image

Ex-gijzelaar: Pentagon moet McKinnon dankbaar zijn

dinsdag 17 maart 2009, 12:57 door Redactie, 9 reacties

Na Sting krijgt Pentagon-hacker Gary McKinnon ook steun van Terry Waite, de Brit die vier jaar eenzame opsluiting in Beiroet overleefde. Waite roept de Verenigde Staten op om de aanklacht tegen zijn landgenoot te laten vallen. McKinnon hackte 97 overheidscomputers om informatie over buitenaards leven te verzamelen. Wanneer hij schuldig bevonden wordt, hangt hem een gevangenisstraf van maximaal 70 jaar boven het hoofd. De hacker lijdt aan het syndroom van Asperger en is volgens Waite hierdoor enorm obsessief.

Terry Waite noemt de daden van McKinnon onschuldig en vindt dat Amerika eens wat "gezond verstand" moet gaan gebruiken. Hij vindt dat het Pentagon hem juist dankbaar moet zijn voor het vinden van de kwetsbaarheden in hun systemen. "Geen enkele natie zou iemand moeten vervolgen wiens gedrag het gevolg van een ziekte is”, aldus de voormalige gijzelaar.

"Hij heeft de unieke vaardigheid om zijn weg door de internetjungle te vinden en het Pentagon van binnen te zien. Een tien voor zijn vindingrijkheid ", aldus Waite. "Voor zover ik weet was hij alleen maar op zoek naar Marsmannetjes", zegt hij tenslotte. Wel vindt hij dat illegale activiteiten op het internet moeten stoppen en steunt hierbij de inspanningen van overheden.

Reacties (9)
17-03-2009, 13:37 door Anoniem
Dus eerst zegt hij dat mensen met een "handicap" niet vervolgd moeten worden, maar een standbeeld moeten krijgen voor hun inzet, en vervolgens zegt hij dat ze mensen moeten vervolgen die illegale activiteiten uitoefenen op het internet vervolgd moeten worden?

Persoonlijk vind dat het Pentagon hem een baan zou moeten aanbieden, maar ik vind ook dat hij wel een straf heeft begaan en daarvoor moet boeten. Ondanks zijn "handicap".
17-03-2009, 14:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-03-2009, 15:14 door Anoniem
ehm, als iedereen die in een password-loze pc kan 'inbreken' een baan krijgt bij het Pentagon, dan krijgen we best wel wat issues
17-03-2009, 15:16 door Anoniem
Sinds wanneer bega je een straf? En nog veel meer Rare Praat van onwetende Anoniem van 13:37.
De Wijze Woorden van Terry Waite over een hacker met het syndroom van Asperger behoeven geen nadere toelichting.
17-03-2009, 15:26 door Anoniem
Door AnoniemDus eerst zegt hij dat mensen met een "handicap" niet vervolgd moeten worden, maar een standbeeld moeten krijgen voor hun inzet, en vervolgens zegt hij dat ze mensen moeten vervolgen die illegale activiteiten uitoefenen op het internet vervolgd moeten worden?

Persoonlijk vind dat het Pentagon hem een baan zou moeten aanbieden, maar ik vind ook dat hij wel een straf heeft begaan en daarvoor moet boeten. Ondanks zijn "handicap".

Waarom straffen ? Moeten ze hun shit maar is beveiligen.
17-03-2009, 16:01 door Eerde
Yanken overdrijven weer eens en schijnen het de normaalste zaak van de wereld te vinden dat landen hun burgers maar uitleveren bij het minste geringste voorvalletje.

Zelf nemen ze natuurlijk wel een wet aan die het mogelijk maakt een NATO partnet nota beide bene(n) binnen te vallen, wij dus, Nederland, indien de Yankee oorlogmisdadigers* naar "Den Haag" zouden worden uitgeleverd.

"We are the police of the world"

*En daar zijn er veel van !

#getver#
17-03-2009, 20:31 door spatieman
gezond verstand tonen ???????
niet iets van de US of A vragen wat niet mogelijk is..
19-03-2009, 21:33 door Anoniem
Wie kent de film 'Catch me if you can'?? zie daar 't perfecte voorbeeld van wat opsporingsdiensten met "ex"-(criminelen?)/'zieke' mensen kunnen..
Niet dat het écht helpt, maargoed.. (het legt de lat ietsjes hoger..)
@Spatieman: stop making sensible jokes man.. echt lachwekkend..
20-04-2009, 18:02 door Anoniem
Door Anoniem: ehm, als iedereen die in een password-loze pc kan 'inbreken' een baan krijgt bij het Pentagon, dan krijgen we best wel wat issues
Dit dus.
Iedereen denkt dat het hier om een meester hacker gaat omdat hij toevallig Amerikaanse overheidscomputers binnen gedrongen is maar dit komt regelmatig voor en de hacks zijn meestal gewoon public domain as in achterhaalde security issues.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.