image

Malware op kassa's Amerikaanse hotels maandenlang actief

maandag 10 februari 2014, 11:12 door Redactie, 0 reacties

De beheerder van een groot aantal Amerikaanse hotels heeft laten weten dat de kassasystemen op 14 locaties maandenlang met malware besmet zijn geweest, waardoor criminelen de creditcardgegevens van gasten konden stelen. Het gaat om White Lodging, dat hotels voor ketens als Hilton en Marriott beheert.

Door nog onbekende wijze wisten aanvallers de kassasystemen bij de restaurants en andere drink- en eetgelegenheden binnen de hotels met malware te infecteren. De systemen bij de balie van de hotels zouden niet zijn geïnfecteerd. De malware was tussen 20 maart en 16 december vorig jaar actief. Van hoeveel klanten de creditcardgegevens zijn gestolen is onbekend.

White Lodging werd zelf op 16 januari van dit jaar over de malware ingelicht, maar besloot twee weken te wachten voordat het klanten inlichtte. Naar eigen zeggen was de extra tijd nodig voor het uitvoeren van een forensisch onderzoek, om zo het aantal getroffen klanten en kaartnummers vast te stellen. Inmiddels zouden de creditcardmaatschappijen alle getroffen kaartnummers aan de banken hebben doorgegeven, zodat die de kaartnummers extra in de gaten kunnen houden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.