Door Anoniem: Hoewel de technologie dus krachtig genoeg is om realistisch ogende virtuele werelden te creëren die in theorie voor manipulatie gebruikt zouden kunnen worden, proberen platformbeheerders als Google dit actief te voorkomen door middel van contentbeleid en moderatie. Toch blijft het risico bestaan dat dergelijke technologieën, vooral buiten gereguleerde platforms, worden ingezet voor desinformatie of beïnvloeding van het publiek, zeker naarmate AI-gegenereerde beelden en simulaties moeilijker van echt te onderscheiden zijn. Men kan dus een geprefereerde wereld "over uw ogen trekken".
Dat laatste geldt ook voor platformbeheerders, zoals Google en Apple.
Ook die kunnen de gebruikers alle kanten op manipuleren.
Dat komt doordat "contentbeleid" en "moderatie" inhoudsloze, lege, formele begrippen zijn.
Maar het zijn allemaal
politieke begrippen, die altijd met
politieke inhoud gevuld worden omdat de werkelijkheid waarin wij leven en waarin (A.I.)technologie functioneert altijd een politieke werkelijkheid is, een werkelijkheid is die vormgegeven wordt door politieke keuzes.
Ook Google en Apple kunnen A.I.gemodereerde content inzetten (doen ze al) en mensen met "realistisch ogende virtuele werelden" misleiden.
Er is niets zo gemakkelijk als virtuele werelden realistisch laten lijken!
De essentie van virtualiteit is:
niet tastbaar bestaand.
Daaronder valt dus de gehele online wereld.
Het is een communicatieruimte. De inhoud van communicatie is ook nooit tastbaar: het is altijd gedachteninhoud, die overgedragen wordt (woorden, begrippen), altijd
geestelijk, kortom.
De geest is a.h.w. van zichzelf virtueel.
Alle reële werelden bestaan altijd eerst in de geest. Ze moeten eerst ontworpen, gedacht worden - techniek moet ook eerst be
dacht worden.
Jij suggereert ten onrechte, dat manipulerende technologieën minder (of niet) door de grote plafforms (kunnen en zullen) worden ingezet om daarmee het publiek te "desinformeren" - een onmogelijk begrip - en te beïnvloeden.
Hoeveel mensen hebben in de gaten wanneer ze een volkomen online, fake werkelijkheid voorgezet krijgen?
Welke gebruikers gaan controleren of de beelden op hun scherm met A.I. bewerkt zijn?
A.I. is alleen de overtreffende trap van manipulatie van feiten.
En van
alle platforms moet maar afgewacht worden inhoeverre ze de verleiding kunnen weerstaan om hun gebruikers (stiekem) te misleiden.