image

Debian geeft Android-hackers root toegang

dinsdag 11 november 2008, 14:26 door Redactie, 4 reacties

Werd eerder deze week bekend dat Google met de Android RC30 patch het jailbreak lek dicht timmerde, nu is gebleken dat Debian op Android werkt, waardoor gebruikers volledige root toegang tot het besturingssysteem krijgen. De bekende iPhone hacker Jay Freeman, heeft bekend gemaakt dat hij met succes de Linux distributie heeft overgezet naar de T-Mobile G1 telefoon.

Debian draait naast Android zodat er geen functionaliteit verloren gaat. "Dit vervangt Android niet. Dit geeft ook toegang tot de hele waslijst aan programma's in Debian en verandert niets aan de mogelijkheden van de oorspronkelijke telefoon: als een Android apparaat met al de mogelijkheden daarvan", aldus Freeman. Door de Android jailbreak kregen programmeurs volledige "root" toegang waardoor ze applicaties konden modificeren en optimaliseren. Echter, Google's RC30 Android patch gooide roet in het eten voor de Android ontwikkelaars en moesten het daardoor doen zonder volledige root toegang. Debian zorgt ervoor dat er weer als vanouds "full root access" voor de programmeurs beschikbaar is.

Waarschijnlijk zullen veel G1 eigenaren Debian niet gebruiken, maar de geavanceerde gebruikers kunnen er baat bij hebben omdat het de mogelijkheid biedt om het G1 bestandssysteem volledig te beheren en om elke wenselijke applicatie te installeren. Op de site van Freeman is te lezen hoe Debian op de G1 te installeren is.

Reacties (4)
11-11-2008, 15:02 door Eerde
Android zou je niet eens hoeven moeten 'jailbreaken'... nou ja, deb to the rescue ;)
11-11-2008, 15:36 door eversteegt
Ik wil net zeggen...

waarom houdt Google nou niet gewoon een 'achterdeur' in Android, die gedocumenteerd wordt, waarmee advanced users lekker hun gang kunnen gaan en hun phone helemaal customizen? Uiteraard met de notitie dat er dan geen support meer gegeven kan worden op de software.

Zal wel puur en alleen komen omdat Google graag geldt verdient met 'stores' e.d. om apps te downloaden.
11-11-2008, 15:53 door SirDice
Waarschijnlijk zullen veel G1 eigenaren Debian niet gebruiken, maar de geavanceerde gebruikers kunnen er baat bij hebben omdat het de mogelijkheid biedt om het G1 bestandssysteem volledig te beheren en om elke wenselijke applicatie te installeren.
apt-get moo ?
11-11-2008, 16:16 door Eerde
Door eversteegt
Zal wel puur en alleen komen omdat Google graag geldt verdient met 'stores' e.d. om apps te downloaden.
http://www.android.com/market/
http://code.google.com/p/apps-for-android/
http://apps-for-android.googlecode.com/svn/trunk/

Nog erg beta allemaal en een handjevol open source apps....

Ik denk dat je Google's Android Market verward met Apple's Store voor betaalde iPhone apps.
Verder zijn Google apps altijd gratis hoor, probeer ze eens. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.