image

200.000.000.000 spamberichten per dag

dinsdag 16 februari 2010, 17:19 door Redactie, 4 reacties

Elke dag versturen spammers tweehonderd miljard spamberichten, voornamelijk via botnets. Uit cijfers van beveiligingsbedrijf M86 blijkt dat 78% van alle spamberichten van de top 5 botnets afkomstig is. Daarvan zijn het Rustock en Pushdo botnet bij elkaar goed voor 54%.

Het aantal kwaadaardige spamberichten, e-mails met een besmette bijlage of een link die naar een drive-by download website wijst, groeide naar drie miljard per dag. Een vervijfvoudiging ten opzichte van de 600 miljoen spamberichten die in de eerste helft van 2009 werden waargenomen. "Het is belangrijk om de grootste veroorzakers van spam te identificeren, zodat de industrie actie kan ondernemen", zegt Technical Strategy vice president Bradley Anstis.

Zero-day
De beveiliger ontdekte verder in de tweede helft van vorig jaar dat 40% van de aanvallen via zero-day beveiligingslekken plaatsvond. "Eén van de grootste problemen met zero-day lekken is de tijd tussen de ontdekking van het lek, misbruik in het wild en het uitkomen van een patch door de leverancier."

Dit "Window of Vulnerability" wordt steeds kleiner, maar zelfs als er een patch is verschenen, zijn gebruikers traag met het installeren ervan. Dit blijkt bijvoorbeeld met het MDAC-lek, dat in 2006 werd gepatcht, maar nog steeds zeer populair bij cybercriminelen is.

Reacties (4)
16-02-2010, 18:17 door Skizmo
Bedankt windows.
17-02-2010, 12:36 door Anoniem
je bedoelt: bedankt gebruikers...
17-02-2010, 20:16 door Anoniem
bedankt windows gebruikers :)
17-02-2010, 20:38 door Anoniem
Het is deprimerend om naar logs van een willekeurige mailserver te kijken. Die arme servers hebben geen moment rust. In sommige gevallen kan je wel met dnsbl lists werken of heel streng zijn met wat je accept en al heel veel nog voor de HELO, of direct erna al weer disconnecten. Maar in omgevingen waar mail erg belangrijk is, moet alles gescanned worden, omdat weer veel mailservers zich niet aan de standaarden houden of slecht geconfigureerd zijn. Een enorme bak aan resources gaat verloren door deze onzin.

Als je het mij vraagt is niet windows, zijn het niet de gebruikers, maar het hopeloos verouderde SMTP protocol de oorzaak van alle ellende.

Be strict in what you send, but be tolerant in what you receive.

Het. Werkt. Niet.

Helaas kan ik ook niets nieuws verzinnen :(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.