image

Google pakt geïnfecteerde advertenties aan

zondag 21 juni 2009, 10:29 door Redactie, 4 reacties

Google heeft een nieuwe dienst gelanceerd om de strijd met geïnfecteerde advertenties en banners aan te gaan. Anti-Malvertising laat webmasters potentiële adverteerders en advertentiebedrijven controleren. Op deze manier wordt het een stuk eenvoudiger om te weten of een adverteerder in het verleden met malware geïnfecteerde advertenties heeft verspreid. De dienst ging oorspronkelijk al in februari live, maar is deze week opnieuw gelanceerd en is van een nieuw jasje voorzien. De zoekmachine op de website controleert third-party websites die malware advertenties volgen. Naast het controleren van banners, zijn er op de website ook tips voor webmasters, uitgevers en advertentiebedrijven te vinden.

Reacties (4)
21-06-2009, 11:07 door Van Hoorne
Ik heb de strijd aangebonden met alle ongewenste reclame. Bijvoorbeeld door Google helemaal in de ban te doen op mijn computers. Met Bing kan ik ook zoeken en nog beter ook. Het scheelt inderdaad een hoop ongewenste rotzooi.
21-06-2009, 11:50 door Anoniem
Ik blokkeer gewoon alle reclame met hostsfile, adblock plus voor de enkele uitzonderingen die er niet instaan. Bing zal ook wel niet zo lekker zijn voor je privacy, ik zoek lekker met Scroogle SSL :)
22-06-2009, 00:22 door spatieman
eerst zien dan geloven.
22-06-2009, 19:30 door Anoniem
Ze moeten ook eens beginnen(!) met het blokkeren van hun eigen blog en groups sites. Die worden op enorme schaal misbruikt door spammers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.