Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Is een Blackberry nou wel of niet veiliger dan een (andere) smartphone?

31-12-2013, 22:19 door Anoniem, 21 reacties
Ik heb op het moment een Blackberry en ik wil weten of qua veiligheid (hacking,malware,spyware,privacy,firewall,encryptie,verbindingen) wat het veiligst is,een Blackberry telefoon of een andere smartphone (galaxy s5,i-phone,e.a.)?
Reacties (21)
01-01-2014, 11:57 door golem
Of misschien wel een Windows phone.

Maar goed, even zoeken en lezen dan maar
https://www.security.nl/posting/41540/
01-01-2014, 12:10 door Anoniem
"Is een Blackberry nou wel of niet veiliger dan een (andere) smartphone?"

Tegen welke bedreiging wil je je beveiligen ? Gaat het je om de vraag of criminelen het device kunnen hacken ? Gaat het om de vraag in hoeverre legitieme diensten, al dan niet met behulp van de fabrikant, toegang kunnen krijgen ?
02-01-2014, 00:28 door Anoniem
Door Anoniem: "Is een Blackberry nou wel of niet veiliger dan een (andere) smartphone?"

Tegen welke bedreiging wil je je beveiligen ? Gaat het je om de vraag of criminelen het device kunnen hacken ? Gaat het om de vraag in hoeverre legitieme diensten, al dan niet met behulp van de fabrikant, toegang kunnen krijgen ?
Het gaat idd vooral om de vraag of criminelen het device kunnen hacken.Ik heb de indruk dat windows phones en ook android phones makkelijker te hacken zijn.Blackberry heeft een eigen,vrij robuuste firewall,maar hoe zit dat met android telefoons? Of hangt dat af van de mobile security-provider,bijv. Kaspersky,F-Secure e.d.
02-01-2014, 15:55 door Anoniem
hier ben ik ook geinteresseerd in. Vertrouw ik mijn data toe aan een Microsoft systeem op de telefoon of aan een Blackberry systeem. Heb vroeger veel met smartphone gexperimenteerd maar, Ik ben nog steeds voorstander van een gescheiden systeem, Palmtop, ouderwetse GSM.
08-01-2014, 09:17 door hx0r3z
hacking,malware,spyware,privacy,firewall,encryptie,verbindingen

Vanuit welke hoek? Overheid of gewoon iemand die jouw gegevens wilt stelen en misbruiken(burger)?
De overheid schud je hier niet mee af hoor. Gooi je telefoon dan maar beter weg.
08-01-2014, 09:35 door Anoniem
Rabo telebankieren app wordt na 31 januari 2014 niet meer ondersteund dus volgens Rabo is een blackberry niet veilig.
08-01-2014, 10:08 door donnerd
Als het op hacking gebied door crimineel tuig is, dan zijn alle toestellen even veilig te noemen.
Als jij enkel ervoor zorgt dat je enkel legele apps installeert, je device up-2-date houd... ben je al goed op weg maar vergeet 1 ding niet:
100% veiligheid bestaat enkel in de Efteling, m.a.w. alleen in sprookjes dus.
08-01-2014, 14:38 door schele - Bijgewerkt: 08-01-2014, 14:48
Puur praktisch punt: blackerries staan op het punt om fossielen te worden. Ik denk niet dat we nogver af zijn van het moment dat Blackberry zelf de stekker uit de mobiele afdeling trekt en ook niets meer ondersteunt. Als toekomstbestendige oplossing kun je dus al beter geen Blackberry nemen.

Daarnaast heb je op het gebied van veilig/geencrypteerd onderussen leuke tools op Android en iPhone, denk aan het bekende Redphone.

edit: nou, zelf geloven ze er nog wel in, ze komen zelfs terug met de toetsenborden. http://datanews.knack.be/ict/nieuws/blackberry-keert-terug-naar-het-toetsenbord/article-4000493108325.htm
08-01-2014, 17:05 door Anoniem
BB is een zakelijk toestel, gezien de Canadese Overheid hier een belang in heeft zie ik dit bedrijf niet snel falliet gaan.
Ze gaan ze terug naar de zakelijke markt en trekken zich terug uit de consumenten markt.

Dit is één van de weinige toestellen die vanuit bedrijfsogen goed te beheren is, de uitgifte en gedachten van BB zijn namelijk op deze manier.

WindowsPhone, Android en IOS werken allen vanuit de gebruiker, dus zakelijk beheren is mogelijk maar altijd met beperkingen.

Aangaande hackable, degene die het meest wordt gebruikt is het meest interessant voor de crimineel

WindowsPhone heeft (nog) een laag markt aandeel, dus zal (nog) veilig zijn tov bv Android of IOS.

Verder sluit ik met de veiligheid aan bij donnerd.

Suc6 met het maken van een keuze.
09-01-2014, 13:19 door Patio
Anoniem beweerde WindowsPhone heeft (nog) een laag markt aandeel, dus zal (nog) veilig zijn tov bv Android of IOS.


Dus criminelen hacken alleen de marktleider Apple dus? Dacht het van niet. Microsoft legt un de toekomst zijn hoofd op het hakblok, omdat ze zoveel geslaagde hacks niet meer kunnen bijbenen op hun pleisterdinsdagen. Let maar op. Oplossing: 7 dagen per week gaan patchen net als de meeste concurrenten
15-01-2014, 13:03 door hx0r3z - Bijgewerkt: 15-01-2014, 13:10
Door Anoniem:
Door Anoniem: "Is een Blackberry nou wel of niet veiliger dan een (andere) smartphone?"

Tegen welke bedreiging wil je je beveiligen ? Gaat het je om de vraag of criminelen het device kunnen hacken ? Gaat het om de vraag in hoeverre legitieme diensten, al dan niet met behulp van de fabrikant, toegang kunnen krijgen ?
Het gaat idd vooral om de vraag of criminelen het device kunnen hacken.Ik heb de indruk dat windows phones en ook android phones makkelijker te hacken zijn.Blackberry heeft een eigen,vrij robuuste firewall,maar hoe zit dat met android telefoons? Of hangt dat af van de mobile security-provider,bijv. Kaspersky,F-Secure e.d.

Ik denk dat het voor criminelen veel te veel werk is voor wat ze terug krijgen ervoor. Dus ik denk het vrijwel van niet tenzij jij een of andere maffia onderbaas bent die spied moet worden ja dan zullen de russen er vast een backdoor in vinden of een virus voor schrijven voor een aantal duizend dollars. Russians can do that...
16-01-2014, 21:03 door -ItsMe-
Er is helemaal niks veilig als je er niet goed mee om gaat. Elk land kan inzage eisen in het verkeer van RIM, elk land legt metadata vast van elke telefoon, elke provider moet meewerken als er een overheidsvraag komt, maar ook elke provider staat open voor aanvallen, besmettingen, trojans en niet te vergeten social enginering. Er zitten meerdere mensen in het datapad, dat kan op allerlei manieren. Er is er niet één veilig. Ook een cryptophone laat metadata achter. En zo'n beveiligde verbinding steekt natuurlijk tegen de rest af als een vlag op een stront schip. Als ze het niet lukt om in de transmissie te komen, dan zoeken ze gewoon old school de beide uiteinden op. Dus, zoals anderen al vroegen, wat is je doel en tegen wie wil je je beschermen.
17-01-2014, 06:09 door Anoniem
Encryptiestandaard Dual_EC_DRBG heeft een bekende zwakke plek die recent als NSA-backdoor is geïnterpreteerd. In 2005 is daar patent op aangevraagd. En dat patent is in handen van een BlackBerry-dochter.
17-01-2014, 07:25 door Anoniem
Hackers zijn niet geinteresseerd in het BLACKBERRY platform omdat meer mensen op IOS draaien en Android. Dus daar valt meer geld aan te verdienen. Als hackers interesse hebben om een backberry te hacken dan is dat mogelijk en waarom het moeilijker zou zijn om een blackberry te hacken is omdat er te weinig exploits op de markt zijn om een blackberry te hacken dus een andere hacker zou zelf de lekken moeten ontdekken. conclusie: Een blackberry is te hacken maar minder interresant voor hackers, net zoals de Mac osx vroeger niet interresant was voor hackers en nu ineens wel omdat meer mensen er gebruik van maken. en of de beveiliging van een BB beter is dan andere platformen? heb eerlijk gezegt geen idee maar nogmaals hackers zijn niet geinterreseerd in BB's

ik hoop dat dit antwoord geeft op je vraag.
17-01-2014, 11:21 door Anoniem
blackphone is het veiligst
17-01-2014, 21:39 door Anoniem
Doel is mn BB en daarmee mezelf zoveel mogelijk te beschermen tegen zowel overheden als hackers.Ik concludeer dat de BB iets veiliger is dan andere smartphones,o.m. omdat het een minder aantrekkelijk doelwit is,omdat er (daardoor) minder malware voor is en er toch een zekere mate van encryptie is.Aan de andere kant kan worden geconcludeerd dat de BB toch ook maar een mobiele telefoon blijft (alle communicatie gaan door de ether),en dat ook een BB zeker niet onhackbaar is.
18-01-2014, 11:58 door Anoniem
NATO, Duitse Overheid, President van Amerika en dan nog veel grote bedrijven maken allemaal gebruik van Blackberry Smartphones en de BES infrastructuur. Veelal zijn deze nogmaals aangepast om aan bepaalde eisen te voldoen maar als basis Blackberry.

Daarnaast is het zo dat met het nieuwe besturingssysteem BB10, de telefoons zonder problemen kunnen concureren met een iOS, WP of Android.
29-07-2014, 07:31 door Anoniem
De BB lijkt mij veel veiliger, alleen ik vind dat het touch moet worden met een beter besturingssysteem. Maar aan de andere kant trekken ze mensen daardoor aan en dan wordt het onveilig.
29-07-2014, 10:56 door johanw - Bijgewerkt: 29-07-2014, 10:57
Door Anoniem: Doel is mn BB en daarmee mezelf zoveel mogelijk te beschermen tegen zowel overheden als hackers.Ik concludeer dat de BB iets veiliger is dan andere smartphones,
Tegen overheden niet, zeker niet alss je prive geen BES server draait (kan wel hoor). Verdeer is de vraag of het risico mede bestaat uit toegang tot de hardware of alleen het onderscheppen van (al dan niet versleutelde) communicatie. In het laatste geval zou ik een geroote android nemen waar je met een firewall alss AFWall+ en permisssiemanager als XPrivacy nauwkeurig controleert wat er naar buiten kan gaan. Als men toegang tot de hardware heeft (gehad) zal die waarschijnlijk wel leeggetrokken kunnen worden. Alleen getapte data van iets als Redphone is dan nog veilig (geen session keys op het apparaat zelf opgeslagen).
29-07-2014, 11:22 door Anoniem
Lang verhaal kort makend; Neen, niet veiliger, slechts 'anders'
Sinds jaar&dag is de meest veilige communicatie methode voor de lange afstand, de postduif met versleutelde boodschap.
01-08-2014, 12:23 door perplex0
Ik hoop dat de taalkundige kwaliteiten van veel van de reacties hier niet een maatstaf zijn voor de technisch/inhoudelijke kwaliteiten van de reacties. Ik heb daarover wel zo mijn bedenkingen, omdat een aantal argumenten volstrekt niet onderbouwd worden. Veel kreten en persoonlijke meningen opgeschreven door anoniemen, maar dat is helaas de tijdgeest.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.