Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Tip] Voorkom hijacks, spam en phishing e-mails.

19-12-2013, 10:12 door hx0r3z, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 19-12-2013, 15:20
Beste allemaal,

In dit topic wil ik een paar zeer simpele maar toch handige tips mededelen met de mede security members.
Nu zal ik wel al even mededelen dat niks waterdicht is, met deze tips voorkom je ook niet alles met wel een groot deel ervan. Wat ik wel aanraad is om geen Outlook(Hotmail) te gebruiken want qua spam is dat echt een ramp. Microsoft heeft een zeer slechte spam filter. Beter kun je Gmail(Google e-mail) gebruiken die hebben een betere spam filter en je kunt hier ook een filter aanmaken. Kan bij Microsoft ook maar is zeer beperkt.

E-mail keuzen (voorkom spam e-mails)
Als je een account op een website aanmaakt die je niet kent, gebruikt dan altijd een ander bestaand *lame* (leeg) e-mail account hiervoor, dus dit is dan een account dat alleen voor websites is die je online gebruikt.. Een zogeheten *lame* e-mailadres. En gebruik dus ook nooit ofte nimmer hetzelfde wachtwoord voor je e-mail account als wat je op een website gebruikt.

Wachtwoord keuzen
Het beste is om altijd een ander wachtwoord te gebruiken maar je kunt eigenlijk zelf kiezen. Als je een andere gebruikersnaam en e-mail adres hebt maakt het eigenlijk niet veel uit als er maar niks is dat uiteindelijk naar jouw echte of andere gebruikersnaam of identiteit linkt. De keuze is dus uiteindelijk vrij eenvoudig, maak gebruik van een *lame* wachtwoord dat je overal voor gebruikt of een ander wachtwoord dat je nieuw hebt aangemaakt door bijvoorbeeld een paar keer op wat willekeurige toetsen te drukken. De laatste is dus simpelweg de aanrader.

Wachtwoord encryptie op website(s) testen
Zodra je ergens een account aanmaakt en er een wachtwoord recovery/reset functie is, test deze dan!! Als jij je wachtwoord in platte tekst per e-mail binnen krijgt betekent dit maar een ding. Zij, de webmaster(s) van deze website slaan jouw gegevens zeer waarschijnlijk in platte tekst op in hun database. In dit geval kun je er dus niet op vertrouwen dat jouw gegevens veilig staan en/of zullen zijn in de toekomst. Want er hoeft maar 1 fout(bug) in die code van hun website te zijn en het is bingo voor de hacker en game-over voor de gebruikers van de website. Kortom, als de website de gegevens doet encrypten (versleutelen) dan kan deze NOOIT je wachtwoord in platte tekst terug e-mailen.

Wees dus gewaarschuwd, als je dit tegenkomt, vul dan nooit je *lame* wachtwoord in of het gene dat je ook gebruikt voor je e-mail account etc. Gebruik nep gegevens, en gegenereerde wachtwoorden. De hacker wilt natuurlijk *badass* zijn en plaats alle gegevens online of verkoopt ze door aan spammers of andere hackers die daar misbruik van kunnen maken om geld te verdienen. Voorkom dat je gegevens en je privé e-mailadres op pastebin of andere tekst opslag cloud services terecht komt door deze fout. Zodat je account geen magneet zal worden voor spammers of hackers denk dan vooral aan e-mails zoals phishing, adult, pills, reclame, dating etc. Of hackers die misbruik maken van jouw identiteit via jouw Facebook of Twitter account door een virus kunnen verspreiden of nog veel erger jouw Paypal, of online game account kunnen misbruiken, stelen of verkopen. Dit wil je dus absoluut vermijden natuurlijk! Deze tips helpen je.

Happy surfing :)
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.