image

Phishingmail Rabobank waarschuwt voor skimming

zondag 6 oktober 2013, 12:53 door Redactie, 3 reacties

Cybercriminelen proberen mee te liften op de recente aandacht voor skimming, door phishingmails te versturen waarin ontvangers worden gewaarschuwd dat ze mogelijk het slachtoffer van een skimaanval zijn geworden. In september publiceerde de Nederlandse Vereniging van Banken fraudecijfers.

Daaruit bleek dat de schade door skimming in de eerste helft van dit jaar groter was dan de schade door fraude met internetbankieren. De phishingmail die nu rondgaat heeft als onderwerp "Rabobank gegevens beveiliging" en zou van "Rabobank Netherlands" afkomstig zijn.

De tekst van de e-mail laat weten dat er een melding van mogelijke betrokkenheid bij een "skim aanval" is binnengekomen. Om verdere problemen te voorkomen moet de ontvanger zijn rekening bevestigen zodat zijn gegevens niet in verkeerde handen terechtkomen.

De link in de e-mail wijst naar een gehackte Nederlandse website van een camperverkoper uit Maarheeze. Firefox blokkeert de phishingpagina inmiddels, maar die was op het moment van schrijven nog wel steeds actief.

Image

Reacties (3)
06-10-2013, 18:42 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-10-2013, 18:43
[Verwijderd]
07-10-2013, 09:14 door Anoniem
Ik vind die naam van de afzender wel fraai. Geeft gelijk aan dat het om phishing gaat. Of zou het een grap zijn?
07-10-2013, 11:35 door Anoniem
Elke mail afkomstig van "je bank" terwijl je daar helemaal geen rekening hebt, is gegarandeerd, 100% een phising aanval.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.