen;

Vertrouwen is weg.

Het is teleurstellend om te zien hoe het landschap van relatie tussen burger en overheid verschuift van een democratie naar een dictatuur.
Wij moeten nu aan de overheid bewijzen dat we "brave burgers" zijn door al onze privéberichtjes aan ze te laten zien, aan de andere kant bewijst de overheid haar vertrouwen steeds minder aan haar burgers door middel van de schending van onze grondrechten en schaad daarmee een enorme hoeveelheid vertrouwen.
De digitale wapens staan niet meer gericht op criminelen en vijandelijke landen; ze staan nu op ons gericht, nu zijn wij de vijand; inmiddels potentiele verdachten, wij zijn een groep die langzaam maar zeker vergast worden door de ziekelijke, verstikkende wolk van wantrouwen door de overheid, het is alsof we de hele dag hun uitlaatgassen aan het inademen zijn.

Een machtige lobby.

De Europese Unie lijkt tegenwoordig steeds meer op een tool die de macht van het volk afneemt en deze doorgeeft aan overheden door middel van onverkozen machtige en rijke individuen die steeds meer invloed uitoefenen op onze politici en daardoor macht verkrijgen over onze democratie zoals de gesprekken in Davros dat reflecteren met haar vage plannen waar we als burger niks in te zeggen hebben, hebben we het maar te slikken. (Zie link WEF over haar plannen onderaan)

Digitale oorlogsvoering.

Als dit zo doorgaat is een algehele vervanging van het digitale landschap vereist, want om in vrijheid te kunnen leven moeten we de toekomst weigeren die zij voor ons aan het uitstippelen zijn tegen onze wil in, het is zeer ondemocratisch.
Het digitale landschap is helaas een oorlogsgebied geworden waar we moeten vechten voor onze vrijheid en grondrechten, de digitale vijand zijn een beetje zoals digitale SS'ers die willens en wetens onze grondrechten en privacy aantasten, een erfgoed van honderden miljoenen onschuldige Europeanen die straks allemaal bij voorbaat verdacht worden en dat allemaal vanwege een drogreden, het is eigenlijk hetzelfde wat Hitler deed in de fysieke wereld tegenover een bepaalde door hem geselecteerde groep mensen.
Vanaf welk punt moeten we onze overheid of de Europese Unie zien als vijand van het volk in plaats van een helpende hand voor onze democratie?
En vanaf welk punt moeten we denken aan een digitale oorlogsverklaring met deze partijen?
En zo ja, wie zal ons aanvoeren, waar halen we onze troepen vandaan en hoe pakken we de situatie strategisch aan.
Als overheden niet aan onze vrijheid, privacy, democratie en grondrechten denken moeten we het zelf doen, actie is vereist om ons erfgoed (onze grondrechten) te beschermen.
De vraag is, hoe gaan we dat aanpakken?

Oplossingen?

Misschien kunnen we onze vrijheid terugpakken door een eigen digitaal imperium op te bouwen buiten de malafide invloed van menig overheid via de bouw van ons eigen Nederlandse en uiteindelijk Europeaanse mesh-netwerk, of een decentraal netwerk omgeven door onze eigen servers vol met vrije software en mogelijkheden om weer een vrij digitaal mens te kunnen zijn, immers staat proprietaire software met regelmaat onder invloed van overheden zoals nu het forceren van achterdeurtjes en contracten (een knevelopdracht) waardoor bedrijven niks over achterdeurtjes mogen zeggen, de huidige sleepwet en de toekomstige chatcontrole zijn daar een goed voorbeeld van.
Het is een enorme taak, maar waar en wil is, is een weg.

Onzichtbaar voor velen.

Helaas is de huidige staat van het digitale landschap voor velen nog niet duidelijk; deze digitale oorlog speelt zich immers niet in de fysieke wereld af, het zijn geen kogels, het is als een onzichtbare vergassing die langzaam optreed, we vallen in slaap en onze grondrechten sterven een stille dood en dus is er te weinig animo om er wat aan te doen, dat is de grootste vrees.

Macht over de fysieke wereld.

Bepaalde machten zoals rijke lobbies sluipen langzaam maar zeker in onze digitale wereld zoals een virus dat zou doen en deze ziekte infecteert daarmee uiteindelijk ook onze vrijheid en grondrechten in de fysieke wereld.
De tijd dat burgers minder te zeggen hebben, en de controle in handen ligt bij enkele individuen komt steeds dichterbij; volgens de plannen van Davros komt er meer controle via toegangspoortjes, meer gezichtsherkenning en software die bepaald hoeveel afval we mogen weggooien, meer controle over onze correspondentie en internetvrijheid en anonimiteit via het inloggen via een gecentraliseerde digitale identiteit.
Meer controle over ons geld via een gecentraliseerde digitale munt waarbij deze wordt gelinkt aan onze uitgaven, investeringen en meer.
We moeten ons straks identificeren met een digitale identiteit zoals bij het aankopen van spullen, verzekeringen, reizen via het openbaar vervoer en het betreden van gebouwen, dit zal uiteindelijk niet meer vanzelfsprekend zijn en zullen gebukt gaan onder de gecentraliseerde controle van deze machten onder het mom van een drogreden zoals terrorisme, kinderen of "veiligheid" in het algemeen...
Overheden claimen te vechten tegen terreur en criminaliteit, maar plegen uiteindelijk zelf de grootste terreur op grote schaal.

Een slang.

De derde wereldoorlog is begonnen, maar het is niet de fysieke wereld waarin men het verwacht maar het verloopt via digitale diensten en een stille invasie van rijke lobbyisten die het politieke landschap beïnvloeden en de corrupte politici die hierin meegaan.
Het is als een slang die de basis van onze democratie is binnengedrongen.
Het wordt Orwell's 1984, maar dan zonder de oorlog.

Zie hier de toekomstplannen die voor ons zijn uigestippelt vanuit Davros:
https://assets.weforum.org/editor/7evFMfKW0fXMKYd8FmjYQKOJMQ2r3iNW2r2VMNy55rM.png

"Desinformatie" aanpak door overheden:
https://www.security.nl/posting/846184/Kabinet+kondigt+nieuwe+maatregelen+aan+tegen+%27desinformatie%27
Verspreid dit verhaal, u heeft mijn toestemming.

Client side scanning en chat controle door overheden:
https://www.security.nl/posting/838207/%27Europese+ministers+willen+eigen+accounts+uitzonderen+van+chatcontrole%27
https://www.security.nl/posting/812441/%27Europol+zocht+onbeperkte+toegang+tot+data+verzameld+via+client-side+scanning%27
https://chatcontrole.nl/

Digitale euro door overheden:
https://www.security.nl/posting/795698/Kabinet+ziet+%22potentie%22+om+digitale+euro+naar+andere+CBDC%E2%80%99s+te+laten+converteren

Digitale identiteit door overheden:
https://www.security.nl/posting/835743/Raad+van+de+EU+akkoord+met+wet+voor+Europese+digitale+identiteit

Het "gevaar" van versleuteling:
https://www.security.nl/posting/799587/Europol%3A+end-to-end+encryptie+blijft+uitdaging+bij+aanpak+terroristische+content
10-07-2024, 09:03 door Anoniem
@anoniem van 20:39 van gisteren,

Je algemene analyse van hoe gewone mensen zich voelen in de digitale wereld van vandaag de dag.
Naar mijn mening heel mooi verwoord. Ik kan me er in ieder geval heel goed in vinden.

De weldenkenden en de wakkeren onder hen zullen het waarschijnlijk zo niet openlijk overal durven delen.

Maar toch is het de situatie die een kleine groep, die al heel lang heerst op aard,
met technologie denkt te kunnen bereiken.
Een paradijs op aarde of elders voor hen - en de hel op aarde voor de overige aardbewoners ()het gros).
Leven op een soort van digitale steenplaats of in een digitaal soort van veenkolonie als cyberslaaf.

Denk eens even erover na, hoe door-ontwikkelde A.I. zich zou kunnen ontwikkelen
tot een apocalyptisch Beest-systeem.
Zelfs de ontwikkelaars en A.I. zelf noemen dit gevaar.

Wie gaan dit tegenhouden? Nu al zie je de digitale en analoge wereld verschrikkelijk divergeren,
maar dat houdt in dat de chaos, de (cyber)criminele en andere ontwrichtingen alleen maar toenemen.

En jij vertelt ons, dat dat alles gebeurt met/voor onzalige doelen door hen, die zich zien als uitverkorenen.
En net als bij de eerste, tweede wereldoorlog zijn of worden we een huidige derde ook weer "in gerommeld".

Denk aan het maconnieke werkstuk van Albert Pike. Zijn visie is genoegzaam op internet te vinden.
Er zijn volgens hem drie wereldoorlogen nodig om een NWO te kunnen vestigen met een nieuwe wereldreligie.
10-07-2024, 09:41 door Anoniem
Ik wou dat ze ook is zo waarschuwde voor westerse propaganda, maar dat lijkt veel minder een probleem te zijn op social media.
10-07-2024, 10:08 door Anoniem
Van de Nos:
De Nederlandse inlichtingendiensten "achten het zeer waarschijnlijk" dat de Russische overheid betrokken is bij de ontwikkeling van de software die werd gebruikt in de campagne.
en
Volgens de diensten zijn er geen aanwijzingen dat de Russen met de campagne ook hebben geprobeerd om het publieke debat in Nederland of andere Europese landen te beïnvloeden.
bron:https://nos.nl/artikel/2528173-nederland-helpt-vs-met-verstoren-russische-beinvloedingscampagne

De eerste quote geeft aan dat ze het nog niet zo zeker weten, maar "achten het zeer waarschijnlijk",
en bij de tweede quote is het -vanwege het woordje 'ook'- al en vaststaand feit dat de Russen er achter zitten.

Voor wie moeten we nou oppassen om niet gemanipuleerd/geïndoctrineerd/gehersenspoeld te worden !?

En nee, ik ben geen Russische AI-bot!
10-07-2024, 10:27 door Anoniem
Door Bitkid: Ik ben de Russen haat zo zat van de overheid. Als er iemand misinformatie levert is het de overheid en de media.
Jammer genoeg zijn Nederlanders natte noodles die zich van alles laten aanpraten en nooit voor zichzelf opkomen.

Wil je oorlog of wil je vrede?
Luister je naar leugens of zoek je naar de waarheid?
Zoek je naar verdeeldheid of zoek je naar verbinding?
Spreek je vriendschappelijk of spreek je haatdragend?
Wil je oorlog of wil je vrede? We hebben de keuze, …
10-07-2024, 13:35 door Anoniem
In een oorlog sneuvelt de waarheid altijd als eerste,
od dit nu een digitale of analoge oorlog betreft.
10-07-2024, 14:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Bitkid: Ik ben de Russen haat zo zat van de overheid. Als er iemand misinformatie levert is het de overheid en de media.
Jammer genoeg zijn Nederlanders natte noodles die zich van alles laten aanpraten en nooit voor zichzelf opkomen.

Ik denk niet dat het haat tegen Russen is.
Het gaat erom dat men vermoed dat de Russische regering probeert desinformatie via mediakanalen te verspreiden en zo de invloed op buitenlandse burgers te vergroten.
Desinformatie kan oorlog ontketenen.
Dat valt wel mee, er ontketend zich echt geen oorlog door desinformatie, hooguit door de snak naar geld en macht.
Via desinformatie verdiend geen mens geld of macht, men kan hooguit troepen desinformatie geven om verwarring te zaaien tijdens een al bestaande oorlog of conflict.
Oorlog, conflict en desinformatie zijn aan de andere kant vaak wel een drogreden voor overheden om het volk nog meer te bespioneren, alsof het volk die oorlog veroorzaakt, lol.
10-07-2024, 14:53 door Anoniem
De derde wereldoorlog is begonnen, het is een war on the mind. Your mind. Cognitive warfare, 5th generational warfare. Silent warfare.
Zoek die titles maar eens op.
10-07-2024, 17:45 door Anoniem
Door Bitkid: Ik ben de Russen haat zo zat van de overheid. Als er iemand misinformatie levert is het de overheid en de media.
Mee eens.
Jammer genoeg zijn Nederlanders natte noodles die zich van alles laten aanpraten en nooit voor zichzelf opkomen.
Ja, ze komen wel voor zichzelf op, maar dan is het te laat, bijvoorbeeld als ze in een oorlog met Rusland zitten en hun kinderen naar het front in Oekraïne mogen sturen.
Nederlanders zijn inderdaad sufferds; iedereen heeft internet, maar niemand maakt daar zinvol gebruik van en slikt de desinformatie van de MSM voor zoete koek. Iedereen leeft in de nationale bubbel die ijverig door de AIVD en MIVD bewaakt wordt.
Er zijn dromen en er is de werkelijkheid.
12-07-2024, 20:41 door Anoniem
Deze berichten zouden 'desinformatie' over verschillende landen verspreiden, waaronder de Verenigde Staten en Nederland.
Kijk, waar ik nou benieuwd naar ben is welke berichten inhoudelijk als 'desinformatie' zijn aangewezen, zeker die over Nederland!
Dan kunnen we daar (met z'n allen) de discussie over starten, dan krijgen de 'social' media eens een echte sociale functie, namelijk als aanjagers van een maatschappelijke discussie, een discussie waarbij het niet uitmaakt of RT of welke andere buitenlandse regering de input aanlevert.
Nu krijgt RT meteen de positie van 'bad guy' opgedrukt, wat dan als voorwendsel gebruikt wordt om de 'bad guy' uit de ruimte (= internet) te verwijderen.
Ik vind dit zó'n kleinzielige praktijk, het is een vertoon van machteloosheid omdat je daarmee duidelijk maakt (als AIVD en MIVD) dat het land, de Nederlandse bevolking, niet zelf het verschil kan uitzoeken tussen wat nep/ propaganda/ leugens is en wat niet.
We hebben toch allemaal internet, niet dan? Daar staan héél véél feiten op.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.