image

Soupnazi bekent diefstal miljoenen creditcardnummers

zaterdag 12 september 2009, 09:22 door Redactie, 6 reacties

De 28-jarige Albert Gonzalez heeft bekend schuldig te zijn aan het hacken van verschillende Amerikaanse retailers en het stelen van tientallen miljoen creditcardnummers. Gonzalez, ook bekend als 'Soupnazi', wist in te breken bij TJX Companies, BJ’s Wholesale Club, OfficeMax, Boston Market, Barnes & Noble, Sports Authority en restaurantketen Dave & Buster’s. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie gebruikte Gonzalez "complexe technieken" als wardriving en het installeren van sniffer programma's om de creditcardnummers te bemachtigen. De exacte hoeveelheid gestolen gegevens is nog altijd onduidelijk, maar bevindt zich tussen de 50 en 100 miljoen.

"Computer hacking en identiteitsdiefstal vormen een serieus risico voor onze commerciële, persoonlijke en financiële veiligheid", zegt procureur Benton Campbell. "Hackers, waaronder die hun misdrijven vanuit het buitenland uitvoeren, vinden geen schuilplaats die buiten het bereik van het Amerikaanse strafrecht is - zij zullen gevonden, vervolgd en veroordeeld worden."

Deal
De hacker heeft nu twee 'plea-deals' met justitie gemaakt, waardoor hij een maximale gevangenisstraf van 45 jaar kan krijgen. Dat betekent voor Gonzalez niet het einde van het Amerikaanse juridische systeem, aangezien hij ook verdacht wordt van de creditcarddiefstal bij Heartland Payment Systems, waar 130 miljoen creditcardnummers werden gestolen. De rechter doet op 8 december uitspraak.

Reacties (6)
12-09-2009, 17:11 door Anoniem

"Hackers, waaronder die hun misdrijven vanuit het buitenland uitvoeren, vinden geen schuilplaats die buiten het bereik van het Amerikaanse strafrecht is - zij zullen gevonden, vervolgd en veroordeeld worden."

Oe! Dat zou je wel willen he autoritaire amerikaan? Eens kijken of je bij een hacker die een flinke proxy chain gebruikt nog zo piept!
12-09-2009, 18:08 door Anoniem
'Soupnazi' ... Jerry Seinfeld? lol!

Overigens is het Amerikaanse rechtssysteem erg middeleeuws. Toegeven is strafvermindering. De verdachte wordt dus gedwongen een keuze te maken tussen volhouden en mogelijk nooit meer vrijkomen, omdat je net te weinig geld hebt een zeer charismatisch advocaat in te huren die de jury weet te verleiden (zoals bij OJ Simpson) of toegeven en hopelijk, als je niet vermoord wordt in zo'n dierentuin, de laatste jaren van je leven in vrijheid te leven, hoe kort dat ook mag zijn.

Ik weet zeker dat er genoeg onschuldige vast zitten, omdat hun systeem gewoon niet klopt. Bij genoeg bewijs, is zijn bekentenis toch onnodig.... tenzij ze de zaak niet helemaal sluitend kunnen krijgen, lijkt mij. Ach, maar wat kun je anders verwachten van die hypocritische gristelijke amerikanen die blijkbaar hun jurisprudentie met bijbel in de hand, hebben bedacht... "The truth will set you free". lol!
12-09-2009, 21:40 door Anoniem
"Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie gebruikte Gonzalez "complexe technieken" als wardriving en het installeren van sniffer programma's om de creditcardnummers te bemachtigen."

:') O god. Kortom, ze konden niet eens hun wifi fatsoenlijk beveiligen en zijn daarom 100 miljoen credit card gegevens kwijtgeraakt... Natuurlijk heel stout van meneer soupnazi, maar ik vind dat het bedrijf in kwestie ook wel een flinke ram op de vingers verdient.
13-09-2009, 02:33 door Anoniem
No soup for you ! NEXT !!!!
13-09-2009, 09:54 door Anoniem
Laat hem zijn leven lang werken tegen dit soort figuren. Dan heb je er nog wat aan. Nu gaat het alleen maar geld kosten.
17-09-2009, 10:41 door Anoniem
Is het niet zo dat die bedrijven verplicht zijn om encryptie te gebruiken, zowel intern als extern om cc betalingen te mogen accepteren op die schaal ?

Als je na simpelweg inloggen op een wifi netwerkje en het maken van een tcpdump op het moment dat de backup gestart wordt alle CC cards al in je pocket hebt dan mogen ze nog wel wat meer mensen opsluiten voor 45 jaar, of tenminste tot ze wat cursussen gevolgd hebben.. (ga er even vanuit dat hij dan de backup gesniffed heeft inderdaad omdat je ander wss, ook bij zo'n grote keten, wel even in je autotje voor de deur moet zitten voor er 130 miljoen cc's voorbij zijn gevlogen.. als ze toch geen encrypted verbindingen hebben dan ben je na 1 nachtje klaar zodra de backup klaar is, pizzatje, biertje, dutje doen en dan internet shoppen maar in de ochtend).

Prutsers
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.