image

IBM verspreidt besmette USB-sticks tijdens conferentie

vrijdag 21 mei 2010, 12:49 door Redactie, 6 reacties

IBM heeft een zeer pijnlijke blunder begaan door tijdens een beveiligingsconferentie met malware besmette USB-sticks te verspreiden. De gegevensdragers die de IT-gigant tijdens de AusCERT conferentie uitdeelde, waren geïnfecteerd door twee soorten malware. IBM stuurde alle deelnemers een e-mail met daarin de waarschuwing dat men de USB-stick niet moest gebruiken. Ook werden geadresseerden verzocht de sticks terug te sturen.

Schoon
Volgens IBM wordt de malware door de meeste virusscanners herkend en is de malware zelf al sinds 2008 bekend. Wie toch de USB-sticks heeft gebruikt, krijgt het advies om contact met systeembeheer op te nemen. Het blijft de vraag hoe twee jaar oude malware op USB-sticks van IBM kon belanden.

"Elk bedrijf dat USB-sticks aan het publiek uitdeelt moet maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat ze schoon zijn, en niet besmet met malware. Advies dat helemaal geldt als je op een beveiligingsconferentie bent zoals AusCERT", zegt Graham Cluley van Sophos. De virusbestrijder zegt de malware al sinds 2007 te herkennen.

Reacties (6)
21-05-2010, 14:22 door Anoniem
Alsof IBM zelf in china USB sticks gaat maken. Die worden natuurlijk in opdracht gemaakt voor de laagste prijs. En dan kan er wel eens iets fout gaan. Ja, het is niet heel erg slim maar als al die mierenn. roepen dat het virus al sinds 2007 gedetecteerd werd en iedere beveiligings goeroe GEEN windows draait als OS of in ieder geval een virusscanner gebruikt dan was en is er nog steeds niet aan de hand. De prev. storm in een glas water.
21-05-2010, 17:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-05-2010, 19:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-05-2010, 19:40 door GerBNL
Wederom ben ik het niet eens met de heer Clueless. Zo'n advies geldt helemaal als je USB-sticks uitdeelt aan gewone gebruikers. Die lui op zo'n beveiligingsconferentie kunnen zichzelf als het goed is wel redden, die gewone gebruiker wellicht niet. Ja, tenzij je de handel en eventuele imago schade inmiddels belangrijker vind dan het eigenlijke probleem natuurlijk.
21-05-2010, 23:22 door cryptomannetje
Degene die de stick heeft laten samenstellen heeft die zeker niet even op zijn eigen PC gecheckt voordat die ging uitdelen. Dan had ie er wellicht al via zijn eigen virus scanner al achter gekomen dat er iets mis was. Zeker op een AUS CERT conferentie, dan sla je als beveiligingsfabrikant wel een flater.
22-05-2010, 09:11 door jefdom
ai ai ai ai zelfs jan met de pet weet nou onderhande wel dat je een gekregen usb stick beter eerst moet scannen,zeker de mensen die elke dag met beveiliging te maken krijgen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.