image

Microsoft wil WK voor hackers

vrijdag 2 juli 2010, 09:58 door Redactie, 8 reacties

Om landen meer geld aan computerbeveiliging uit te geven, moet hacking een competitieve sport worden. Dat zei Microsoft topman Mark Curphey tijdens Hack in the Box Amsterdam. Hij presenteerde tien ideeën om informatiebeveiliging te verbeteren. Net als met voetbal willen landen niet voor elkaar onder doen, wat betekent dat er meer geld naar onderzoek en security gaat, zo liet Curphey weten. Een andere redenen waarom er nog steeds onveilige programma's worden geschreven, is omdat kinderen geen computerbeveiliging wordt geleerd. "Kinderen moet al vanaf jonge leeftijd het belang van security worden bijgebracht."

Een ander interessant idee dat de Microsoft topman lanceerde was het Chinese Medicine business model. In het Westen betalen mensen hun dokter als ze ziek zijn, in China is dat omgedraaid. Daar betalen mensen hun dokter om ze gezond te houden. Een model dat ook op informatiebeveiliging is toe te passen. "Dat vereist behoorlijke veranderingen", merkt Curphey op. "Als je klanten gezond (veilig) houdt krijg je je geld, dat is interessant."

Brein
Verder zouden we volgens Curphey zowel de bouwers van software als de mensen die het testen en breken moeten belonen. "Het beoordelen van software is zeer lastig, maar we moeten het wel doen." Het menselijk brein is ontwikkeld om met dreigingen om te gaan, maar doet daarbij veel aannames. Bij veel beveiligingswerk leidt dat tot fouten. "Stop human pattern matching", vertelde Curphey het publiek.

Ook riep hij op tot het gebruik van een 'agile mindset', gebaseerd op het agile manifesto. Geen methodologie, maar een pragmatische benadering van softwareontwikkeling. "Het is een mindset over het bouwen van software."

Reacties (8)
02-07-2010, 10:11 door Anoniem
Met als onderliggend doel (maar dat klappen ze natuurlijk niet) het wereldwijd in kaart brengen van alle hackers die een gevaar zouden kunnen voor de "amerikaanse" rechtstaat. Leuk geprobeerd zo'n samenwerking met de FBI maar daar gaan we dus mooi niet intrappen.. :)
02-07-2010, 10:21 door Anoniem
Voor het eerst in 10 jaar ben ik het helemaal eens met een uitspraak die vanuit Microsoft komt.
Ga zo door Microsoft!
02-07-2010, 13:39 door Anoniem
Door Anoniem: Met als onderliggend doel (maar dat klappen ze natuurlijk niet) het wereldwijd in kaart brengen van alle hackers die een gevaar zouden kunnen voor de "amerikaanse" rechtstaat. Leuk geprobeerd zo'n samenwerking met de FBI maar daar gaan we dus mooi niet intrappen.. :)
over paranoide gesproken...

zelf ervaring met de FBI?
02-07-2010, 14:14 door Anoniem
Dit riekt naar MS wil gratis oplossingen voor wat ze zelf niet kunnen.
02-07-2010, 21:29 door Anoniem
Laat ik het zo zeggen, ik weet hoe het intern werkt bij de fbi.
03-07-2010, 09:51 door Preddie
Laten we evert ten apel dan vragen voor het commentaar tijdens de wedstrijd ;)
05-07-2010, 08:50 door Skizmo
Misschien moet MS eens wat minder 'willen' en moeten ze zich meer focussen op hun core-taken.
05-07-2010, 14:33 door Dev_Null
De Hacker - X - factor contest van Microsoft!... Ze zoeken zeker nog goed personeel om hun eigen software te verbeteren :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.